Hakuna Matata

2009-08-31
18:04:29

Måndag /S
Hej på er!
Idag är jag så jäkla trött att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Både jag och T har sovit uruselt inatt av okänd anledning. Som tur är så har jag lyckats hålla mig hyfsat pigg på jobbet idag även om mitt tålamod inte var vad det brukar, men eftersom min toleranströskel ibland är lite för hög så gjorde det kanske inte så mycket...
Idag invigde jag också mina nya arbetsbyxor och det var verkligen superskönt att dels gå runt i slappisbrallor och dels att inte behöva tänka på att man blir skitig, och att få ta på sig ett par rena byxor när arbetsdagen var slut och man klev in i bilen.

Resten av eftermiddagen/kvällen ska jag bara försöka hålla mig vaken och hålla mig mitt enorma chokladsug i schack.

Hoppas ni fått en bra start på veckan!

2009-08-30
21:43:05

5 dagar till helg /S
Söndagen har varit fortsatt bra. Vi åt lite tacorester till lunch och efter en timmes slappande här hemma åkte vi till Tinnerö eklandskap för att gå en promenad med lillkillen. Promenaden började ganska spännande då vi gick genom en kohage med en massa kor som var väldigt intresserade av oss och Pepsi så de kom skuttandes emot oss. Paniken lyste lite i Ts ögon när han såg dem komma emot oss och jag kände hur min puls ökade rätt kraftigt. Pepsi märkte givetvis av våra nerver och blev även han nervös. Jag lyckades dock skrämma dem med att göra en massa konstiga ljud och att veva lite i armarna. Vi hade dock tur för vi mötte ett annat par med hund precis när vi gått ur hagen och de var på väg in, och när de var på väg in stod alla 30(?) korna och stirrade på dem precis där de skulle gå in... vi mötte i alla fall korna när de var utspridda i hagen!

Promenaden var i alla fall jättemysig men tyvärr har jag inga bilder då kameran låg kvar hemma. Det var grusväg i stort sett hela vägen och det var egentligen bara sista biten som vi gick på en stig över ängsmark. Det var inte riktigt lika roligt då det var ganska blött. Men mysigt var det och efter 5 km så var Pepsi hyfsat trött. Det är skönt att se att hans kondition har förbättrats ganska mycket sedan vi fick honom. Om vi gått en så här lång promenad i början när vi fått honom hade han varit helt slut resten av dagen och börjat sacka efter redan efter andra eller tredje kilometern men idag var han först i stort sett hela vägen förutom de sista hundra metrarna.

Imorgon börjar en ny vecka och det känns rätt tungt även om helgen varit toppen, det känns alltid som att det fattas en ledig dag! Den här veckan ska Pepsi spendera två dagar med sin nya dagmatte. Vi börjar med en mjukstart på tisdag mellan 9.30-15 och om allt går bra så ska han vara hos henne hela dagen på torsdag.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sussa sött, hoppas ni har haft en bra helg...!

2009-08-30
15:08:08

Perfect sunday /S

Hej på er!
Idag har varit en perfekt söndag så här långt. Pepsi var lite irriterande imorse då han vaknade redan kl 8 och levde livet genom att köra runt i sin säng och springa gå fram och tillbaka i lägenheten. Älskade T tog dock på sig kläderna och gick en långpromenad vid halv 9 så att jag skulle få sova ut lite. När klockan var halv 10 kom de in och väckte mig och frukosten var framdukad i köket :)
När vi ätit frukost så blev det lite spontanstädning, T dammsugade medan jag städade kök och toalett och när han stod i duschen passade jag på att moppa golven så nu är det fräscht här hemma igen!
Efter en snabb dusch bar det av ut till Tornby för att gå på skojakt. Vi hittade nämligen inget i rätt storlek när vi var till Mantorp igår tyvärr, priserna var dock superbra där men som sagt så fanns ju inte rätt storlek. Jag skulle ha ett par vattenresistenta walkingskor och T skulle ha joggingskor. Vi provade en hel del skor idag båda två men det var bara T som till slut köpte ett par skor. Jag hittade flera skor som var sköna men det fanns aldrig i rätt storlek, så alla skor jag provade var lite för små. Till slut hittade jag ett par jättesköna skor men de kostar 1400kr + att det är sån där ful gummisnodd att dra åt istället för snörning. Jag hittade också ett par skor på Ecco för 1100kr men jag köpte inga då jag ska åka in till stan någon dag och prova skor där det kanske finns fler skor i min storlek. Jag vet inte hur mycket jag vill lägga på ett par walkingskor riktigt, det känns som den magiska gränsen går vid 1200kr, när det överstiger den gränsen känns det lite väl dyrt...

Nu är vi hemma igen för lite vila och lunch innan vi ska åka till Tinnerö eklandskap och försöka hitta någon fin vandringsled. Igår var vi iväg till Vidingsjö motionscentrum och gick deras 5km spår som faktiskt var riktigt fint - framför allt är det skönt att få gå på lite nya ställen istället för samma gamla rundor som man går dagligen under vardagarna!

Hoppas ni andra också har haft en bra helg!


Pepsi är redo för en långpromenad i blöt skogsmark med sinfina regnoverall.


Pepsi och T.


2009-08-29
10:35:51

Lördag /S
God förmiddag på er!
Nu är helgen äntligen här och det är såååå skönt! Igår blev det myspys med filmen Twilight och det var så skönt. Filmkvällar är typ det enda vi gör men eftersom vi inte bott ihop på i stort sett hela sommaren så var det extra mysigt att få mysa framför en film tillsammans i soffan med Pepsi snarkandes i korgen. Filmen var bra men jag tyckte den började lite segt, men när vi sett färdigt den så kände jag mig jättesugen på att se den nya filmen som kommer(/har kommit?) snart...

Idag funderar vi på att åka till Mantorp och deras lilla köpcenter då de öppnat någon ny sportaffär och hade en del bra erbjudanden på bland annat joggingskor som T behöver och walkingskor och regnställ som jag har funderat på att köpa. Dessutom finns det en affär med billiga frisörprodukter och mitt balsam är näst intill slut. Det är alltid trevligt att komma iväg till ställen man sällan är på, har bara varit där 2-3 gånger på de 4 år jag bott här.
I övrigt vet jag inte vad vi ska hitta på idag, vädret är fint men det blåser en hel del tyvärr annars funderade vi på att leta upp någon lite längre vandringsled, men jag hatar att gå när det blåser mycket - det tar bort all mysfaktor!

Ikväll blir det nog en repris av gårdagens filmmys skulle jag tro :)

pöss på er!

2009-08-28
17:38:14

Till Oslo /L
Nu ska jag snart köra SJÄLV till Oslo. För er som inte vet det är det Norges huvudstad. :P
Det blir en natt övernattning och jag kommer förmodligen slockna så fort jag anländer. Jag är helt färdig. Tack gode gud för helg.

Höres.


2009-08-27
21:29:13

The dogpark /S

God kväll mina damer och herrar!
Är det inte sjukt att man trots att man är jättetrött envisas med att sitta vaken och gäspa vid TVn?! Nu ska jag i alla fall fösöka masa mig ut med Pepsi och sen krypa ner i sängen.

Idag var jag en dålig matte och orkade inte gå någon långpromenad med min älskling. Istället blev det en 20 minuters promenad och sen en biltur till hundparken för att trötta ut honom genom lite social träning. Eftersom jag ändå skulle dit så passade jag även på att göra upp en träff med Pepsis eventuellt nya dagmatte.
Väl framme vid parken så var vi de enda besökarna, det gjorde dock inte så mycket då Pepsi kunde nosa och pinka revis i lugn och ro medan jag och E pratade. Det kändes väldigt bra och jag tror att hon kan bli en bra dagmatte. Hon hade ingen erfarenhet av egen hund men däremot av hästar och det är ju samma principer som gäller i hanteringen av hundar och hästar + att hon varit dagmatte tidigare.  Så nu ska vi kolla upp någon dag då jag slutar tidigt så ska hon få ha honom en kort dag för att se om de trivs ihop.

Efter en stund i hundparken så kom de första hundarna, det var två hundar. Pepsi nosade lite på dem och tittade på deras lek lite på avstånd som vanligt. En kort stund därefter kom nästa hund och samma procedur gjordes. Efter några minuter rök två hundar ihop, det var ungefär i samma ögonblick som jag berättade för E att det aldrig är några problem med Pepsi i hundparken.... Gissa vems hund som var inblandad i fajten :p Jag såg inte hur det började men jag är ganska säker på att det inte var Pepsi som startade det då han alltid är otroligt undergiven i parken + att han kastade sig ner på sidan ganska snabbt. Hunden husse gjorde några tama försök att sära på hundarna medan jag tog några stormkliv och morrade (ja jag morrade bokstavligen talat) samtidigt som jag stampade till framför sathunden som stod över min hund. Det gjorde susen och hunden backade medan min stackare haltandes kom och kurade ihop sig vid mina ben. Jag var så arg att jag kokade samtidigt som jag var rädd att Pepsi skadat sig ordentligt. Som tur är så visar sig min ilskna sida i att jag blir tyst, så jag blev knäpptyst medan jag försökte att undersöka Pepsi utan att göra honom nervös med min puls som rusade på ganska ordentligt. Jag inser dock att det inte alls är rätt att bli arg på ägaren, för sådana saker händer och han var uppriktigt ledsen och kom fram till mig och Pepsi ett flertal gånger och bad om ursäkt och klappade Pepsi. Pepsi spenderade sedan en längre stund med att ligga under bänken där jag satt medan det kom in fler och fler hundar i parken. Till min stora lättnad och glädje så sprang han fram för att hälsa när min gamla kurskompis kom in med sina grand danois så han verkade inte ha fått några allvarligare men av händelsen vare sig fysiskt eller psykiskt. Men det är jobbigt när det händer....

Nu ska jag dock försöka ta mig iväg till hundparken igen inom några dagar så att det verkligen inte blir något av den här grejen. Efter att ha suttit och iakttagit de andra hundarnas lek så är jag rätt övertygad om att det var den andra hunden som flög på Pepsi, för den hunden verkade ta varje chans till att starta fajt då han hoppade på alla hundar i parken och vad jag har förstått så är det ett dominant beteende. Det har Pepsi aldrig gjort.... han är den hunden som alla hundar går och juckar på medan han bara står och ser lite ledsen ut.

Nu är det som sagt dags för kvällspromenad. Imorgon har jag sovmorgon men trist nog så slutar jag inte förrän klockan 17 :(


2009-08-27
14:52:51

Torsdag /S
Hej på er!
Idag är jag megatrött! Dels så kom jag i säng senare igår än vad jag borde och sen var jag på jobbet tidigt - helt onödan också då första barnet kom först en timme efter att jag kommit. Jag försökte dock att nyttja den timman på annat vis genom att börja föra en dagbok för mina aktiviteter med min barngrupp. Man glömmer ju så snabbt vad det är man gör om dagarna och jag såg att avdelningen som vi öppnar på hade en dagbok i sin hall för varje grupp som föräldrarna kunde läsa i. Det kan ju kanske vara bra som förberedelse sen när det är dags för medarbetarsamtal med chefen också, då är det ju bara att bläddra tillbaka i boken och se vad man faktiskt gjort som sagt då det är lätt att glömma.

Idag har vi haft en heldag ute. Det var gemensam gruppverksamhet för förskolans 5-åringar som jag och A håller i varje måndag och torsdag, och idag hade vi en utflykt planerad. Vi åkte in till stan och besökte trädgårdsföreningen där det finns en stor lekplats och där spenderade vi hela dagen. På bussen hem kände jag mig helt slut och jag hade lätt kunnat somna om jag hade fått. Som tur var slutade jag precis när vi kom fram till förskolan så jag kunde hoppa in i bilen och åka direkt. På vägen hem sålde jag en av mina kursböcker och nu har jag käkat lite mellanmål och ska snart gå en liten sväng med Pepsi.

Idag fick jag också besked från lärarnas a-kassa att jag fick min ansökan beviljad så nu väntar jag bara på att jag ska få ett besked på min examensansökan, sen tror jag att jag gjort allt som ska göras...!

2009-08-26
20:32:50

Foderdjungel /S

Det där med hundfoder är en hel vetenskap. Jag har en gammal kurskompis vars högsta dröm är att börja föda upp Grand Danois och hon var noga med det där och hade gått på föreläsningar om just hur fodret ska vara. Därför är det kanske inte så konstigt att man känner sig lite bortkommen när man ska välja hundfoder till sin egen hund. Jag funderar just nu på om Pepsi kanske ska få prova ett lite dyrare kvalitetsfoder istället för Friskies som han äter just nu. Anledningen till att jag funderar på det är att jag tycker att han bajsar ganska mycket och pälsen är inte särskilt blank. Nu vet jag att man kan tillsätta lite solrosolja eller äggula i maten för just pälsens skull men jag vill ju att han ska få bra mat med näring. Jag vet att Dick bajsade mindre när han började äta ett dyrare kvalitetsfoder och det beror ju bland annat på att kroppen tar upp mer av maten (och därmed näringen) än med det billigare fodret.

Jag har suttit och läst på olika hundforum men jag blir nästan mer förvirrad än jag blir klokare då en del hyllar vissa foder medan andra klankar ner som attan på samma foder. Jag har tittat lite på Eukanubas rasfoder och beställt en gratis provpåse. Det är tydligen ett foder särskilt för Cocker spaniels. Jag har dock ingen aning om vad de kan kosta. Jag antar att det bästa är att rådfråga antingen en veterinär eller en bra djurbutik. Kanske får det bli ett sådant besök någon gång i helgen....

Nu ska jag ägna mig åt lite klickerträning med min sötnos!




 


2009-08-26
19:19:37

Onsdag /S
Precis som L skrev; dagarna bara försvinner, kan inte fatta att mer än halva arbetsveckan nu är gjord. Men det kanske beror på att jag varit så trött den här veckan. Det märks att barnen inte är vana vid förskolemiljön längre för de är verkligen vilda. Idag ösregnade det på förmiddagen så vi var inne och det var en liten mardröm trots att det var tre barn som var sjuka idag. Jag tog hand om min lilla grupp med de äldsta barnen, de är vanligtvis sex till antalet men idag var det bara fyra där. Sen vandrade vi iväg till förskolans lilla "bibliotek" och spenderade en halvtimma i soffan där vi åt frukt och läste böcker. Därefter tog jag tag i ett litet projekt som vi pratat om men som hittills inte blivit av. Projektet bestod i att barnen skulle få måla tavlor, vi har spänt upp vitt tyg på två träramar och idag fick en grupp på fyra barn tillsammans måla en av dukarna. Så nu pryder barnens konst det ena lekrummet. Lite roligare än att bara sätta upp deras teckningar.
Idag var det min tur att stänga och segt nog så var den sista föräldern 20 min sen. Som tur var så tyckte T att det var helt okej att käka pizza idag så jag slapp i alla fall undan matlagningsbiten.
Nu ska jag spendera resten av kvällen vid TVn, det blir dock en tidig kväll då det är jag som öppnar även imorgon. Det gäller att vara utvilad då jag dessutom ska iväg till trädårdsföreningen med min grupp vilket innebär bussresa och promenad genom stan och allt vad det innebär.
Fördelarna med att öppna är ju dock att man får sluta tidigt! Direkt efter jobbet ska jag möta upp en tjej som ska köpa en kursbok av mig och sen ska jag nog åka hem och hämta Pepsi för att åka till hundparken - det var ju jättelängesen han var där nu, och längesen han lekte med andra hundar.

Slutligen får vi säga grattis till kära syster yster och hennes sambo som vann budgivningen på ett hus - om allt går som det ska så är de husägare om ett par dagar :)

2009-08-25
22:14:08

Att äntligen lyckas /L
Jag har glömt att berätta om ett stort framsteg i J och hundlivet. Alla vet att J är mer kattmänniska men sedan Åsa kom in i bilden har han förbättrats avsevärt! Här om dagen passerade en bil oss där en engelsk bulldog hängde ut i fönstret. J stannade upp och sa entusiastiskt att en sån vill jag ha! Gissa om det var en stolt Linda brevid. Engelsk bulldog är en utav mina favoritraser och nu finns det faktiskt en hundras J kan tänkas skaffa - som även JAG vill ha. Han har till och med bestämt att den ska heta Bill.

Ahh... vem sa att man inte kunde förändra en man? Mission complete :D


2009-08-25
22:00:12

090825
Det är tisdag kväll, dagarna rinner förbi. Idag tog jag bussen (jag har skämt bort mig med bil den senaste tiden), det var exakt samma personer som sist jag åkte. Jag fick en sån där hemsk känsla av att jag och dessa 30 pers skulle sitta på den där bussen varje dag nästa kommande 30 åren, där varje dag ser likadan ut. Jag vill verkligen inte ha det så. Även fast jag trivs väldigt bra på mitt jobb så ser jag fram emot att förverkliga de drömmar och mål som jag satt upp för mig.

Till helgen ska jag jobba för pappa, som tack ska jag få titta ut en ny dator. Jag tror jag hittat en bra som har allt jag behöver. Jag använder datorn till mycket och min nuvarande börjar bli lite sliten.

Nästa helg är det äntligen dags för resan till Polen. Tyvärr verkar det inte som min syster får följa med (som vanligt). Jag förstår inte hur man som förälder kan jävlas med den andra genom att förstöra för sitt eget barn. Det är helt sjukt. Om jag någon gång blir ensamstående mor (peppar peppar) och jag hindrar mina barn från att se sin far/släkt kan ni väl säga till mig.

Måste förresten berätta om en så söt liten tjej i min grupp på 4 år. Hon är lite av en "Lotta på Bråkmakargatan", lever i sin egen värld. Idag skulle vi måla känslor och sista känslan var förälskelse. Alla barnen ritade hjärtan och blommor. Hon ritade en giraff med små virvlar ovanför. Jag frågade vad det var för virvlar och hon berättade att det var regnmoln för när man är förälskad försvinner solen och regnmolnen kommer fram. En förklaring av förälskelse-känslan jag aldrig hört förut. Barn är bäst.


2009-08-25
19:35:24

Tisdag /S
Halloj på er!
Den här dagen har varit lång... jag vet inte vad det är med ungarna på förskolan - de är överallt på en och samma gång och verkar ha glömt all vett och etikett. Som tur var slutade jag tidigt, sista halvtimmen var nog så hemsk den kunde bli då en unge hade bajsat ner sig och när jag står och ska hjälpa honom av med hans bajsbyxor så tar han stöd på med handen i mitt hår - och äckligt nog så tror jag att han hade lite bajs på handen. Så här kommer dagens tips - se till att ungens händer är bajs/kissfria INNAN man börjar hjälpa till överhuvudtaget!!

Utöver det  och på tal om jobb så har jag idag äntligen varit och hämtat ut mina arbetsbyxor som vi får genom jobbet. Provade flera par och fastnade egentligen för ett par i jeanstyg men de var lite konstiga i storleken så det fick bli ett par andra istället. Det känns riktigt bra att ha dem så att man slipper slita på sina egna byxor och kan umgås med barnen utan att tänka på att man blir smutsig för det är faktiskt något som jag tänker på även om jag försöker att inte göra det. Dessutom finns det miljoner fickor på byxorna vilket är helt perfekt!

Under eftermiddagen fortsatte det med Pepsivård då jag trimmade honom lite och badade honom och jag kan glatt meddela att man nu kan föna honom helt utan problem - han ser till och med ut att njuta av det! Det är först nu jag verkligen sitter ner och det ska jag också göra resten av kvällen... ska njuta av en TV-kväll som jag längtat efter hela dagen. Ikväll är det någon svensk film på TV kl 20 som jag tänkte spana in, "Linas kvällsbok" tror jag den heter.

Idag har jag också fått mail från en tjej som vill vara Pepsis dagmatte vilket känns otroligt skönt. Hon ville ha 65kr/dag vilket är 15 kr dyrare än min förra dagmatte men 45kr billigare/dag än hunddagis + att jag nu också bara behöver betala för de dagar dagmatten har honom istället för en fast månadsavgift som det är på hunddagis. Inget är dock bestämt än då jag vill träffa henne först, men hittills verkar allt bra.

Nu är det TVn som väntar, hej på er!

Mina nya arbetsbyxor!


2009-08-24
20:59:20

Söta Pepsi... /S
Det är dagar som dessa som jag verkligen älskar att vara hundägare, för hur dålig dagen än är så finns söta lilla Pepsi där som sysselsättning och med sin glädje som smittar av sig. Nu ikväll har jag ägnt mig åt honom genom lite pälsvård och kloklippning. Men den roliga delen var att träna lite klickerträning. Jag har verkligen bestämt mig för att ge det ett försök då jag tror att det är rätt väg för att träna honom, att i stort sett bara fokusera på framgångarna. Jag har tänkt börja med att bara träna nonsensgrejer för att jag inte ska förstöra träningen med att bli på dåligt humör om det går dåligt + att lära mig att klicka i rätt ögonblick. Idag tränade vi på dels ögonkontakt - dvs att jag klickades och gav godis som beröm varje gång han självmant tittade på mig. Det började jag med efter att vi gick förbi en tjej igår som gjorde samma sak, men hon tränade det när hennes hund fick syn på Pepsi. Så målet är att Pepsi självmant ska söka min ögonkontakt när vi möter en annan hund - men det ligger ju självklart långt fram i tiden. Nästa grej vi tränade på var att han skulle gå sick-sack mellan mina ben. Båda momenten gick faktiskt ganska bra, men framför allt så verkade han tycka att det var ganska kul så nu är det vad vi ska ägna cirka 5-10 minuter åt varje dag... så mycket mer än det orkade han inte då han blev lite för uppspelt. Men som sagt eftersom det är träning för skojs skull så blir man inte så irriterad på snedstegen.

Nu ska vi snart ta en promenad för att flytta bilen...

Go´natt!


2009-08-24
19:05:55

Måndag /S
Jobbig dag med skrikiga och trotsiga barn.
Kommer hem till en sambo som vill storhandla.... jag följer trött med.
I affären finns fler skrikiga barn och kundvagnar som styrs av barn som går i sick-sack framför vår vagn hela tiden.
Kommer hem med bilen och ska parkera på min parkering.... en röd biljävel står på MIN parkering!
Ringer transportstyrelsen för att få ägaruppgifter... får bara namnet inget nummer.
Söker på namnet på internet... inga träffar.
Tvingas betala för en tillfällig plats tills människan tar sin biljävel och åker!
Imorgon är det min tur att öppna så jag får gå upp supertidigt....

Idag är en sån dag där man bara önskar man hade stannat kvar i sängen eller fått börja om. Resten av kvällen blir det TV och lite choklad!!!

2009-08-23
21:47:30

Söndag /S
Hej på er mina vänner!
Nu r vi tillbaka i Linköping och vardagen på riktigt då Ts termin börjar på onsdag. Det är såååå skönt att veta att mina grabbar är här för att stanna, har saknat dem båda så otroligt mycket...! Min ledighet i Karlstad har varit skön men dagarna gick alldeles för fort och jag kan inte påstå att jag nyttjat dem särskilt väl då vi inte gjort ett enda dugg. Men det har ändå varit skönt och välbehövligt med lite ledighet. Under de här dagarna så har jag också lyckats kurera mig hyfsat bra då min näsa nu går att andas med normalt och jag känner mig lite piggare i allmänhet.

I fredags var jag och T på bio med D, vi såg på nya Harry Potter-filmen och jag tyckte faktiskt den var riktigt bra, den kommer nog tillhöra en av mina favoriter bland Potterfilmerna tror jag. Igår bjöd mamma och pappa på lite grillfest hemma i trädgården för familjen då vi gissade på att det var sommarens sista grillkväll eller sista sommarkvällen överhuvudtaget. Så vi dukade upp i deras partytält för att undkomma myggen. Några mygg lyckades dock ta sig in så kombinationen av mygg och kyla fick den kvinnliga delen av sällskapet att gå in. Trött som jag var och med en förkylning kvar i kroppen så gick jag och lade mig redan kl 23. Särskilt härlig nattsömn fick jag dock inte då den manliga delen av sällskapet stannade kvar ute i tältet med alkohol fram till kl 1, så när T väl kom hade han fått i sig lite väl mycket :p

Nu ska jag försöka packa upp alla kassar och väskor innan det är dags för sista promenaden med Pepsi och dags att krypa ner i sängen... Natti natt på er, hoppas ni haft en skön helg..!

2009-08-23
21:26:52

Thomas Sabo please /L
Igår var vi på stan och lättade på plånboken. Vi passerade en smyckesbutik och jag såg min favorit Thomas Sabo. J muttrade något ohörbart när jag pekade och sa att "köp smycken från Thomas Sabo när du vill ge mig en present". När jag senare stod och inspekterade en snygg väska kom J bakom mig, flinade och sa att han tappat bort mig men förstod direkt vart han kunde hitta mig. Ha! Så förutsägbar jag är :P
Det blev inte mycket för min del, en pyjamas och trosor. J däremot köpte sig massa snygga tröjor. Jag spar mig till Polen och England :)


2009-08-23
13:52:12

Pink! /L
Big news! Jag och mamma ska på Pink-konserten den 9 november i Oslo! Woho!!!
Bjussar på några av mina Pink-favoriter!




Funhouse



18 wheeler



Numb



Trouble

2009-08-21
23:54:57

New moon 20/11-2009 /L


Jag ska sitta där i biosalongen den 20/11. Om jag så ska... jag vet inte vad men! :P

2009-08-21
23:31:30

Friday night /L
Vilken vecka. Jag fick mig själv till jobbet torsdag-fredag i alla fall. Men min energi var/är lika med noll tack vare förkylningen. Igår var jag själv med min barngrupp utan min assistent, man blir väldigt bortskämd med en hjälpande hand. Jag hade ett oplanerat musikpass som kunde gått bättre med tanke på att barnen blev väldigt vilda men å andra sidan hade de väldigt roligt. Förutom det lyckades jag skriva färdigt målen för höstens tema och chefen var nöjd! Det är inte lätt att förmulera det utifrån fagområden vill jag lova. Och absolut inte på norska som jag inte kan skriva - det vet jag nu :P

Idag hade vi en mysig dag. Det hade regnat så vi la såpa i stora vattenpölen. Dagens tips, då det var VÄLDIGT populärt.

Pappa är borta hela helgen (som vanligt) på någon resa så J och jag blir ensamma. Vi gjorde varm choklad med marshmallows och vispad grädde :) Hehe... så gott!

Imorgon blir det möjligen bio. Jag har tyvärr inte orkat uppdatera mina senaste här på bloggen men jag ska!

Love ♥

2009-08-19
08:00:10

Onsdag /S
Då var det dags för sista arbetsdagen för den här veckan och jag måste säga att det känns otroligt skönt. Just nu är det inte att få vara ledig bara som är det sköna utan att få vara ledig och kurera sig, att slippa befinna sig på en förskola när man mår lite sisådär. Men något roligt får man väl försöka att hitta på under de här dagarna, ursprungsplanen att vandra känns dock inte lika lockande när man har en snorig näsa och en allmänt låg energinivå så vi får väl försöka hitta på något annat!

Igår lyckades jag i alla fall hitta energi till att plocka i lägenheten så att den kommer se hyfsat städad ut när vi kommer hem på söndag. Både jag och T hatar nämligen att komma hem till en stökig lägenhet, och eftersom det denna gång var jag som stökat ner allt så var det ju också min skit att ta reda på.
En väska är också packad men som vanligt så är det säkert något man missat!

Nu är det dags att åka till jobbet, förhoppningsvis hör ni inget ifrån mig förrän söndag eller måndag för det innebär att jag orkar åka hem till Karlstad idag som planerat :)

2009-08-18
22:06:37

Det var det värsta! /L
Det var inte alls roligt att få mat eller godis eller efterrätt. Jag känner ingen smak!!!!!
Nu är det ännu syndare om mig själv. Snyft.
J tog ledigt imorgon så han kan passa upp mig. Det kändes lite bättre då :)

2009-08-18
21:00:11

Aj och blä... /S

Fy vad jag har ont i halsen...!
Just nu sitter jag och försöker tvinga mig själv till att ta tag i packande och disken som måste tas innan hemresan.... men fyyyyyyy vad det är skittråkigt...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


2009-08-18
20:07:21

Tisdag /S
Då var man hemma efter ännu en låååång arbetsdag. Denna gång var det dock inte lika plågsamt då jag kunde lägga mig i personalrummet och halvsova en timma innan personalmötet började. Gårdagen var verkligen hemsk med huvudvärk från det att jag slog upp ögonen tills dess att jag somnade. På mammas inrådan så kastade jag dock i mig två Ipren innan jag somnade, idag slog jag upp ögonen utan ett dunkande huvud, däremot fanns halsonten kvar och jag hade fått ett tillägg i näsan som jag inte störts av tidigare. Idag har jag alltså inte haft huvudvärk men har fått springa och snyta mig var och varannan sekund känns det som.
Även om jag inte känner mig frisk så var den här dagen i alla fall bra mycket bättre än gårdagen tack vare att jag slapp huvudvärken.

På vägen hem från jobbet passade jag på att tanka så att jag kan åka direkt mot Karlstad imorgon efter jobbet. Väl på macken så hade jag ett så otroligt blont ögonblick att det är riktigt pinsamt att ens berätta om det. Men hjärnan ville inte alls samarbeta. Jag körde i alla fall fram bilen för att tanka när jag inser att jag har tanklocket på andra sidan, så då kör jag runt och ställer mig bakom bilen på andra sidan bara för att inse att tanklocket fortfarande är på fel sida, så då gör jag det megablonda misstaget att bara svänga runt och då ÅTERIGEN få tanklocket på fel sida... ha ha ha.. ja trött och blondare än någonsin. Man gör ju vad man kan för att roa sig själv :p

Nu ska jag ta en timma och bara slappa framför TVn och titta på min nya serie som jag fastnat för, serien Bones. Det är riktigt skönt att ha en serie som man följer igen på TV. Jag är ju en serienörd men är nörd i så stor utsträckning att jag laddat hem avsnitten så fort de sänts i USA. När det är slut ska jag packa väskan för hemresan. Förhoppningsvis känner jag mig så pass pigg och fräsch att jag orkar åka till Karlstad direkt efter jobbet, annars får jag väl åka tidigt på torsdag morgon.

Hur som helst, hoppas alla mår skapligt i alla fall i dessa sjuktider!

2009-08-18
18:17:43

Aaatjoooo! /L
Jag ska nog vara sjuk lite längre. Pappa kikade in med en chockladkaka åt mig, J står och gör sina smarriga hamburgare och till efterrätt ska pappa göra äppelpaj. Här ligger jag och myser in mig i inte mindre än tre täcken och fem kuddar. Visserligen kan jag knappt andas eller resa på mig men jag njuter av att skämmas bort lite.
Chefen ville att jag skulle kolla upp med läkare om influensan, så nu ska jag lista ut hur Norges sjukvård fungerar.

Hej!


2009-08-18
13:36:47

Jag tycker också synd om mig själv /L
Det är synd om mig också. Igår blev jag bara värre och värre på kvällen så både pappa och J ansåg att det vore bäst för mig att stanna hemma. Jag tycker det är så jobbigt att sjukanmäla sig för influensa. Det känns som att det är en sån fjantig grej att vara sjuk för, alla får väl snuva någon gång? Men å andra sidan när man känner sig svimfärdig av att gå uppför trappan bör man nog inte ansvara för en grupp 5-åringar i svininfluensatider. Det jobbiga är att jag vet att mina kära kollegor sätts i skiten för att jag är hemma men chefen blev i alla fall inte sur. Däremot ska jag ringa sen och höra vad hon anser om de allmänna råden om att vid influensa så ska man vara hemma i 7 dagar. Dessutom är det nog inte så populärt att ha en sjuk personal, hur ser det ut?


2009-08-17
20:09:31

Feeling sorry for myself... /S
Jag känner mig verkligen långt ifrån tipp topp.... för varje minut som går så känner jag mig sämre och sämre, varmare, mer täppt i näsan, nysattacker.... jag antar att det bara är att inse faktum att jag förmodligen lär ligga sjuk innn veckans slut. Det som känns så jäkla surt är att jag tagit ledigt i slutet av denna vecka för att samla energi och att bara få vara lite "långledig", och nu ser det ut som att man kommer må piss under de lediga dagarna pågrund av sjukdom!!! Kan man sjukanmäla sig i så fall och på så vis spara de lediga dagarna?!

Hur som helst så tycker jag vääääääldigt synd om mig själv just nu *buhu...*


2009-08-17
17:18:35

Måndag /S
Hej på er!
Idag är det en knäckt S som skriver... vaknade med en lätt dunkande huvudvärk och halsont och det har följt mig genom hela dagen. Det som är så typiskt för de dagar man mår lite sämre är att alla barn verkar känna av det då de grinar mer, pratar högre, skriker mer, rycker i en mer.... de är helt enkelt mer av allt som man egentligen inte orkar med! På något mirakulöst sätt har jag dock orkat ta mig igenom hela dagen och ändå vara hyfsat trevlig mot alla.
Efter jobbet åkte jag raka vägen till ett hunddagis som jag är lite intresserad av att eventuellt ha Pepsi på, Det ligger precis på vägen till jobbet så det skulle verkligen inte bli någon omväg. Men innan jag funderade vidare så ville jag se hur det såg ut och hur människorna verkade vara.

Dagiset var jättefint, det var ett hus på landet där man inrett husets alla rum med soffor och kuddar och delat av med grindar. Sedan har de hägnat in hela trädgården som var ganska stor med ett högt staket. Hundarna fick gå en 45 min promenad varje morgon vid kl 9 och sedan fick de en kvarts promenad strax innan man hämtar dem, och däremellan vistas de också i inhägnaden. Jag tyckte att allt lät toppenbra då de var flexibla och kunde tänka sig att öppna en kvart tidigare de dagar jag öppnar på förskolan och börjar samtidigt som hunddagiset öppnar.
Det enda som tar emot är egentligen priset då det kommer kosta 2200kr/mån. Det vore en sak om det var en kostnad jag kunde dela med T men Pepsi är mitt ansvar till 100% när det kommer till ekonomin fram till den dag T börjar jobba. Det som är irriterande är att jag gissar på att det är ganska många dagar varje månad som Pepsi inte ens kommer behöva vistas på dagiset då T kanske har hemstudier eller börjar sent/slutar tidigt så att det löser sig ändå och då blir den där dagisplatsen väldigt dyr!
Jag har lagt ut en annons på universitetets hemsida för att se om jag kan hitta en ny dagmatte då det vore smidigare då man kan anpassa priset lite mer... Men vi får väl se hur det blir i slutändan, det finns ju inget som säger att dagiset måste vara en slutgiltlig lösning, det kan ju vara en tillfällig sådan det med egentligen....

Nu ska jag kurera mitt dunkande huvud. Håll tummarna för att jag är piggare imorgon för då väntar ännu en lång jobbdag då vi tydligen hade personalmöte på kvällen - var därmed tvungen att avboka mina planer med M :(

2009-08-16
12:39:58

Söndag /S

Då var det söndag och imorgon börjar en ny arbetsvecka, för min del blir det dock en kort sådan då jag tagit ledigt både torsdag och fredag. Så på onsdag kväll får jag äntligen träffa mina favvokillar igen :)
Det ska bli skönt att få vara lite ledig igen, att vara ledig en vecka är alldeles för lite. Jag har ju inte precis jobbat ihjäl mig under sommaren men den ledighet man får under sommaren ska ju ge energi till resten av året - och då är en vecka som sagt lite för lite.
Jag hoppas på att jag får fint väder under mina lediga dagar. Jag och T pratade på att kanske vandra i Glaskogen i så fall, något vi hade planerat att göra under min lediga vecka men då var vädret fööööör bra för det var alldeles för varmt för att vandra.

Idag har jag bara en enda sak inbokad och det är att jag ska möta upp en tjej på universitetet som ska köpa lite gammal kurslitteratur av mig. Skönt att man blir av med lite böcker! De böcker som jag ska sälja/har sålt är dessutom såna böcker som jag vet att jag inte kommer titta i igen. De enda böcker som jag tvekar till att sälja är de som handlar om läsinlärning, men å andra sidan så kan man ju faktiskt låna de böckerna på biblioteket om man någon gång skulle känna att man vill läsa om det.... men vi får se om de blir kvar eller om jag ska försöka bli av med dem med....

Ha en skön söndag!


2009-08-15
16:39:51

tick tack tick tack... /S
Usch... jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer behöva bo själv. Timmarna känns ju evighetslånga! Jag har i alla fall gjort mitt bästa för att få tiden att gå. Jag har bland annat städat i köket och torkat av alla plana ytor utvändigt och vissa skåp invändigt, organiserat om i vissa skåp. Satt in gamla betalda räkningar i pärmen, vattnat alla blommor, åkt ut till Tornby där jag handlade lite mat och köpte en ny hemtelefon.
I och med köpet av den nya telefonen så upptäckte jag att vårt telefonproblem som vi haft att vi inte kan ringa ut, berott helt på vår telefon och inte på bredbandsbolaget.

Nu ska jag försöka få i mig lite mat och sen får jag se vad jag ska hitta på för att fördriva tiden ytterligare. Det blev i alla fall ingen fika med M idag, istället ska vi träffas på tisdag och käka ute någonstans - kan nog bli kul, va ju så längesen vi sågs och nu har vi båda fått jobb :)

Ha en trevlig lördagkväll!

2009-08-15
11:35:14

lördag /S
hej på er!
Då var det lördag och min sovmorgon blev väl sisådär trots att jag försökt mörklägga lite extra med gardinen igår kväll. Det lyckades dock inte så bra med en gardin som är vit :p
Jag gjorde dock mitt bästa och vägrade kliva upp innan 10.30. Nu när jag väl är uppe så har jag ingen aning om vad jag ska hitta på för att få tiden att gå. Jag har slängt iväg ett mess till M som jag pluggade med och föreslog en fika men har inte fått svar än. Vädret är fint men det är inte riktigt så soligt att det lockar att gå ut och sola då det är ganska mycket moln.
Mitt hem är egentligen i stort behov av att städas så om inte M svarar så är det kanske det man ska ta tag i idag... det är bara det att det är så förbaskat tråkigt :/
Jag ska ta en liten promenad också tänkte jag för att röra lite på fläsket som varit väldigt stillasittande de senaste veckorna och för att fortsätta att testa nya kameran.

Jaja... som ni märker är mina dagar otroligt händelselösa, jag längtar så till onsdag då jag ska hem till Karlstad.... inte bara för att jag ska åka hem och hälsa på utan för att T och Pepsi åker med mig tillbaka då det är dags för terminsstart så då får jag äntligen ha mina killar hos mig, precis som det ska vara... :)

2009-08-14
22:08:19

Music in the night.. /S
Jag råkade snubbla över en låt av Scarlett Johansson som jag faktiskt tyckte var bra! När jag hörde hennes första låt tyckte jag bara att det var pinsamt för det lät för jävligt, men tydligen så KAN hon göra bra musik. Tyvärr lyckades jag inte lägga in videon men låten heter Relator och det är Peter Yorn och Scarlett Johansson som sjunger...

När jag letade efter låten jag gillade så snubblade jag över en annan låt av en helt annan artist, men eftersom jag gillar även den låten och den var lite bortglömd åtminstone för min del så bjuder jag på den med:



I och med att jag hittade Scarletts låt och gillade den så snubblade jag ju även över Pete Yorn och insåg att han nog är en kille vars musik jag gillar... Alltid lika kul att upptäcka nya artister!!


Pete Yorn - Man in uniform

2009-08-14
20:01:47

min fredag /S
medan andra spenderar sin fredag med att gå på dejt, så spenderar jag min ensam hemma i TV-soffan i mjukisbrallor, konstant gäspandes och dödstrött...

Jag har aldrig påstått att jag är en partypingla :p

2009-08-14
18:09:27

Åhhhhhh!!!! /S

Det är ju så att man blir mörkrädd när man inser vilket uselt minne man har...!
Igår åkte jag till affären utan kontokort och idag när jag kom ut i tvättstugan så upptäcker jag att jag inte alls har tvättid idag utan igår!!
Nu får jag vänta tills jag kommer hem och kan snylta lite på mamma och pappas tvättmaskin, åtminstone kläderna, det andra kan ju vänta...


2009-08-14
17:31:29

finally friday /S
hej på er!
nu är arbetsveckan över och det är sååååå skönt, jag har varit så ofantligt trött idag. Imorse tyckte jag tyvärr också att jag kände av lite halsont så kanske håller man på att bli sjuk så det är därför jag är så himla sliten.
Efter jobbet åkte jag iväg och köpte minneskort till kameran men typiskt nog så tog batterierna slut i kameran efter typ tio minuter så nu måste jag vänta på att batteriet ska laddas. Under eftermiddagen har jag också hunnit med en date med frisören så nu har jag en lugg som inte hänger framför ögonen och ett hår med fräscha toppar. Jag rådfrågade henne också angående min påbörjade utväxt på de blonda slingorna. Hon sa att man kunde lägga i lite blonda slingor i hårbotten för att förvilla lite eller lägga i en liiiiite mörkare toning och en sån behandling i mitt hår kommer kosta runt 700-800kr och sen tillkommer ju pris för klippningen. Men vi får väl se, å ena sidan känns det väldigt dyrt att lägga ut över 1000kr på ett frisörbesök men å andra sidan så känns det som vardagslyx och kan kanske vara värt det om man bara gör det någon gång då och då. Jag har ju aldrig gjort något annat än att klippa mig hos frisören så det vore första gången...

Nu är det bara en kvart kvar tills min tvättid börjar - såååååå tråkigt men tyvärr har jag en hel del tvätt så jag kan inte skjuta på det hur gärna jag än vill....

Här nedan kommer mina första testbilder med nya kameran. Har ju dock inga riktiga motiv att fotografera här hemma, men det jag gillar hittills är att det verkar vara omöjligt att ta ett dåligt kort. Min gamla kamera var tvärtemot, det verkade omöjligt att ta ett riktigt bra kort så jag är nöjd!

2009-08-14
17:15:49

Friday in Norway /L
Äntligen fredag! Jag vaknade nyss från min tupplur :) Jobbade till 14.00 idag, skönt med tidig dag. J sms att han hade en överraskning till mig. Det visade sig att han köpt biobiljetter till TVÅ filmer, mellan dem blir det en bit mat :) En dejtkväll med andra ord. Han skämmer bort mig! :P Han bjöd ut mig på mat tisdag och onsdag också.... och för att inte glömma min supersnygga klocka!

Idag fick jag mitt examensbevis. Det ser så mäktigt och jag blev så stolt när jag såg det :) Äntligen känns det som om jag är färdig. Det var även med en inbjudan till ännu en cermoni, denna gång får man en present. Jag vet att tidigare har det varit ett glasäpple, något jag gärna också vill ha men jag kan inte gå den fredagen. Tror ni man kan maila och fråga om man kan få presenten ändå, att mamma exempelvis kan hämta den åt mig fast inte under cermonin? Verkar det för girigt? :)

Nu tjatar J om att jag ska göra mig klar så vi kan dra!

Ha en trevlig kväll.

Kram ♥

2009-08-13
19:40:55

Fin kamera + fin bok /S
Hej på er!
Nu har jag hunnit testa min nya kamera lite smått och jag tror att jag har gjort ett bra köp! Anledningen till att jag inte kunnat testa den särskilt mycket är för att lilla jag är rätt borta ibland... jag åkte nämligen ut till Tornby för att köpa ett minneskort. Jag gick in på Elgiganten, fick hjälp så jag skulle få rätt sort och hann ända fram till kassan och plocka upp plånboken när jag inser att jag inte har fått med mig mitt kontokort som ligger kvar hemma på vardagsrumsbordet!!!! Jag var så arg på mig själv att jag var tvungen att ringa T och beklaga mig...
Jag kunde i alla fall ta kort men inga av dem sparades ju, men de sekunder som de sparades så att jag kunde se resultatet var tillräckligt för att jag skulle känna mig nöjd med mitt inköp.
Imorgon efter jobbet blir det raka vägen till Elgiganten (igen!) för att köpa det där jäkla minneskortet och sedan raka vägen hem för klockan 15 har jag nämligen bokat klipptid. Det kommer inte bli några drastiska förändringar, bara få bort det slitna. Sen tänkte jag rådfråga dem lite hur jag ska göra för att snyggast få bort utväxten på mina blekta slingor - jag vill nämligen inte göra nya då det sliter så förbaskat mycket att bleka håret. Istället funderar jag på om man ska göra massor med tunna ljusbruna slingor.... men som sagt tänkte rådfråga dem lite när man ändå är där.
När jag varit där så får vi hoppas på att vädret är bra så att jag kan gå ut och testa kameran lite.

Kameran var inte det enda paket jag hade att hämta ut på posten, jag hade nämligen ett paket från CDON som låg och väntade också då jag beställt en bok om rasen Cocker Spaniel. Jag tycker det kan vara lite kul att ha en bok speciellt inriktad på den ras jag äger. Jag har bläddrat lite i den nu och den var faktiskt riktigt bra särskilt kapitlet om trimning av rasen då man fick lite tips. Som vanligt så blir jag ju megasugen på att testa allt jag läst om direkt, men min söta vovve är ju inte här :(


   














Dagens paket!

2009-08-13
17:05:21

Torsdag /S
hej på er!
Idag har jag känt mig sliten, men det var jag inte ensam om, alla gick och gäspade konstant under dagen. Antar att det beror på den sena jobbdagen igår. Föreläsningen vi var på var bra och föreläsaren var skitrolig, tyvärr tyckte jag att språket var lite för avancerat för att jag skulle hänga med i allt...

Vet inte hur vädret sett ut i resten av vårt land men här i Linköping har det varit ett riktigt oväder med ösregn och hagel som lade sig i drivor och åska som befann sig i stort sett precis ovanför vår förskola. Nu är jag i alla fall hemma och vädret är bättre. Jag har precis pratat med ett hunddagis i Linköping och bestämt träff med dem på måndag efter jobbet för att ta mig en titt och höra lite hur dagarna där ser ut...
Det är ju mer än dubbelt så dyrt med hunddagis än min nuvarande dagmatte så det svider lite, men å andra sidan så känns ett hunddagis mycket mer pålitligt och Pepsi får förmodligen ut mer av dagarna.... men vi får se, ska som sagt bara ta mig en titt då jag är liiiiiite skeptisk till hunddagis då man sett bilder från vissa där hundarna får ligga i små bås om dagarna.

Nu ska jag gå till affären och hämta ut min nya leksak!!!!!! Kameran har äntligen kommit... återkommer kanske senare med lite bilder....

2009-08-12
22:30:30

Hey you! /L
Till skillnad från Sandra har min dag varit bra. Solen sken och vi hade en lugn dag. Det var bara 24 barn idag (fördelat på sex vuxna). Efter jobbet mötte jag J så käkade vi en bit mat (smarriga sandwitch med sallad) och delade på en cheesecake till efterrätt. Efteråt tog vi en tur på köpcentret och J köpte två t-shirtar till mig som blir sköna på jobbet. Själv köpte han lite jobbutstyr (bla knivar).

Känner mig lite trött i huvudet. Har fått i uppgift att gå igenom fagområdena i rammeplanen (förskolans mål) och se vilka vi kan ha med i temaarbetet. Det är inte sååå lätt att förstå allt. Dessutom vill chefen ha en beskrivning av mig som ska läggas ut på hemsidan så föräldrarna kan läsa om personalen... tips på vad jag kan skriva om mig själv? :(

Nu börjar kvällens höjdpunkt - Paradise hotell, danska versionen (dagliga samtalsämnet på jobbet)

Love ya!

2009-08-12
22:15:59

Onsdag /S
Oh... my... god...Vilken otroligt jobbig dag! Inte nog med att den fruktansvärt lång och man kom hem först när det är dags att sova, den har dessutom innehållit åska och ösregn, trotsiga barn, barn som kissar ner sig och en allmän trötthet...Det här var sannerligen den värsta dagen i mitt liv när det kommer till jobb...

Just nu sitter jag och är lite smått irriterad på min dagmatte som jag nu har försökt nå i två veckors tid nästan utan resultat och då har jag både mailat och ringt! Imorgon tänkte jag ringa till ett hunddagis som ligger 5 min från jobbet för att höra vad det kan kosta ifall jag nu inte kan få tag på min dagmatte - hon ska dessutom ha en bra förklaring till varför hon inte hört av sig... hade jag inte haft min snälla sambo som kunnat ta 100% ansvar för vår söta vovve så vet jag inte vad jag hade gjort... I övrigt så har det funkat väldigt bra med henne som dagmatte men nu verkar hon som sagt vara helt försvunnen...?!

Nu ska jag sooooova, är riktigt trött och imorgon börjar jag tyvärr tidigt :(

Natti natt

2009-08-11
21:31:48

Mohaha haha haha /L


Tidigare

2009-08-11
18:05:04

I´m so happy! /S
Jag har precis fått mail från Elgiganten - min nya leksak, en canon powershot-kamera är redan påväg så jag lär väl få den redan denna vecka! Nu är det bara att börja leta efter ett minneskort...

2009-08-11
16:22:28

Hundens och kattens dagbok *Hihihi* /S
HUNDENS OCH KATTENS DAGBOK


HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK:

783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.

Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid

dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.

Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.

Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.

Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'.

Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.

Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.

Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


2009-08-11
15:17:36

Tisdag /S
Hej på er!
Nu är man hemma från jobbet vilket är skönt men jag har redan lite lätt ångest för morgondagens jobb då det är en riktig mardrömsdag, jag börjar 8.30 och måste därmed åka hemifrån kl 8, sen jobbar jag fram till 17.30 och då måste jag åka direkt till en föreläsning som är obligatorisk genom jobbet som håller på mellan 18-21 så jag kommer inte vara hemma förrän 21.30.... snacka om lång dag! Hur jag ska orka hålla mig vaken genom föreläsningen har jag inte en aning om, det lär i alla fall bli en tidig kväll om man ska orka med morgondagen...

I övrigt händer det inte mycket, jag jobbar, åker hem och bänkar mig framför TVn tills det är dags att sova och längtar ständigt efter mina grabbar som befinner sig i Karlstad. Hoppas ni andra har det lite roligare om dagarna :p


2009-08-11
00:41:40

Även Norge kan /L


...göra underhållande reklam.

2009-08-11
00:02:03

Ge mig ditt tips /L
Som min omgivning vet tenderar Åsa att äta allt. Då menar jag verkligen ALLT.
Därför har jag bestämt mig för att byta hundmat, just nu käkar hon Doggy och uppenbarligen fungerar det inte.
Har ni några tips på bra mat eller hur man ska avgöra vad som kan fungera? En del märken kostar ju en del men det kan vara värt det om hon slutar äta bajs, men jag har ingen lust att köpa världens kasse och det ändå inte hjälper.



Åsa äter Doggy Prima.

2009-08-10
21:30:57

Dags att sätta sprätt på pengarna! /S
Nu har jag rådfrågat syrrans sambo angående min kamera då han är lite utav en kameraexpert, han vet åtminstone en hel del mer än oss vanliga amatörfotografer som bara vill kunna trycka för att få ett bra kort :p
Irriterande nog så kan jag inte komma in på Elgigantens hemsida just nu när jag äntligen bestämt mig för att köpa den. Den finns förvisso att beställa på andra ställen där den också är billigare men det känns lite tryggare att kunna gå till en butik om det skulle börja krångla...

...Ah! Nu funkar det... trist nog verkar den inte finnas i lager så jag får nog ingen kamera förrän nästa vecka. Hade ju varit kul att få lära sig den i helgen... men men, ska ju inte göra något stressköp heller!

Nu är kameran beställd! Irriterande nog så kunde jag inte beställa det minneskort jag ville ha så det får jag väl åka och köpa i butik. Jag blev lite snål och beställde inte heller någon kameraväska, vill kolla om den jag har nu kanske kan passa. Nu är det bara att hålla tummarna för att jag gjort ett bra köp och att jag förhoppningsvis kan få kameran innan helgen!

Nu är det dags att nanna, klockan ringer 05.15 imorgon bitti så varje minut sömn man kan få känns värdefull...!
Natti natt

2009-08-10
21:00:15

Anouk - Love /L
Bjussar på en gammal, skön låt.


2009-08-10
20:58:38

Årets önskelista inledd /L
Jag kom över en sida idag som har tre saker jag bör ha. Därför ger jag er julklappastips redan nu!



Ett speciellt smyckesetui för den med mycket smycken (hallå, me!)



Väskinsats för den som byter väska ofta (haaaallå, me again!) Jag vill ha medíum-storlek!

Dessa finns att beställa hos Exerro.se

2009-08-10
20:51:01

First day /L
Idag har jag slitit hårt - not. Chefen hade beräknat fel på planeringen idag och vi var klara vid 12 men vi fick pyssla med lite småfix fram till 15. Så med andra ord, första dagen var lugn!
Jag ser fram emot året som kommer, nu kommer jag ha min grupp tre dagar i veckan själv. Tio femåringar :) Nu måste jag planera lite över hur bokstavsarbetet ska se ut. Det är en sak att göra det på svenska sen är det något annat på norska. Vilka bokstäver bör man börja med? Hur ljudar man? Inte lätt att vara invandrare :P

Nu är Åsa norsk, i alla fall försäkrad på norska Agria. Skööööönt. Nu kan hon bryta ett ben om hon vill.

Love ♥


2009-08-10
17:07:40

Måndag /S
Hej på er!
Idag har det varit en jobbig dag, dels på grund av att jag varit/är så otroligt trött + att det har varit väldigt varmt och kvavt ute vilket resulterat i att det nu börjat åska ute. Jag fattar inte varför jag är så trött då jag lyckades gå och lägga mig riktigt tidigt... men nu är jag i alla fall äntligen hemma. Jag har äntligen fått tummen ur och ringt och bokat in en klipptid för fredag eftermiddag, något som förmodligen behövs då jag har gott om kluvna hårtoppar!

Nu ska jag bara försöka hålla mig vaken några timmar tills det är dags att nanna!

Have a nice day!

2009-08-09
18:50:01

Söndag /S

Hola people!
Medan andra åker hem så får andra besök hemifrån. I fredags eftermiddag kom mamma, pappa, T och söta Pepsi ifrån Karlstad för att spendera en helg med lilla mig. De kom och mötte mig på jobbet när jag slutade så att de fick se min arbetsplats invändigt och därefter åkte vi till sjön  som ligger precis bredvid och spenderade en timma i solen innan  vi åkte hemåt. Efter en långpromenad med Pepsi + en dusch åkte vi in mot stan och åt mat på en asiatisk restaurang (godaste maten!) och det var supergott och starkt så det brände i munnen.

Igår började jag med en joggingrunda med Pepsi och sen åkte vi ut till Tornby då jag ville dra med mig pappa till Mekonomens outlet och kolla på extraljus till min bil men irriterande nog så var det stängt på grund av inventering - snacka om otur! Vi åkte då vidare till Elgiganten där jag återigen spanade in kameran, anledningen till att vi åkte dit var dock för att pappa skulle kolla på GPS och det slutade faktiskt med att vi lämnade affären med en GPS till pappa. Därefter åkte vi vidare till Bergs slussar där vi spenderade några timmar med sol och bad. Det var fullt med folk överallt och full aktivitet i slussarna då det kom båtar hela tiden. Det var riktigt skönt, tror faktiskt det var första gången i sommar som jag låg och solade och badade en hel dag den här sommaren.
På kvällen grillade vi och därefter blev det filmmys med mitt senaste filmköp, filmen Australia.

Idag åkte vi till Söderköping som ligger ca 5 mil ifrån Linköping. Jag visste egentligen inget om det förutom att det tydligen ska finnas en glassrestaurang där. Det visade sig dock vara en lyckad utflykt då Söderköping var supermysigt, så himla gullig liten ort med kullerstensgator och små trähus. Tydligen var flera scener ur Madicken inspelade där så ni kan ju kanske få en bild av hur det ser ut om ni tänker på den filmen. Vi besökte glassrestaurangen men då det var löjligt lång kö bara för att få komma in så tog vi en glass på deras kiosk utanför. Vi köpte varsin gigantisk glass med kulor, mjukglass,grädde och sylt.... det var gott men det blev alldeles för mycket så det sista av min glass fick faktiskt hamna i soptunnan. Väl hemma igen har vi fixat lite mat i form av lax och sallad, ingen av oss var särskilt hungrig med den där glassen i magen men man vill ju inte äta enbart glass på en hel dag...

Nu har besöket åkt hem och man sitter här och känner sig lite övergiven.  Nu kommer det dröja 1,5 vecka tills jag träffar mina grabbar och familjen igen och det känns lite trist men sånt är livet. Snart återgår dock allt till vardagen då Ts kurser börjar. Nu ska jag titta på lite TV och se om allt man har ätit idag kanske kan sjunka undan ordentligt så man kan ge sig ut på en (välbehövlig) jogging innan klockan blir alltför mycket. 

Hoppas ni har haft en bra helg, puss på er!
 


2009-08-09
16:57:10

From Norway to you /L
Nu är jag hemma igen. Vi åkte redan igår då det är skönt att ha en dag hemma innan det är dags för jobb igen... eehh ehhh :( Semestern är över! Snyft.
Imorgon har vi visserligen bara planeringsdag så det blir lite av en mjukstart i alla fall, men ändå... fast J sa att jag inte är någon semester-människa då jag blir psykisktsjuk. Jag måste ha regelbunden vardag annars blir jag faktiskt rätt depp och så uttråkad att jag plågar min omgivning. Så mammaledighet är inte min grej, det vet jag redan nu.

Ikväll - om en timme ska vi på söndagsfördrivet bio. Tur att det är premiärer varje vecka.

Höres ♥

2009-08-07
21:07:47

Hello Sweden! /L
Här sitter jag - "hemma" i Karlstad. Vi kom igår kväll och då blev det mest sova.
Idag har det varit stekhett. Vi sov väääldigt länge, förutom J som träffa en vän. Mamma och jag käkade kinamat vid vattnet innan det var dags för henne att börja jobba :( Efter lunchen klippte jag mig, frisören sa att det var på tiden och nu känns det jätteskönt. Därefter drog J och jag ut till Elgiganten och jag inhandlade en laddare till min ipod, ett armband för ipod, skärmskydd för ipod och ääääääntligen Sex and the city-boxen! Nu har jag hela serien. Mina nästa önskeboxar är Vänner och Seinfeld! Men de kostade lite mer :)

Ikväll ska vi ha filmmaraton med brorsan. J köpte hem pizza så att det räcker till en skolklass... så vi kommer knappast gå hungriga.
Imorgon vet vi inte vad som sker. Antingen åker vi hem eller så ska vi träffa morsans boyfriend for the first time.

På återseende!

2009-08-05
18:34:34

Onsdag /S
Hej på er!
Idag har det verkligen varit superfint väder här i Linköping!
Dagen höll på att börja på sämsta tänkbara sätt!!!!! På vägen till jobbet när man åker ut ur stan så är det en lång raksträcka med hastighetsgräns 70km/h, själv har jag nog överstigit den hastigheten med åtminstone 20km i stort sett dagligen, tillsammans med alla andra bilister. Idag när jag kom körandes där så fick jag dock syn på en man i gul väst, jag hann köra ytterligare några meter innan jag insåg att det var en polis. Jag ställde mig på bromsen och hann som tur var bromsa ner så när jag körde förbi de tre poliserna var jag nere i 50km/h vilket blev riktigt pinsamt - såg uppenbarligen rätt skyldig ut :p

Men som sagt, det gick i alla fall bra som tur var! Vädret har som sagt varit toppen, och även om man inte ska klaga så var det så varmt att det känns som att hjärnan har kokats.
Efter jobbet tog jag en sväng ut till Tornby för att kolla på kameran jag är intresserad av. Men irriterande nog så kunde man inte starta kameran i någon av de tre butiker jag gick in på så det enda jag kunde titta på var hur den kändes i handen och hur stor den var.

Nu är ska jag sätta mig i fåtöljen och där ska jag spendera kvällen tills det är dags att nanna.... Puss på er!

2009-08-04
17:12:54

Money, money, money /S

Nu har jag kollat skattekontot och till min stora glädje upptäckt att jag kommer få tillbaka ca 3500kr. Det är ungefär precis vad min fina kamera kostar som jag kikat en hel del på... Jag har läst tester som säger att den är bra och användarvänlig + att jag vet att pappas kamera som är ungefär likadan är toppenbra. Ska nog åka och titta lite närmare på kameran någon dag och ta en seriös funderare på ifall jag ska sätta sprätt på mina skattepengar direkt eller bara lägga dem på hög...!

Canon PowerShot SX200 IS


Nu är det dags för tvättstugan.... :(

2009-08-04
16:06:33

Tisdag /S

Hej på er!
Här sitter lilla jag, trött som vanligt, eller till och med lite tröttare då jag återigen sov dåligt under natten. Inatt kanske det berodde på att det var min tur att öppna på förskolan idag, de nätterna sover jag aldrig bra men inatt vaknade jag hur många gånger som helst.

Efter jobbet åkte jag ut till Tornby för att kika lite på mattor. Jag och T har nämligen sålt vår älskade vardagsrumsmatta till syster yster. Båda två älskade verkligen vår stora röda matta men den var sällan fin sen dess att Pepsi flyttade hem till oss, då det är omöjligt att dammsuga bort allt hår som fastnar i luddet. Så istället för att ha en fin matta som ser halvtaskig ut jämt så bestämde vi oss för att skaffa en ny. Tyvärr har vi inte hittat någon ny ännu, vi har dock hittat en matta till hallen som är väldigt Pepsivänlig då den dels är grå/svart (samma färger som han), sen är den också gummerad på undersidan så att den ligger still när man ska dammsuga den. Jag tror att jag vill ha en liknande matta till vardagsrummet, dels för att den är väldigt Pepsivänlig men även för att svart/grått skulle se bra ut till vår vita soffa + att det är en färg som är lätt att kombinera med annat! Men som sagt, än har jag inte hittat någon som kan passa...Har sett några fina på Ellos men jag vill inte beställa en matta jag inte sett i verkligheten...

 

















I eftermiddag/kväll har jag tvättstugan och jag antar att jag inte behöver tala om att jag har noll lust till det! Just nu är jag mest nyfiken på om jag kommer få några skattepengar tillbaka från förra året. Det borde jag få och i så fall kanske jag också köper en ny leksak. Jag är dock inte alls intresserad av någon Ipod, överst på min önskelista står istället en ny kamera... men vi får se, kanske borde man lägga undan pengarna och börja bygga upp sparkontot lite men det är ju inte alls lika roligt :p


2009-08-04
13:24:49

Att ha en ny leksak /L
Jag börjar få lite häng på den här ipoden nu. Det finns till och med en personlig tränare i den, när jag upptäckte det tänkte jag på Sandra :P Man kan ställa in träningspass i den och den håller kollen åt en. Det finns till och med en sensor som man kan sätta i ett par speciella skor... alldeles för avancerat för mig :D

Jag såg att man kunde köpa ett armband att sätta den i, känns som en bra investering när man ska ut och gå med byrackan. 249 kronorElgiganten, blir möjligen ett sådant samtidigt som jag införskaffar mig den efterlängtade Sex and the city-boxen under helgens Karlstadsbesök.

Idag ska vi nog allihop, syskon, pappa och J på Ice age 3/Istid 3. Veckans biobesök :) Imorgon bär det av till Oslo och Tusenfryd! Känns som en fullbokad vecka (som min semester verkar ha varit hela tiden). Blir det något Karlstadsbesök för T och Sandra? Vore trevligt att ses i så fall!
iPod Touch Armband

2009-08-04
00:16:41

Avslöjandet /L

Jag hade tänkt införskaffa mig en iphone men priserna är alldeles för höga, det är helt enkelt inte värt det.
Så idag när jag var på butiken med J beslöt jag mig för att köpa en ipod touch! Jag har inte listat ut allt med den ännu men den verkar väldigt bra. Nu har jag något att göra :P


2009-08-03
20:58:48

En upptagen Linda /L
Jag har köpt en ny leksak!

Mohahaha

2009-08-03
18:49:32

Kantarellsök /S
Jag tycker det är superkul att plocka svamp men tycker det är skittrist att leta efter svampen. Jag har därför planer på att slå två flugor i en smäll genom att träna Pepsi på att söka kantarell. Om jag gör det så slipper jag leta svamp och kan njuta av nöjet av att enbart plocka den samtidigt som jag aktiverar min hund!

Sökte lite på internet och snubblade över en instruktionsvideo som visar hur man kan träna sin hund i kantarellsök, så om någon annan är intresserad är det bara att se och lära för att sen försöka genomföra träningen i verkligheten :)



För övrigt så börjar vi närma oss slutet på sommaren och jag har börjat titta på olika hundkurser. Nu tror jag att jag har hittat en som kanske kan passa oss. Om jag bestämmer mig för den så kommer jag vara uppbokad 9 måndagar från och med den 7 september, vara 700kr fattigare men förhoppningsvis med en lite lydigare hund. Kursen fokuserar på vardagslydnad vilket är precis vad jag söker! Men jag ska kika runt lite till och kolla vad det finns för alternativ...

2009-08-03
16:57:31

Måndag /S
God eftermiddag!
Idag är lilla jag fruktansvärt trött på grund av en dålig nattsömn. Till att börja med så verkade det vara helt omöjligt att somna igår kväll, och sen vaknade jag vid 3 inatt och var hur pigg som helst?!
Idag var det i alla fall kul att åka till jobbet då vi nu är tillbaka på våra egna förskolor, och jag fick träffa alla mina kollegor som varit på semester medan stackars jag jobbat i sommar. Vi har även fått ett tillskott i personalen eller snarare ett personalbyte. Jag måste säga att det känns bra att inte längre vara den som är nyast på jobbet av någon anledning.
Det blir ännu en lugn vecka då vår avdelning bara har 4 barn den här veckan, men det gör inte så mycket för nu kan man ju planera lite mer när man träffar kollegor och är på sin egen förskol. Den här dagen ägnades åt lite ommöblering på avdelningen och att försöka ställa alla saker på sin plats efter storstädningen som rört om bland alla saker.

När jag kom hem från jobbet väntade ett paket på golvet. Det var min vinst från Tradera som hade kommit. Paketet innehöll DVD-filmen Northanger Abbey som jag nu sitter och tittar på. Tyvärr är den inte alls bra! Allra mest för tycker jag den är rätt kass för att det är en äldre inspelning och filmmusiken är urusel + att huvudpersonen stör mig. Men jag fick filmen för en billig peng så det gör inte så mycket. Att se filmen får mig dock sugen på att titta på min favoritfilm Stolthet & Fördom så det kanske får bli den lite senare idag. Jag är även sugen på en joggingrunda men känner inte att jag har nog med energi så idag får det bli en slappardag även om det är fint väder ute, orkar helt enkelt inte gra något annat.

2009-08-03
15:31:37

Playlist /L

Jag läste en artikel där kändisar avslöjade sin playlist. Jag har länge funderat över vilka låtar som platsar min ultimata playlist (det ändras jämt). Det finns två låtar som ALLTID måste finnas med för mig, följande:

Righteous Brothers - Unchained Melody
Red hot chili peppers - Turn it again

Men dessa skulle jag förmodligen också ha med i min favoritlista (utan inbördes ordning):

Israel Kamakawiwo'Ole - Somewhere Over The Rainbow
The White Stripes - 7 nation army 
Blue Foundation - Eyes On Fire
3 Doors Down - Kryptonite
Sam Cooke - Change Gon' Come
Evanescence - My Immortal
Red hot chili peppers - Snow
Red hot chili peppers - Otherside
Celine Dion -Think Twice
Shania Twain - You're still the One
The Temptations - My Girl
Queen - Bohemian Rhapsody

Vilka är dina favoritlåtar?

Nu har jag kommit på 7000 låtar till. Det är SVÅRT.


2009-08-03
14:32:29

Sista måndagen /L
Sista veckan på semestern inledd... snyft.
Idag sov jag till 12.30. DET var längesen. Jag vaknade flera gånger men tänkte varje gång att nu ska jag sova ut. Det tror jag minsann jag gjort nu. Frågan är bara hur jag ska kunna somna ikväll i rimlig tid :P

J jobbar som vanligt, människan är aldrig ledig! Men i eftermiddag ska vi mötas i stan och ta en fika. Något, jag kom på nu, vi aldrig gjort. Igår var jag sugen på bio (något som blivit ett söndagsfördriv) men vi har sett alla biofilmer vi vill se tillsammans. Harry Potter får jag väl se med någon annan. J skulle läsa handlingen igår, första meningen löd så här; "Fyrst Voldemorts gjenkomst har rystet Galtvort helt ned til grunnvollene, og skolen er ikke lenger noe fristed fra farer." Då gav J upp. Man måste nog se tidigare filmerna först :D Till helgen har en ny film premiär som tur är.

Igår städade jag min bil, hör min bil. Jag har köpt in mig i pappas för en billig penning (istället för att punga ut med ett par 10.000 extra). Här förstår ni tar de avgifter på ALLT. Varje gång jag kör till och från stan kostar det 15 kronor i bomavgift. Då har vi rabatterat pris. Så jag betalar en fast avgift till daddy så slipper jag tänka på försäkringar, bomavgifter etc. Han sköter det :) Visserligen är min bil lika sliten som Åsa efter en helg med fem barn, men den drar väääldigt lite och jag får plats med hundbur! Känns bra att veta då jag kommer behöva bil i vinter eftersom bussförbindelser här är värre än i Värmlands skogar.

Det blir ingen Liseberg som det var tänkt denna vecka, vi åker förmodligen till Tusenfryd på onsdag istället men bara över dagen. Då får jag min årliga dos av karuseller.

Det ser inte riktigt ut att bli någon Karlstadsresa till helgen då J är underbemannad på jobbet men vi får se. Då kanske det blir en resa helgen efteråt.

Ha´t gött.

2009-08-02
21:52:56

söndag /S
Hej på er!
Nu är jag tillbaka i Linköping igen efter ännu en helg hemma i Karlstad. Vi kom iväg innan 16 tack vare att jag fick gå en timma tidigare ifrån jobbet så vi kom hem redan vid kl 18. Väl på plats blev det god mat och på kvällen kollade vi på filmen Marley & me med mamma och pappa. På lördagen åkte vi ut till Bergvik en snabbsväng för att kolla in rean. Det slutade med att jag kom därifrån med ännu en träningsjacka som jag ska ha på mina promenader med Pepsi, och T köpte ett par walkingskor. Efter lite mat och fika hemma hos mamma och pappa åkte vi ut till sommarstugan för att spendera tid med Ts familj. Det blev god mat och lite sällskapsspel under kvällen.
Idag började vi dagen med en långpromenad med Pepsi, vi gick bland annat till en lång sandstrand där Pepsi fick springa av sig lite energi. Klockan ett var det dags för ett lite för tidigt födelsedagsfirande för T som fyller år imorgon, det blev också släkten första möte med Pepsi. Allt gick finfint och det var ett trevligt kalas.

Över lag så har det varit en skön helg, men den här helgen drabbades jag av känslan av att jag är trött på Linköping, inte Linköping som stad utan avståndet från Karlstad. Jag vill verkligen lämna Linköping när T är färdig med sin utbildning och flytta till Karlstad: Det behöver inte nödvändigtvis vara Karlstad heller, jag kan även tänka mig Örebro så är en lagom stor stad bara en timme från Karlstad. Men nu är det ju ett tag kvar, Det lär väl dröja åtminstone ett halvår innan det är dags för T att söka jobb... men som sagt... jag är mer än redo för att lämna Linköping även om jag verkligen stormtrivs på jobbet och tvivlar på att jag kommer hamna på ett lika bra ställe.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att nanna, sov gott mina vänner!

2009-08-02
11:19:03

Skitväder, skitungar /L
Nu är det snaaart relativt lugnt här igen.
Min farbror + fru och två barn var här OCH mina tre syskon, och samtidigt var det jag, J och pappa. Huset fullt!
Jag har fått en helt annan respekt för farmor som brukar sköta aaallt när släkten träffas. Denna gång (av någon anledning!) var det jag som fick se till allt. Att vara ledig från jobbet har jag inte märkt med fem ungar under 10 år. Dagens barn är fasiken bortskämda, jag minns inte att jag inte kunde städa ett rum, ställa in i diskmaskin eller göra mig frukost själv. Jag var självständig tidig. (Fast jag tar igen det nu för tiden... stackars J... he he.) Nej, mina ungar ska diciplineras i rena militärstrategin! Där ska kronan kunna studsa på den bäddade sängen när jag kontrollerar.

Nu skriker de att jag ska komma och kolla vad de gjort.... :(

2009-08-02
10:50:21

RHCP /L


Nu är det äntligen dags igen!