Hakuna Matata

2010-10-21
21:47:21

Ibland känns det som att man går på ett gåband, man går och går utan att egentligen komma någon vart... /S
Hej mina vänner! Medan andra tar stora kliv i livet så känner jag själv att jag står och stampar lite och vissa dagar känns den känslan tydligare än andra och jag känner mig så ofantligt rastlös... Jag vet egentligen inte vad jag vill ska hända, men både på jobbet och privat så känns det som att dagarna bara går och jag ser liksom inget slut eller förändring på det den närmaste tiden och det är väl kanske det som gör mig så frustrerad och rastlös. Jobbet är tungt nu och det känns som att vi går "på knäna" och ingen ändring syns i sikte det närmsta halvåret vilket gör att man bara känner sig trött och kommer in i en ond cirkel där man ser rätt pessimistiskt på allting. På hemmaplan har vi fortfarande inte hört något mer om jobb för Ts del, han har väl halvt om halvt blivit lovat fast anställning på sin nuvarande arbetsplats men de har ännu inte kommit med något kontrakt. Han var ju också på intervju i Karlstad men har inte heller hört något därifrån så vi vet fortfarande inget om vad som händer den närmsta tiden. Jag vet inte kanske känns allt bara lite jobbigare i och med att vi går mot vinter och mörkare tider, sen saknar jag ju min buddy extra mycket nu när det händer så stora saker i hennes liv och man inte kan finnas med mer än via tele- och internetkontakt...

2010-10-21
15:29:16

Bebis, baby, barn, unge /L
Hej och välkomna till Sveriges sämst uppdaterade blogg. Ja, det beror en heeel del på mig. Men idag ska jag skriva vill jag lova!

Jag är idag 12 veckor på väg... alltså en bulle i ugnen! Skitskoj :)
Trodde väl inte riktigt att det skulle ske riktigt nu. Jag började jobba och flyttade till lägenheten i augusti. Det tog inte många veckor (jag var nog 5 veckor på väg) när jag uppräckte det. Hade svärmor på besök i samma veva och ville väl inte riktigt skylta med mina funderingar. Kände mest en extrem mensvärk på kvällarna när jag skulle sova, bröstvärk på morgonen och jäkla kissnödig hela tiden. Tänkte mest att det var mensen som skulle komma. Men när den inte kom och jag satte mig ner med kalendern och insåg att det var ett tag sen började jag bli lite "orolig". Jag sa ingenting till J faktiskt :) Så en tisdag efter jobbet tog jag vägen förbi apoteket och frågade efter ett test. Väl hemma med svärmor i vardagsrummet och J på jobb pissade jag och det visade gravid. Jag la mig på sängen och log. Kände för att skratta. Gissar på att första reaktionen säger en hel del över hur man egentligen känner inför att få barn. Så jag tog mobilen och sprang ut. Ringde J och berättade, han trodde jag skojade först. Men vi beslöt att jag skulle köpa ett till för säkerhetens skull. Självklart visade även det positivt. Men jag ville vara på extra-säker-sidan och tog ett till med morgonpissen :) Vi berättade för våra föräldrar dagen efter. J har inget tålamod när det gäller big news så så fick det bli. Men jag skulle nog inte orkat hålla mig ända till nu heller.

Jag får skriva mer sen... nu ska jag ut med mor... fick skatteåterbäringen igår - 29.000 kronor! Ha, sitter bra nu :)2010-10-17
15:21:02

Börjar se ett bra slut... /S
Hej igen mina vänner!
Två veckor har passerat och allt mitt tjat om sovrumsinredning har snart nått sin ände då vi faktiskt äntligen börjar få ordning på det! Jag hade ju snöat in ganska rejält på vilken stil jag ville ha i sovrummet trots att den stilen egentligen inte alls passar i den här lägenheten med de otroligt tråkiga vitmålade vävtapeterna. Efter att äntligen ha insett att det egentligen är rätt korkat att lägga flera tusen på inredning som inte ens passar i vårt nuvarande hem så bestämde vi (läs jag) att vi skulle göra en egen sänggavel, så när mamma och pappa var här och hälsade på oss förra helgen såg vi till att nyttja dem till max i det arbetet :p
Det köptes en stor spånskiva som vi fick tillsågad i butik, det köptes två rullar med skumvadd, 2,20 m svart supersnyggt möbeltyg och en häftapparat och häftklamrar, allt som allt gick det på 850kr och härligt nog blev den faktiskt jättebra även om vi lärde oss lite småsaker som hade kunnat göra den ännu snyggare.
Sänggaveln ser nästan identisk ut med den nedan, skillnaden är att vi gjorde vår själv för en kostnad av 850kr istället för att köpa den nedan för 5000kr!
Vi har också tankar på att köpa mer tyg för att sy en sängkappa som matchar gaveln. Sängkappan vi har nu är helt svart och passar ganska bra den med men det tyget är lite tunt, tror att ett möbeltyg skulle falla bättre eftersom det är så tjockt. Men då jag är helt oduglig när det kommer till att sy så måste jag nog fråga lilla mamma lite snällt om hon kan hjälpa mig. Efter att jag har gjort en sådan sänggavel så gav jag också upp tankarna på de sängbord jag fastnat totalt för då de inte alls skulle passa i stil så då fick vi börja om letandet vilket visa sig vara lika svårt som första gången. Igår lyckades jag dock efter en längre övertalan få T att gå med på att köpa två stycken hyllor ur IKEAs serie BESTÅ;

BESTÅ Hylla/ överhylla svartbrun Bredd: 60 cm Djup: 40 cm Höjd: 38 cm Max. belastning/hyllplan: 30 kg
Sedan köpte vi en låda till varje, så nu har man en smal hylla upptill och en stor låda nedtill och de sitter fastskruvade i väggen. Idag skulle vi köpa sänglampor men de vi fastnade för var givetvis slut. Vi fick dock med oss en tavellist som jag ska ha att ställa lite tidningar på, på min sida. Och sedan impulsköpte jag en väggmonterbar stereo som ska sitta under så nu hoppas jag det kommer bli ett avkopplande rum som jag vill.

Eftersom väggarna är helt tomma så var + att möblering är svart så ville jag ha en stor tavla med lite färg som livade upp så vi har också köpt en tavla som jag gått och spanat in i säkert två år men som T har varit lite tveksam till. Egentligen har väl T varit tveksam och lite negativt inställd till alla våra sovrumsinköp men han har faktiskt medgett att det blev riktigt bra :)

Vår nya tavla;
PJÄTTERYD Tavla  Bredd: 140 cm Höjd: 56 cm
Hur som helst, nu är det nääääästan färdigt och det verkar för en gångs skull bli precis så bra som jag trodde att det skulle bra vilket känns riktigt kul, särskilt med tanke på hur tveksam T har varit. Så det som återstår är väl att montera upp sängbord,stereo, tidningshylla, köpa sänglamporna vi valt ut, köpa en ny matta som vi också redan sett ut men som var slut. Sedan tänkte jag be pappa fixa till några krokar som vi kan skruva fast i överdelen på dörren så vi slipper ha en pall att förvara alla använda men icke smutsiga kläder på. Sedan har jag också planer på att fixa en fotoväg = framkalla lite kort i olika storlekar och sätta i olika svarta ramar på ett snyggt sätt... tror det kan bli bra om man bara hittar passande kort.

Ha det bra!

Dags för en eftermiddagspromenix innan vi ska ta tag i monterandet :)


2010-10-02
17:48:00

Heldag i affärer /S
Den här helgen hade jag planerat att bara ta det lugnt hemma... riktigt så blev det inte men det var väl för att jag rätt snabbt insåg att jag verkligen är usel på att bara vara hemma på helgena, jag vill gärna ut och åka och göra något då jag aldrig orkar det under veckorna. Så jag tog med mig sambon i varenda inredningsbutik som jahttp://2.bp.blogspot.com/_Mh5W96fbR4c/TKNalbxK8BI/AAAAAAAAUj8/mMO3ZrbIAdc/s1600/1003244_uto-byra-2-lador_max500.jpgg känner till i stan för att hitta sängbord då jag är trött på vår provisoriska lösning med ett högtalarställ som sängbord på Ts sida, och allmänt så ser hela sovrummet jäkligt trist ut med provisoriska lösningar. Jag vill förvandla sovrummet till ett mysigt och lugnt rum för avkoppling - nu är det allt annat än mysigt!
Hur som helst... har som sagt varit varit runt i en massa affärer idag men hittade inte vad vi sökte. Ett stort problem är att alla sängbord är så låga, åtminstone i jämförelse med vår höga säng! Och de sängbord vi hittar är inte i den stil jag vill ha... Problemet är väl egentligen att jag vet precis vad jag vill ha, och nöjer mig inte förrän jag hittat det!

Jag vill ha ett sängbord som ser ut som det till höger men vill byta ut korgarna mot ett skåp då varken jag eller T tycker att korgarna är särskilt snygga... Jag har dock börjat vänjamig vid tanken på dem men nu är problemet det att jag bara har hittat ett sånt här bord och det är väl egentligen ett avlastningsbord tänkt att ha i en hall så det är ganska högt... för högt enligt T. Vi får väl se om vi kan hitta ett liknande någon annanstans för jag älskar det verkligen! Älskar det vita mot betongytan... Tycker det är så himla fint...!

Jag tror även att ett sånt sängbord skulle vara snyggt till en sådan sänggavel jag vill ha. Om det blir köp eller hemmabygge är väl fortfarande oklart, men jag tycker den är så himla fin så jag vet att det är en sådan jag vill ha... som sagt... jag vet vad jag vill ha!!

http://www.sova.se/50.0.1.0/701/1/image1_64e398eed1517f46b18fb4db2878434a.jpg