Hakuna Matata

2009-10-28
18:59:32

Onsdag /S

God kväll!
Onsdagen är näst intill över, bara en härlig TV-kväll kvar :)
Därmed är mer än halva arbetsveckan gjord vilket alltid är lika skönt. Idag har vi haft nästan lika fint väder som igår men med lite kyligare luft. Idag var faktiskt första dagen som jag kände av halkan ute, som tur var så kände jag bara av den när jag skulle gå till bilen och aldrig när jag körde. Jag tog det dock lite lugnare än vanligt så det kanske var därför... tur var ju det för på väg till jobbet var det poliskontroll på en sträcka där jag gärna kör liiiite för fort i stort sett dagligen - men inte idag!
Idag har jag haft en mysig dag på jobbet. Jag gick igenom de geometriska formerna med min grupp och vi letade efter formerna i ateljén + att vi gjorde formcollage som nu pryder en vägg inne på avdelningen. Att pränta in begreppen är dock inte jättelätt upptäckte jag så jag får nog hitta på lite fler roliga saker för att öva in dem... någon som har några bra idéer?
Under eftermiddagen var det dags att ta ännu ett steg in i lärarrollen då jag skulle ha mitt första utvecklingssamtal. Det gick helt okej, det gick inte toppen då jag var lite nervös  vilket gjorde att jag hade lite svårt att invänta tystnaden som man pratade en hel del om under utbildningen. Men jag har ju 5 samtal till som väntar som jag får träna på att vara tyst :p

I helgen har vi planer på att åka till Jönköping på lördagen för att hälsa på vår buddy D. Vi har inte helt bestämt oss och kommer inte bestämma oss förrän på fredag kväll. Men förmodligen blir det en tripp dit och det ska bli riktigt kul. Jag har bara passerat Jönköping, aldrig  varit i stan på riktigt.
Helgen därefter är det dags för en tripp till Karlstad igen, jag ska hem och kolla in syster ysters nya hus som de flyttar in i till helgen, sen fyller Ts syster och mamma år så det kommer bli kalas för dem också...

Nu ska jag duscha och sen blir det choklad, BOnde söker fru, och Greys anatomy för hela slanten :D


2009-10-27
15:57:03

Tisdag /S

Äntligen en dag med sol!! Det känns som att det är jättelängesen vi hade en dag där solen fick titta fram, men det är det kanske inte... Jag har i alla fall passat på att njuta av det genom att ta med Pepsi på en långpromenad. Eftersom vädret var så fint så passade jag på att stoppa ner kameran i fickan också för att fota min goding i solen. Jag blev faktiskt riktigt nöjd bilderna, och återigen kände jag mig supernöjd med min kamera :)
Dagen på jobbet har varit helt okej, barnen var dock konstant ovänner med varandra kändes det som då de tjafsade om något hela tiden, och jag gäspade hela tiden på grund av att jag sov sisådär inatt, men eftersom jag slutade tidigt så gjorde det inte så mycket.
Min söta kollega S hade köpt varsin höspresent till mig och vår andra kollega som innehöll en söt liten figur som ska få bo i något av mina fönster sen till våren.

Just nu är jag liiiiiiite spänd inför morgondagen, inte mycket men av och till så känner jag av fjärilarna i magen när jag tänker på det... det är nämligen dags för mig att hålla i mitt allra första utvecklingssamtal. Det är ju ingen big deal direkt men som sagt lite spännande känns det!

 


Resultatet av dagens promenadbilder


2009-10-25
16:25:30

No more. /L
Usch vad jag ær dålig på att blogga!

I fredags var det ost och vinkvæll hos A. Det var alla från jobbet ink hon som jag vikarierar åt och løneansvarig. Det gick vilt till måste jag sæga, men vad roligt det var! Jag minns inte hur jag kom i sængen. Men nær jag vaknade igår kl 8.30 var jag fortfarande full. Jag upptæckte att mina saker som jag haft med låg i en påse i bilen, sjælv vet jag inte hur den hamnade dær :P Då såg jag också att jag druckit 2/3 av min vodka Aivy flaska helt sjælv så minnesluckorna var inte førvånande. Pappa, som var snæll och hæmtade mig sa att jag haft ett hysteriskt skrattanfall och skorna på fel fot. Vilken syn. Till min glædje stod min kæra kollega (det minns jag) och spydde øver staketet. Haha! Ja, ni hør sjælva nivån. Vi lekte lekar som "aldrig aldrig" och "paketleken". Jag vann flest paket (5 st!) och genom aldrig aldrig vet jag nu alldeles før mycket om folket på jobbet. Usch. :D

Gårdagen gick mest åt till att nyktra till. Jag var væl "nykter" vid 19 på kvællen. Då børjade jag piggna till och kunde æta lite. Natten gick åt att se hyrfilmen Natt på museumet 2 och season 3 av Entourage. Idag har jag också spenderat større delen av tiden i sængen med facebooks alla spel. Att dricka tar hårt på mig, hur folk klarar av att gøra de varje helg ær før mig en gåta. Men man bør inte dricka så mycket som jag gjorde heller. Till min glædje kan jag informera er (ni vill egentligen inte veta) om att jag inte spydde en enda gång, något som hør till vid utgång før mig annars.

Imorgon anlænder min svægerska med gubbe och barn. De stannar t.o.m onsdag. På fredag flyttar mami æntligen hit!

Hoppas de ær bra med er alla.

Kram

Ps. Upptæckte till min stora førvåning att jag har webcamra på datorn! Ha, vad kul det ær med øverraskningar :)

2009-10-25
15:33:26

Härliga höst och vintertid /S

Det regnar ute men jag och Pepsi... eller kanske enbart jag, passade på att ha lite roligt genom att ta lite höstkort på Pepsi. Senast jag gjorde det var det inget kort som blev som jag ville. Jag ville nämligen ha enbart Pepsi i fokus med en suddig bakgrund. För att få det zoomar jag på max och tar istället kortet när jag står lite länge bort. Så idag hade jag rätt teknik men tyvärr var kanske inte vädret det bästa då Pepsi tycker att det är rätt äckligt med vatten och inte alls har lust att posera för kära matte.
Här är ett av de kort jag tog nyss som blev hyfsat bra;



Nu ska jag snart börja med maten... T hade lite bråttom förut och ville att jag skulle sätta igång med maten, men för andra gången idag så insåg vi att vi "tjänat" en timme för vi trodde klockan var 16 redan då vi glömt ställa om klockan på videon... Men NU ska alla klockor gå enligt vintertid i alla fall så nu finns inte längre några timmar att tjäna in...!

Vad har ni andra pysslat med i helgen då?


2009-10-25
14:20:40

Söndag /S
En ny dag med nya möjligheter!
Humöret är mycket bättre idag, och ännu gladare blev vi när vi insåg att man ställt om klockan inatt så istället för att klockan var 10 så var den bara 9 när vi steg upp. Efter en mysig frukost hoppade vi in i bilen och åkte till Ikea. Vi skulle egentligen inte ha något särskilt, jag ville mest spana efter gardiner då jag inte hittar några jag vill ha. Jag har hittat ett par på Ellos hemsida som ser ut att vara rätt men samtidigt känns det svårt att köpa gardiner via nätet då jag är rädd att tyget inte ser bra ut i verkligheten... men vi får se, kanske blir det en beställning i slutändan. På Ikea hittade jag ett par i rätt nyans med tyget såg nästan noppigt ut så jag valde att avvakta.

Snart är det dags för en liten promenix med Pepsi och sen är det dags att börja med middagen. Ikväll ska T träffa kompisarna och jag funderar på att ägna kvällen åt lite Sims-spelande kanske då det var ett tag sedan... :)

2009-10-24
23:26:21

Kvällen blev trots allt bättre... /S
... en snäll och kramgo sambo, lite spelande av klassiska super mario för supernintendo, och självklart lite choklad fick mitt humör att vända igen och saker och ting känns lite lättare.
Nu är det dags för Pepsis kvällsrunda och sedan ska vi krypa ner i sängen och zappa lite på TVn innan det är dags att nanna...

Natti natt på er!

2009-10-24
18:45:23

Having a bad day... /S
Idag är det lördag och helg, det som man längtar efter under hela arbetsveckan men just denna lördag så känns saker och ting bara trist och jag känner mig bara ledsen utan någon riktigt orsak. Men sådana dagar kommer väl och går... jag längtar oerhört mycket efter min kära vän och känner en enorm sorg över att veta att hon inte kommer komma tillbaka till Sverige, samtidigt som jag gläds över hur bra livet verkar vara för henne där. Dagar som dessa har jag också en enorm längtan efter Karlstad, eller rättare sagt min fina familj som bor där, och jag känner mig frustrerad över att jag inte själv bor där och att det finns en risk att man inte kommer bo där i framtiden heller då det är svårt med jobb och annat dylikt...

Hur som helst så är det i alla fall helg. Ikväll blir det bakad potatis med lite röra till middag då varken jag eller T känner oss särskilt hungriga. Kanske blir det också en hyrfilm ikväll, för första gången på flera år... men vi får se...

Hoppas alla andra har det bra och njuter av helgen! Puss på er...

2009-10-22
22:28:58

Ett hej /L
Toooooorsdag. Det innebær snart fredag! Woho.
Idag fick jag æntligen min nya dator. Mitt krav att den skulle kunna spela The Sims klarar den galant. De laddar inte ens under spelets gång. Bara "klick" också gør den som jag vill. Hærligt! Den ær en aning større æn min gamla så det ær lite ovant.

Imorgon ær det personalfest. Jag slutar 16.45 vilket innebær att det blir en aning stressigt før mig men men... det ska bli kul. Alla kan tydligen komma också (alla var inte med i England), jag tycker det ær mycket roligare om alla kan vara med. Så de ska lekas lekar. Någon pakke-lek som de pratar om. Jag var ivæg och køpte två grejer idag, men jag kænner mig verkligen som en utombørling då jag inte førstår ett skit av denna lek. Så det återstår att se vad som sker imorn. Åsa ska med också och hælsa på alla - førhoppningsvis visa sin bæsta sida. Min kollega L ska køpa en valp nu, ingen mindre æn en fralla. :) De ær ju otroligt fulsøta!

Livet rullar på i allmænhet. Morsan packar och står i. Hon lyckades sæga upp sig en vecka før tidigt så hon fick en extra semestervecka kan man væl sæga. Den 1 november blir æven hon officiellt norgebo. Det ska bli intressant att før førsta gången i livet ha båda førældrarna i samma stad. Men det ska bli skønt att ha familjen næra.

Tyværr verkar det inte som om jag kommer få førlængt på mitt vikariat (som går ut i mars). Så nu søker jag jobb men det finns ingen i staden och jag vill inte pendla, men det ær några månader kvar så førhoppningsvis ordnar det sig. Annars får jag væl diska på J:s restaurang. :P

Nu måste jag sova. Børjar redan kl 10 :P

Puss.

2009-10-22
17:01:00

Torsdag /S
Hej på er!
Idag är jag trött men samtidigt pigg. Idag är jag dock på bra humör, jag har nämligen haft en mysig dag på jobbet med utflykt till Stadsbiblioteket med våra femåringar som var superduktiga under hela utflykten.
Bästa nyheten idag var dock att få höra att homosexuella numera får gifta sig i kyrkan precis som resten av befolkningen, något som verkligen är på tiden. Jag känner ingen som är homosexuell ( åtminstone inte som jag är medveten om) och är det inte själv, men det är man diskriminerat en grupp människor på det viset så länge är ju nästan ofattbart....

Ikväll ska T bort så jag ska myspysa på egen hand med lite pizza, godis och kolla igenom mina kort som redan har kommit med posten och nu ligger och väntar på Konsum :)

Ha en skön kväll!

2009-10-21
18:48:09

Onsdag /S
God kväll på er!
Igår blev det inget inlägg då jag var så ofantligt trött. Jag sover aldrig middag under vardagarna då jag vill vara säker på att jag ska kunna somna tidigt om kvällarna men igår hade jag verkligen ingen energi alls utan somnade på sängen där jag sov i en timma innan jag släpade mig upp och la mig på soffan istället.

Idag har jag också varit lite slö men jag är inte trött på samma sätt.
Nu är jag i alla fall hemma och sitter här mätt och belåten. Halva arbetsveckan är gjord och det känns ju otroligt skönt, men det är väl inte så konstigt att det gick fort eftersom jag var ledig i måndags och slutade tidigt igår.
Igår pysslade jag lite med mina foton så nu har jag skickat iväg en framkallningsbeställning på 156 kort som jag hoppas dimper ner i brevlådan innan helgen. Att framkalla kort är bland det roligaste jag vet, även om man redan sett alla kort så är det en särskilt känsla att få se dem på "papper" och sedan få sätta in dem i album. Jag älskar verkligen foton och tittar i mina album titt som tätt, jag älskar även att titta i andras fotoalbum av någon konstig anledning.
När jag satt och pysslade med mina kort kom jag på en mysig present till mina föräldrar som firar 20-årig bröllopsdag i december och det är att ge dem en fotobok med kort från deras 20 år som gifta, tyvärr är det projektet lite för tidskrävande + att jag är osäker på att det finns så många kort på mamma och pappa tillsammans. De flesta kort de äger är nog på oss barn... så jag gav upp den idén och gav den istället till Tobias då hans föräldrar också firar 20-årig bröllopsdag, och jag VET att det finns massor med kort på hans föräldrar och att alla de är organiserade i fotoalbum så det vore inte särskilt svårt... Däremot får vi väl se om T lyckas få tummen ur och göra något av min idé, för även om han gillade den så är han ofta lite trögstartad när det kommer till sådana projekt.

Just nu håller min kära sambo på att baka i vår nya bakmaskin som vi fick av mina kära föräldrar i helgen. Jag vet inte varför VI fick present när det var mamma som fyllde år men jag blev i alla fall väldigt glad då jag önskade mig en både i julas och i födelsedagspresent. I helgen provade vi att baka en banankaka i den men den blev så där, så nu är det premiär för själva brödbakningen som är det jag tänkt ha den till...

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det en helkväll framför TVn med Bonde söker fru och Greys anatomy :)

2009-10-19
13:41:44

Måndag /S
Då var det måndag men till skillnad från andra måndagar så har jag varit ledig idag och befinner mig fortfarande på Värmlands marker där vi spenderat helgen.
Vi åkte hit i fredags och var framme vid 17 efter en lång tråkig och regnig bilresa. Väl framme åkte vi iväg och kollade samt köpte (äntligen!) extraljus till bilen. Det slutade med ett par ovala lampor från Biltema som bara kostade 360kr/paret. Lördagen blev det shopping hela dagen. Det började med en sväng ut tilll Skohuset kl 10, hem för lite fika innan jag och mamma åkte och kollade in tyger på Lamberget och sedan direkt till Bergvik. Det blev inga gardiner men däremot hittade jag ett par vinterskor till jobbet och ett par skinnstövlar att ha när jag går ut :)
på kvällen hann jag snabbt säga hej till moster som kom på snabbvisit innan jag var tvungen att åka till Norrstrand där Ts föräldrar bjöd på middag. Efter några timmar där bar det av hem igen där mina systrar väntade på mig då vi bestämt oss för att gå ut. Det blev en helkväll på Koriander, lite tunnt med folk till en början men sen vart det riktigt bra, var dock en usel DJ!!Kvällen blev dock helt okej, slutade dock sisådär då vi hamnade precis intill ett knytnävsslagsmål när vi stod intryckta i ett hörn... Söndagen blev det montering av extraljus och middag och tårta här hemma för att fira mamma som fyller år idag. Kvällen spenderades på Norrstrand med Ts föräldrar och sedan ute i skogen med pappa för att ställa in extraljusen rätt. Jag kan meddela att jag fick ett mycket bättre ljus än tidigare så det var helt klart värt de futtiga hundralapparna!

Nu ska vi käka och sen är det dags att åka till Linköping, vi vill komma iväg i tid då det är hundkurs som gäller som vanligt för oss på måndagskvällar!

Hoppas alla haft en bra helg och start på en ny arbetsvecka... :)

2009-10-16
15:17:40

On the road again /L
Idag har jag äntligen fått tummen ur och åkt till datahandlarn. Med far i hälarna förstås.
Mitt krav var enkelt; den ska kunna spela the sims.

Nu har jag beställt en dator som ska klara det galant. Dessutom kommer jag få Windows 7 gratis när det kommer. J har det redan och det verkar riktigt bra.
Datorn har också en ny laddningsteknik vilket innebär att mitt batteri inte kommer dö om 6 månader. Det tyckte jag lät mucho bra.

Nu ska jag packa. Sedan är det Karlstad!

Love.

2009-10-14
22:24:31

Kings of leon /L
Ni har väl knappast missat Kings of leon. På min ipod spelar de så det glöder. Mmm... örongodis.

Use somebody

Crawl

Manhattan

Milk

Det är bara några av dem.


2009-10-14
21:52:00

Onsdag /S
God kväll!
Idag vaknade jag upp och kände andas genom min näsa helt utan problem och det var såååå skönt! Snoret har hållt sig borta i stort sett hela dagen och jag har känt mig pigg så kanske har min förkylning vänt och är på väg bort :)
Idag hade jag mitt medarbetarsamtal som jag gått och varit så nervös för de senaste dagarna, men precis som det brukar vara så gick det mycket bättre än vad man tror att det ska göra. Vi pratade på i 45 minuter, han tyckte de mål jag satt upp lät bra och han tipsade mig om vad jag kunde söka för fortbildningar och att fortbildningarna kunde handla om att bara läsa en bok så det kommer jag nog göra. Det känns nästan som ett måste då ett av mina mål är att jag ska arbeta med konflikthantering i min grupp och det är inget område som jag känner mig särskilt påläst på så jag kommer nog behöva leta lite litteratur.
Efter samtalet återgick jag till barngruppen någon timma över lunch innan det var dags för mina 2,5 planeringstimmar som jag ägnade åt att reflektera över medarbetarsamtalet och försök organisera mina tankar kring hur jag vill ha det i min barngrupp. En stund ägnades också åt att leta rim och ramsor som jag skrev ut och laminerade så att de ska finnas lättillgängliga när jag ska introducera dem för barnen - det är ju så mycket lättare att ta fram ett litet kort än att bläddra fram det i anteckningsblocket varje gång!
Det var min tur att stänga idag och då en förälder var sen så var jag också sen när jag skulle hämta Pepsi hos dagmatten - som tur var så hade hon inget emot den extra stund som de fått spendera tillsammans.
Kvällen har ägnats åt TV-tittande och surfande på nätet + ett telesamtal till pappsen för att prata extraljus till bilen. Jag har hittat ett par billiga som fått bra testresultat men nu hittar jag ingen återförsäljare! Ska svänga in på Swedol där jag tror att de kan finnas så ni kan väl hålla tummarna åt mig för jag är trött på att leta ljus nu!

Imorgon väntar en låååång dag. Jobb mellan 7.30-16.00 och personalmöte mellan 17-19.

Nu ska jag se de sista minutrarna på Greys anatomy och sen ska jag nanna! Natti natt....

2009-10-14
18:43:28

Leva eller dö /L
Jag fick en stark känsla av att jag borde skriva ett inlägg här i bloggen. Jag tror nämligen att min tid är kommen. Någonting övernaturligt eller kanske naturligt försöker i alla fall sända någon form av meddelande till mig.
Hör och häpna:

Igår när jag cyklade hem från jobbet sprang en svart katt precis framför cykeln så jag höll på att köra över den. Inte bara att det var en katt men en helsvart till och med (den farligaste färgen). Det gick väldigt fort och jag tror mitt hjärta stanna.
Men det slutade inte där. När jag cyklat nedför backen så flyger en fågel på min ryggsäck som ligger i cykelkorgen! Hur stor är chansen för detta?!
Idag när jag skulle gå till bussen så gick jag och tre andra på vägen. Då kom en hund (i koppel) från en av sidgatorna ut framför mig, han blev helt tokig i mig och tittade hela tiden bakåt så att hans matte fick dra honom. Han såg inte glad ut heller utan mer besatt ut.

Så med andra ord känner jag mig rätt rädd just nu.

2009-10-13
20:15:58

Tisdag /S
Hej på er!
Igår låg jag däckad hela kvällen och jag vaknade med huvudvärk inatt och ville så gärna sjukanmäla mig men då det var min tur att öppna så hade jag tvingats till att ringa och väcka någon kollega vid 5 imorse för att de skulle åka och öppna och så hemsk kunde jag inte förmå mig själv att vara så jag släpade mig iväg till jobbet ändå. Jag har inte behövt gå med dunkande huvud men energinivån är låg och näsan rinner konstant och huvudet känns tungt då bihålorna antagligen är helt fyllda med snor! Är det någon som har koll på var allt jäkla snor kommer ifrån, vad är det för något?!

Väl hemma så har jag bara gått en kort runda med Pepsi innan jag la mig på soffan där jag legat hela eftermiddagen då det känns som att det bästa jag kan göra är att bara vila när jag är hemma. Idag skulle vi också tvätta, men efter att vi sorterat tvätten och fyllt maskinerna så upptäcker vi att de inte går att starta, vi ringde och felanmälde men ingen lär väl dyka upp idag. Vi upptäckte att någon fifflat med timern men tyvärr hjälpte det inte att vi visste vad problemet var då inte lyckades göra något åt det så det var bara att bära in våra två överfyllda IKEA-kassar med smutstvätt tillbaka in igen :( Det som är så jäkla surt är att det är så uppbokat så det dröjer ju minst 10 dagar till nästa lediga tvättid!

I helgen är det hemresa som står på schemat.Allra helst hade jag velat ställa in den hemresan då jag är genomförkyld! Det känns varken snällt mot de där hemma att komma hem och hälsa på när man är sjuk, sen är det alltid mycket svårare att vila när man ska hälsa på hemma. Men eftersom mina vinterdäck är i Karlstad och det börjat bli riktigt kyligt ute så har jag inte så mycket att välja på :/

Nu ska jag hoppa in i duschen och T ska återgå till pluggandet, natti natt på er!

2009-10-12
19:25:58

Måndag /S
Hej på er!
Idag var jag riktigt trött när jag vaknade då det tog en evighet innan jag lyckades somna igår. Min lilla förkylning hade också hållt i sig och blivit lite värre, och det har blivit värre även under dagen.
Egentligen är det hundkurs ikväll men mina grabbar fick åka utan mig för jag är helt utan energi och huvudet dunkar och bihålorna känns helt fyllda. Jag tänker i alla fall gå till jobbet imorgon, skulle jag inte orka med så får jag väl gå hem under dagen.
UNder eftermiddagen fick jag ett mess från kära L som berättade att de inte kan komma till Karlstad i helgen. Det känns lite trist men å andra sidan så tror jag inte att jag hade pallat med någon utekväll på fredag om jag är lika hängig då...

Nu ska jag glo på TV och sen ska jag försöka masa mig iväg till affären och köpa apelsiner och satsumas så att jag kan bombardera mig själv med c-vitaminer.


2009-10-11
21:48:35

Music I love...! /S
Nu kan man äntligen hitta min senaste favvolåt i sin helhet på Youtube. Tyvärr verkar inte någon radiostation ha fattat hur bra den är för jag har bara hört den en enda gång på radion och då var det på P3 som inte direkt hör till mina favvokanaler i övrigt.
Låten jag pratar om är Relator som Scarlett Johansson sjunger tillsammans med Pete Yorn;


Allra bäst är den i början. Det är en sån här låt man vill sätta på och skruva upp volymen och sen bara hoppa runt och sjunga med i (med falska toner :P)... så skön. Jag har precis spelat den för T och han bad mig spela den en gång till så den passade även hans musiköron. Jag funderar på om jag ska köpa skivan eller ej men skulle helst vilja höra någon mer låt från skivan så man vet om de andra låtarna är lika bra eller om de är usla... Någon som hört den? Ha ha ha, precis nu när jag skrev det där så lyckades jag hitta liveframträdanden med flera andra låtar av dem! De låtarna var inte riktigt lika bra men jag tror att det är sådana låtar jag skulle gilla om jag lyssnade på dem några gånger.

Den här låten speciellt tror jag är en låt som växer ju mer man lyssnar på den...;


Search your heart

Nu ska jag hoppa ner på golvet och göra min sambo sällskap som ligger och gosar med vår lilla plutt :) Sen är det dags att nanna så man orkar med den kommande veckan som innehåller personalmöte (=lång dag, sen kväll), medarbetarsamtal, utflykt till stan med barnen... med andra ord kommer det förmodligen att bli en händelserik vecka men också en ganska uttröttande sådan...Den avslutas ju dock på ett härligt sätt med en tidig fredag, hemresa till Karlstad och utgång på fredagkväll med bästa vännen och sambos (om inte förkylning och trötthet tar överhanden)!

Hoppas er helg varit bra, puss på er!


2009-10-11
15:41:53

Hola! /S
Hej på er!
Nu är jag hemma igen från min lilla runda i lite affärer. Jag kollade på skor, massor av skor men hittade inga som jag gillade som kan passa för utekvällar och liknande. Jag hittade i alla fall ett par (otroligt fula) vinterskor som jag funderar på att köpa till jobbet, de var gummerade på hela foten vilket känns smart när man ska stå ute i snön, det fanns också gott om plats att röra på tårna även när jag provade med sockar i, att de dessutom bara kostade 250kr gjorde det hela bara ännu bättre. Jag vill dock kolla in utbudet lite mer i Karlstad innan jag slår till. Förutom att kolla på skor tittade jag även in på Klädjätten och kollade in deras utbud. Klädjätten är en sån affär där man hittar otroligt mycket fula och tantiga kläder, men om man letar noga så kan man hitta några enstaka plagg som är riktigt fina och så var det också idag för det slutade med att jag köpte en t-shirt och en stickad väst som jag tror kommer bli supermysig nu när det börjar bli kyligare ute.

Innan jag åkte tillbaka hemåt gick jag in på zoobutiken Fyra Tassar för att rådfråga dem lite gällande hundfoder då vi börjar närma oss botten på Pepsis nuvarande säck med hundfoder. Just nu äter han Friskies som det egentligen inte är några större fel på, men ibland är avföringen lite lös + att han inte verkar bli helt mätt på det. Sen är det väl trots allt en viss skillnad kvalitetsmässigt mellan de billigare och dyrare fodren.
Hur som helst så tittade jag på lite olika foder, jag sa att han nu åt ett billigt foder och att jag ville prova ett kvalitetsfoder som inte fick vara alltför dyrt.
Det hon tipsade om var iams hundfoder som var ett billigt kvalitetsfoder, jag tror att 15kg kostade ca 399kr vilket jag tycker är helt okej! Sedan visade hon mig också Eukanuba och Pro Plan som tydligen var populära foder men så länge det är jag som ensam står för alla kostnader för Pepsi så känns det fodret lite för dyrt. Så förmodligen kommer det inhandlas en liten säck med iams hundfoder för Pepsi att testa...

Nu är det dags för middag som idag består av hemmagjorda hamburgare :)


2009-10-11
11:45:28

Söndag /S
God förmiddag på er!
Det blev aldrig någon filmkväll igår, T fastnade framför filmen Snatch som visades på TV men tyvärr var inte jag lika intresserad så jag satt mest och surfade på datorn. Idag fick jag en sovmorgon då kära sambon tog sig an Pepsis morgonpromenad så att jag skulle kunna få ligga kvar i sängen.
Nu har vi precis ätit frukost och ska snart hoppa in i duschen. Jag tänkte bege mig till Skokanonen idag för att titta på skor och kolla lite andra affärer medan T sitter hemma och tentapluggar. I övrigt så har jag tänkt försöka plocka och städa lite här hemma idag + byta gardinerna i sovrummet då det är dags att ta ner de somriga gardinerna och sätta upp något som är lite mer passande hösten.
Innan dagen är slut måste jag också ha förberett onsdagens medarberatsamtal.

Något trist med denna helg är att jag tydligt känner hur en förkylning kommer smygande. Det började med riktiga nysattacker i fredags och imorse när jag vaknade hade jag lite känningar i halsen. Jag hoppas att det vänder så att jag slipper bli sjuk nu när jag planerat hemresa och att ta ledigt nästa måndag för att få långhelg :/

Hoppas er helg varit bra och att ni får en skön söndag....!

2009-10-10
21:47:41

Saturday night /S
Hej på er!
Det är lördagkväll och en fotbollsmatch mellan Sverige och Danmark på TV vilket innebär att min sambo för tillfället är lite tråkig enligt lilla mig :P
Det blev en liten tripp till ÖoB idag men på vägen dit gick saker och ting lite fel då jag råkade svänga ur rondellen för tidigt när vi är precis i närheten, så istället för att svänga in till ÖoB så ser vi hur vi passerar det och fortsätter ut på E4:an utan någon möjlighet till att vända. Väl på E4:an så visar det sig att det faktiskt är ganska långt mellan avfarterna när man är ute ur Linköping så vi tvingas åka minst 1,5 mil innan vi kan vända och åka tillbaka!!

Väl på Öob inhandlades det lite småsaker. Jag hittade en fleecetröja för 99kr som jag slängde ner i kundkorgen då jag velat ha en till jobbet en längre tid men inte har haft lust att lägga pengar på, men 99 kr tyckte jag var perfekt för en jobbtröja :) Något som vi faktiskt inte köpte nästan något av var godis, det är ju vanligtvis det man brukar handla mest när man väl är där, men varken jag eller T hittade något som lockade oss...
På vägen hem svängde vi in på Chokladboden i Gamla Linköping och inhandlade lite gott till kvällen samt lite romerska bågar till familjen hemma i Karlstad.

Under eftermiddagen och kvällen har vi förutom Pepsis promenad bara slappat. Jag har i och för sig lagat lite mat också men det blev inte särskilt gott tyvärr. Jag tror dock inte att det var mina matlagningskunskaper det var fel på utan snarare att det var smaker som inte var vad jag gillar bäst. Men man måste ju prova lite nytt ibland och när jag läste receptet på en pastarätt med lax med smak av apelsin så lät det gott, men nu vet jag bättre. Det var ätbart men att säga att det var gott är att ta i. Nu återstår bara några minuter av fotbollen så snart hoppas jag att det blir lite filmmys här hemma :)

Imorgon vet jag inte vad det blir. T har tenta på torsdag så han kommer förmodligen plugga. Själv tänkte jag försöka förbereda mig inför mitt medarbetarsamtal som jag har på onsdag. Jag är riktigt nervös  så jag hoppas rektorn är snäll mot mig (men det brukar han iofs va)!

Ha en fortsatt skön lördag mina vänner!

2009-10-10
12:15:01

Lördag /S
Hej på er denna härliga höstförmiddag!
Idag har vi lite moln på himlen men jag och min lilla familj började dagen med en riktigt mysig morgonpromenad. Jag måste nog säga att hösten är lite utav en favorit, idag var det en näst intill perfekt höstdag, det enda som saknades var den där blå himlen och strålande solen. Vi gick i alla fall till området för det gamla säteriet som ligger här i närheten och det är så himla fint. Jag gjorde några försök att få några fina höstkort på Pepsi men det gick sisådär då han ser lite sne ut på de flesta :p
Men här är i alla fall några bilder från promenaden;




Vi gick förbi en jättefin damm med alldeles spegelblankt vatten. SOm vanligt lyckas man ju inte fånga den fina känslan på kort...


Det fanns några få näckrosor i vattnet men alla var i stort sett stängda.




På vägen hem passar vi på att plocka lite äpplen för en äppelpaj då det finns ett tiotal äppelträd längs vägen där det är helt fritt att plocka.


Lyckades hitta en buske som blev riktigt fin som bakgrund men vid det laget hade Pepsi tröttnat på att posera så det blev inget riktigt höjdarkort. Hur som helst så är jag riktigt nöjd med min fina kamera, den var värd varenda krona!

Nu ska vi göra oss klara och ta en liten sväng till ÖoB och även passa på att kolla om Netonnets lagerhus har öppnat än. Ha en skön lördag mina vänner!


2009-10-06
20:48:44

Att bli kränkt /L
eyy...hallo!
JAG VET... har inte haft absolut någon som helst lust att blogga. Skäms Linda. Men jag är i alla fall in och läser vad min gode vän gör :) Det gör jag i vartfall.

Idag kom min bättre andra hälft hem från sin London tur. Jag skyndade mig hem från jobbet, ivrig över vad han hade köpt med till mig. När jag var där köpte jag nämligen mer till honom än till mig själv så pressen var stor :P TILL min STORA besvikelse hade den jäveln inte så mycket som en tax-free-mentos-bag med till mig. Den jäkeln hade bara köpt till sig själv. Förstå min sorg och besvikelse när jag inser att han inte skojar!!! När man åker utomlands är det en oskriven regel att man tar med någonting, NÅGONTING. Nej, han kommer hem med kläder till sig själv. Inte nog med det heller, han ringde och bad om pengar för de tog slut. Inte fick jag någonting för de inte. HÖ! Sedan försökte han med att ge mig presenter som uppenbarligen var till honom själv som en Chelsea mössa (I think not) och ett par strumpor size 44. Ännu mer kränkande.
Jag har givetvis utnyttjat läget och beslutat mig för att införskaffa ett par sköna uggs till jobbet. Men jag ska låta honom pinas lite till. (Ssscchhh...)

Nu ska jag lägga mig och läsa New moon (igen). Filmpremiär i november :)

Bye!

2009-10-06
18:55:02

Tisdag /S
Hej!
Idag är jag riktigt trött, sov lite illa inatt och var helt död när klockan ringde kl 5 imorse.
Det har i alla fall varit en bra dag på jobbet men liiiite för kallt. Det är helt klart dags för att börja klä sig lite varmare om man ska orka stå ut hela dagarna.
När det var dags att gå hem idag så kom lilla I som är tre år och frågade följande;
I: vad ska du göra?
Jag: Jag ska gå hem nu, jag slutar jobba för idag...
I: Brukar du gå hem? Det var nu den stora chocken kom och ögonen förvandlades till stora tefat...
Jag: Ja...
I: Bor inte du här?!
Jag: Nej jag har ett eget hem...!
I: Har du en egen säng också?!

Som sagt, barn är ju för söta! Det här var samma tjej som gav min kollega en fin komplimang om hennes örhängen men ibland är det inte alltid så lätt att hålla ordning på orden för hon frågade; Har du nya hängöron?

Nu ska jag knalla till affären och sen blir det TV för hela slanten och det ska bli såååå mysigt :)

2009-10-05
21:59:31

Måndag /S

God kväll på er!
Då var man inne i en ny arbetsvecka igen... det är nästan löjligt vad fort veckorna går just nu! Hösten kastades vi in i helt utan förvarning....ena dagen kunde man ha leggings och klänning och under kvällens hundkurs gick jag med långkallingar och kängor och tyckte att det var alldeles lagom klädsel.
Den här veckan väntar samtal med skolpsykologen för arbetslaget vilket jag tycker känns lite scary - jag tycker det är något obehagligt över hela grejen, men det är ju för vår skull så jag hoppas det kommer kännas bra.  Annat jag måste göra är att förbereda mig för mitt medarbetarsamtal som ska hållas nästa vecka, ännu ett samtal jag tycker känns lite jobbigt. I övrigt så händer det som vanligt inget under veckorna utan dagarna rullar mest på...

Ikväll var det i alla fall som sagt hundkurs och det var riktigt roligt då Pepsi var superduktig under i stort sett hela tiden. Det svåraste momentet var i början när vi skulle byta vårt koppel mot en garntråd, det var för att testa oss och se om vi tränat hårt på att lära hundarna att gå i slakt koppel. Vi lyckades i alla fall gå utan att tråden gick av men det var enbart för att vi var stenhårda mot honom och använde kommandot stanna så fort han började gå fort och det var väl kanske inte tanken med det hela.
Sedan vi kom hem har jag tittat på Hollywoodfruar och registrerat mig hos ett bostadsbolag i Örebro för att börja samla köpoäng inför en eventuell flytt nästa år. Än så länge är det ju bara löst prat när det gäller en Örebroflytt men det är ju lika bra att börja samla poäng redan nu så man inte börjar helt på noll om det nu skulle bli en flytt dit...!

Dags att sova, imorgon ska jag upp tiiiiiidigt :(

Natti natt på er!


2009-10-04
21:14:54

Söndag /S
Hej!
Hoppas alla mår bra och har haft det bra i helgen trots blåst och regn som härjat i åtminstone Linköping. Helgen blev inte som jag planerat men ändå bra! Igår blev det en heldag på stan och idag har jag dragit med mig T ut till Tornby och vandrat runt i butikerna där vilket var riktigt mysigt.
Jag fick med mig en klänning och ett linne hem, klänningen är istället för den jag köpte igår då jag kom fram till att spetsklänningen är lite för tråkig så den ska lämnas tillbaka! Klänningen jag köpte idag var enkel men ändå snygg så att man kan ha den när man ska ut eller vara uppklädd i allmänhet. Om jag hade fått som jag velat hade jag även fått med mig ett par stretchjeans hem för 199kr som jag provade men tyvärr fanns det ingen knapp i dem jag provade och min storlek var slut i de andra färgerna. Får väl spana efter de jeansen i stan istället när jag ska lämna tillbaka klänningen!
Väl hemma blev det lite lunch med rester från gårdagen från thairestaurangen och det var minst lika gott idag som igår. Efter att ha slappat lite efter maten så bestämde vi oss för att ta med Pepsi på en cykeltur för allra första gången då vi båda var lite för trötta för att orka med en långpromenad. Precis som jag anat så gillade Pepsi vår lilla runda men han är lite farlig då han i stort sett drog cykeln hela tiden, han galopperade på i full fart så T fick bromsa in honom. Rundan gick i alla fall bra, Pepsi hade roligt och blev uttröttad och T klarade sig utan att dunsa i backen.
Under eftermiddagen/kvällen har vi käkat lasagne och därefter har jag slappat vid Tvn medan T pluggat. Jag sitter just nu och tittar på min film Marie -Antoinette som jag köpte för några månader sedan men den är snart slut och då ska jag krypa ner i sängen och sussa sött :)

Hur som helst, kontentan av det hela är att jag har haft en bra helg, det känns som att jag hunnit med en hel del roligt samtidigt som det varit en massa härligt helgmys med min kära sambo och vovve...

Natti natt på er, hoppas ni får en bra start på veckan!

2009-10-03
21:05:47

Myshelg /S
Hej på er!
Nu har det varit dött i bloggen någon dag men så blir det ibland...! Det har inte hänt något särskilt denna vecka, dagarna har mest flutit på. Igår efter jobbet hämtade jag upp darling för att lämna tillbaka mina extraljus till bilen samt för att spana in nya. Att lämna tillbaka de jag redan köpt var det inga problem med, men att hitta nya var lite svårare. Nu vet jag i alla fall vad jag vill ha för modell eftersom jag inte kan ha en ljusramp som jag helst vill ha...
Väl hemma lite senare på kvällen fixade T god mat i form av fläskfilé i sås med soltorkade tomater och till det serverades klyftpotatis och morötter i ugn - allt smakade supergott. Efter det hamnade vi i soffan som vanligt men precis som de senaste helgerna så valde jag att krypa ner i sängen ganska tidigt, något som var riktigt skönt för då har jag varit superpigg hela dagen idag :)
Idag började jag dagen med en promenad med Pepsi, därefter var det återigen dags för Pepsi att bada så nu luktar han återigen gott och har silkeslen päls. Efter en gemensam frukost vid köksbordet tog jag tag i min del av städningen, något jag skulle gjort för två veckor sen(!) men nu är det i alla fall gjort. Efter en snabb dusch åkte jag in till stan för att gå på sko/stöveljakt, givetvis tittade jag på en hel del annat också! Jag hittade flera stövlar jag kunde tänka mig men de kostade alla 1500kr vilket var liiiiite för mycket för att jag skulle köpa dem just där och då, vill ta mig en funderare först och kolla in utbudet i lite andra butiker också. Jag hittade en svart spetsklänning som fick följa med hem, tänkte att den kanske var lite fin och rolig om man ska ut då jag verkligen inte har några sådana kläder alls - min enda fundering är om den är tråkig då den är helsvart och det är egentligen bara 3/4-ärmarna som det verkligen syns att det är spets. Klänningen kostade dock bara 199kr så jag tror nog att den duger bra för de pengarna. Jag hittade faktiskt något åt T också, såg nämligen en snygg kortärmad skjorta på en reaställning som såg ut att passa T perfekt så den fick följa med hem. Han blev jätteglad och den passade precis så bra som jag hade tänkt :)
Annat roligt som jag hittade var fina soffkuddar, jag vill nämligen höststyla här hemma i vardagsrummet framför allt med nya gardiner och soffkuddar samt flytta om tavlorna lite så de passar in bättre. Men innan jag hittat de gardiner jag vill ha så får jag nov vänta med att köpa kuddar så att det blir rätt i färg. Den färg jag ställt in mig på är i alla fall just nu mörk lila. Kuddarna jag såg var lila/cerise med guldtråd och guldfärgade toffsar som jag tror skulle se riktigt bra ut i vår vita soffa....

Trots regnet så var det mysigt att gå på stan, men tyvärr var jag snål med parkeringspengar och tiden räckte in till för att jag skulle hinna igenom alla de butiker som jag ville så de får jag väl ta en annan gång! Väl hemma har jag myst i soffan med älskligen innan vi till slut kom fram till ett beslut att hämta mat på en thairestaurang i stan som vi båda gillar. Nu ska vi plocka fram kex och brieost och trycka igång en film och bara fortsätta mysa resten av kvällen. Det har hittills varit en riktigt skön helg och det känns som att jag hunnit med en hel del och det är ännu skönare att känna så när man fortfarande har en ledig dag återstående :)

Trevlig helg på er nu ska jag återgå till vår myslördag!