Hakuna Matata

2012-02-29
14:10:48

sjuka tanten och vovven /S
still at home, still sick!

Fy vad jag är less på att vara sjuk! Nu känner jag mig inte döende längre, har bara en envis hosta som gör livet jobbigt då jag får hostattacker och som gör mig andfådd, men att vara pigg och sjuk är nästan värre för då drabbas man av den där rastlösheten som gör att man längtar efter att göra saker och när man väl gör dem känner man att man inte riktigt orkar.

Igår var vi hos veterinären till exempel, inget kul besök men det var så skönt att bara få komma ut och se något annat, men där blev jag trött bara av att stå och jag kände att jag hade jättesvårt att koncentrera mig på vad som sades. Men nu ska jag vara hemma idag och imorgon och sen har jag en kort dag på fredag så då tänkte jag gå och jobba.
 Veterinärbesöket gick bra. De hjälpte oss att raka bort pälsen kring hans sår och utslag så att det ska vara lättare att hålla rent och torrt, fick en salva som ska strykas på 2ggr/dag och som förhoppningsvis ska råda bot på hans problem. Utöver det hade han fått inflammation i analsäckarna så de tömde dem och fyllde med antibiotisk vätska och sen ska vi tömma dem igen ikväll eller morgon, men den uppgiften tänkte jag överlåta till T :p

I övrigt är vi mitt i jakten på en ny laptop då vår gamla kraschat. Vi har hittat en vi båda gillade men tyvärr var den kanske inte riktigt så bra som vi hade tänkt så T ska titta vidare.

Hur som helst hoppas jag på att bli helt bra innan helgens slut. Nu när det är så fint väder ute och börjar torka upp så tänkte jag ta hem min cykel så att jag kan börja cykla till jobbet några dagar varje vecka vilket skulle vara perfekt som knäträning sedan är det ju aldrig fel att låta bilen vila ibland, både för bilen och för plånboken.

Nu ska jag lufta mig en stund på min soliga balkong, ha det bra!

2012-02-26
18:02:18

...poor us /S
Hej på er igen!
Det är fortfarande en sjukling som skriver, men för första gången på flera dagar en feberfri sådan verkar det som. Helt kry är jag dock ändå inte. Inatt vaknade jag genomvåt av svett fast jag var kall, och jag pratar inte om att jag var lite lätt fuktig utan det var som om jag stigit upp ur badet. Utöver det har jag en jobbig hosta och min röst försvinner allt mer vilket blir lite extra jobbigt när telefonen ringer och rösten kommer och går som den vill, för när det ringde förut kom det bara en viskning ur min strupe.
Men nu är det tyvärr inte bara mig det är synd om utan även min fyrbenta farbror :(
Igår upptäckte jag en tova i hans päls som nu blivit lurvig i väntan på nytt trimningtillfälle. Jag undersökte tovan närmare och blev ännu mer bestämd på att göra det när jag såg hans reaktion. Tovan satt i hans "armveck" och det var en tova som bildats av var då hans hud var väldigt irriterad och vätskade och luktade allmänt illa. Så nu har jag och T plågat vår vovve genom att raka bort så mycket hår som möjligt just där så att det inte ska vara fuktigt och att det ska vara lättare att hålla rent. Nu när det är så blött ute så blir han ju blöt direkt vi kommer ut och det torkar ju aldrig ordentligt så jag undrar om det kan komma sig av det då vi alla vet att bakterier tycker om när det är trångt, varmt och fuktigt.
I samband med det upptäckte vi även en till fläck som såg irriterad ut under magen vilket får oss att sucka båda två då det var samma sorts fläckar vi tampades med i somras. Så nu blir det medicinskt schampoonering två gånger/veckan och tvätt med klorhexedin flera gånger om dagen med förhoppning om att det ska se bättre ut inom några dagar så vi slipper veterinärbesök, och så att jag kan boka en trimtid. Jag tror inte att det är uppskattat att lämna in en hund där med vätskande sår samtidigt som det förmodligen är det hans hud skulle må allra bäst av... Men som sagt, en sak i taget och det får bli med att försöka hålla det rent och torrt nu i ett par dagar.
Utöver det är har T haft ont i huvudet av och till hela dagen och känt sig trött. Jag hoppas att det beror på hans långa promenad i solen och att det inte är så att vi ska få ännu en sjukling här hemma....

2012-02-25
10:16:26

Poor me /S
Hej på er mina vänner!
Det är en långtifrån pigg S som sitter vid tangenterna idag. Ända sedan i onsdags kväll har jag haft feber av och till med hosta och snuva. Det var längesen jag kände mig så här dålig!
Det enda jag gör är atta antingen ligga i sängen, soffan eller sitter på min balkong och temperaturen tillåter, nerbäddad under dubbla lagret med filtar i vår gamla slitna, men ack så sköna fotölj som jag släpar ut för att få lite frisk luft som underlättar andningen en hel del. Jag går från att frysa så det känns som man vill dö (igår låg jag nerbäddad under två tjocka filtar och ett stort duntäcke, och huttrade för att jag frös så) - till att kännas som att jag ska brinna upp då jag är så varm.
Det verkar vara något som går då syrran och resten av hennes familj har haft samma sak i flera dagar. Som tur är har T klarat sig än så länge så han kan ta hand om allt här hemma så som hundpromenader, matlagning och helt enkelt serva mig med allt jag behöver/vill ha.
Som om inte det vore nog så har vår dator kraschat totalt så vi måste köpa en ny och tyvärr är jag och min kära sambo helt olika när det kommer till inköp. Jag kan bestämma mig supersnabbt och oftast går det väldigt fort när jag väl bestämt mig men T å andra sidan kollar upp allt supernoga och funderar noga innan han väl kommer så långt att det blir ett köp - och eftersom han är dataingenjören i familjen så känns det som att jag inte har så mycket att välja på än att överlåta datorval till honom.
Tyvärr är vi inte överens om vad vi vill ha. Han vill ha en liten och smidig dator som är lätt att ta med sig och jag vill gärna ha en stor laptop då jag tittar på en hel del serier på datorn, och vill då inte behöva sitta och titta på världens minsta skärm, och jag ser inget behov av att ta med datorn någonstans.
Eventuellt blir det två laptop köp, en lite större till mig och en lite mindre som T kan ta med när han åker iväg på jobb. Men vi får väl se, det känns som mycket och onödiga pengar att köpa två laptops.
Ovanpå detta så började internetet på min telefon strula också! Så jag hoppas verkligen att jag är frisk tills på måndag, för så länge det är helg får jag låna Ts jobbdator för att underhålla mig själv - men är jag sjuk på måndag kommer jag dö av tristess.
Så ni kan väl tänka lite på stackars mig och hålla tummarna för att det här är sista sjukdagen!

2012-02-23
14:35:53

Lilla jättehuvudet /L
Min älskade lilleman var till hälsosyster i veckan. Han är nu 48 cm och väger 9 kg. Om cirka två veckor är han 10 månader. Tider går för fort. Nästa torsdag är det första dagen i barnehagen!

Men allt var inte bara bra. Lillens huvud växer för fort så nästa vecka ska det kontrolleras. Jag tycker personligen inte att huvudet ser så stort ut och det är proportionerligt med kroppen. Huvudformen är bra och han är en pigg och glad pojke så jag känner mig inte orolig. Det är väl bra att de tar det säkra före det osäkra, men som mamma sa, växtkurvorna som de går efter ställer till med mycket onödig oro för många föräldrar.
Jag kan tänka mig om man är ovan med barn och nervig av sig så är sånt här jäkligt jobbigt.
Men både jag och pappa är storskallade. Han har förhoppningsvis bara ett stort huvud :)

Så nu tänker jag bara positivt. På onsdag hoppas jag på att vi får svar och att allt ser bra ut.2012-02-23
14:20:30

En prinsessa /L
Hipp hurra på födelsedagen får man väl säga till den lilla prinsessan :)
Alltid kul med bebisar. För oss innebär det också att vi har våra jobb kvar. Bara positivt alltså :)

Sen är jag ju ingen monarkist. Jag tycker inte att ett kungahus passar in i 2012-talets demokrati.
Det kostar onödigt med pengar och jag tycker inte att barn ska födas in i något så förutbestämt.
Å andra sidan gillar jag inte republik heller.
Jag önskar det fanns något helt annat. Som nu fast utan president eller kung, bara statsminister och regering.

Kungahuset behövde en bebis nu. De har fått utstå mycket dålig publicitet i det sista. Stackars Vickan som fått vara den som ska göra bra reklam när resten av familjen gör bort sig en efter en. Det kan inte vara lätt.

Även fast jag inte är någon förespråkare till monarkin tycker jag i alla fall att trots all skit så har Sverige ett bra kungahus i jämförelse med resten av Europa.


2012-02-23
12:31:17

Dagens bästa sällskap /S

Husdjur är verkligen något som ger mitt liv den där lilla extra guldkanten i livet.

Att alltid mötas i dörren av någon som blir alldeles till sig av glädje för att just du kliver innanför dörren...


Att ha någon i din närhet som känner av minsta lilla antydan till deppighet i humöret och genast kommer och duttar till dig med nosen...


Någon som släpar ut dig på de där välbehövliga promenaderna de dagar när du allra helst bara vill ligga på soffan...


Någon som kan få dig att brista ut i skratt på grund av alla konstiga saker de har för sig...


Någon som gör dig alldeles varm inombords och får dig att brista ut i ett litet "naaaw" bara av att man ser så gudomligt söt/tokig ut när man sover...


Någon som får dig att känna dig lite mindre ensam de där nätterna när sambon är borta och man då hör små lätta snarkningar borta i andra änden av rummet...


Min söta, knasiga lilla farbror...


Han är i alla fall underbart sällskap dagar som dessa när man ligger hemma sjuk, och tycker synd om sig själv!

 


2012-02-23
11:17:17

Feberfrossa och vårfeelings /S
Det kan gå fort ibland.
Från att bara vakna med en lite lätt värkande hals till att gå och lägga sig med feberfrossa!
Idag verkar dock febern vara väck då jag inte alls känner mig lika varm, men jag har fortfarande ett blytungt huvud, en rosslig hosta och lätt tryck över bröstet så något jobbande blev det inte idag, och inte imorgon heller. Jag hoppas verkligen att det här ska försvinna lika snabbt som det kom.
Jag som bara gått och väntat på våren blir extra deppig av att bli sjuk när väderprognosen visar stora solar och flera plusgrader de närmaste dagarna för då vill man ju bara gå ut och njuta av det, gå promenader med Pepsi, men istället ligger jag inne med den här skiten...

Jaja... det är väl en del av livet... kan ju hoppas på att kanske kanske få höra lite positiva nyheter angående jobbet jag sökt, men det har ju varit oroväckande tyst tyvärr...

2012-02-22
16:30:54

Allt är som vanligt... /S
... det vill säga att så snart jag bestämt mig för att göra en positiv vändning i mitt liv med träning och dra ner på sötsaker, så drar jag på mig en bacill som sätter stopp för det!

Imorse vaknade jag med en hals som värkte lite lätt, men efter en dag på jobbet där jag tvingats använda rösten, och dessutom höja rösten ganska många gånger så är jag ordentligt hes och jag känner dessutom ett lätt tryck över bröstet :(

Jag har verkligen ingen lust att bli sjuk nu men samtidigt känns det nästan oundvikligt då var och varannan människa verkar åka på feber, förkylning eller magsjuka nu. Hoppas i alla fall att skiten är snabbt övergående om det bryter ut ordentligt!!

2012-02-21
18:17:29

21/2 /S
Dagens aktivitet; 25 min styrketräning
Godis: Semla (det är ju faktiskt fettisdagen!)

I övrigt har jag haft en skittrist dag på jobbet där barnen var helt uppe i varv, och det var första dagen på flera veckor som vi hade hela barngruppen på plats vilket gjorde sitt också så nu sitter jag här hemma och pustar ut och försöker med tankekraft få telefonen att ringa då jag ännu inte fått besked om tjänsten jag sökt!!

Nu hoppas jag ännu lite mer då jag hittat två hus jag gillar och vem vet, om jag har en fast tjänst kaaaaaaanske banken skulle kunna tänka sig att bevilja ett bolån trots att vi inte har de där 15% i handpenning... Hoppas och drömma kan man ju i alla fall få göra ;)

2012-02-20
21:29:14

20/2 /S
Dagens aktivitet; 20min/6km på träningscykeln
Godisintag; 0

Hej mina vänner!
Idag hade jag en 12 h dag på jobbet pga personalmöte, så jag är rätt nöjd över att det blev någon fysisk aktivitet överhuvudtaget med tanke på hur trött jag är...
Den här veckan är tråkig då jag det är min stängningsvecka - det vill säga att jag jobbar till 18 imorgon och på fredag=3 sena jobbdagar den här veckan så min första vecka med fysisk utmaning varje dag kommer bli tuff, men man får väl ta det dag för dag.

2012-02-20
18:31:42

Sjukling /L
Nu är jag hemma igen, för andra gången sedan jag började jobba.
Den här gången är det ännu värre. Febern ligger konstant runt 39 och igår kväll kräktes jag.
Fy så dåligt man kan må. Fort gick det också. Mådde bra igår morse.
Min syster var här under helgen och igår tog vi en långpromenad med lilleman och Åsa.
Sedan blev det bara värre och värre.
J tog soffan i natt och lilleman fick sova i spjälsängen brevid honom. Jag har med andra ord hela sovrummet för mig själv och han är så underbar som passar upp på mig. Jag hoppas nu på att jag inte smittar övriga i familjen.
Det är mycket jobbigt att inte kunna hålla sin egen unge.


2012-02-19
18:32:22

Söndag 19/2 /S
Dagens aktivitet; 3,5 km promenad i luuuugnt tempo med vovven


2012-02-19
18:28:59

Ny kategori /S
För att leva upp till det jag nämnde i förra inlägget, att sätta press på mig själv genom att genomföra en fysisk aktivetet i någon form varje dag, så kommer jag varje dag att nämna vad jag gjort för att röra på mig. Kanske mindre intressant för er - eller ett sätt för er att motiveras till att göra det samma...
http://maroonweekly.com/wp-content/uploads/2010/02/walking-silhouette-clip-art.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/86/Cycling_(road)_pictogram.svg/300px-Cycling_(road)_pictogram.svg.pnghttp://www.sats.se/Global/Images/Artiklar/Tr%C3%A4ning/Styrketr%C3%A4ning%20utan%20att%20bli%20biffig/Sverige/16.9/styrketr%C3%A4ning%20utan%20att%20bli%20biffig.jpg

2012-02-19
10:49:45

Personsämsta /S
Usch, idag började jag dagen på sämsta möjliga sätt!
Jag gjorde det genom att ställa mig på vågen och se de största siffror jag sett under hela mitt liv... jag är väger mer nu än jag någonsin gjort tidigare.
Det kom egentligen inte som någon chock då jag rört på mig väldigt lite de senaste 2,5 månaderna på grund av knät, och av någon dum anledning så har jag dessutom ätit mer, för det mesta i form av socker.

Men nu jäklar!!!
Nu blir det banne mig bara något litet sött max EN gång i veckan där emellan får jag väl börja med goda smoothies för att bli av med sötsug. Det ska banne mig också bli någon form av träning varje dag vare sig det är i form av promenad, cykel eller styrketräning. Den enda som kan förändra situationen är jag och det är ju jag själv som satt mig i den här sitsen.

Så nu blir det lite träningsdagbok här i bloggen bara för att sätta press på mig själv!!

Dagens träning kommer bli i form av cykel och promenad.

Någon som är med mig?!

http://pernilla.mabra.com/files/2011/10/v%C3%A4ga-sig-150x150.gif


2012-02-18
23:41:46

Home alone /S
God kväll på er!
Lördag kväll och jag sitter här hemma ensam i soffan medan sambon träffar killkompisar. Ursprungsplanen var att gå ut ikväll men någonstans under dagen försvann all energi och lust till det så jag valde att stanna hemma och ta det lugnt bara.
Idag började vi dagen med en promenad tillsammans ute i hundspåret som går genom en tallskog. Det var mysigt i den bemärkelse att vi gick tillsammans alla tre, Pepsi fick springa lös (med spårlina) och man kunde se hur han njöt av att få springa och nosa utan att ha oss i andra änden på kopplet och att få leta upp husse och matte som envisades med att gå och gömma sig bakom tallarna när han sprang för långt. Att gå långa promenader tillsammans är verkligen bästa sättet att ventilera, att prata om allt mellan himmel och jord - sådan man borde kunna göra även hemma i soffan men som man sällan gör. Promenaden var mindre trevlig då det blåste och föll stora och framför allt blöta snöflingor + att den snö som redan låg på marken gjorde det lite för jobbigt för mitt knä.

Väl hemma blev det ett litet träningspass innan jag hoppade in i duschen. Jag hade ju bestämt mig för att köra tre pass den här veckan men det gick åt skogen med det kan jag tala om! Jag får väl försöka att sätta mig på träningscykeln imorgon som kompensation kanske :P

Jag har suttit och surfat hela kvällen och drömt om önskningar och förhoppningar inför framtiden. Jag har verkligen försökt att inte ha några förhoppningar på den tjänsten jag har sökt men det är väldigt svår... Just nu vill jag bara få ett svar ( något jag kommer få under kommande veckan) så att jag kan släppa det och gå vidare...

Men ni kan väl hålla era tummar lite extra hårt för mig under veckans första dagar när beskedet bör komma, för om jag får en fast tjänst så kommer det kännas helt underbart!!!

Nu ska jag göra mig redo för sängen... krypa ner under täcket och läsa lite i väntan på darling...

Hoppas ni har haft en underbar helg!!

2012-02-16
19:25:19

Avig Maria /L
Idag avslutade jag ljudboken "Avig Maria" av Mia Skäringer (Solsidan, Mia och Klara).
Mycket var detsamma som föreställningen "Dyngkåt och hur helig som helst". Hon berättar mycket öppet om sig själv, vad hon sliter med och pressen hon lever under. Att lyckas som mamma, vara känd, människa, kvinna... etc

Helt okej, skön, avslappnande bok som ibland får en att dra lite på mungipan.
Rekommenderar den som ljudbok, det är något med att höra författaren själv läsa.
Speciellt när det är härlig värmländska.

+++ Från mig.


2012-02-15
19:48:37

Irritationsmoment i vardagen /L
Idag hamnade jag och en kollega i en icke-överens-status.
Jag blev mer eller mindre paff och så här efteråt (som vanligt) önskar jag att jag sagt något mer!
Det är en av mina nackdelar, jag kommer alltid på efteråt vad jag borde ha sagt. Oftast handlar det om att jag måste fan lära mig att stå upp för mig själv.

Det var en bagatell, i mina ögon.
Till förklaringen:
I fredags bad jag då M att ha en samling där hon introducerade färglära. Barnen ska kunna grundläggande färger. Kort och gott. Det gjorde hon. Idag kom hon på jobb (jobbar ons-fre) och jag skulle ha möte kl 12 med chefen.
Det betyder att vi måste vara klara med lunch och påklädning innan dess. När kl slår 10.20 drar hon igång med en klippa-tejpa aktivitet med alla ungar. Yes... ok tänkte jag.
Så jag ställer den enkla frågan om hon kunde ta dagens samling så jag kunde gå på rast så vi skulle hinna allt.

DET skulle jag ju inte gjort. Nej, för hon måste minsann få förebereda sig ordentligt innan hon har samling och samlingsstunden får inte bara blir en "samlingsstund", nej det ska vara ett konkret pedagogiskt upplägg. Yada yada.

Här skiljer sig hon och jag. Jag ser inte att man måste ha ett NYTT planlagt upplägg för varje samling. Man skapar sig en rutin som man gör varje dag. Vi sjunger sånger, tar datum, ger ett antal ärtor i en glasburk beroende på hur bra barnen städat upp leksakerna sedan är det rätt fritt vad man kan göra. Och eftersom vi redan börjat öva på färger på norska och engelska, vilket hon visste, trodde ju inte jag att det skulle vara ett problem. Barnen tycker snarare att det är kul att veta vad som kommer så jag förstår inte varför man inte kan ha samma upplägg en gång till? Progression har väl ingen dött av?

För mig är det en orealistisk syn och ett otroligt högt krav på sig själv att känna att man måste planera varenda jäkla samling. Som pedagog måste du kunna ta saker lite som det kommer. Har gruppen en rutin förstår inte jag att man inte klarar av att ta det utifrån det? Hur svårt kan det vara?

En sådan här "konflikt" kan jag ta, men till råga på allt går hon till chefen och klagar! Jag vet fan inte vad jag ska tro. Människan har jobbat på avdelningen innan mig så rutiner, barn och upplägg är något hon faktiskt kan. Jag hade inte sagt något om det var en helt ny anställd som fick för lite förberedelsetid.

Har jag helt fel? Ni som jobbar i förskolan, skulle ni inte kunna ta en samling utan större förberedelser?
Eller har jag för höga krav på mina kollegor?

Gah.

2012-02-15
16:26:35

Underbara vårsol! /S
Hemkommen från en härlig promenad i solen!
Det blev personbästa i distans sedan knäskadan, ca 4,5 km, och jag kände ingenting så nu är det väl bara att fortsätta. Ska ta tag i veckans första träningspass lite senare, det har bara blivit två pass/vecka de senaste veckorna men den här veckan ska jag banne mig köra tre pass!

Det enda som tog udden av promenaden var Pepsi som inte ville sluta dra i kopplet! Han lyssnar jättedåligt rent allmänt nu för tiden och tyvärr är det ju bara att inse att problemet ligger hos oss som blivit lata vad gäller även träning av honom. Sedan har jag inte haft ork nu när knät har strulat och T som fått ta hand om allt har väl inte heller haft varken tålamod eller ork till hundträning. Men nu när jag kan hjälpa till med några promenader är det dags att börja om igen!

Jag skulle jättegärna vilja gå en kurs i vardagslydnad igen men jag har jättesvårt att få det att funka med mitt jobbschema då jag med största säkerhet skulle missa något tillfälle och det känns inge kul när de kostar över 1000kr. Men vi får se, kanske blir det av ändå?

I övrigt så går jag runt med fjärilar i magen och bara väntar på att min jäkla telefon ska ringa då jag ska få besked om tjänsten denna veckan. Jag tyckte att hon sa början av veckan till och med, och i min värld närmar vi oss slutet av veckan från och med imorgon...!!

Nu är det dags att ta tag i tvättstugan!

2012-02-13
21:49:31

Att välja /L
Åhh jag har ett lyxigt problem.
Förra veckan tog jag äntligen tummen ur och sa att jag inte trivdes på min avdelning till chefen.
Hon föreslog att jag istället kunde få den lediga chefstjänsten, att få bossa över barnehagen.
I lördags var J på intervju i Sverige, ett jobb som är bra betalt och som skulle innebära att vi så småningom kunde följa efter honom hem igen.
Men jag trivs med mitt jobb och den nya tjänsten lockar så otroligt mycket.
Jag är så rädd för att missa chansen.

Om jag bara visste vad som vore bäst?

Just nu lutar jag mycket åt att stanna kvar och testa. Funkar det inte så har jag iaf en till merit att sätta på CV:t, eller hur?

Jag väger för och nackdelarna med att flytta tillbaka.

Rent socialt kan Sverige innebära mer umgänge, barnvakt m.m. Men då skulle jag få jobba mer se lilleman mindre.
Jobba mer innebär också att jag inte nödvändigtvis träffar familj och vänner mer heller. Men levnadskostnaderna skulle bli billigare vilket är bra då lönen är sämre.
Men i Sverige är J:s bransch mer seriös och han har hittills inte hittat något jobb han trivts med i Norge.
I Norge är ALLT så dyrt men här finns det större möjlighet att byta jobb, avancera fort, öppna eget... och jag gillar verkligen mitt jobb. Det lockar inte att arbeta längre dagar.
Men jag saknar att bara kunna gå ut och gå, se på film, ha wii-spel-kväll, käka middag, gå på bio med någon. Här får vi inte till det, vi har ingen direkt barnvakt eller umgängeskrets. Det blir arbetskamrater men dem ser man ju hela dagarna.

Men det som är stora tyngdpunkten är det faktum att lillemans bästa ska komma först.

Åhhh vad jobbigt det här är!

2012-02-13
17:18:56

Tips inför alla <3 dag? /S
Hej mina vänner!
Imorgon är det Alla hjärtans dag och jag börjar känna en viss stress...
En del tycker det är fånigt att man måste ha en speciell dag för att visa sin älskade lite uppskattning, men jag tycker det är en jättebra - för ärligt talat... hur bra ÄR man egentligen på att göra något speciellt för den man älskar mitt i vardagen?
Vi har aldrig firat stort men något har vi alltid gjort för varandra. I år har jag tyvärr väldigt dålig fantasti verkar det. Det jag funderat över hittills känns inget kul...

... laga en god middag! Hade varit jättemysigt men det känns ju inget kul att han är hemma då man vill göra det som en överraskning.

...baka/köpa något extra gott! Det är kanske kul, men T försöker ju hålla sig borta från sånt och då känns det taskigt att köpa det.

...massage! Tyvärr kräver de flesta former av den att man sitter på knä, och gör jag det med mitt knä kan jag inte gå normalt på 2 dagar :(

...bjuda darling på middag ute! Skulle man kunna göra men jag vet inte om varken han eller jag är särskilt sugna på att göra det imorgon efter jobbet?

...blommor! Jag tycker det är jättekul att få blommor medan han inte är särskilt intresserad...

Sen tog min fantasi slut!! Vad ska ni göra för att uppvakta er pojkvän/flickvän?

http://brownskitchen.com.mt/wp-content/uploads/2012/01/valentines.jpg

2012-02-11
16:33:02

Lördag /S
Den efterlängtade helgen är här!
Förmiddagen spenderades idag vid sjön Alstern tillsammans med sambon, pappa och syster med familj för lite lek, promenad, fika och skridskoåkning. Det var mysigt men jag har tillbringat nästan tre timmar med dubbla filtar i soffan och det är först nu jag känner mig helt genomvarm igen :P

De senaste veckorna har gått så sjukt fort och det är underbart då jag är helt slut och det känns som att jag skulle kunna somna stående. Jag är nu så desperat att jag tänker inhandla vitaminer i ett försök att vakna ur den här ständiga dvalan!

Igår hade jag en tidig dag på jobbet som följdes av en anställningsintervju. Förskolan var liten, bara två avdelningar men med stora, ljusa lokaler alldeles intill skogen och sjön vilket jag uppskattar efter mina två första år som förskollärare där jag jobbade mycket med utomhuspedagogik - från att inte alls ha uppskattat utevistelse till att känna mig sjuk av att inte få den. Även om lokalerna var ljusa så är det ju bara paviljonger så jätteroliga var de inte heller då det blir lite dålig ljudisolering i sådana lokaler.

Hur gick då intervjun...?
Inte särskilt bra och jag var riktigt besviken på mig själv när jag åkte därifrån. Intervjun började med orden " Berätta om dig själv!". Jag hatar sådana intervjuer  där allt hänger på vad jag kan komma på att berätta om mig själv. Jag försökte utgå från vad jag fått för frågor på andra intervjuer samtidigt som man kommer in på sidospår, och sen tillbaka igen, och sidospår och tillbaka... Jag kände mig väldigt flummig helt enkelt! Jag lät dem också se mitt nuvarande anställningsavtal då hon var skeptisk till att jag är fast i det avtalet så som jag själv och min nuvarande chef säger.

Väl hemma inser jag att hon inte alls sett mitt nuvarande avtal - utan avtalet jag hade när jag jobbade med timrapport!! Jag tvingades därmed skicka ett pinsamt mail och förklara mig ännu mer = ännu flummigare!!
En liten stund senare ringde hon upp då hon ville lätta mitt humör med att säga att hon tror att det är omöjligt att jag är fast i mitt kontrakt för varken hon eller två andra enhetschefer hade någonsin hört talas om sådana avtal - och hon sa dessutom att de inte hunnit pratat så mycket efter intervjun men deras första känsla var att de var uppriktigt intresserade av mig och mina erfarenheter och att hon återkommer i nästa vecka med besked!!!!

Jag insåg då att det är typ min tredje intervju som jag själv har känt gått dåligt men som det i efter hand har visat sig att det faktiskt gått riktigt bra!

Nu ska jag ta hand om lite disk innan vi ska åka och handla. Ikväll bär det av mot grannkommunen för att träffa min underbara bloggkollega för första gången på lääänge!

2012-02-09
21:34:04

Namnlapp /L
Jag var på en så bra kurs i veckan. Det var anordnat för flera barnehagar plus föräldrar och det var en äldre förskolelärare som föreläste. Hon sa allt så bra. En sak som hon påpekade, som jag inte reflekterat så mycket över är trenden av att sätta synliga namn på sina barn. Speciellt namnmössorna. Idag är det inte liiika stort som när jag var liten men de finns fortfarande att få tag i. Det som är oroväckande är att barn är gärna naiva, och när en vuxen kommer och säger "Hej Wilma, din mamma sa att du skulle följa med mig hem idag" så tolkar de gärna det som att den vuxna nog känner dem och föräldrarna då de kan deras namn.
Det är värt att tänka på när du sätter en söt namnmössa på ditt barn nästa gång.


2012-02-08
21:37:27

Upp och ner, ner och upp /S
Idag fick jag lite besked på jobbet som först gjorde mig på toppenbra humör då allt lät så bra. Efter att ha ventilerat en del med kollegorna och börjat fundera så insåg jag att det här var förmodligen det sista jag ville och blev istället jättedeppig.

Efter stängning på förskolan var jag riktigt sliten så kvällen har spenderats på soffan. Mitt i mitt serietittande så ringer det på mobilen och det är en kvinna som vill kalla mig på anställningintervju till en sprillans ny förskola som öppnade i januari!!!

Så humöret har verkligen gått upp och ner idag... Just nu försöker jag att inte hoppas så mycket på den här intervjun då jag inte bara ska tycka om stället, de ska tycka bäst om just mig och vilja ha mig som kollega, sedan måste jag dessutom övertyga min nuvarande chef om att låta mig sluta då jag inte har rätt att säga upp mig!

Så en sak i taget... men guuuuuuud vad skönt det vore med en fast tjänst!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012-02-07
21:47:56

Bad knee-day /S
Hej mina vänner!
Idag hade jag min lyxdag, det vill säga att jag började 7.30 och slutade tidigt. Min tidiga dag nyttjades med ännu ett besök hos sjukgymnasten som tyckte att det lät bra när jag beskrev hur det kändes i knät, och jag fick lite nya övningar.
Även om känslan gällande knät, överlag är bra så har jag en riktigt dålig knädag idag då jag haltar riktigt illa. Jag tror dock att det kan förklaras med gårdagens kurs då jag tvingades att stå på knä en hel del, något jag inte gjort alls sedan jag gjorde illa knät. Jag hoppas på att jag ska vakna upp med ett bra knä imorgon igen!

Väl hemma fick det bli en snabbstädning samtidigt som jag försökte laga mat och baka kladdkaka. Min mormor och mina föräldrar kom nämligen på kvällsfika.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att sussa sött...!

Natti natt på er!!

2012-02-06
18:54:54

LABC /S
LABC... Någon som vet vad det är?

Det har nämligen jag lärt mig idag efter en kurs i Livräddning på barn. Det var hemskt nog min allra första kurs i livräddning på just barn. Det skiljer sig förvisso inte supermycket från vanlig livräddning, men nu är det faktiskt nästan sju år sedan jag gick en sådan med vilket för oss tillbaka till 2005 när jag precis påbörjat min lärarutbildning. Idag fick jag också lära mig att alla som hade en Livräddningsutbildning som var innan 2006 bör gå en ny kurs då vissa saker ändrats.

En grej som jag verkligen bär med mig var att allt är bättre än inget - det är bättre att göra brösttrycken för hårt så revben knäcks så blodet pumpas ut än att göra dem försiktigt t.ex. Vi fick många sådana exempel... och det där med att känna på pulsen var tydligen helt borttaget, sådant skulle bara sjukvårdspersonal ägna sig åt...

Jag ska inte gå igenom allt jag lärt mig men jag ska uppmana ALLA att gå en kurs i livräddning även om man redan gjort det, för man tror man vet - men är man ens lite osäker tror jag att man kanske inte vågar genomföra det i krissituation för att man är så rädd att göra fel...

Sen är vi duktiga på att tjata på barnen att man ska ringa 112, men vet barnen hur man ringer på telefonen hemma utan din hjälp, vet de hur en 1:a och 2:a ser ut?  Hur skulle de reagera när de kommer fram och personen i andra änden inte säger "112 - lätt att slå", utan istället säger "SOS Larmcentral - vad är det som har hänt?"? Det var en tankeställare som jag tror alla fick med sig, att barnen faktiskt måste få träna på sådana samtal, att köra rollspel där de lär sig sin adress, att säga sitt namn och annat viktigt...

Så vad var nu det där LABC....?

L....ivsfarligt Läge; man ska alltid börja med att stanna upp och se så att det är säkert att gå in i situationen för mig och offret, kanske måste man bryta strömmen, kanske måste man flytta personen från en bilväg in till vägkanten, eller sätta upp en varningstriangel så man inte blir påkörd mitt i räddningsarbetet.

A........ndning. Kontrollera om personen är vid medvetande, om inte, blås 5 gånger (blås in så mycket luft så att du ser att bröstkorgen höjs - olika mycket luft behövs till olika personer) Andas personen fortfarande inte, börja brösttryck, 30 st på barn, sedan blås 2 gånger och 30 nya tryck, fortsätt så.

B......lödning? Blöder personen, lägg den blödande delen i högläge, gör tryckförband.


C.....hock? Håll personen varm, särskilt underifrån. Ge absolut INTE personen något att dricka, inte ens lite!

Som sagt, en väldigt lärorik dag med många tankeställare...!!

http://www.bliwa.se/Global/Hjarta/flash_fallback/hjarta.gif


2012-02-05
20:21:56

Nytillskott på badrumshyllan /S
Idag när vi var på Bergvik var vi inne på Apoteket en sväng. Medan T kollade på det han skulle ha kollade jag runt på annat och hamnade vi ansiktskrämerna där jag fick se en återfuktande ansiktskräm med lätt brun-utan-soleffekt, och jag som känner mig blek som ett lik kunde inte låta bli att köpa med en hem.
Det finns säkert massor av bra BUS-produkter men jag har sett alltför många skrämmande exempel på människor som missat fläckar och ser helt sjuka ut så jag har inte vågat mig på att prova. Men den här krämen fungerar likadant som alla de där bodylotions som färgar lite efter varje användning vilket gör att det är svårt att misslyckas helt enkelt. Jag har använt ACOs bodylotion med samma effekt under försomrarna och det har funkat superbra så nu hoppas jag att även denna ska göra det.

Någon som har några erfarenheter av just denna?

ACO Sun kissed face creme, 89 kr på Apoteket


2012-02-05
17:43:53

Seg, segare, segast /S
Idag tog vi en rejäl sovmorgon vilket var riktigt skönt men jag tror också att det kanske är därför jag är såååå himla seg idag. Vill mest bara ligga och lata mig i soffan! Vi har i alla fall tagit oss ut på en promenad tillsammans, en sväng till Bergvik för att spana på nya löparskor och mera soffmys. Nu ska jag försöka hitta ork och motivation till att ta tag i veckans andra träningspass.
På tisdag är det dags för ett nytt besök hos sjukgymnasten, och eftersom jag ska köra mitt träningsprogram 2-3 gånger/veckan så måste jag ju köra ett pass oavsett vad jag vill och orkar.

Igår kväll blev det hemmamys för hela slanten! De första timmarna fick jag och Pepsi mysa på egen hand med lite tända ljus och filmen Going the distance medan T var iväg och planerade en skidresa. Filmen var väl sisådär, inget jag skulle rekommendera. När darling väl var hemma såg vi Breaking dawn. Det blev min andra gång och den var precis lika bra som första gången jag såg den!!

Imorgon väntar en lång dag på jobbet som avslutas med 4,5h utbildning i Livräddning på barn. Det känns bra att gå den då det är längesedan jag gick en sådan utbildning och man glömmer snabbt tyvärr sådant som egentligen ska sitta i ryggraden.

Men nu var det träning som stod på schemat och därefter matlagning!

Hoppas er helg varit bra :)

2012-02-04
11:58:55

-19 /S
God middag på er allihop!
Imorse visade termometern -19grader när min bättre hälft klev upp för att gå en promenad med vovven. Själv valde jag att dra upp täcket ännu lite högre istället för att fortsätta mysa i vår varma säng.

Jag som hatar att frysa började dagen med att hoppa i ett par leggins, sockar och myströja medan sambon hoppade i sina varmaste kläder för att sedan bege sig för att hämta upp sin far och åka vidare för en vinterfiske på isen i solen. Jag har legat här och tittat på serier men tänkte snart börja leta lite bakinspiration. Det var jättelängesen jag bakade annat än kladdkaka och ananaspaj så jag tänkte passa på att sysselsätta mig med någon annan form av bakning idag när jag ändå bara vill vara inne.

Igår kväll var vi ute och käkade mat tillsammans med Ts föräldrar. Vi besökte den libanensiska restaurangen Pasha, det var första gången för mig och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Det ser ut att vara jättetrist ställe när man ser det utifrån men det var faktiskt ganska mysigt och maten var helt okej den med. Idag däremot blir det nog hemmamys med hembakad pizza och någon film.

Måste säga att jag är lite besviken - har inte fått ett enda boktips efter mitt förra inlägg!! Trodde väl att NÅGON skulle ha läst en bra bok på sistonde i alla fall. Får väl försöka hitta något på egen hand istället.

Ha en härlig lördag mina vänner!

2012-02-02
20:33:02

Läslust /S
Under en av mina tröttiskvällar bara längtade jag efter att krypa ner i sängen men kände att det var lite tidigt att sova och bestämde mig för att jag skulle lägga mig och läsa. Men när jag väl låg där i sängen insåg jag att jag hade ingen bok jag var sugen på att läsa!

Så för att förebygga att hamna i den sitsen igen nu när läslusten börjar komma så tänkte jag be er om några härliga pockettips, gärna lättläst chicklitt, historiska romaner och liknande - är inte så intresserad av deckare!

Så kom igen, ge mig era bästa tips!!!!

http://helena.smugmug.com/Other/October-2010/20101015-13/1049133541_34GCD-L.jpg


2012-02-02
17:04:21

Det går framåt -hoppas jag! /S
Jag har, som ni redan vet, varit supertrött de senaste dagarna. Jag som aldrig brukar komma i säng i tid har stupat i säng redan strax efter 21 om kvällarna och ändå vaknat upp trött som en gris! Inatt sov jag riktigt illa + att jag skulle upp 5.30 så att jag är trött idag är väl kanske inte så konstigt. Fördelen med att börja tidigt är ju att man också får sluta tidigt så idag fick jag åka hem redan vid halv 2. Väl hemma så hade jag lovat att ta med Pepsi på en promenad om knät kändes ok och det gjorde det, så jag bestämde mig för att gå lite längre. Sagt och gjort så styrde vi våra steg mot Mariebergsskogen, en runda på ca 3 km.

Det var så underbart härligt att gå där med musik i öronen och inte känna någon smärta i knät. Musiken + Pepsis ovilja till att gå långsamt fick mig att glömma att vara försiktig så jag vågade traska på i ganska bra tempo (om man jämför med snigelfarten som jag går i annars). Jag insåg dock under promenaden att jag har svårt att vinkla ut foten när jag går, det blir gärna att jag går med foten riktad lite inåt så det måste jag börja tänka på.

Hur som helst så gick promenaden superbra hela vägen förutom sista 400-500 metrarna då det helt plötsligt tog emot - det gjorde inte ont men det var obehagligt. Antar att jag kanske bara blev trött. Det känns i alla fall fantastiskt skönt att fått gå en bra promenad då det har känts som att det står helt stilla utan att jag gör några framsteg. De senaste dagarna har jag inte känt något nästan i knät så jag hoppas vändningen har kommit nu!!!
Jag vågar inte hoppas för mycket då jag tyvärr fått några bakslag de senaste gångerna jag har haft några bra dagar.

Idag fick jag äntligen tummen ur och ringde vårdcentralen också eftersom jag fortfarande inte hört något angående den knäröntgen jag gjorde så imorgon eftermiddag ska jag bli uppringd av läkaren som ska gå igenom vad de såg. Tror inte att de såg något men det kan ju ändå vara bra att veta säkert!

Imorgon är det min tur att ha fredagsfikat - tänkte först försöka mig på något nytt i bakväg så som tex. cupcakes men orken den dåliga nattsömnen hann ifatt mig så det får bli en klassisk kladdkaka istället och till middag våfflor!!

Hoppas ni har haft en lika härlig dag som mig trots kylan!!!