Hakuna Matata

2007-12-31
03:18:30

Diva gillar läget /L
image943


2007-12-31
00:17:17

Sagt av Thornton Wilder /L
Den som lär sig ett främmande språk tar av sig hatten för en annan nation.

Livet har ingen annan mening än den vi ger det.

Med framsteg menar man mer hastigheten än riktningen.

Politiker borde vara så ärliga att man alltid skulle kunna köpa en begagnad bil av dem.




Amerikansk författare


2007-12-31
00:15:10

Dagens fakta /L

Det kinesiska nyåret, också känt som vårfesten, är en tid av stor glädje för det kinesiska folket. Nyårsdagen infaller den första dagen i månkalendern, Lunar, vilken Kina använde under lång tid som tideräkning. Efter revolutionen 1911 antog Kina den gregorianska kalendern. Det kinesiska nyåret kallas efter detta för Vårfesten för att skilja den från solårets nyår. Förberedelserna för Lunar påbörjas ofta en månad före. Mycket mat ska lagas och alla ska ha helst ha nya, eller åtminstone rena kläder. Till själva nyårsafton återvänder de flesta familjemedlemmar till sina hem för att fira denna stora familjehögtid.




2007-12-31
00:11:22

Hakuna bloggen goes Domän
image941


2007-12-29
01:06:30

Spelkväll /L
Igår kom Sandygirl och Tobbeboy på besök!
De hade med sig massa gott som smågodis, chips och honungsmelon! Mums!
Sen blev det lite Wii där Sandra och Tobbes relation sattes i test, haha....
Jason visade också gästerna sin vinnarglöd genom att vid varje tennis-serve illustrera hur proffsen gör.
Men det fick oss alla att dra på munnarna vill jag lova!


Efter ett tag av svett satte vi oss för en runda TP, parvis till min och J:s stora förfäran (vi har väl inte den bästa teamkänslan, vi blir mest arga under spelets hetta). I alla fall fick vi bryta mönstret lite på att alltid förlora och dängde T och S! Haha.... när klockan närmade sig 02 beslöt sig gästerna för att gå hem.
Vi försökte sova och slocknade si så där runt 04. Gissa om jag var trött när vi for till auktionen i morse vid 9.40.

Auktionen gick bra, tog väldigt lång tid men gav oss några underbara händelser att lägga till minne. Till exempel fula-fristyr-mannen (han hade rakat nästan hela huvudet men ca 10 centimeter lång, tjock lugg), arga-kvinnan (som skällde på ordningsvakten som bad henne flytta sig för hon lutade sig mot en tavla, varpå kvinnan börjar skälla ut vakten för att de hänger tavlor där och att det inte finns nog med sittplatser. Grejen är ju den att hela läktarn ovanför fanns det platser att sitta och tavlorna måste vara tillgängliga för alla att se, så hon hade ingen som helst ursäkt egentligen). Så underbart att stöta på alla roliga människor som finns!
Kram


2007-12-27
20:28:21

Nytt nytt! /L

Idag kikade jag in hos Jysk för att inhandla en snygg gardinstång för min dörr i vardagsrummet.
Jag köpte även två gardinlängder för den totala summan av 96 kronor! Haha, jag är riktigt nöjd med mina köp måste jag säga. Nu gäller det bara att få tag i en borrmaskin så jag får upp det. Hmm... lite värre. Vid såna här tilfällen önskar jag verkligen jag hade en själv!

Nästa steg i shopping går enligt planerna på en ny säng. Det är nog de vi båda är mest sugna på.
Jag tycker ju om Ikeas Malm (tror jag bestämt den heter), om det nu är den som man kan ha ett "bord" på.
Den vill jag helst ha men när jag provade den på Ikea tyckte jag den var så låg så vi får väl se.
Nu kommer snart Sandy och Tobbemannen!
Kram på er!




2007-12-27
20:13:25

Sagt av Imelda Marcos /L
Jag hade inte 3000 par skor, jag hade bara 1060.

Vinna eller förlora, oavsett vilket så går vi och shoppar efter valet.




Presidentfru i Filipinerna


2007-12-27
20:11:12

Dagens fakta /L
Ikea är ett multinationellt möbelföretag som grundades 1943 av Ingvar Kamprad. Bolaget ägs av en stiftelse i Nederländerna, men kontrolleras alltjämt av familjen Kamprad. Under verksamhetsåret 2006 omsatte Ikeakoncernen 161 miljarder kronor. Idag har koncernen omkring 104 000 anställda i 44 länder. I augusti 2007 hade Ikea totalt 238 varuhus i 34 länder. Den 29 augusti 2007 invigdes ett nytt varuhus i Karlstad som därmed blev det sjuttonde i Sverige.




2007-12-27
00:19:27

Sagt av Buddha /L
Aldrig går effekten av en handling förlorad.

Allt det vi är, är resultatet av vad vi har tänkt.

Ambitioner är kärlek, otålig både av förseningar och rivaler.

Den vise bygger inget hopp om framtiden och ångrar ingenting i det förflutna.

Det enda varaktiga är förändring.





2007-12-27
00:17:16

Dagens fakta 17 minuter för sent /L
Internet har funnits ända sedan 1969. Det var ursprungligen ett experiment som startades av USA's försvarsdepartement, för att se hur tillförlitliga nätverk kunde vara.




2007-12-25
18:54:22

Julen är över! /S
Efter två dagar med julfirande och en tredje med julmat så känns det nästan som en lättnad att julen är förbi, man kan äntligen pusta ut!
Blev firande i två dagar, först den 23:e hemma hos syrran med familjen, farmor och farfar och min farbror. Det åts julmat och julgodis, och öppnades paket. Nästa firande blev av själva julafton med mera at, en tomte och lite mera paket!

Det blev många paket, både stora och små. Jag fick bland annat ett badmintonrack så att jag äntligen ska kunna vinna över Tobias, en stavmixer med burk och vip och lite annat till, en bakkavel i silikon så jag slipper deg som fastnar, ett uppslagsverk, och ett par supersköna rosa fårskinnstofflor, sedan fick jag lite annat smått och gott, men det var nog höjdpunkterna.
Av Tobias och hans familj fick jag en locktång, muffinsformar i silikon som ska återanvändas, och två jättefina Kosta Boda-glasfat som jag och Tobias fick gemensamt.

Så julen har varit jättebra, men som sagt nu känns det som att man kan pusta ut!

Imorgon börjar ju dock mellandagsrean som jag nog ska försöka ta mig ner på, alltid bra att inhandla basplagg och om jag har tur kanske man kan fynda några skor som jag letat efter nu läääänge! Men jag och butikr fulla i folk + låååånga köer är ingen bra kombination så vi får väl se hur länge man står ut! Sedan är inte plånboken jättefet då jag betalat räkningar, och tobias pengar inte kommer in på kontot förrän den 27e.

Hoppas ni andra haft en lika bra jul!!

Hej så länge!

2007-12-25
14:51:13

Sagt av Lars Winnerbäck /L
Alla drömmer vi om lyckan, som om livet blivit fel.

Det sägs att kärlek lovar stort men håller tunt, du kan kalla det förnuft men aldrig sunt.

En vacker dag blir ingenting som förr.





2007-12-25
14:48:55

Dagens fakta /L

Tillhör hjortdjuren väger upp till 150 kg (levande vikt) är en idisslare som huvudsakligen äter mossor, lavar, bärris, gräs, löv av björk och vide samt örter. Renen är det enda av våra hjortdjur där både sarv (tjur) och vaja (ko) bär horn.

Renarna är mycket uthålliga djur. De kan hålla en fart på ca. 30km/timme i flera timmar. En renhjord på vandring ger ifrån sig ett klickande ljud som kan höras på flera hundra meters håll. Ljudet beror på att renarna har en sena på varje fot, som hela tiden snäpper fram och tillbaka över ett litet benutskott.




2007-12-25
14:36:51

Mina julklappar /L
image925

Det här är vad jag har fått hittills;

Skolväska, de efterlängtade glasen från Ikea, tofflor med matchande filt, en bok om Johnny Depp, skönhetsprodukter, Jordgubbehalsband och en blå berlock så jag byta, Svart klänning med vita blommor, en stor kofta (från A) och digitalkameran (från J). Jag fick även en bok för någon vecka sen om Freestayle så jag kan träna Åsa. Johnnys kattleksaker är också med på bild =)
Senare idag blir det mer paket från pappa och farmor, hihi.... sen blir det lilljul med mormor när hon kommer hem från Stockholm! Massa kvar whoo =P


Jason fick en Hammarby matchtröja från sin svärmor, gissa om han är nöjd! =)


2007-12-24
23:11:21

Sagt av Napoleon Bonaparte /L
Den enda segern över kärleken heter flykt.

Det bästa sättet att hålla sitt ord är att inte ge det.

Om du vill ha något gjort på ett bra sätt, gör det själv.

Ta dig tid att planera, men när tiden för handling har kommit sluta fundera och kasta dig in.





2007-12-24
23:08:47

Dagens fakta /L

Redan under antiken gav man gåvor åt varandra i form av nyårsgåvor. Det är en gammal tradition att ge gåvor, framförallt åt barn och fattiga. Denna tratition är en motsvarighet till gåvor som österlandets visemän gav Jesusbarnet.

En annan förklaring till julklapps-traditionen är skolans och kyrkans firande av S:t Nicholaus dag den 6 december då barnen fick "niklaspresenter".

Julklappar utdelades i Sverige sannolikt redan mot 1700-talets slut av en till julbock utklädd person, en roll som hundra år senare övertagits av jultomten.

Själva ordet julklapp kommer från en tradition att överlämna en gåva på ett skämtsamt sätt. Man smög sig fram, klappade på dörren, slängde in presenten och sprang sedan sin väg.



2007-12-24
23:02:59

Julafton går mot sitt slut /L
image924
Det har varit en skön dag med mycket mat och presenter!
Hoppas ni fick vad ni önskade?


2007-12-24
11:50:47

God Jul!/L
image923

Från oss alla till er alla!
Ha en riktigt God Jul!


2007-12-23
23:50:03

23 december /L
Uh, jag och rubriker funkar inte. Jag har verkligen ingen fantasi tyvärr.
Idag känner jag mig inte frisk, jag började bli förkyld i slutet av skolveckan men idag är det hostigt och slemmigt.
Idag fyller mamma år (säger inte hur mycket =P) så vi var där på det traditionella julskinksmörgås-ätandet.
A, H, A var också där och vi hade samtidigt vår "lilla" jul tillsammans!

Mamma fick en jättefin lyckta av mig och Jason. Jag skulle själv velat ha en sån! Hoppas hon blev glad =)

Vi drack lite Sheridan, åt daimtårta och massa godis! Mums =)
Efter att alla grabbar gått (J hade ju en fotbollsmatch som självklart skulle ses) satte vi brudar oss för att spela lite kort, skratta och skvallra! Jag älskar våra stunder tillsammans! Det är skönt att ha sån bra kontakt med mami och A, mina underbara mammor! =)


A gav mig förresten världens finaste kofta. Hon kom gående med den i höstas och jag blev så jäkla arg eftersom jag hade tittat på en sån men inte haft råd och nu hade hon köpt en likadan till mig! Så nu är jag såååå nöjd!
Det kommer dock se en aning sjukt ut för mamma hade gjort en (eller snarare 3) halsdukar till A och gav i julklapp. Den ena var riktigt färglad och givetvis hade hon gjort en åt mig också! Så nu kommer vi se väldigt lika ut. Vi får väl ringa och se så vi inte tar samma när vi ska ut =P Det lustigaste är att Åsa har dessutom fått en tröja i samma färger/garn... haha.... ja... vilken syn.

Hoppas ni får en underbar jul!

Kramar Linda

Ps. Det började lukta riktigt bränt hos mamma. Katten hade lämnat spår på köksbordet, hon hade varit upp och smaskat lite på julskinkan och röbetssalladen och självklart kommit åt ljusen som stod där. Ena sidan av Gullans bak var bränd! Det kunde ju gått riktigt illa med som tur var blev det inget, förutom mycket kortare hår på ena sidan. Haha... ett julmirakel! Ds.



2007-12-23
23:28:02

Sagt av Erma Bombeck /L
Inget är mer trist än att vakna på julmorgonen och inte vara ett barn.

Det är dags att gå hem när du börjar likna ditt passfoto.

En man som ser tre fotbollsmatcher i rad borde bli officiellt dödförklarad.

Gå aldrig till en läkare som har döda växter i sitt väntrum.





2007-12-23
23:25:18

Dagens fakta /L
Vem är tomten?
Enligt vissa historiker var biskopen i Myra (i Mindre Asien, dagens Turkiet), Nicholas I  så snäll mot barnen och de fattiga i området att ryktet om hans godhet spred sig över hela Europa under detta århundrade. Andra länder bidrog till att hans utseende och karaktär utvecklades. Släden och renarna har förmodligen sitt ursprung i Skandinavien, medan andra länder med kallt klimat tros ha bidragit med adressen på Nordpolen och den varma rocken. Historierna om hur jultomten gick ner i skorstenen kommer från Nederländerna. Sankt Nicholas är dock fortfarande den främsta källan till berättelserna om jultomten.




2007-12-23
23:18:02

Dagens tips /L
Som arbetsområde i skolan är den historiska delen om dinosaurier en av de absolut roligaste bland eleverna. Jag kom över en sida idag (om ni kanske inte sett den själva) där det står lite kul om olika dinos.

Dagens tips: http://www.gnm.se/gnm/lek_o_lar/dinosaurier/nytt.html





2007-12-23
23:08:24

Mamis födelsedag! /L
image917


2007-12-22
23:30:09

Sagt av Anne Bradstreet /L
Om vi ingen vinter hade skulle våren inte vara så angenäm. Om vi aldrig mötte motgång skulle välståndet inte vara så välkommet.




2007-12-22
23:28:28

Dagens fakta /L

Så här tycker svenskar om hastigheter:

  • Att 56 procent tycker att det är viktigare att följa trafikrytmen än hastighetsgränserna.
  • Att  24 procent tycker att de nuvarande hastighetsgränserna är så låga att man måste ha förståelse för att de överskrids.
  • Att 63 procent tycker att hastigheterna borde vara lägre på vintern. 
  • Att 46 procent skulle vilja ha ett tekniskt hjälpmedel i bilen för att lättare kunna hålla hastighetsgränserna.



2007-12-22
23:23:00

Thank God for Ikea /L UPDATE
Idag har det spenderats pengar i massor.
Vi köpte de sista paketen så nu är alla färdiga! Vi passade även på att köpa oss själva en julklapp, nämligen en tvbänk! Ikea är alltid billigt och bra så dit for det! VI hittade en snygg svart, modellen föll oss i smaken men väl bland hyllorna fanns bänken endast i vit. Vilket gjorde mig superglad då den matchar skrivbordet så bra. Jag gillar inte när det blir för svart/mörkt, J däremot hade gärna velat ha en svart.
Väl hemma när vi skulle montera insåg vi att det fattades delar, så J ringde till Ikea och det visade sig att vi glömt en hel kartong! Åh... så mitt i julruschen var vi tvungna att åka tillbaka, men som tur var gick det snabbt.

Här kommer några så icke-snygga ostädade bilder men det bjuder jag på.

  

Farmor och pappa kom förbi idag också, trevligt med besök! Mina syskon följde aldrig med till Sverige, så synd eftersom jag verkligen hade sett fram emot att träffa dem =/

Jag har glömt att berätta att jag fick min nya digitalkamera igår! Det är så fin med många tekniska grejor som jag ännu inte listat ut. Snart är jag förhoppningsvis expert. Jag fick även 2 Gb extra och en väska till den. Tack min söta sambo =)

Kram Linda


Min kamera!




2007-12-21
17:51:24

Ha en riktigt fin jul /L
image916

Usch jag ser flera med dålig smak när jag går runt i den svenska samhället. Varför envisas vissa med att ha de där hemska ljusslangarna i olika färger. Helst ska de vara i riktigt skrikika färger, hänga oorganiserat och slarvigt.
Kan inte alla pynta som jag vill i diskreta ljusslingor, små söta som ser så fina ut. Gör snälla inte misstaget att ha för många adventsljustakar eller julstjärnor i fönstret och snälla jag ber er att inte ställa två helt olika sorters adventsstakar i samma fönster. Det bryter så jädra hemskt.
Är det fler än jag som har uppmaningar till alla julpyntade människor där ute så skriv gärna en rad.


2007-12-21
17:33:06

Sagt av Jill Tweedie /L
Om det finns en kvinna inom räckhåll, vare sig hon är mor, hustru, älskarinna eller en god vän, så är hon dömd att tvätta. När man tänker efter är det ändå konstigt att en fullvuxen person skrubbar, sköljer och stryker en annan fullvuxen persons intima klädespersedlar precis som om han vore ett barn.

Jill Tweedie


2007-12-21
17:30:16

Dagens fakta /L
I Sverige finns 48 olika arter av stickmyggor. För hela världen är siffran omkring 3 500. De flesta arterna håller till i tropiska eller subtropiska områden. När myggorna hoppar mellan olika värddjur kan virus, bakterier och parasiter följa med (men inte HIV). Olika smittämnen är mer eller mindre väl anpassade för att överleva och föröka sig i olika myggarter. Parasiten som orsakar malaria behöver myggans tarmar för att kunna föröka sig sexuellt.  Honans sugsnabel är försedd med hullingar. Hon sågar sig ner genom huden tills hon träffar en kapillär, ett av hudens finaste blodkärl. En tunn kanal som löper längs snabeln släpper ut en gnutta saliv som hindrar blodet från att levra sig. Sedan suger hon sig mätt på blod. Ungefär tre kubikmillimeter räcker för att mätta en svulten mygga. Kvar efter mygghonans sug-snabel blir en irritation i huden som beror på att kroppens immunsystem reagerar på ämnen i myggans saliv. Efter några timmar kliar betten väldigt, väldigt mycket.




2007-12-20
21:50:49

Sagt av Conor Cruise O'Brien /L
Den romantiska uppfattningen om terroristen är ett hinder för bekämpandet av honom.




2007-12-20
21:49:04

Dagens fakta /L

Vulkanutbrott släpper ofta ut stora mängder aska och damm i luften. I extrema fall har dammoln cirkulerat över jordgloben. Dessa har gjort att solens strålar inte kunnat tränga in och fått luftens temperatur att sjunka.

Det är inte enbart vulkandamm som blockerat solstrålningen. Svavel utsläpp från vulkanutbrott kombinerat med regn och atmosfärisk fuktighet producerar svavelsyra. Hängdroppar av svavelsyra stör solstrålningen och kan kyla jordens klimat. Efter ett vulkanutbrott på Filipinerna fanns svaveldioxid kvar i stratosfären i två år. Under denna tid kylde denna tunna dimma hela jorden med en hel grad. Den orsakade också 10-15% minskning av stratosfärens ozon, vilket gjorde att ultraviolett ljus ökade och nådde jordens yta.

 



2007-12-20
21:37:37

Vem var Jesus? /L
Det finns tre starka bevis för att Jesus var mexikan:
Han hette Jesus
Han var tvåspråkig
Han blev alltid trakasserad av myndighetspersoner

Men det finns också goda belägg för att han var irländare:
Han gifte sig aldrig
Han berättade alltid historier
Han älskade att vara ute i landskapet

Samtidigt finns tydliga indikationer på att Jesus var svart:
Han kallade alla för 'broder'
Han tyckte om gospel
Han kunde inte få en rättvis rättegång

Tre starka fakta talar för att Jesus var italienare:
Han gestikulerade med händerna när han pratade
Han drack vin till varje måltid
Han var säker på att hans mamma var oskuld, och hans mamma var säker
på att han var Gud

.....medan ytterligare tre företeelser pekar på att han kan ha varit från Kalifornien:
Han klippte aldrig håret
Han gick omkring barfota
Han grundade en ny religion

MEN - de mest övertygande bevisen talar faktiskt för att Jesus var KVINNA:
Han blev tvungen att utfodra en stor mängd människor på kort varsel fast det inte fanns någon mat
Han försökte göra sin röst hörd bland massor av karlar som inte fattade ett dugg.
Till och med när han var död var han tvungen att stiga upp för att det fanns mer jobb för honom att göra.




2007-12-19
17:36:19

Pest eller kolera? /L
Nu är det dags för ett nytt val. Denna gång går det i kärlekens tecken.

Du ska nu välja vilken av dessa två kandidater som du skulle ta med hem över jul och presentera som din framtida make! Vem blir det och varför?

Kandidat nummer 1: Wayne Newton aka Mr. Las Vegas (vänster). Född den 3 April år 1942. Amerikansk sångare och underhållare som har sitt centra i Las Vegas.

Kandidat nummer 2: Scott Thompson aka Carrot Top (höger). Född den 25 februari år 1965. Amerikansk komiker mest känd för sitt röda hår. Har liksom Mr. Las Vegas sitt näste i Las Vegas.

image915


2007-12-19
16:18:48

En god utveckling /L
Åsas sår läker fint.
Veterinären sa att det såg bra ut och att vi i detta läget inte kan göra så mycket mer. Det enda vi ska se efter är så att det inte börjar utveckla sig en böld. Hon är så duktig och tar medicin utan några problem alls!

Idag bär det av till Bergvik för lite stros bland butikerna. Det är öppet till 21.00 och förhoppningsvis är det lungt och skönt! Imorgon är det långkörardag i skolan med föreläsningar och seminarie. Studiegruppen ska redovisa sina svar och jag var inte med idag men jag har faktiskt varit en god deltagare och mailat ut mina svar så jag tror nog vi ordnar det!

Kram
Linda

2007-12-19
16:14:35

Sagt av Sven-Bertil Taube /L

Vägen till en kvinnas hjärta går med bil via en restaurang.




2007-12-19
16:11:53

Dagens fakta /L
Stephen Taylor har världens längsta tunga. Den mäter 9,5 centimeter och gjort att han hamnat i Guiness rekordbok.



Mr. Taylor till höger.


2007-12-19
10:28:06

Babyboom! /S
Nyheter om graviditeter i kändisvärlden tycks ha kommit dagligen i stort sett den senaste tiden.
De två senaste att ingå i denna grupp är Lily Allen, och kanske lite sorgligare, Britney Spears 16-åriga lillasyster Jamie-Lynn eller vad hon heter.
Hon har bestämt sig för att behålla barnet. Vilken familj alltså...!


2007-12-18
23:39:00

Dags att nanna! /S
Nu är det dags att hoppa i säng och krypa ner under täcket och nanna!
Det blev inget packande idag, får gå upp i tid imorgon istället så jag får med mig allt som kan tänkas behövas under lovet.

Ska bli så skönt att få åka hem på lov så det är löjligt. Insåg dock idag att jag totalt förträngt att det börjar en ny kurs efter lovet vilket innebär nya böcker! En tjej som ska läsa samma kurs hade kolla lite på litteraturlistan och gjort lite snabb matte kom fram till att det kommer gå på närmare 4000kr för alla böcker som ska användas nästa termin. Men utöver specialiseringen så har jag ju även sökt min första fristående kurs som kommer med en litteraturlista även den!!!!
Det har funkat under hela utbildningen, men inte en chans på denna jord att jag kommer undan utan att sälja lite fonder! Men det är ju inga jättesummor det handlar om direkt, och som sagt så har jag inte behövt sälja av något tidigare så man får väl vara nöjd ändå. Om jag och darlingen bestämmer oss för en weekend i Stockholm så går det ju lite mer pengar, men det känns inte lika illa när pengarna går till något roligt som en resa än när ens sparpengar går helt till at köpa böcker för.

Men som sagt... nu är det dags att nanna!
Blir nog inte så många inlägg från min sida förrän vi år 2008... så hade det så bra!


2007-12-18
21:45:46

Tråkigt måste-jobb! /S
Imorgon är det äntligen dags att sätta sig på tåget och åka hem mot Karlstad i 2,5 veckas tid - tyvärr kräver ju det att man har en packning med sig, och det finns väl få saker som är så tråkiga som att packa?!

Jag b o r d e packa idag men det är ju såååå tråkigt - speciellt när man ska packa för en längre tid!

Jaja.. jag ska inte tjata om min packning!

Något annat jag skulle kunna tjata om är vår jäkla telefon! Jag förstår inte varför jag ska ha sådan otur med
(hem)telefonabonnemang. Den fungerar för det mesta, men ibland så lägger den av! Då får man ingen kopplingston så det inte går att ringa, och ibland går det att ringa men folk kan inte ringa hit då det bara tutar upptaget... jäkligt irriterande att det bara är så ibland. Men efter jul så blir det definitivt ett samtal till bredbandsbolaget!!!


2007-12-18
16:26:20

Photoshop för hela slanten! /S
Idag var jag uppe tidigt då vi hade tvättstugan kl 7!! Lite tungt när man inte börjar förrän klockan 10. Men som tur var så var det jättelite att tvätta och jag kunde ganska så snart krypa ner i sängen igen och sova ytterligare en timma.

Lektion idag som kändes lite meningslös, kändes som att mn har hört det förr då vi pratade om moral och etik, som förvisso kan vara jätteintressant, men som sagt ibland känns det bara tjatigt.
Vi har några i klassen som är färdiga nu efter denna kurs och jag kan meddela att en av dem fick fast tjänst idag! Det känns skönt att höra att det är flera nyexade studenter som faktiskt fått jobb i stort sett direkt - vilket är lite av den bild man har i sitt huvud, men det kan ju lika gärna bli att man får gå hur länge som helst utan napp. Jag väljer dock att hålla mig fast vid den positiva bilden :p

Ända sedan jag kom hem så har jag suttit vid datorn, hittade nämligen en gratis kurs på nätet för photoshop, en video där man vekligen får se steg för steg hur man kan göra saker och ting - toppenbra för sådana nybörjare som mig. Jag har läst några guider för att försöka lära mig men de börjar alltid någonstans mitt i så de kan ändå vara svåra, men den här var verkligen perfekt!! Så jag ville passa på att tipsa er andra om den videon, den är uppdelad i olika avsnitt... vet dock inte riktigt hur man gör för att välja ett särskilt avsnitt så jag har suttit och tittat från början ända till nu, och den är fortfarande inte över... Men det går säkert att hoppa i den.

Här är i alla fall adressen: http://www.moderskeppet.se/grunderna/

Men nu är det dags för mat innan det blir något mer! Tyvärr måste Tobias ha sin dator hela kvällen så han kan plugga programmering inför sin tenta imorgon, och programmet är skittrögt på min dator... men men - sånt är livet!

2007-12-18
15:45:16

Sagt av Roseanne Arnold /L
Det finns bara en sak män kan göra som inte kvinnor kan: pissa i lägerbålet.

Det vilar en förbannelse över kvinnor och männen är beviset för det.

Min man sade att han behövde mer utrymme - så jag låste honom ute.

Kvinnor klagar över PMS, men jag tänker att det är faktiskt den enda tiden i månaden då jag kan vara mig själv.





2007-12-18
15:41:56

Dagens fakta /L
På ön Komodo i Indonesien hade befolkningen berättat om stora "drakar" som åt upp både människor och boskap. Ingen trodde på dessa historier förrän en belgisk pilot kraschade på Komodo 1912 och själv mötte drakarna - fyra meter långa varanödlor. Nu är komododrakarna fridlysta och man kan se dem i flera djurparker, även här i Sverige.




2007-12-18
15:33:15

Naturen kan verkligen skapa vackra ting /L



2007-12-18
15:30:39

Åsa update /L
I natt fick busan ligga hos mig och gosa. Jag försökte lägga henne så jag inte skulle sparka till henne i sömnen vilket resulterade i att jag vaknade väldigt stel i kroppen. Åsa däremot hoppade ner ifrån sängen pigg och glad reda för nya tag. Jag har inte märkt att hon har ont idag, det kan ju bero på de smärtstillanden hon får men en positiv utveckling är det i alla fall!
Imorgon klockan 10 ska vi till vetrerinären igen, då får vi hålla tummarna att allt ser bra ut!

Om en halvtimme kommer mormor hem efter att ha solat och badat på Mallis. Uhh....vad gött!
Då ska Dorran hem igen, skönt för mamma att inte ha så många hundar att gå ut med.

Ha det bra!
Kram Linda


2007-12-17
19:29:10

Mördarhund update /L
J pratade nyss med ägaren till hunden.
De verkade uppriktigt ledsna över vad som hänt och ska betala allt. (Självklart).
J sa att vi begärde bara pengar för vad vi måste lägga ut plus att hunden framöver ska ha munkorg.
Ägaren berättade att hunden/-arna inte kommer att vara hos tanten mer eftersom det tydligen inte är första gången hon i inte orkar hålla kvar dem.
Jag känner mig bara lättad över att vi inte behöver stöta på dem igen, jag förmodar att hela gatan känner likadant nu. För övrigt kan jag tala om att de inte bor i närheten heller eller i centrala Karlstad!



2007-12-17
19:14:44

LaNinja /L


Jag tyckte att LaNinja hade riktigt roliga halsband/berlocker. Denna variant i form av kakor kostar 149 kronor. Rolig julklapp om inte annat. Länken här.


2007-12-17
19:09:59

Sagt av Lindsay Lohan /L
Hur kan man inte tycka om Britney Spears?

Jag är glad att jag får spela roller med andra i min ålder, för så snart som jag gör någon vuxen roll, så finns det ingen återvändo.

Livet är fyllt av risker, så varför inte ta dem?

You need to stop acting like the damn drama queen... (Sagt till Hilary Duff)





2007-12-17
19:06:08

Dagens fakta /L

Det är enligt 19a § djurskyddsförordningen (1988:539) förbjudet att inneha eller genom avel frambringa hundar som

1. har extremt stor kamplust
2. lätt blir retade och biter,
3. bara med svårigheter kan förmås avbryta ett angrepp och
4. har en benägenhet att rikta sitt kampintresse mot människor och andra hundar.

För mer information: http://www.polisen.se/inter/util/nodeid=21434&pageversion=1.jsp?articleid=25033



2007-12-17
18:27:37

Min stackars bebis! /L
Ja, Sandra har redan berättat vad som har hänt men här kommer ögonvittnet själv:

Jag beslutade mig för att gå till gräsplätten bakom mammas hus för att Åsa skulle få springa av sig lite innan jag skulle dra. Det är som en "mur" i änden av huset vilket gör att den som kommer från gräsplätten står en bit ovanför marken där vi nu kom gående. I alla fall stöter jag på en tant med en labrador och en annan hårboll. Då hör jag kärringen säga ojdå, jag har inte fattat att sitatuionen är så illa än. På en sekund har dessa två hundar slängt sig på mig och Åsa. Jag känner hur jag får ett bett i handen och hur Åsa ålar sig ur kopplet och sin tröja i ren panik. Åsa springer runt hörnet och är märkbart livrädd med labradoren efter sig. Jag får tag i hårbollens koppel och håller fast den och ger till kärringen (allt sker typ på 30 sekunder). Jag skiter i dem och springer efter Åsa, när jag kommer runt hörnet är Åsa borta och den labradoren sitter i husets ände. Jag ropar och visslar men hittar henne ingenstans. Efter några minuter börjar jag få panik och springer upp till mamma. Hon kommer ner och hjälper mig leta. Vi beslutar oss till slut att dela på oss så vi går på varsin ände av gatan och ropar. Då möter jag en kille (som bor i gången brevid mig). Han frågar om jag tappat bort min hund och berättar att de hade hittat henne och tog med henne in till sig. Så 30 minuter senare från händelsen är vi på väg hem till honom och ut kommer hans sambo med vår skakiga lilla Åsa. Hon var helt blodig på benet. Utanför står kärringen och väntar. Mamma försöker få henne att förstå att hunden som bet inte är normal. Tanten säger att hon är ju så go annars men gillar inte små hundar!!! "Hunden har ju gått kurser och hos psykolog för att hon har ju skadat en och en annan katt"!!! Men va fan! Mamma försökte vidare med att hon borde inte vara hundvakt eftersom hon uppenbarligen inte orkar hålla dem! Plus att hunden borde verkligen ha munkorg!

Vi ringde till veterinären som tyckte vi borde komma in och kolla såret på benet. Jag kände mig skitstressad eftersom det var en timme kvar till mitt prov. Jag åker i alla fall till veterinären efter provet och då har mamma redan varit inne och fått bedömningen. Åsa ska nu gå på antibiotika och inflamationsgrejs, hon ska rengöras också. På onsdag ska vi tillbaka för att kolla så det inte behöver dreneras. Då måste hon sövas vilket kommer kosta ännu mer.
Vi kom hem nyss efter att ha varit till Apoteket och hämtat ut medicin. Så då gick vi till tanten som lovat att betala efter att J ringt. Vet ni vad kärring-jäveln har mage att säga när vi står där!
-"Vi kunde ju båda ha förhindrat det här. Om jag tagit hundens halsband och du bärt upp din hund".
Jag är tyst och konflikträdd men där viker jag mig icke! Jag sa då att det håller jag inte med om, jag ser inte att jag gjorde något fel! Jag ska inte behöva ta upp min hund i famnen pga de där hundarna!
Hur ska jag kunna veta att de var helt galna och att hon inte har någon kontroll för fem öre över dem? Jag kan ju inte ta upp min hund så fort det kommer hundar och möter oss. Åsa kommer ju antingen själv bli hundilsken då om jag visar det beteendet. Nejdu. Då sa jag emot!
Kärringen föreslog även till mamma att vi ska ha tider så vi inte möter varandra igen med hundarna. Men seriöst??!??! Nej jag är så jävla arg.
Lilla Åsa ligger i fotöljen och skakar. Hon kan inte stå på benet heller.... usch det gör så ont i en!

Klockan 19 ska hundägarna ringa och vi ska berätta om de ytterligare utgifterna som tillkommer. Vi kommer kräva att hunden ska ha munkorg och ser vi att den inte har det så kommer vi polisanmäla. Nog för att hunden är sjuk och någonting fel måste det vara tack vare att de gått hundkursen utan framgång. Hunden eller ägarna, någonstans lär vi upptäcka vart det ligger.

Nu ska jag rengöra Åsa...

Kram Linda

Ps. Det blev ingenting på mig, jag tror mina vantar hjälpte mycket Ds.


2007-12-17
16:29:14

Bli bättre på att fota?
Jag är urusel på att ta kort, inte bara på att ta kort bra utan även när det gäller att faktiskt ta fram kameran att använda den. Oftast blir det att den blir liggandes hemma i lådan och bara tas fram vid högtider. Men nu ska jag försöka bättra mig lite.

Jag skulle även vilja lära mig använda Photoshop, och ett steg på vägen är att bli medlem på fotoguiden.se där det finns en hel del tips, både på vad man ska tänka på när man fotar, men även på hur man kan redigera bilderna sedan.

För den som är på jakt efter ny kamera så har de även personligt test, test av kameror o.s.v.

Kanske ska man göra ett försök att leka lite i Photoshop lite senare ikväll...?

Fotoguiden - Din väg till bättre bilder.
www.fotoguiden.se
 

2007-12-17
13:23:15

Mördarhundar! /S
Har precis fått ett samtal ifrån L som berättade att hon och hennes jack russeltik Åsa blivit attackerade av två hundar! L blev biten i handen och Åsa slet sig och var försvunnen i en halvtimma innan en av Ls grannar berättade att han hittat henne och hade henne hemma hos sig. Hon var blodig då en av hundarna huggit henne i låret.

Kl 15 ska lilla Åsa till veterinären, hoppas att hon är fysiskt okej, men tyvärr är ju risken stor att hon själv kommer bli ilsk mot andra hundar!
L kommer säkert med en mer detaljerad beskrivning av händelsen och veterinärbesöket när hon skrivit klart sin tenta, stackaren som hon ska iväg på kl 14 - lätt och koncentrera sig när ens hund ska till veterinären och man precis blivit attackerad av två stora hundar! Det värsta var ändå "hundägarens" reaktion på händelsen... men som sagt L kommer säkert med en beskrivning av händelsen senare...

image831

Under tiden får vi hålla tummarna för Åsa och hennes besök hos veterinären...!

2007-12-17
11:21:13

Åldergräns-Memory /L
Jag tänker nu tipsa om ett roligt memory men det är inte skapat för små ögon om vi säger så.

Här är länken, have fun! http://www.neiaberau.de/memory/



2007-12-16
22:42:59

Råttatouille /L


Förra helgen (jag är lite sen i uppdateringen) såg jag Råttatouille. Jag hade rätt höga förväntningar eftersom jag hört att den ska vara bra men nope...... nej den var faktiskt rätt mesig. Kort om handlingen: En råtta som älskar att laga mat även fast familjen inte gillar att han gör det, hamnar av ett misstag i sin idols restaurang. Där möter han en ung kille som inte kan laga och de båda kommer överens om att bli ett team. Kökschefen är en skurk som misstänker att det hela inte står rätt till hos grabben. Typ nåt sånt. Den är söt men temat passar inte riktigt barn enligt mig. Ett av problemen som karaktärerna stöter på är en hemsk matrecensent vilket jag inte tycker är så barn-roligt. Menmen. Se för att ha sett den men inget jag skulle betala för.


2007-12-16
22:36:16

Tenta /L


14.00 gäller det. Jag har nog aldrig pluggat så dåligt till ett prov som denna gång. Men jag vet inte riktigt vad jag ska plugga på och hur väl ingående det ska vara. Jag orkar helt enkelt inte bry mig! Det får gå som det går annars är det omprov i Januari. Så det får vara.


2007-12-16
22:32:09

Mirakelpennan /L


Jag skulle verkligen vilja ha en sån här penna! Allt du antecknar i dina block lagras i pennan och överförs automatiskt till ett privat utrymme på en server som bara du kan komma åt. Åh, vad skönt att lätt kunna få in allt i datorn av det man skrivit under föreläsningen! Det står inte vad den kostar men enligt expressen.se läsarkommentarer kostar den 1995 kronor i inköp och sedan 199 kronor i månaden. Lite väl häftigt men jag väntar ivrigt på att priset ska gå ner!


2007-12-16
22:26:26

Sagt av Karin Boye /L
Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den största dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd.

Det finns inte lycka och olycka. Det finna bara liv och död.

Det jag kallar för äkta självbehärskning, behärskar inte kroppen utan själen.

Visst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka.




2007-12-16
22:23:58

Dagens fakta /L

Sveriges vanligaste haj är pigghajen. Den förekommer oftast i stim och finns på västkusten ner till Öresund. Mycket sällan kommer den in i Östersjön. Den finns från ytan ner till 400 meters djup, men vanligen mellan 20 och 70 meter. Pigghajen fiskas och säljs i fiskaffärerna utan huvud och stjärt, ofta under namnet "havsål". Den är också en uppskattad sportfisk och kan väga upp till 13 kg.



2007-12-16
22:08:27

Slöaste dagen ever! /S
Usch, idag har jag suttit vid datorn eller TVn precis hela dagen!! Enda gången jag varit utanför dörren var för att fixa låset som trasslat in sig i hjulet på cykeln och för att boka om tvättstugan.
Jag känner att de senaste dagarna har passerat obemärkt i stort sett, min hjärna har som tidigare nämnts redan tagit jullov - det är stört omöjligt att få något pluggat om dagarna så tack gode gud för att det är oerhört lite att läsa! I och med att jag inte pluggar något om dagarna, har inga pengar, och Tobias är i skolan, så blir det att jag sitter och ugglar hemma istället ensam tills han kommer hem.
Tror det är därför som jag längtar så oerhört mycket efter onsdagen när det är dags att åka hem, där finns det ju alltid något att göra eller någon att träffa - man utnyttjar dagarna på ett mycket bättre sätt!

Men nu är det bara två dagar kvar innan det är dags att åka hem, och det är löjligt vad mycket jag längtar efter att få sätta mig på det där tåget! Får ju även en underbar start på jullovet då pappa fyller år så antar/hoppas jag att det blir tårta på eftermiddagen med hela familjen :)

En tvättäkta soffpotatis. 

2007-12-16
15:56:18

Cykeltjuv?!! /S
Stod i köket tidigare idag och spanade ut genom köksfönstret. Noterar då att två cyklar ramlat i stället där man cykel brukar stå... notera att jag skrev b r u k a r för när jag nu tittade ut stod inte cykeln där!!!
Blev riktigt deprimerad då jag inte alls har någon lust att skaffa en ny cykel, speciellt inte vid denna tiden på året då det är utgifter så det räcker och blir över.
Innan jag hinner bli alltför depp så ropar jag på Tobias som kommer och tittar och får då syn på min cykel i grannarnas cykelställ mitt emot! Hur den hamnat där har jag ingen aning om... Jag går i alla fall ut för att ställa tillbaka den och får då se att de har dragit cykeln fast jag har låst den, grejen är att jag har ett spirallås som då trasslat in sig i hela hjulet...!
Då blev lilla jag MYCKET irriterad då det slutade med att jag hade olja över hela fingrarna.

Min teori om hur cykeln hamnat hos grannarna är att någon trodde att cykeln var olåst och tänkte sno den, börjar drar den och märker till slut att bakhjulet inte snurrar, upptäcker låset och dumpar den hos grannen! Skaplig teori....?

2007-12-16
14:26:19

J fick sig ett nyp /L
Igår klockan 02.45 låg jag fortfarande vaken och väntade på att J skulle komma hem.
Jag kan inte sova förrän jag vet att han ligger säker brevid mig i sängen. Jag ligger annars och tänker på allt hemskt som kan hända =P Undrar hur jag blir som morsa..... hm.
Han kom iaf hem en kvart senare lagom go och dragen. Men han var irreterad också.
När han stod i kön för att hämta sin jacka var det en tjej som nöp honom hårt i ryggen. J frågade vad fan hon höll på med och vände sig om igen. Då nöp hon honom igen och sa "surfitta". Detta ord upprepade hon sen. Haha...
Vilka sjuka människor det finns, jag tyckte det var jätteroligt att en människa ens vågar göra så.  J var inte lika road =) Nu vet jag även hur alla arbetskamrater har gjort bort sig under personalfesten... dagens läxa är att inte dricka för mycket. J berättade också att han dansade. Hm... not nice. I love him but he cant dance. Det hade iaf kommit tjejer och kråmat sig på honom, hur nu det kan ha skett.

Idag ska jag försöka ta mig till H för att plugga. Imorgon har vi salstenta. FY vad jädrans förbaskat töligt. Jag vill inte! Vi har ju inte riktigt fått någon bra information på vad vi ska plugga på heller.... usch jag hatar den här kursen.
Direkt när salstentan är färdig har vi en gruppuppgift till torsdagen och sen en individuell till fredag. Fy baskat vilken dålig planering!

Nej nu ska jag använda min ilska - energi bättre!
Kram
Linda





2007-12-16
12:54:34

Hello people! /S
Tog även denna dag sovmorgon och låg kvar i sängen till halv 11, helt underbart vad skönt jag sovit!! Nästan så man glömmer hur skönt det är att sova bra när man under en längre period sovit lite halvkasst som jag har gjort.

Igår blev det tacos, Shrek och dataspelande. Tobias har fixat alla de Super Mario-spelen, de där första, så nu har även jag något att roa mig med när Tobias fastnar vi datorn. Vet dock inte hur  bra det är för lilla datorn då jag har en förmåga att trycka på alla knappar samtidigt när jag blir stressad :p
På tal om min dator så har jag bestämt mig för att efter mycket snack men lite verkstad, köpa mer/större minne till den, nu har jag 512mb vilket är lite lite, men TObias kollade runt lite och ett dubbelt så stort minne kostar runt 250kr så det är ju inte mycket pengar vi talar om direkt. Jag planerar ju knappast att köpa någon ny dator så länge jag pluggar vilket är ytterligare 1-1,5 år.

Tobias som inte pluggade något alls igår bör väl göra det idag eftersom han har tenta på onsdag, jag själv har också liiite att läsa, men utöver det så vet jag inte vad jag ska hitta på idag riktigt?

2007-12-15
13:56:50

dagens jobb avklarat! /S
Nu är jag hemkommen efter två timmars barnpassning som gick sådär, båda barnen var rätt jobbiga idag men särskilt den minsta som fick världens utbrott och bara skrek och grinade för att hon målat fel, och sa jag något så vrålade hon ännu högre... lite jobbigt när föräldrarna är hemma, men till slut gav jag upp och då gick hon iväg en stund och lugnade ner sig innan hon kom.

På vägen hem blev det som sagt en sväng förbi Chokladboden, kom därifrån med 1,5 kg choklad = en ask romerska bågar till far och det samma till svåger och sedan en påe med polly till mig och T.

T ska inte ut ikväll så jag får faktiskt sällskap ikväll!!! Så ikväll blir det Svensson, Svensson, Shrek och så kanske ännu en film. Jag är på löjligt bra humör då det nu återstår 3 dagar i skolan!!! Så jäkla skönt, och jag har inga uppgifter att göra.... underbart helt enkelt!
Väl hemma i Karlstad så har jag lite inplanerat - ons eftermiddag när jag kommer ska pappsen firas på födelsedagen, på torsdagen ska jag och syster ta en runda på stan och inhandla vår min andra systers julklapp sedan eventuellt köpa någon likör eller något till svärföräldrarna kanske om plånboken tillåter...
Fredagen inget planerat, lördagen ska jag följa med och titta på när Leyah går på babysim och söndag är det lilla julafton hemma hos syster yster. Någon av dagarna innan ska jag och T baka julgodis också som är vår del att ta med till firandet.

Avundas fortfarande er som har ett TV-spel, själv får jag spela på datorn vilket inte blir samma sak när man ska spela 2 st....

have a nice day!!

2007-12-15
13:52:23

Sagt av Rita Rudner /L
I Hollywood är ett bröllop en succé, ifall det håller längre än mjölken.

Män skulle uppskatta monogami mer om det lät mindre som monotoni.

När jag dejtar en kille tänker jag, "Är det här mannen som jag vill att mina barn ska tillbringa sina helger med?"

Om du aldrig vill se en man igen skall du säga: "Jag älskar dig, jag vill gifta mig med dig, jag vill ha barn" - då försvinner han som en blixt.

Ordet aerobics kom till när gyminstruktörerna gick samman och sa: om vi ska ta 100 kronor i timmen, så kan vi inte kalla det för "hoppa upp och ner".

Skaffa barn medan dina föräldrar fortfarande är tillräckligt unga för att ta hand om dem.





2007-12-15
13:49:40

Dagens fakta /L

"Googol" är den matematiska termen för talet 1 följt av 100 nollor. Termen myntades av Milton Sirotta, nevö till den amerikanske matematikern Edward Kasner, och populariserades i boken "Mathematics and the Imagination" av Kasner och James Newman. Googles ordlek syftar på företagets målsättning att organisera de enorma mängder information som finns på nätet och göra den tillgänglig för alla.




2007-12-15
13:47:00

Dagens fakta /L

Idag finns Pringles i fler än 100 länder och finns i 45 smaker.

Brad Pitt gjorde reklam för Pringles 1982.






2007-12-15
13:42:39

What to do. /L

God morgon!
Jag vaknade väldigt sent idag (igen). Min kropp verkar behöva sova ut riktigt. Jag har kännt mig sleten ett tag nu så jag behövde det här.
Igår pluggade jag och spelade kort med mamma. På kvällen tog jag och Jason tag i Super Mario, vi har nästan klarat hela spelet snart.
Jag funderar på att köpa The Sims Castaway, någon som vet om det är roligt? Jag gillar ju The Sims spelen så det tror jag passar mig.
Ikväll lämnar Jason mig för personalfest. Han kom nyss hem och hade köpt en ny outfit. Jag blev riktigt stolt över hans val. Han köpte nya jeans (tråkiga blå som han redan har 3 par innan) menmen, och en ny snygg tröja. Blå/vit randig med krage, en typsik sån jag tjatat om ett tag! Den kostade dock 600 kronor så jag satte väl i halsen när jag såg det men å andra sidan så är det bra kvalité! Hoppas han får känna sig snygg ikväll då.
Jag drev lite med honom igår då det finns ett "rykte" (eller vad man nu ska kalla det) om vad som händer på personalfester vid jul. Det har man ju sett på reklam och filmer =P Ibland är det tur att man bor med en karl som verkligen inte kan flirta. Haha.... =P

Jag hoppas på besök från mamma ikväll... kan ju vara skönt för Jocke och flickvännen att vara själva lite....
Jason är iväg och köper Panpizza, dricka och chips åt oss/mig. Ser så illa ut om jag smäller i mig allt själv.
Just nu känner jag mig som ett litet barn som ska vara ensam hemma och pappa är iväg och köper så jag klarar mig =P Bäst jag gör någonting vettigt då.

Kram!



Hjälp dina Sims att starta ett nytt och någorlunda behagligt liv på en öde ö.


2007-12-15
00:05:15

Stockholm? /S
Älsklingen kom hem ganska så snart efter mitt förra inlägg, han hade tydligen varit på stan med sina kompisar. Tentan hade gått bra och han känner sig säker på att bli godkänd :))

Kvällen har spenderats framför TVn då vi sett filmen Two weeks notice som gick på SVT,. sedan lämnade han mig för att spela lite dataspel. Själv gjorde jag samma sak då jag hittade en sida där man kan spela det gamla Super Mario - det är spel på min nivå det :p

Nu ska jag nanna, ska ju iväg och vara barnvakt imorgon på förmiddagen så det gäller att sova så man har energi för de två rackarungarna! Sedan ska jag passa på att smita förbi Gamla Linköping och chokladboden, ska inhandlas romerska bågar till svåger och sedan en ask till pappa som fyller år på onsdag när jag kommer till Karlstad. Jag är inte snål och bara ger honom lite choklad, men nu är det så att eftersom han fyller år så nära jul så brukar jag och mina systrar slå ihop julklapp och födelsedagspresent så han får helt enkelt ha lite tålamod tills tomten kommer :)

Planerna utöver det är att kanske städa lite så det är någorlunda fräscht när man kommer tillbaka efter jullovet, och sedan kanske plugga lite. Tobias ska ut med kompisarna imorgon kväll så jag får spendera kvällen själv, men det gör inte så mycket, är ju i alla fall något att se på TV då det är Svensson, Svensson och den sköna filmen Shrek med någon julversion :)

Tobias kom och frågade idag om jag inte vill åka till stockholm med honom, först så kände jag att jag inte har råd men jag har ju faktiskt fonder jag kan sälja lite av för sååå mycket pengar kommer det ju inte gå åt, så nu kanske vi byter en middag på 6-års dagen till en helg i stockholm istället, vore lite mysigt....

Nu SKA jag sova...!

Hörs imorgon...

2007-12-14
16:23:24

Where's my darling? /S
Hemma från ett hett seminarie där argument kastades fram och tillbaka i diskussionen kring etiska dilemman. Vi fastnade särskilt kring ett fiktivt fall som handlade om en tjej som går till läraren, berättar att hon är gravid och vill ha hjälp med att kontakta rätt ställe så hon kan göra abort, och hon vill absolut inte att föräldrarna ska få reda på det. Frågan är hur man som lärare ska agera i en sån situation... bör man kontakta föräldrarna eller ej?
Bör man diskutera med eleven eller bör man skicka eleven vidare till passande personal? Vissa i gruppen menade att man absolut skulle hjälpa eleven och inte kontakta föräldrarna, vissa menade att man borde diskutera alternativen till abort medans andra absolut inte tyckte att man skulle göra det för att man kan påverka eleven mer åt det ena alternativet omedvetet. Diskussionen blev rätt hetsig, men vi fick i alla fall veta att vi har alltid en skyldig att meddela föräldrarna, men OM det finns misstanke att barnet far mer illa av det så behöver man inte göra det. Men det finns ju massor av situationer som man inte säkert kan avgöra det... vad gör man då?

Älsklingen hade tenta i förmiddags och är sedan dess mysteriskt försvunnen - har försökt ringa men hans telefon är avstängd - lite irriterande då jag vill veta om han har tänkt käka hemma idag eller om jag ska äta utan honom. Sedan ser vårt kök kaotiskt ut med disk över heeeela bänken, men det är inte mitt problem då det är jag som lagar maten och han som diskar - allt efter hans egna regler! Men det är jobbigt att laga mat när det inte finns någon yta fri förutom spisen! Jaja... just nu vill jag bara få tag på honom och veta hur tentan gick och om det ska lagas mat eller om jag ska äta själv...


2007-12-14
10:48:52

Guten morgen! /S
Uppe och vaken! Tog en sovmorgon idag och gick upp vid 9.30, var sååå skönt, särskilt då Tobias gick upp redan vid halv 7 så jag har verkligen kunnat ligga i heela sängen. Visst är det mysigt att sova bredvid sin älskling men på morgonen är det faktiskt rätt skönt att få sängen för sig själv!

Just nu sitter han och skriver på sin mattetenta, jag hoppas verkligen att han klarar den...så håll tummarna för honom!

Själv börjar jag inte förrän kl 13 så just nu sitter jag och tittar på lite Friendsavsnitt, ska snart förbereda mig lite inför seminariet som är en fortsättning på den lektion vi hade i onsdags som handlade om etiska dilemman. Jag tror det kan bli ett riktigt bra seminarie om det tillåts fri diskussion och inte är så uppstyrt.
Fredag idag - så skönt! Får se vad det blir ikväll, Tobias kanske skulle ut med sina kompisar men det var inget bestämt. Gör inte så mycket om han ska ut för ikväll är det för en gångs skull fredagsfilm, två stycken till och med, Legally Blonde och filmen Two weeks notice som det lutar lite mer åt.

Ha en bra dag!

2007-12-13
22:26:51

Totally relaxed! /S

Haft en skön kväll! Tog ett bad och det var så himla skönt - det enda som jag saknar är musik men tyvärr finns ju inget kontaktuttag i badrummet :(
Efter mitt lilla bad så har jag och älsklingen tittat på Bonde söker Fru och på Lyxfällan, och nu sitter han och pluggar inför sin mattetenta som han har imorgon bitti.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag börjar inte förrän 13 imorgon vilket känns lite jobbigt, man vill ju sluta så tidigt som möjligt på en fredag, särskilt med tanke på att Tobias för en gångs skull slutar tidigt imorgon!

Hoppas ni haft en skön luciadag med lite lussefirande...!!

Natti natt...


2007-12-13
21:37:26

Dagens låt /L


Peter Cincotti - Goodbye Philadelphia
Uh, så bra!


2007-12-13
21:36:31

Sagt av Jerry Seinfeld /L
Det är den sanna julkänslan; folk som blir hjälpta av andra än mig.

Människorna som läser tidningar förtjänar att bli ljugna för.





2007-12-13
21:34:04

Dagens fakta /L
Troligen kommer traditionen om Luciatåg från Tyskland och Luciakronan ska föreställa en gloria, och Lucian föreställde från början egentligen ett Jesusbarn.
Traditionen att sjunga i ett luciatåg kan komma från en tradition där svenska gymnasieelever sjöng "Staffansvisor" för att tjäna ihop pengar för att ha råd att resa hem över julhelgen.
Det moderna luciafirandet är faktiskt inte så gammalt. 1927 anordnade Stockholms Dagblad det första offentliga luciatåget - och traditionen spred sig snart. På kort tid cementerades formerna för luciafirandet.




2007-12-13
21:24:18

Sankta Lucia /L

När jag kom in idag i universitetet såg jag en massa folk, mitt ibland dem fanns tärnor. Då insåg jag vad det var för dag. Runt om i skolan fanns det lussebullar och glögg, mysigt! Fast jag tog aldrig för mig.
Idag hade vi Hälsomässa. På förmiddagen gick jag runt och kollade in alla stationer exempelvis nyttigheter på julbordet, dans och lek, hur det är att vara handikappad och så vidare. Min grupp hade om sömn, ljus och välbefinnande. På eftermiddagen var det vår tur att ha ansvaret för stationen. Sammanlagt redovisade jag mitt 22 gånger så nu känner jag mig som en expert på området. Behöver någon tips vid sömnbesvär och vad olika färger/ljus betyder så kontakta mig! =)

Imorgon är jag "ledig", har inläsning inför tentan på måndag. Jag måste bara få tummen ur och faktiskt plugga. Usch och fy för skolan ibland. Jag har verkligen ingen lust.

Jag vet att det var någonting jag skulle berätta men som vanligt försvann allt så fort fingrarna började arbeta.

Kram Linda




2007-12-13
18:48:02

Latmaskens dag fortsätter :) /S
Inte mycket gjort idag som planerat :p
Det blev 2 promenader med Candy och förutom det så har jag knappt rört mig på hela dagen.
Inte nog med det, det blev även hamburgare och pommes frites till middag! Men det var gott - är så sällan vi äter hamburgare - särskilt hemmagjorda. Jag köpte fullkornshamburgerbröd som faktiskt var riktigt goda, kändes färska till skillnad mot hur vanliga hamburgerbröd brukar smaka.

Nu ska jag lyxa till det lite och ta ett bad med skum och badolja... sååååå skönt! Är nog dags med en hårinpackning, var ett tag sedan och nu när jag snålar och skjuter upp frisörbesöket så får man väl ta hand om sitt hår lite extra.
Kvällen kommer spenderas framför TVn och sedan blir det liiiiiite plugg bara för att vara förberedd imorgon på seminariet...


2007-12-13
13:50:47

Latmaskens dag :) /S
Idag kommer kylan enligt TVn och därmed även snön antar jag! Själv hade jag nog önskat att det hade dröjt ytterligare några dagar innan kylan och snön kommer. Den 20e hade varit lagom då jag är hemma i Karlstad och inte ska åka med något tåg eller cykla till skolan!

Idag har jag Candy här, han kom vid 8 imorse. Jag var så jäkla trött men ville inte gå och lägga mig igen ifall Tobias skulle vakna så jag lade mig på soffan istället där jag sov tills jag vaknade av att Tobias gick runt i lägenheten. Sen blev det frukost och en promenad med candy då vi följde tobias till skolan.

Idag blir det nog inte mycket pluggat för min del, känner mig lite seg i bollen, och jag är ju ändå påläst inför morgondagen så det är inget som är bråttom. Istället blir det en latmask dag -igen! Ska bara ut med candy på en sista promenad sen.
Sen ska det fixas middag när älsklingen kommer hem. Hade planerat något så trist som korv och makaroner men sen blev jag så himla sugen på hamburgare!! Så jag tror det får bli hamburgare och klyftpotatis idag istället...

Igår kväll gjorde bönderna sitt val i Bonde söker Fru, ingen blev väl direkt förvånad över de val som gjordes. Idag får man se programmet ifrån deras resor tillsammans. Lite kul att veta att i alla fall det ena paret fortfarande är tillsammans och det är Anders och Isabell eller vad hon heter - de andra paren vet jag ingenting om.

Nu ska jag titta på lite Oprah :) Fick precis reda på att ens midjemått bör vara hälften av ens längd - så jag som är 179cm lång bör alltså ha ett midjemått som är ungefär 90 cm! Tycker det låter ganska vettigt...

2007-12-12
22:20:08

Trött som en gris! /S
Usch, sovit på soffan  under eftermiddagen, har varit jättetrött hela dagen, jag hade inte tänkt sova något då jag har så svårt för att sova på kvällen sen, men jag orkade inte hålla mig vaken :p Sov dock bara en halvtimma och älsklingen var gullig och tog tvätten under tiden.

Jag ber om ursäkt för min lilla uppsats tidigare, jag tycker det är jättetrist med långa inlägg i andras bloggar så det enda logiska är väl att inte skriva det i sin egen, men ibland har man så många tankar i huvudet och fingrarna far över tangenterna utan att man egentligen hinner tänka efter.

Imorgon är det torsdag och Lucia - känns jättekonstigt! Jag har börjat få julkänslor och längtar verkligen men samtidigt känns det lite overkligt då det är varmt ute och det känns som om man precis börjat höstterminen i stort sett.

I helgen hoppas jag på att Sofia kommer och hälsar på som hon pratade på att hon skulle göra för någon månad sedan. Det är alltid lika roligt att träffa henne men tyvärr sker det ju inte särskilt ofta. Förutom det så ska jag vara barnvakt även denna helg. Jag har egentligen ingen lust men samtidigt kan jag inte undvara de pengar som det ger denna månad - och om en vecka börjar mitt 2,5 vecka långa jullov så det är ju inte direkt synd om mig :p

Nu ska jag snart nanna, Candy kommer imorgon vid 8 så det blir en tidig morgon trots att jag är "ledig"...


2007-12-12
21:38:49

Sagt av Sigmund Freud /L
Amerika är ett misstag, ett gigantiskt misstag.

Den första människan som slängde iväg en förolämpning istället för en sten var grundaren av civilisationen.

Kärlek och arbete är stöttepelarna för vår mänsklighet.

Tänkandet är en generalrepetition av handlandet.





2007-12-12
21:35:22

Dagens fakta /L
Om en polis i Coeur d'Alene, Idaho, misstänker att ett par har sex i en bil eller annat fordon måste han tuta tre gånger och sedan vänta två minuter innan han kan närma sig bilen med paret i.




2007-12-12
15:00:11

Etiska dilemman! /S
Idag fick jag tillbaka min hemtenta, och det visade sig att det hade gått väldigt bra då jag hade fått VG på den, visserligen med ett minus, men ett VG är ett VG. Egentligen blir jag så irriterad på mig själv att jag alltid blir så glad över ett VG medans man bara är nöjd med ett G, att man trots att man nu är på universitetet och att dessa betyg egentligen inte har någon betydelse mer än att man klarar kurserna, fortfarande har den där "tävlingsinstinkten" i sig, att man inte fokuserar och nöjer sig med allt man lärt sig, för att vara riktigt nöjd så måste man ha lärt sig saker och fått bokstäverna V och G på pappret! Riktigt illa är det när man läser till lärare och känner så...! Vår lärare idag som delade ut tentorna påpekade flera gånger att man ska vara nöjd med ett G för det är inte detsamma som ett G på gymnasiet, och han sa samma sak, att det är fruktansvärt att han måste behöva påpeka det för studenter hela tiden - har man fått ett G så betyder det att man gjort ett bra jobb!
Men nöjd är jag ändå över det det VG-!

Älsklingen har sin slutspurt nu med tenta både på fredag och på onsdag, hoppas verkligen att han klarar det! jag tycker det är jobbigt att ha något släpandes efter mig men jag har ändå rätt gott om tid att plugga, han har ju fullt upp hela dagarna så det vore skitjobbigt att komma ikapp för honom.

Idag har vi diskuterat etiska dilemman i skolan, jätteintressanta diskussioner verkligen men samtidigt så är det så stora problem som diskuteras och man tappar all lust till att bli lärare för att det verkar inte som att det finns några bra lösningar! En sak vi diskuterade en hel del var det där med lärares anmälningsplikt - att man är skyldig att anmäla redan om man misstänker något - är det alltid barnets bästa? Vad utsätter man barnet för? och föräldrarna om misstanken inte stämmer? Vad händer om problemet kvarstår men utredningen inte leder någon vart - vad händer med barnets förtroende för mig?

Vi diskuterade även kulturkrockar med exemplet där fyra afrikanska systrar gick på samma skola. Efter sommaren var 3 av de fyra flickorna omskurna efter ett besök i hemlandet- något som är förbjudet. Flickorna hade problem bland annat med att hinna kissa under rasterna, omskärelsen gjorde att det tog jättelång tid för flickorna att kissa. De hade även problem vid menstruation då de fick jätteont i magen för att mensblodet inte kom ut tillräckligt fort.

När det närmade sig sommarlov igen kom syskonens yngsta flicka fram till läraren med ett leende på läpparna och berättade att den här sommaren skulle hon få följa med sin pappa till hemlandet för första gången i sitt liv. Läraren blev självklart alldeles kall då det var ganska tydligt att den 9åriga flickan skulle till Somalia för att omskäras. Men vad är barnets bästa i en sådan situation? Om man anmäler vad händer då? Hur kommer hennes familj och omgivning att se på henne? Kommer hon att bli utstött? Om hon blir omhändertagen - är det bättre än omskärelsen? Vad händer om hon blir omskuren, vad blir konsekvenserna då?

Nu ska jag inte återge hela diskussionen men min poäng är att allt är långtifrån svart eller vitt - och att det är vi som lärare som kommer hamna i sådana situationer där beslut måste tas som kanske inte är enbart positivt för barnet... en tanke som gör mig ganska deprimerad. Det är nog bästa att skaffa sig en behörighet för förskolan också ifall man inte klarar av alla problem i skolan - förvisso finns väl liknande problem där men det känns ändå som att många problem som har med kultur och religion att göra kommer först när barnen börjar skolan. Men jag kanske har fel?
I vilket fall som helst så vore det skönt att ha behörighet för båda verksamhetsområdena så att man kan ändra sig, eller om man bara vill byta åldersgrupp för något år.

Ojoj... långt inlägg...uppsatsvarning!
Nu ska jag titta lite på TV innan det är dags för mat och tvättstuga. Till middag idag blir det mos och köttbullar - tyvärr inte hemmagjorda köttbullar :p

2007-12-11
19:26:36

Kära tisdag! /S

En otroligt lugn dag har passerat med ytterst lite pluggande!
Till skillnad ifrån L så har jag inte alls mycket att göra i skolan och kan lyxigt nog glida igenom dagarna relativt smärtfritt...

Idag är det tisdag och veckans bästa TV-kväll, jag ska hoppa in i duschen och sedan ska jag hitta en bekväm ställning i soffan för att se på Ugly Betty, säsongsavslutningen av Desperate Housewives och slutligen Brothers&Sisters!

Ha en trevlig kväll!!


2007-12-11
14:53:42

Sagt av Edmund Burke /L
Applåder är en sporre för högtstående sinnen - och slutmålet för svaga.

Att läsa utan att reflektera är som att äta utan matsmältning.

De som har mycket att hoppas på och har ingenting att förlora är alltid farliga.

Dåliga lagar är den värsta sortens tyranni.

Frihet måste vara begränsad för att kunna ägas.

Undervisning är nationens billigaste försvar.





2007-12-11
14:50:44

Dagens fakta /L
Julgranen blev vanlig i svenska hem senare hälften av 1800-talet. Att ha julgran var tidigare en sed för de finare hemmen och den kom ursprungligen från Tyskland, där julgranar fanns redan i slutet på 1600-talet.

Den första svenska julgranen vi känner till, fanns år 1741 på Stora Sundby i Södermanland, hos familjen Wrede-Sparre.




2007-12-11
14:47:19

The final countdown /L
Om 1,5 timme träffar jag M för första gången! Det ska bli skitkul... hoppas hon tycker likadant =D
Idag möttes studiegruppen och pratade lite inför redovisningen som är imorgon. Usch, jag hatar att prata inför andra "vuxna"..... speciellt lärarstudenter för jag vet att man/vi studerar hur vi uppför oss framför tavlan. Men o andra sidan brukar de flesta tycka det är lika jobbigt som jag =)

Den här kursen är verkligen inte rolig. Jag har nog aldrig varit så irreterad över ett upplägg, uppgifter och examinationer som i denna. Den är så oerhört dåligt planerad!
Den här veckan har vi två gruppuppgifter att göra. Först har vi redovisningen imorgon där vi skulle undersöka en skolas hälsoplan etc. Det tar faktiskt tid att få möte med de ansvariga och samla ihop allt för att redovisa. På torsdag har vi en hälsomässa då vi (9 pers) ska ha gjort iordning en "station" med fakta, aktivitet m.m om sömn, ljus och välbefinnande. På måndag har vi salstenta på kap 1-5 (STORA KAPITEL och engelsk text)! Nästa torsdag ska studiegruppen ha svarat på sammanlagt 4 frågor utifrån boken, som jag sa är skriven på engelska.
Nästa fredag ska vi dessutom ha skrivit en individuell uppgift där vi ska definera 10 begrepp, sammanfatta två föreläsningar och ha skrivit en reflektion. Grejen är det att vi under denna tid har endast en dag för inläsning som kommer gå åt till tentan! Annars är det skoldagar. Jag förstår verkligen inte varför vi måste ha så jäkla mycket!
Jag blev jävligt förbannad när jag igår dessutom såg att vi kommer ha en till tenta efter jul! Då är det dock på datorn men idioterna (ursäkta) har valt samma kapitel i boken plus 3 till! Så vi kommer alltså ha två tentor på samma saker?! Varför??
Överreagerar jag eller?

Gah,
Linda


2007-12-11
11:57:50

Grå morgon /S
Sov ganska länge idag då jag hade ställt klockan på 9.45, men nu när man närmar sig julledigheten så känns det tillåtet att få sova ut ibland, speciellt då jag är hundvakt på torsdag och måste upp tidigt :p
Vädret ute är grått - som vanligt! Känns som att det var längesen man såg en blå solig himmel, känns som att det regnat lite varje dag i ... en evighet!

Längtar så efter att få åka hem på jullov!! Sedan längtar jag efter rean, jag vill så gärna hitta ett par snygga skor så jag kan klä upp mig liiiite på min och darlingens 6-års dag den 20e januari... har fortfarande inte bestämt vad vi ska hitta på men det lutar åt att gå ut och äta någonstans, ingen av oss lär ju ha särskilt mycket pengar i då det är strax efter julen + att kära syster yster fyller år.

Nu ska jag försöka att vakna till då jag fortfarande sitter och gäspar, och sedan blir det en del plugg tills darlingen kommer hem i eftermiddag.


2007-12-10
22:35:17

Fadder /L

Ni kanske minns att jag ska bli fadder åt ett barn kommande halvår.
Imorgon ska jag möta henne (M) och hennes föräldrar för första gången!
Jag är verkligen nervös och hoppas allt känns bra!
Det ska bli så roligt att vara fadder åt någon, jag hoppas hon tycker det också.
Det tråkiga är att jag inte vet någonting (förutom hennes namn), men jag vet att hon är mellan 9-13 år. That´s it.
Superkul och superspännande! =D



2007-12-10
22:32:14

Sagt av Claudia Schiffer /L
I actually don't meet very many men because they are, I guess, afraid to approach me or think that I'm from another planet.

It's something I decided from the very beginning I would never do - nudity.

The difference between the girls today and models of the past is that we are not only interested in fashion: we are going in so many different directions at once. We work harder - at night and on weekends.




2007-12-10
22:29:34

Dagens fakta /L

Den snabbaste tiden någon ätit en 12 slice:ad pizza är 19.91 sekunder och sattes av Tom Waes från Belgien. Rekordet sattes den 2 December år 2006.




2007-12-10
22:22:46

Vilken skitdag /L

I natt kunde varken jag eller J somna, men väl klockan 04 slocknade ögonen.
När klockan ringde 07.10 var jag så trött. Det var längesen jag var så jäkla trött.
Jag fick mig själv in i duschen och när jag väl var i full sjå och skrubba mig ren fick jag en obehaglig känsla av att någonting var fel.
Så naken i hallen kikade jag i min almenacka och insåg att jag började 08.30 och inte alls 09.15 (som jag helt sjukt fått för mig även fast jag kollade kvällen innan!).
Detta innebar att jag nu hade 5 minuter på mig innan min buss gick. Jag hade inte gjort i ordning mig, Åsa eller matlådan. Men J vaknade (som tur var) och fixade snabbt in maten i lådan och jag rusade ut för att möta bussen.
Väl i stan står jag i regnet och väntar på min andra buss som givetvis var tio minuter sen!
Detta gjorde att jag spraaang in så fort jag kunde och med tre minuters marginal hann jag in i föreläsningssalen innan det började! *puh*
Trött och jäkligt irreterad över min stressiga morgon så var det till slut dax för lunch.
Tror ni inte fanskapet till micro (som jag ska värma lunchen i) var trasig! Så jag fick vänta ytterligare på att få maten klar. Inte nog med det! När jag äter så går gaffeljäveln i sönder, i det ögonblicket ville jag faktiskt gråta men det hade jag ingen större lust att göra mitt bland Universitetets lunchrush. Så jag höll mig.
Eftermiddagen gick bra och jag tänkte nu kan det nog inte bli värre. Jag började dessutom bli övertrött så det mesta var roligt just då.
Jag mötte upp mamma och J i stan eftersom J skulle hämta en sak hemma för att sedan snabbt åka tillbaka till jobbet. Så vi kör och i all hast har vi inte reflekterat över bensinen. Jo men vad händer!? Bensinstopp mitt utanför Duvanhuset i centrala Karlstad I rusningstrafiken. YES.
H kom till vår räddning med bensindunken i högsta hugg och jag och mamma kunde dra oss mot Willis för att handla.
Nu tyckte jag så synd om mig själv, detta resulterade då i en kebabpizza och en Paradisask. Prisa Gud.
Nu snart kommer jag somna in och förhoppningsvis känna mig pigg och glad imorgon.

Kram Linda

Ps. Mycket väl medveten om en kraftig släng av svordomar i inlägget. Jag ber om ursäkt - men det var ett måste för mitt tillstånd. Ds.


2007-12-10
18:50:20

Slappis framför TVn! /S
det är jag det! Sitter här i sköna soffan - är så himla nöjd med att jag och Tobias kostade på oss att köpa en ny soffa istället för mammas och pappas stenålderssoffa som vi hade i gamla lägenheten - tror pappa sa att mamma hade den innan de flyttade ihop vilket gör att den är mer än 30 år gammal!!! Mycket obekväm - som tur var fick vi köpa en ektorpsoffa till ett hyfsat pris av syrrans svägerska :)

Just nu sitter jag och tittar på 4an och ankomsten till Nobelmiddagen - kan inte påstå att jag är särskilt intresserad av själva nobelpriserna utan mer av de fina klänningarna :p

Ikväll kl 22 är det en dokumentär om Michael Moore på svt som jag och tobias ska bänka oss framför, tror det är en kritisk dokumentär som ifrågasätter hans dokumentärer. Jag vet inte men jag skulle tippa på att den här dokumentären är gjord av någon grinig amerikan :p

Måste säga att jag avundas Linda och Jason med deras nya Nintendo Wii, nu vill jag också ha det! Tycker om att det var så simpelt - få knappar, och att det finns oskyldiga små spel som Super mario att spela. Tobias är dock inte alls intresserad av det, tycker inte att det finns några roliga spel så om han skulle köpa ett Tv-spel så vill han ha ett X-box. Ingen aning om vad det finns för spel men jag tror inte att det är något för mig - miljoner knappar och de gånger jag spelat spel på X-box så har det varit splatterspel med bilar och monster och skit.
Själv föredrar jag oskyldiga barnspel med blommor och svampar och glada färger :)
Hur som helst har vi inte råd med något så om det blir något blir det inte förrän till sommaren - men det är ju nu under det mörka vinterhalvåret som man vill ha det.
Jag skulle kunna tänka mig att köpa ett gammalt supernintendo men de är ju inte heller jättebilliga då de är poppis just för att de är så gamla :p

Men vem vet... min förmåga till att hjärntvätta folk genom tjat är ganska god så det kanske blir ett Wii i slutändan trots allt :p





2007-12-10
17:06:07

Jag klarade det!!! /S
Såg dag filmen den Åttonde dagen i skolan. Det var flera av de i klassen som redan sett den och tyckte att den var jättebra - själv så kunde jag inte riktigt bestämma mig för om den var bra eller inte - hela filmen pendlade mellan att vara rolig och eller att vara tragisk och sorglig och ibland skedde det parallellt!
Efter filmen hade vi vårt tentaseminarium - hade ingen aning om vad det skulle gå ut på då hon inte sagt något - enda anledningen till att hon valde att ha ett seminarie efter sin tenta var för att de andra lärarna ska ha det på den andra tentan. Sååå seminariet var skitflummigt -hon hade sammanställt lite av vad vi skrivit, fast skrivit om det lite vilket gjorde att man inte fatta något och sedan var det fri diskussion i halvklass?!
Jag sa inte ett ord då jag inte alls hängde med - ingen verkade fatta varken frågor eller hennes inlägg - och ingen orkade nog riktigt lägga ner sig.
Det positiva med det var dock att hon talade om att det inte var någon som varit i närheten av att bli underkänd= jag klarade tentan!! Vet dock inte vilket betyg jag fått ännu men det har faktiskt ingen som helst betydelse då jag var sjukt missnöjd med tentan.

"Ledig" imorgon, ska pluggas en del men det blir nog en hel del slappande också :p

Nu är det snart dags för käk, idag blir det lax med potatismos och ärtor - vet inte- låter som en lite konstig kombination, är det det? I vilket fall som helst är det vad som kommer att serveras.

nu är det bara 9 dagar tills jullovet börjar...underbart... min hjärna har redan börjat förbereda sig genom att gå ner i varv, oerhört svårt att hålla fokus när man ska plugga och på lektioner, och jag är inte ensam om det, varenda en man möter på uni verkar lite halvborta med en drömmande blick!

2007-12-10
16:52:30

Hm...? /S
image265

Den här bilden....
Deras läppar ser ju helt groteska ut, så jäkla fult!!
Är det möjligt att de själva tycker att de är vackra med de där Kajsa Anka-läpparna? Eller tycker de själva att de gått för långt innerst inne??
För mig är det ofattbart att NÅGON skulle kunna vara nöjd med de läpparna...

2007-12-09
16:36:54

Äckligaste jag hört någonsing!!! /S
Man läsr ofta om äckliga händelser - men den här tar ju priset - har aldrig varit så nära att kräkas av något jag läst som nu!!





Hittade kondom i hamburgare!!


För att läsa artikeln;

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1428177.ab

2007-12-09
15:55:23

Projekt almanacka! /S
Sitter just nu och fixar med almanackan som farmor o farfar ska få i julklapp. Det är inte lätt att välja kort, syrran sitter och skickar massor och sedan är det dags för att göra ett urval... har en känsla av att det här kan ta sin lilla stund!

När det är färdigt så börjar det nog bli dags för middag, min mage har redan börjat kurra!
Idag blir det våfflor med grädde och sylt!! Det är ju så himla gott.... själv föredrar jag de "bleka" våfflorna framför de riktigt frasiga :)

Ikväll är det filmen Love Actually på 5an - den ska jag se - har för mig att jag tyckte att den var riktigt mysig!
Såg förresten uppföljaren idag till filmen jag såg igår, den här hette before sunset - och var inte alls bra! Den första filmen kan man väl tänka sig var liiiiiiiite bra då man ändå ville se uppföljaren men båda filmerna tyckte nog jag var ganska dåliga - hände liksom inget, de pratade sig igenom båda filmerna, jag vill nog ha lite mer dramatik i mina filmer - därför jag gillar Austen filmerna - klassisk romantik med drama!!
En annan riktigt fin och romantisk film, min favvo, är The Nootebook - ett måste om man inte sett den!! Själv ska jag passa på och se den under julledigheten då mormor har den.

2007-12-09
13:49:00

God Jul /L
Här kommer en liten julhälsning från Linda, Sandra och Åsa!

http://www.elfyourself.com/?id=1255176669


Haha!


2007-12-09
13:40:05

Sagt av Cindy Crawford /L
In the studio, I do try to have a thought in my head, so that it's not like a blank stare.

You start out happy that you have no hips or boobs. All of a sudden you get them, and it feels sloppy. Then just when you start liking them, they start drooping.

It's a huge change for your body. You don't even want to look in the mirror after you've had a baby, because your stomach is just hanging there like a Shar-Pei.

The thing I like about my body is that it's strong. I can move furniture around my apartment. I can ride my horse... I can play basketball. It's a well functioning machine.





2007-12-09
13:37:10

Dagens fakta /L
Varför kurrar hungriga magar?
Så kallade cajalceller, som normalt ombesörjer tarmarnas rörelser, drar ihop sig även om tarmarna är tomma, och det får magen att kurra.




2007-12-09
13:32:35

Hur gammal är du? /L
Nu kan du kolla hur gammal du kommer bli. Själv beräknas jag bli 84 bast.

http://www.dugamladufria.com/medicin/agetest2.html



2007-12-09
11:18:18

Morr´n! /S

Goder morgon!
Klockan är strax efter 11 men flitiga jag har redan städat köket! Älsklingen hade städat hela lägenheten förutom att damma och köket som var min del, men han var söt nog och drog det tyngsta lasset. Så igår när jag kom hem var badrummet skinande rent, och i övriga lägenheten fanns inte en enda dammråtta + att han faktiskt skurat så det luktade fräscht. Så nu har jag bara dammandet kvar, men jag väntar med det tills TObias vaknar, han kom hem rätt sent igår så...

Idag ska jag plugga lite, har ett tentaseminarium imorgon, vet inte riktigt vad det kommer gå ut på men jag tror vi ska diskutera tentafrågorna kanske, så det gäller nog att vara inläst på sin egen tenta. Usch vill verkligen inte gå då min tentan inte kändes alls bra, men det är ju obligatorisk närvaro så jag har inte så mycket att välja på.
Utöver plugg så ska jag fixa farmor och farfars julklapp då jag och mina systrar ska skicka in bilder så de får en personlig almanacka - måste bara vänta på att syster yster mailar över de aktuella bilderna.

Sedan får vi väl se vad det blir. Tobias ska plugga hela dagen har han sagt, men då han kom hem så sent igår + att han förmodligen druckit lite så får vi väl se hur det går med det där pluggandet :p


2007-12-09
00:49:22

Elaka barn! /S
Usch, jag har precis sett en dokumentär på 1:an som hette I flickors värld.
Den handlade om två tjejgäng, det ena var en grupp på 8 tjejer som var 8-9 år gamla, och det andra var en grupp på 14-15 där en av tjejerna hängde sig på grund av mobbning. Temat var i alla fall mobbning, man hade filmat tjejerna samt låtit dem filma sig själva och spelat in sina tankar på band och det var så jäkla grymt!
Det var äckligt hur utstuderade de var, hur de mobbande någon i gruppen men fick det att se ut som om det var på lek, det enda som avslöjande vad som egentligen försiggick var att de bar mikrofoner, det fanns inte en chans att lärarna skulle upptäcka det annars.

Sedan visade de hur utstuderade tjejerna var, de visste precis hur de skulle undgå att bli upptäckta, kunde ex vara personerna som vevade i hopprepet som såg till att veva annorlunda och se till att tjejen som hoppade ramlade och sedan menade att det självklart inte var med mening. Föräldrarna träffades flera gånger under året för att försöka komma tillrätta med problemet men det var så jäkla irriterande för det var bara två av barnens föräldrar som reagerade, det ena var det mest utsatta barnets förälder som grät för att hennes dotter ville vara osynlig och en annan av barnens förälder sa att det var normalt - barn mobbades och blev mobbade men det gjorde dem bara starkare?!!!
Sedan var det en pappa med sin fru - de var de enda som verkligen såg sin dotter för vad hon var, och vad hon gjorde..

Det var i alla fall hemskt att se, mådde verkligen dåligt. Man visade de de yngre barnen för att visa hur tidigt och hur grym mobbingen kan vara, och de äldre barnen för att visa hur långt det verkligen kan gå ( att en tjej väljer att ta sitt liv). Just i denna stund vill jag inte alls jobba med barn, eller någonsin skaffa egna - för fy fasen vad barn kan vara grymma och manipulerande!!!



I flickornas värld

Kanadensisk dokumentär från 2004. I denna dokumentär följer filmarna två tjejgäng. Det ena gänget, med 8-9-åringar, har starka ledare som styr gruppen med raffinerade små medel och signaler som har katastrofalt stor inverkan på gruppen. I den andra tjejgruppen blir en av 14-åringarna utfryst och väljer att till slut ta sitt liv.


Om ni kan få tag på den på något sätt så var den verkligen sevärd...

2007-12-08
18:09:37

Romantisk film? /S

I´m in the mood for romance...

Jag har därför letat runt på nätet efter lite filmtips på romantiska filmer. Flera personer nämnde någon film som heter Before sunrise och uppföljaren Before sunset. Har aldrig hört talas om dem, men det behöver ju inte betyda att de inte är bra.



Så den filmen blir det för min del idag! Någon som sett den och har någon åsikt - bra/dålig?

Hade ju som sagt helst velat se någon av Austenfilmerna men de verkar vara omöjliga att få tag på :(

Sedan är det en bra film på Tv idag också, "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" - jag tycker den är ganska rolig och lite mysig, den börjar kl 20 på tv4+ om du inte har något bättre för dig....

dagens sista ifrån mig om jag inte kommer med en liten recension senare kanske...

See U tomorrow!



Update: Nu har jag precis sett klart before sunrise - jag vet inte om jag tyckte den var särskilt romantisk, hände inte så mycket och det gick runt och pratade med varandra under hela filmen bara. MEN den slutade på ett sådant sätt att jag ändå är tvungen att se uppföljaren Before Sunset.

För att kort beskriva handlingen; en man, en kvinna från olika kontinenter. De träffas på ett tåg, bestämmer sig för att spendera ett dygn tillsammans i Wien innan mannen ska återvända med flyget tillbaka till USA, och hon återvända till Paris. De blir självklart förälskade....och sen då...ja det är det som gör att jag MÅSTE se uppföljaren!

Men först... Svensson, Svensson!

2007-12-08
15:08:22

kaaaaallt!!! /S
Idag har jag varit barnvakt, tiden gick faktiskt riktigt fort för en gångs skull, beror nog på att båda tjejerna var på mycket bra humör. Men hjälp vad kallt det var!! Det var bara 4 grader varmt men när det regnade lite och man stod stilla ute så blev det grymt kallt, så kallt så det började klia på benen.
På vägen hem köpte jag en baugette, ishavssallad och avokado , så när jag kom hem fick det bli det till lunch med sallad och gurka också - Tobias var mer än nöjd, inte ofta man köper hem sånt, men nu är det ju lördag och ikväll ska han bort så...

Just nu sitter jag och letar efter en bra film att se ikväll när han är borta. Jag vill verkligen se någon av Jane Austens filmer men de finns ju inte att få tag på!! Så... jag är ute tidigt i år och talar nu om att jag önskar mig Jane Austen- filmer i födelsedagspresent :) Det är perfekt sådana riktigt superromantiska tjejiga filmer när man ska spendera kvällen ensam. Så nu vet ni! Stolthet och fördom har jag redan, så någon av de andra, de titlar jag vet om är Mansfield Park, förnuft och känsla, Northanger abbey, Emma och Persuasion - är nog mest sugen på Mansfield Park.  Viktigt att nämna är att jag vill att det ska finnas svensk text, kan tycka att den engelska som talas är lite svår att förstå!
Finns det någon som vet filmer i samma stil men kanske av någon annan än Jane Austen?

Nu ska jag nog göra lite varm choklad, har fortfarande inte fått upp värmen trots att jag varit hemma i 2 timmar snart!!

 

2007-12-08
01:09:44

Sagt av Robert Lembke /L
Det finns flickor som tycker att kortkorta kjolar är oanständiga. Andra har vackra ben.

Alkohol konserverar allt utom värdighet och hemligheter.

Orättvisan väsnas mer än rättvisan.

Att säga till en man att du i princip håller med honom, är det snällaste sättet att säga att du tänker tvärt om.

Journalister dunkar en i ryggen - alltid på jakt efter det ställe där kniven lättast tränger in.

Den mängd beröm man tål står i omvänd proportion till den mängd man förtjänar.

Den som vill göra karriär måste behandla människor som om de vore lika viktiga som de tror att de är.

Tid är pengar - ett ordspråk som säkert inte är konstruerat av någon som lever på räntor.




2007-12-08
01:04:39

Dagens fakta /L

Myten om Sjöjungfrur växte då fiskare trodde att det var deras sång man hörde. Egentligen var det Sjökon.

image907



2007-12-08
00:52:23

Cult Design /L
image906

Hos Cult Design finns det mycket fint! Här är en bråkdel av deras härliga julpynt, som jag gärna skulle vilja ha.
För att se mera klicka här.


2007-12-07
23:43:56

Idol 2007 /L


Skillnaden på antalet röster var inte stor mellan Amanda Jensen och Marie Picasso när Idol avslutades idag. Picasso vann, personligen tyckte jag båda var lika bra. Jag hade ingen direkt favorit i år, det var Daniel men han åkte ju ut alldeles för tidigt. Tyckte du att rätt person vann?


2007-12-07
23:39:23

Sagt av exmakarna Presley /L
Ambition är en dröm med V8 motor.

Det enda som är värre än att se en dålig film är att medverka i en.

Gör vad som är rätt för dig, så länge det inte sårar någon.

Kritisera inte det du inte förstår, son. Du har aldrig gått i denne mans skor.

När jag var ett barn var jag en drömmare. Jag läste serier och jag var hjälten i serierna. Jag såg filmer och jag var hjälten i filmen. Så varje dröm jag någonsin drömt har blivit sann tusentals gånger.

När saker går snett, gå inte med dem.

Sanningen är som solen. Du kan stänga den ute ett tag, men den kommer inte att gå sin väg.

Varje gång jag tänker på att jag blir äldre, och gradvis går i graven, händer nånting annat.



Elvis "The king" Presley



I lived a really wonderful life with this man and even after our divorce, it was incredible. We had a closer bond, probably because the effort was off and there was just a purity. We realized that we liked each other, and that's very special.

Elvis brought out this mothering quality. I cut his meat up for him. I tasted it before he ever had it. I would fix his deviled eggs, cut off the top, put his butter in, prepare all his food as a mother would for a child.

And when Elvis was unhappy, believe me, everyone was unhappy.




Priscilla Presley





2007-12-07
23:24:19

Dagens fakta x 2 /L

Människan är full av bakterier, i bara tarmsystemet har vi så pass mycket att den totala vikten blir 1,5 kilo.




Varje timme utrotas en art på Jorden.




2007-12-07
19:52:24

depp, mätt, och trött! /S
Depp - jag åkte ännu en gång på stryk i badmintonen med älsklingen!!! Första matchen var riktigt jämn men sedan spårade det ur och jag väl inte så superbra i de övriga matcherna. Idag skyller jag på de killar som spelade bandy och fotboll i andra änden av salen, var ju rädd för att få en boll i huvudet ju :p

Väl hemma så var ju så sjukt hungrig, fick blodsockerfall och var helt skakis så Tobias fick skära upp det sista av salladen medan jag tryckte i mig en banan. Därefter åt vi tacos som var så ljuvligt gott att det var nästan löjligt! Sedan en skön dusch och nu sitter vi här under varsin filt sådär härligt trött i kroppen :)
Imorgon ska jag vara barnvakt så nu är det bara att hålla tummarna för att det är någorlunda fint väder, det är lättast att passa dem ute, då brukar de leka mer självständigt, tiden brukar gåmlite fortare då! Därefter får vi se om det kanske blir operation städning här hemma, det var äckligt längesen vi städade senast så nu är det verkligen på tiden - men det är ju så tråkigt :(

Nu är det snart dags för På Spåret, jag offrar mig för älsklingen idag, därefter så blir det mys till den romantiska komedin Om Ödet Får Bestämma som går på SVT, har sett den förr men kan inte minnas om den var bra eller ej?! Till det blir det en Baccardi Razz, det är mumma det!!

Ha en skön fredagkväll!!!!


Mmmm!!!

2007-12-07
16:06:57

Snart dags... /S

Om en timma står vi i hallen igen - det som kommer skilja denna gång ifrån alla andra gånger är att denna gång kommer jag stå som den slutgiltliga vinnaren!!! Jag talar så klart om den kommande badmintonmatchen... som tidigare nämnts så är det älsklingen som tagit hem de två föregående vinsterna. Jag har verkligen ingen som helst tävlingsinstinkt när det gäller något här i livet FÖRUTOM när det handlar om badminton. Jag har aldrig spelat i klubb eller så, utan det har alltid handlat om skojspel i trädgården, men det finns ändå få saker som jag tar så allvarligt!

Redovisningen idag gick sådär, kändes lite oorganiserat, men det gjorde väl inte så mycket då det bara var för att tipsa varandra om olika lektionsförslag, och de får ju en skriftlig kopia på det sen!
Candy har varit här idag, blev inte en jättelång promenad med gamla farbrorn då det regnade ganska rejält, men han verkade inte bry sig om den kortare promenaden utan har sovit på mattan i stort sett hela dagen.

Ikväll blir det taco till middag - mums!! Finns få rätter som är lika goda - man kan inte tröttna på det heller!
Sen blir det förhoppningsvis mys framför Tvn, men det beror på om T ger upp sitt kassa program På Spåret - enligt mig ett riktigt pensionärsprogram men det beror väl kanske på att jag är så urusel i geografi??!

Nu är det dags att byta om!!

Hej så länge....!


2007-12-07
12:15:22

Sex and the city - nedräkningen /L


Nu är största delen av Sex and the city-filmen färdig! En trailer har dykt upp som bara gör att jag längtar mer och mer! Den 30 maj är det premiärdax! Åhhh. vad jag längtar!


2007-12-07
08:48:12

Oh no... /S
Sitter och tittar på nyheterna samtidigt som jag försöker vakna till liv, något som verkar ta sin lilla tid!

Hundvakt idag åt Candy - INTE kul med tanke på att det regnar ute :(
Men men så kan det vara...

Någon som sett årets julkalender`? Jag brukar försöka se något avsnitt av de som gått men i år glömmer jag det hela tiden, får väl se om jag kommer ihåg att titta under helgen kanske.
Nej, hade egentligen inget att säga förutom...



God morgon!


2007-12-06
22:07:00

Nu är det dags... /S
...att nanna!

Imorgon bitti kommer Candy så det ska det promeneras innan jag ska iväg till skolan kl 10 för seminarium och redovisning. Sedan måste jag hinna iväg till Apoteket, måste skicka tillbaka kursböckerna jag fick. Sedan är behövs ännu en promenix med Candy innan hans matte kommer och hämtar honom. Någon gång mellan 15-16.30 kommer Simbas matte och hämtar hans grejer. Och kl 17 är det dags för ännu en badmintonmatch!

Så det blir en tajt dag imorgon...

See U tomorrow!!!

2007-12-06
16:44:02

hahaha... så söt! /S


Skittråkig video... men låten är ju såååå söt!!!

2007-12-06
15:28:33

Underbart! /S

Vi har precis klivit in i december månad och börjar längta efter de härliga juldagarna, och det är då man får mail ifrån H&M med en smygtitt på VÅRmodet!!!
Känns lite skumt - men till min glädje så håller modet i sig, och även i vår kommer man slippa snortajta och superkorta tröjor :)

Om du vill smygtitta på kommande vårmode; http://shop.hm.com/se/?action=viewcampaign598springpreview&section=WOMAN&page=3&y=0


2007-12-06
12:26:46

Försök 2! /S
Då var det dags för försök 2 gällande pirogbakningen! Den här gången är jag dock bättre förberedd då jag har en sockerkaka i ugnen - om det går åt skogen den här gången har jag i alla fall något att trösta mig med!!!




Update:
Sockerkakan misslyckad och pirogerna lyckade!!

2007-12-06
10:23:51

Extra kurs och fredagslängtan! /S
Klockan är strax efter tio och jag har redan hunnit anmäla mig till en kurs.
Jag har bestämt mig för att läsa en fristående kurs till våren utöver programkursen, den är på 7,5 hp och kommer ges kvällstid under hela vårterminen. Det är en IKT-kurs som ska lära oss hur vi kan använda datorn i undervisningen, tror den kan bli lite rolig.
Det kändes nästan som att jag var tvungen att läsa den, dels för att verkligen försäkra mig om att jag kommer ha tillräckliga kunskaper när jag kommer ut, och att jag får lite tips på hur jag kan använda den med barnen, men även för att alla i min arbetsgrupp läser fristående kurser hela tiden för att det ska se bättre ut när de söker jobb - och jag har ju inte läst en enda fristående kurs hittills. Vi får väl se om det blir bra eller om det blir för tufft, i så fall är det ju bara att hoppa av... Men det verkade som att det kommer bli mycket eget arbete online och sen några fysiska träffar. Skönt att jag har min egen datanisse här hemma som kan hjälpa mig :)

Jobbigt då jag fått för mig att det fredag idag och jag vill ha myspys och sova länge imorgon. Men så är ju inte riktigt fallet då jag dels ska vara hundvakt åt Candy imorgon + att jag har en redovisning på förmiddagen... Men imorgon är det i alla fall fredag och då blir det badminton och taco och film på kvällen!

2007-12-05
22:04:31

Sov gott! /S
Nu ska jag se på Fråga Olle och sen är det dags att nanna!
Imorgon kommer förmodligen Simbas matte och ska hämta hans saker, passar perfekt då jag är ledig och inte har särskilt mycket att plugga.
Ska även göra ett nytt försök att baka piroger, köttfärsen är ju reda gjord så det är bara degen jag ska tampas med åter igen.
Måste även förbi Apoteket.. har glömt det länge men nu måste jag komma ihåg att gå dit och hämta ut nya minipiller innan receptet går ut - har ingen lust att fixa nytt recept!

På fredag är det dags för ännu en badmintonmatch - nu när Tobbe är lite halvkrasslig så hoppas jag på förbättrade chanser till vinst för min del :p Sedan blir det myspys på kvällen efter det :)
På lördag ska jag vara barnvakt, känns bra då jag behöver pengarna, det var länge sen jag träffade barnen senast och snart är det ju jullov så då dröjer det ju flera veckor innan jag har chans att träffa dem då jag har tenta direkt efter lovet....

Men nu är det TV.... natti natt!!

2007-12-05
17:51:55

Hungrig!! /S
Hej hej!
Lång dag i skolan då vi började 8.15, men det var helt okej då föreläsningen var så himla intressant då det handlade om nazistiska och högerextrema grupper i Sverige. Även om man hört det mesta tidigare så är det alltid lika skönt med en uppdatering. Efter föreläsningen hade vi grupparbete... skitjobbigt då de tjafsade och krånglade en massa om vilken stil rubrikerna skulle ha + innehållsförteckningen. Jag bryr mig också, men inte så att jag orkar sitta och krångla med det i 20 minuter när det inte ens kommer sättas betyg....
Jag blev nog lite extra irriterad då jag och TObias skulle ner på stan så fort vi var färdiga.

Det blev en snabbrunda på stan bara. Tobias skulle titta på whiskeyglas, men jag kunde bara kommer på en enda porslinsbutik och det var Duka, och där hade de inte så många, de han fastnade för var till min glädje de som jag själv tittat på, men vi bestämde oss för att vänta tills vi kommer hem till karlstad då jag tror Cervera har en hel del glas. Tobias köpte en julklapp till sin syster men det var allt som köptes.
Sen var det direkt hem och fixa mat - var skithungrig då jag bara ätit frukt idag. Men nu har jag tryckt i mig en pastatallrik.
Imorgon är jag "ledig", ska bli riktigt skönt, känner mig så trött idag...

By the way... om exakt två veckor kommer jag befinna mig hemma i Karlstad på jullov...jippie!!!!

2007-12-05
14:47:09

Pest eller kolera? /L
Dagens val är att antingen vara blind eller döv i ett år. Vilket väljer du?




2007-12-05
14:38:36

Snuskgubbe... eller inte? /L
image905

I den omtalade bordellhärvan har nu ytterligare snuskgubbar namngetts. Eva Bengtsson (höger) är en av de två kvinnorna som nu kräver skadestånd och en offentlig ursäkt för att staten har försökt mörklägga hela historien. De två gubbarna till vänster är politikerna Tage G Peterson och Olof Johansson som anklagas för att vara några av de forna kunderna. De i sin tur tycker anklagelserna är helt befängda och kan inte förstå vart sådana lögner kommer ifrån. Vem talar sanning tror du? Läs mer här.


2007-12-05
14:22:43

Sagt av Barbara Walters /L
To feel valued, to know, even if only once in a while, that you can do a job well is an absolutely marvelous feeling.

Show me someone who never gossips, and I will show you someone who is not interested in people.

It's a fact that it is much more comfortable to be in the position of the person who has been offended than to be the unfortunate cause of it.

Success can make you go one of two ways. It can make you a prima donna - or it can smooth the edges, take away the insecurities, let the nice things come out.





2007-12-05
14:19:09

Dagens fakta /L
Enligt EU:s språkexpertgrupp bör teveprogram textas och inte dubbas som många EU-länder gör. Textning är ett sätt att förbättra språkkunskaperna i Europa.




2007-12-05
14:12:26

Världens undergång är nära /L
image904

Min nuvarande kurs har fått mig att gå ner i en svacka. Livet och världen känns så negativ.
Snart kommer allt dö ut, vi börjar bli överbefolkade, resurserna tar slut och djurlivet försvinner allt mer. Människan fortsätter att konsumera och vi har ingenstans att göra av all vår skit. Behöver vi verkligen det senaste hela tiden? Aldrig förr har vi haft en sådan befolkningstillväxt som nu, klimatet är ur balans och vi har haft fler naturkatastrofer än någonsin på kort tid. Fortsätter vi så här kommer vi antagligen inte ha mat vilket kommer leda till mer krig, epidemier och annat elände. Som lärare har vi ansvaret att föra lärdomen om miljö och natur vidare - vi har chansen att förändra framtiden, men hur realistiskt känns det? Ska jag försöka förändra världen genom att förmedla detta budskap till 7-10 åringar? Hur ska jag kunna göra det när samhället och föräldrar inte lever upp till de krav som krävs för en förbättring? Det är inte lätt att leva "rätt" och ännu svårare är det att vara en lärarstudent med visioner.


2007-12-04
23:56:33

Julklappstips hos Cocoo /L
image903


Här är bara några av Cocoos December kollektion! Det finns många fler härliga bling bling associarer att pynta sig med! Priserna är endast från 145- 295 kronor. Jag vore väldigt glad om någon av dessa "råkade" finnas bland mina paket ;-) Skynda och köp här.



2007-12-04
23:31:27

Besök /L
På tisdag kommer min svärmor på besök.
Denna gång stannar hon bara till fredag.
Jason jobbar hela dagarna och jag har tentan att plugga inför så vi kommer ju tyvärr inte att kunna underhålla henne så mycket. Menmen...


2007-12-04
23:26:50

Jävla gamla gubbe. /L

Imorse när jag var ute med Åsa stötte vi på en gubbe med sin lilla hund. Jag som absolut inte vill att Åsa ska hälsa på alla hundar vi möter försökte givetvis dra mig undan men han tyckte att de skulle få hälsa. Jag gav efter eftersom jag inte orkade säga emot. Då började han predika om att jag borde ha kläder på Åsa, jag kände mig jäkligt irreterad över hans fräckhet att påpeka hur jag sköter min hund. När han sedan påpekade att hon även bör ha skor så drog jag snabbt i kopplet och gick därifrån! Fasiken, Åsa är en grythund som har stått i en hundgård större delen av sitt liv. Jag tror minsann hon är anpassad till höstvädret! Jag smörjer ju in henne om tassarna och sätter faktiskt på henne tröja när det är kallt OM KVÄLLEN. Hela jädra dan har jag irreterat mig över detta möte. Grrr.... Om det är så här att ha hund hur ska det inte bli när man får barn? Att främmande folk orkar lägga sig i hur man sköter sina djur jämt? Bort med generation surpuppor.


2007-12-04
23:09:22

Sagt av Arthur Schopenhauer /L
"Varken älska eller hata" innehåller hälften av all världsvishet. "Ingenting säga och ingenting tro" innehåller den andra hälften.

Alla nationer förhånar varandra och alla har rätt.

Blygsamhet hos medelmåttorna är enbart ärlighet, hos de stora talangerna är den hyckleri.

Allt egensinne beror på att viljan har trängt undan kunskapen.

Berömmelse och ungdom på en gång - det är för mycket för en dödlig.

Allvar som göms bakom skämt är humor. Skämt som göms bakom allvar är ironi.

Artighet är som en luftkudde. Det finns ingenting i den men den mildrar livets stötar.

Den fria viljan existerar inte, eftersom allt har en orsak och jag kan inte styra över orsakerna. Även min vilja måste ju orsakas av något.

Att leva är att lida.

Den som är grym mot djur kan inte vara en god människa.

Att läsa är att tänka med en annans huvud i stället för sitt eget.





2007-12-04
23:04:59

Dagens fakta /L

Världens snabbaste rappare har namnet Ricky Brown. Han rappade 723 stavelser på 51.27 seconds på sin skiva "No Clue". Rekordet sattes i B&G Studios, Seattle, Washington, USA, den 15 January år 2005.




2007-12-04
16:11:19

Skitdeg!!!! /S
Det blev inga piroger idag...!
Jag har gjort iordning dubbel sats av både deg och köttfärs men när det väl blir dags att baka ut degen är det helt jäkla omöjligt! Jag försökte verkligen få ordning på den men det gick inte, så nu ligger degen i soporna och köttfärsen står i kylskåpet - jag hoppas på att kanske Tobias kan göra ett nytt försök med degen imorgon när jag är i skolan, eftersom han är i stort sett ledig.

Så idag får det bli makaroner eller pizza ska kolla vad Tobias föredrar, har varken tid eller lust att ägna mer tid idag åt mat när jag nu ägnat 1,5 timma åt något som ligger i soporna!!!
dock inget fel på receptet då jag gjort det förr, vet inte om det var för att jag gjorde dubbelsats kanske? Något blev i alla fall väldigt fel!!


2007-12-04
12:25:48

Jul = godis :) /S
Julen är väl en av de högtider som man verkligen förknippar med godis, både med eget godis så som knäck, men även alla Aladdin och Paradisaskar, eller After Eight... vid julen och mellandagarna trycks godis in i mängder - helt underbart!!

I år har jag lovat att stå för julgodiset på vår "lilla julafton", vi startade en ny tradition för några år sedan då vi firade jul tillsammans med farmor och farfar några dagar innan jul då vi alltid är hos min mormor under själva julafton - så det kallar vi nu för "Lilla julafton".
Jag har nu börjat leta efter recept på julgodis - kanske inte bakar alla, men tänkte i alla fall lägga upp lite recept på julgodis den närmsta tiden...


Chokladkola
4 dl socker
2,5 msk sirap
4 dl grädde
4 msk kakao
2 msk smör


Blanda allt utom smör i en tjockbottnad gryta. Koka sakta (rör ibland) till dess att kolan är lagom hår och seg. Tag av grytan och häll upp på väl smord plåt eller form. När kolan svalnat - skär i fyrkantiga bitar och förpacka i smörpapper eller kolapapper.

Gräddkola

2,5 dl grädde
3 dl socker
1 msk sirap
1 msk smör
1 msk vaniljsocker

Koka grädde och socker till dess att massan börjar bli tjock. Sätt till sirap, smör och vaniljsocker. Låt sedan kolan koka sakta till den vid prov i kallt vateen är lagom hård och seg.

Häll upp på väl smord plåt eller form. Låt svalna och skär sedan i fyrkantiga biter och förpacka i kolapapper.


5-minuters-kola

1 dl sirap
3 tsk kakao
1,5 dl socker
2 msk smör


Koka upp kolan - låt den sen koka i fem minuter under omrörning. Häll upp på en smord plåt. Låt stelna och förpacka sedan.


Tänk på: Om du vill laga en större mängd kola och dubblar receptet så riskerar du att det tar mer än dubbelt så lång tid innan den blir klar. Koka hellre i två kastruller brevid varandra så begränsar du koktiden.


2007-12-04
10:49:00

tjingeling! /S
God morgon gott folk!
Tisdag idag, och enbart 15 dagar kvar tills det är dags för jullov... känns helt sjukt, dock på ett underbart sätt då jag för en gångs skull inte har mängder i skolan som ska hinnas med. Jag fick veta att min grupp skulle ha glöggträff sista skoldagen, men tyvärr funkade det ju inte då det är samma dag jag åker hem. Är dock inte jätteledsen över att missa det då det alltid är lika underbart att åka hem över julen, att få vara ledig lääänge och andra är lediga också!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det lite plugg, lite TV och sen blir det pirogbakande. Jag får roa mig på egen hand idag då Tobias är i skolan precis heeeeela dagen, han började klockan 10 och slutar klockan 21... stackare, jag skulle aldrig orka med en 13 timmar lång skoldag!!!

Hörs senare, ha en skön dag!

2007-12-03
22:28:27

Färdigpyntat! /S

Älsklingen har hjälpt till, och nu är det färdigpyntat - det ser mest juligt ut i köket där jag satte upp röda gardiner, men det finns inslag av tomtar och snöflingor även i övriga lägenheten :)

Imorgon ska jag plugga lite samt ringa min barnvaktsfamilj och se om de vill ha hjälp i helgen, lika bra att passa på nu när det faktiskt är ganska så lugnt i skolan fram till jul, och december är väl inte direkt den månad då man går runt med ett fullt bankkonto :p
Jag har även bestämt mig för att skicka tillbaka böckerna jag fick i paketet idag - antingen har jag tur och de sätter in pengar på mitt konto eller också upptäcker de sitt misstag, men då slipper jag en massa krångel i alla fall!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen bredvid Tobbeman... känns skönt nu när den där tentan är avklarad, känne rmig fortfarande inte nöjd med den, men nu när den är avklarad är det ganska lugnt fram till jullovet, och det är ju bara 3 veckor kvar i stort sett - UNDERBART!!! Kanske kan man äntligen få sova om nätterna nu när den mesta stressen är borta...? Tyvärr verkar det som att älsklingen håller på att bli förkyld - min förkylning bröt aldrig ut och nu känns det som att den är borta som tur är, men det är nog lika bra att fortsätta knapra lite förkylningstabletter så länge Tobias känner sig krasslig...

Sov gott på er!


2007-12-03
16:14:37

Piroger! /S
Deg:
50g jäst
5dl mjölk
2tsk socker
2 tsk salt
5dl grahamsmjöl
7dl vetemjöl

Pirogfyllning:
250g köttfärs
1 gul lök
1 morot
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 tsk salt
1 krm peppar

Hacka löken och riv moroten grovt. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Fräs köttfärsen och finfördela den. Tillsätt lök och morot och låt steka några minuter. Tillsätt tomatpuré och chilisås. Strö över salt och peppar och rör om ordentligt. Låt steka några minuter till, smaka av och krydda eventuellt mer.
Hur man smaksätter köttfärsen är ju dock valfritt!

Smula jästen, smält margarin. Tillsätt mjölk, rör om och värm till 37 grader. Häll lite över jästen, rör tills det blivit upplöst och tillsätt resten. Häll i socker, salt. Tillsätt grahamsmjöl och det mesta av mjölet. Kör med elvisp med degkrokar tills det blivit en deg. Tillsätt det sista av mjölet och kör till en jämn deg. Låt jäsa 40 minuter under duk.

Ta upp degen och knåda några minuter. Dela i mindre delar och kavla ut till runda plattor -bestäm storleken själv.
Lägg på fyllning på ena halvan av plattan men lämna ett par centimeter i kanten. Vik ihop och tryck ihop kanten med en gaffel.
Lägg pirogerna på plåtar och låt jäsa 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter, när de fått gyllenbrun färg är de klara!


2007-12-03
16:00:26

Underligt paket... /S

Igår när jag kom hem såg jag att jag fått något från posten, jag hade tydligen ett paket att hämta ut?!?!! Hade ingen aning om vad det var då jag inte beställt/köpt något.
Idag har jag i alla fall varit i skolan precis hela dagen, mest grupparbete som gick sådär... gick lite långsamt och jag hade nog velat att arbetet fått en annan inriktning men så kan det gå...! Jag tyckte det var väldigt komiskt att den som pikat mig hela tiden för att jag inte var med på förra gruppträffen då jag prioriterade tentan, idag ursäktade sig då hon inte läst något inför dagens gruppträff för att hon var tvungen att prioritera sin tenta... hahahaha!!!! Vad var skillnaden när jag sa PRECIS samma sak??! Jaja... jag sa inget i alla fall - men kunde nästan inte hålla mig för skratt.
I alla fall har jag nu hämtat ut paketet, och det visade sig innehålla 3 kursböcker...?!! Tre böcker jag redan beställt och fick för över en månad sedan?!?!?! Så nu är frågan vad jag ska göra med dem, ska jag sälja dem på skolan, ska jag ringa och skicka tillbaka dem? Jag har ju inte betalat något för dem...?! Några tips...? Är ju rädd för att de kanske ska inse sitt misstag och kräva mig på pengar i efterhand - kan de göra det?

Imorgon är jag "ledig" så då ska jag nog passa på att göra piroger! Är så gott men det tar ju lite tid att göra - men det är perfekt att ha som lunch eller när man vill ta upp något snabbt ur frysen.

Igår var det första advent - i alla fönster lyser det adventsljusstakar eller adventsstjärnor.... utom här! Vi bestämde oss för att inte pynta förrän denna veckan. Vi får se om jag orkar göra allt idag, eller om jag pyntar lite imorgon med... Tobias har ganska mycket att göra i skolan så jag får nog stå för pyntandet själv...


2007-12-02
22:54:16

dop avklarat -tillbaks i Linkan! /S
Så var man åter tillbaka i Linköping!
Dopet är nu avklarat - blev en mycket regnig dag - inte så kul, men det allra viktigaste och fakiktiskt lite chockerande var att huvudpersonen Leyah var på otroligt bra humör och var inte ens nära att börja gråta eller skrika under hela cermonien!!! Hon pratade lite och sprattlade lite i benen det var allt - tror till och med att hon log mot gästerna när prästen bar runt på henne i luften...! Så nu är det avklaratoch jag är numera Leyahs fadder (=gudmor).

Klockan är dock mycket och jag ska upp tidigt imorgon så det här får bli allt för dagen...

Sov gott - dröm sött...!!!

2007-12-02
19:51:39

Har ni sett...?


.......en fulare isskrapa? Den här skulle jag vilja ha om jag var bilägare. Jesus vad ful.
119 kronor hos Bluebox.


2007-12-02
19:47:51

Vill ha..... /L

Jag skulle faktiskt vilja ha ett varsitt tassavtryck från Johnny och Åsa. Gud vad sött.
Detta set kostar 250 kronor och finns att köpa hos Inreda.


2007-12-02
19:43:33

Pip pip /L


Detta härliga halsband finns att köpa hos Kyss Johanna. Jag tyckte det var så sött och tänkte önska mig det i julklapp meeen så såg jag prislappen. Det finns bättre och nyttigare saker jag kan tänka mig för 1.750 kronor. Men vill du ha så finns det här.

2007-12-02
19:37:59

Nightmare /L


Det här är min mardröm.


2007-12-02
17:20:05

Dagens julklappstips /L


I helgen har vi haft ett spelmaraton på Wii. Igår satt J och jag uppe och spelade till tre på natten. Man blir verkligen helt fast i Super Mario Galaxy! Helt klart värd pengarna, så därför tänker jag nu tipsa om spelet! Det är snyggt gjort och med en massa roliga variationer av banor. Det enda negativa är att vinkeln/kameran inte alltid hänger med vilket har resulteret i att man inte ser vart man går! Jädrans irriterande, men spelet är fortfarande värt all möda!


2007-12-02
14:29:41

Pest eller kolera? /L
image902
Dagens val är att antingen fastna med fingret i all framtid som bilden till vänster?

eller....

Att ha en penis utväxt mitt i pannan för all framtid som bilden till höger?



2007-12-02
14:18:21

Sagt av Adam Sandler /L
Chemistry can be a good and bad thing. Chemistry is good when you make love with it. Chemistry is bad when you make crack with it.

You know, when you don't go on TV and talk about how many women you sleep with, some people in Hollywood, that are supposedly 'in the know,' start whispering that you're gay. If I were gay, I wouldn't be ashamed to admit it, but I'm not.





2007-12-02
14:14:21

Dagens fakta /L
Världens längsta skidor mäter 104,8 meter och har används av 101 skidinstruktörer från skidskolan Selva Gardena. De åkte 300 meter med skidorna den 8 april år 2004 i Plan de Gralba, Alto Adige, Italien.