Hakuna Matata

2008-09-30
20:58:50

Vill ha! /S
PJÄTTERYD Tavla
Jag måste säga att jag älskar den här tavlan ifrån IKEA. Jag tycket den är så mysig och fin i färgerna och jag tror den skulle passa perfekt ovanför sängen i vårt sovrum. Men trots att den är ifrån IKEA så är den kanske inte vad jag skulle säga billig(699kr), i alla fall inte för mig som student :(
Men önska kostar inget som min söta kusin berättade för mig!
Tavlan här nedanför(599kr) älskar jag också, den går ju i samma stil som den övre. Så om någon känner att de har mer pengar än de kan göra av med så vet ni vad ni kan lägga dem på.... MIG!



2008-09-30
20:43:34

Jag erkänner... /S
...att jag faktiskt sitter och tittar på Idol!
Jag har verkligen hatat det programmet tidigare på grund av den fruktansvärda juryn som var så jäkla hemska mot folk som tog sin chans att testa sin egen förmåga. Att sedan en del av dem sjöng som krattor kan jag väl hålla med om men jag anser att deras sätt att säga det på var fruktansvärt och att det är sjukt att det finns människor som tyckte att just den delen av programmet var rolig...!
Om man gör mobbning till ett humorprogram så kan man ju inte fördöma det när det sker i vardagen!

I alla fall så har jag sett några avsnitt med den nya juryn, och de är mycket bättre - helt i min smak! De är supergulliga mot de som verkligen kan sjunga och de säger på ett enkelt och ganska snällt sätt nej till de som inte har vad som krävs.

...så... kanske blir det lite Idol även för mig under hösten :)

2008-09-30
16:28:50

Tisdag /S
Idag var det skoljogg hela förmiddagen för eleverna och jag kunde därmed pusta ut lite och slippa skrika på en massa elever, något som jag är lite less på. Jag förstår att det är en del av läraryrket men jag menar att man vill även att det ska vara några lugna stunder emellanåt så att man också får chansen att berömma dem. Något jag verkligen kunde göra på skoljoggen då en del sprang tre gånger så många varv som de behövde göra - de var superduktiga!
Att det dessutom inte var någon personalkonferens idag, och jag därmed kunde åka hem två timmar tidigare, förgyllde dagen ytterligare. Väl hemma låg de två färgglada brev och väntade på mig på hallmattan. Det var mina två söta kusiner (8 och 10 år gamla) som skickat det. Så nu har jag ägnat en stund att svara på breven - finns ju faktiskt få saker som är så roligt att få som brev - även om de kommer från ens små kusiner!

Imorgon är det studiedag och barnen är lediga, och jag själv börjar inte förrän kl 10. Det ska bli riktigt skönt med en liten sovmorgon, och resten av veckan  kommer M att vara tillbaka och hon får återigen ta huvudansvaret för klassen då mina ansvarsveckor inte börjar förrän nästa vecka.

Nu ska jag titta på Gossip girl, hej så länge!

2008-09-29
16:13:13

Ännu en tuff dag.. /S
Måndag och en ny vecka har inletts. Idag var M sjuk och jag fick ta hand om klassen på egen hand idag, något som gick fint till att börja med som gick sämre och sämre ju längre in på dagen vi kom. Det hela slutade med att min mentor tvingade eleverna att be mig om ursäkt innan de gick hem.
Själv kände jag mig ganska usel då klassen var vild ännu en dag under mitt/vårt ansvar vilket självklart kändes som ett misslyckande. Det kändes dock mycket bättre då min mentor sen berättade att hon tyckte jag hade varit toppenduktig idag och verkligen visat att jag har vad som krävs. Hon sa att denna klass tyvärr testade alla främligar extremt mycket så jag skulle inte ta åt mig för mycket.
Känslan av att ha misslyckats lade sig lite efter det samtalet men det känns ändå inte bra då jag kännt mig som en gaphals idag som skrikit åt hela klassen eller enskilda elever - det är inte en sån lärare jag vill vara, men idag kändes det som att det var det som krävdes.
Hur som helst så är det en ny dag imorgon och då är det skoljogg som gäller under förmiddagen så jag hoppas det blir fint väder eftersom jag ska springa med barnen eller stå vid mållinjen - blir i alla fall en lång stund utomhus och därefter har jag återigen hand om klassen då M skulle vara hem imorn också.

Nu ska jag sätta mig och titta på Brothers & sisters som äntligen hade premiär igår med Desperate Housewives :))

2008-09-28
21:08:04

Helgen har nått sitt slut! /S

Fet blev en stressig eftermiddag efter det att D lämnat oss. T satte sig för att betala räkningarna men det gick inte så bra då hans betalningsdosa hade dött då batterierna var slut. Så istället för att betala dyrt för nya batterier på Konsum skyndade vi oss att tömma torktumlaren ute i tvättstugan, slänga på oss lite mer normala kläder och hoppade på bussen in mot stan för att sedan åka vidare ut till Tornby.
När klockan var 7 var vi äntligen hemma igen, då hade vi fått i oss en varsin köttbullsmeny på Ikea och köpt både batterier och en massa mat att fylla frysen med. Inte så kul men skönt att storhandlingen är avklarad med tanke på hur stressad T är just nu med en massa plugg så hade det varit svårt att hitta någon annan dag.

I eftermiddag fick jag ett mail ifrån M som berättade att hon var sjuk så jag fick ta hennes lektioner imorgon. Det känns lite halvjobbigt då jag inte har något planerat, men jag ska kolla igenom barnens schema nu och försöka komma på något bra för barnen att jobba med. Måste försöka komma igång med planeringen för mina två kommande ansvarsveckor också, svenskalektionerna har jag tänkt att barnen ska få skriva en bok om sig själva efter det att jag läst boken Vem är annorlunda? I samband med läsningen av den boken kommer jag också har lite värdegrundssamtal och värderingsövningar. I matten skulle jag vilja spela något roligt spel med barnen, jag har ett spel men det är egentligen liiite för lätt för dem så jag ska kolla runt lite. I NOn håller de på med NTA-temat jord så det antar jag att jag kommer få fortsätta med. Det enda jag inte har några idéer till är egentligen SOn. Jag har i och för sig inte sett mentorn jobba något med SO hittills så om jag inte kommer på något så får det helt enkelt vara. Men idéer för vad jag kan hitta på i de olika ämnena är välkomna, och klassen är alltså en 2a som är väldigt svaga när det kommer till skrivning.

Vi hörs imorgon!


2008-09-28
14:58:33

Så himla skön... /S
Jag är inget stor fan av Christina Aguilera men den här låten tycker jag är så fin och skön!



Christina Aguilera - Save me from myself

2008-09-28
11:43:59

Söndag /S
Då var söndagen redan här :(
Solen skiner och det vore en perfekt höstdag om det inte vore så att det blåste en hel del. Jag släpade mig i alla fall ut på en joggingrunda imorse vid 10 när grabbarna fortfarande låg och sov. Det var riktigt tungt idag men jag försämrade inte min tid alltför mycket. Väl ute så slogs jag av hur mycket jag gillar det östgötska landskapet... Karlstad är fortfarande den stad jag vill bo i men det beror enbart på de människor som finns där. Annars måste jag erkänna att jag föredrar både Linköpings stad och landskap framför Karlstads, framför allt älskar jag alla de stora ekarna nu på hösten.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen är det dags att tvätta. Om ett par timmar åker D hem, och även om det varit kul med besök så ska det bli skönt att få vara ensamma de sista timmarna av helgen.

Hoppas ni haft en skön helg...!


2008-09-27
17:36:38

Our day so far... /S
Det blev ungefär som jag trodde idag med mycket TV-tittande. Vi tog oss dock ut på en långrpromenad då vi gick till Gamla Linköping och tillbaka för att handla lite godis vilket blir en sträcka på totalt ca 6 km. Väl hemma började grabbarna kolla på någon film och jag tittade på dubbelavsnittet av Grey´s anatomy :)

Jag är glad då det verkar som att killarna har lagt ner planerna på en utekväll - jag har verkligen ingen som helst lust att gå ut ikväll! Jag håller istället tummarna för en repris av kvällen igår, det känns ganska lagom efter en praktikvecka, speciellt då det är den första veckan innan man kommit in i den dygnsrytmen och tempot.

Imorgon är det söndag och jag måste säga att jag känner en viss press över att inte ha kommit iväg på någon joggingrunda sedan i måndags! Jag ska dock försöka ta mig iväg imorgon bitti då både D och T ändå sover nästan en timma längre än vad jag orkar göra. Mitt mål är ju att springa 3 dagar i veckan men som jag nämnt tidigare så är jag nöjd om jag bara tar mig ut två gånger under praktikveckorna - dels för att man är hemma så sent men framför allt för att jag under de veckorna cyklar över en mil om dagen vilket jag tycker är träning så det räcker.

Nu ska jag ta och börja med kvällens middag, det blir nästan lika god mat som igår då jag ska göra tacopaj :)
Senare ikväll blir det väl någon film, vi får se om det blir en ny film eller om vi kanskte tar och tittar på Braveheart som visas ikväll kl 21 på 6:an. Tycker filmen är riktigt bra men den är lite jobbigt lång då den håller på ända till 00.35!

2008-09-27
15:21:59

What to do? /L
Usch vad jobbigt det är när det finns flera program/filmer på tv. Vilket i-landsproblem jag har.

TV4Film - En hondjävuls liv och lustar (har sett den tidigare men den är underhållande) 19.20
TV1000Family - Miss Potter 19.00 (Aldrig sett, så den ligger på prioritet)
TV400 - Emmygalan 21.00 (Missade den)
Kanal 5 - Sleepers 22.30 (såg den för flera år sedan, jäkligt bra, jäkligt obehaglig)


2008-09-27
15:06:38

Lärartips? /L
Den här artikeln fick mig att tänka på hur jag och Sandra nr 2 skojar om dagarna. Vi brukar skoja om lärare som får panik över att inte kunna svara på elevernas frågor. Vi skriker av skratt när vi illustrerar lärare i panik. Lösningen är inte alkohol men jag kunde inte låta bli att skratta lite när jag läste detta. Fy fan vad pinsamt. Skulle jag inte få sparken efter en sån här sak skulle jag nog själv säga upp mig. Läs här. Dagens lärartips - Dick inte under arbetstid.

Ps. Jag gillar verkligen "riskerar att få sparken" - vad krävs det egentligen? Ds.

UPDATE:

Skiten fortsätter med att läraren är tidigare dömd för bland annat misshandel, ofredande, olaga tvång och sexuellt ofredande i Sverige. Jag säger så här, vi har alltså många arbetslösa lärare - finns det ingen bättre än den här människan? Fy fan för Sverige. Läs artikel nr 2 här.

2008-09-27
14:44:59

Renovering Del 4




Kylskåpet ska in (står i hallen) och resten är småsaker som ska fixas. Har dock fortfarande inget vatten eller el.











Nu fattas bara badkaret av själva inredningen. En vecka kvar, en vecka kvar!

Tidigare inlägg:
Renovering del 3
Renovering del 2
Renovering del 1

2008-09-27
14:32:43

Bilder från shoppingen /L
Fick 12 timmars sömn i natt. Kändes som liite för länge men väl behövligt!
Jag är jäkligt trött på baracken nu. Jag vill ha mitt eget kök och badrum NU! EN vecka kvar....
J åkte iväg och köpte frukost, det blev tonfisk-baugette för mig med apelsinjuice, gottigott! Till det blev det Greys anatomys nya avsnitt. Underbart.

Här kommer bilder på vad jag köpte i torsdags!



Lila kofta, 399 kronor hos Åhléns, men ingen rea tyvärr.



Grå klänning, 249 kronor hos Indiska. Det var dock rea tyvärr minns jag inte vad jag gav.



Svart kappa, 699 kronor hos Kappahl.



Grå mössa, 99 kronor hos Kappahl. Kappan och mössan tillsammans gick på 598,50 eftersom det var rea!

2008-09-27
13:30:50

Lördag /S
God förmiddag på er!
Då var det lördag, underbart härligt med en ledig dag efter den tuffa dagen igår. Igår kom kompisen D hit som jag redan nämnt och det blev god mat på kvällen som följdes av filmen American gangster. Jag har hört att den ska vara bra, och vi tyckte nog alla att den var helt okej men kanske lite för händelselös och lång ibland. Efter en praktikvecka och det faktum att varken jag eller T brukar sitta uppe om nätterna gjorde att jag var ganska så trött efter filmen, men vår gäst är snarare en nattmänniska så vi satte igång film nr 2, Kung fu Panda. Efter en halvtimma orkade jag dock inte längre utan lämnade herrarna för den sköna sängen. Det är ju trots allt Ts kompis i första hand :op

Som jag tidigare nämnt så känner jag inte direkt för besök för den här helgen, låter ju kanske lite egoistiskt, men denna helg ville jag vara själv med älsklingen, kanske gå en runda på stan och så... men killar i allmänhet brukar ju kanske inte vara så intresserade av att gå på stan, och tyvärr stämmer det även in på D. Så det verkar som att det kommer att bli en dag i lägenheten med tv-tittande. Sen pratades det även om att vi eventuellt skulle gå ut ikväll, något jag absolut inte känner för... men vi får väl se hur det blir. Känner mig som sagt inte så social denna helg, men man får väl göra det bästa av situationen!

2008-09-26
18:02:37

Köpmani? /L
Igår klirrade det till i kassan när CSN och J:s lön trillade in på kontona. Vad bättre att göra än att spendera?
Vi drog till IKEA för att köpa lite smått till lägenheten nu när den snart är klar (en vecka). Nya handdukar, duschdraperi och krokar till köket hamnade i vagnen. Jag har då aldrig gått eller snarare småsprungit så fort som jag gjorde med J. Han gillar iiiinte att strosa runt. Jag hann knappt se någonting. Lite smått irriterad över detta for vi vidare till Bergviks köpcenter för att kolla på de efterlängtade skorna. Vi kom till första skobutiken och jag hade svårt att bestämma mig för om 1500 kronor verkligen var värt att spendera på just dessa skor. J såg ut att börja gråta vilken sekund som helst så jag helt enkelt gav upp.
Arg eller snarare ledsen marscherade jag till bilen igen efter sisådär 10 minuter av "shopping" med J. Vi kan verkligen inte gå tillsammans på det sättet. Då måste vi skiljas åt för att sedan mötas upp, annars tar vi nästan livet av varandra. Karlar. Jag kan inte handla mina "mål" ensam eller med någon jag inte riktigt litar fullt ut på. Jag måste veta att personen i fråga säger sanningen till mig. Det finns 3 personer i mitt liv som jag litar så mycket på.

När jag kom hem lade jag mig demostrativt i sängen för att förtydliga mitt mycket ledsna inre. J hade dåligt samvete och jag beklagade mig över att min bäste vän bodde så långt bort och hur mycket jag skulle önska att jag hade henne nu! Efter att jag ätit och vilat en stund oooooooch tyyyyp förlåtit J så sms:a jag mamma. Hon ville med som tur var.

Det blev då ett besök till Karlstads tjejkväll, då butikerna hade öppet till 21 och hade reor. Jag aldrig sett så mycket kvinnor på en och samma gång. Totalt såg jag nog 8 karlar. De antingen åt de väntades på frugorna, eller bara väntade på en stol eller satt i bilen och väntade. Haha. Det såg riktigt roligt ut. Det var visserligen mycket folk men väldigt mysigt! Det var bara tjejer som sagt och det blev en speciell stämmning, precis som om alla unnade sig att gå på stan tillsammans med vänninorna, systrarna, döttrarna eller sin mamma. Jag tyckte det påminde om julhandeln men inte lika eländigt med slask. Jag träffade tjejer som jag kände, gamla klasskamrater från gymnasiet och inte minst Sandras familj, den kvinnliga sidan. Då kände jag faktiskt igen vad synd det var att du bor så långt bort. Hade varit kul att gå på tjejkvällen tillsammans.... =/

Jag fick mig en hel del så som nya stövlar, en grå lång "klänning", en lila oversize-kofta, mössa, höstjacka/kappa, 4 behåar och till dessa ingick faktiskt trosor! Jag tror det var allt. Mamma höll sig till 20.50 tills hon också köpte lite.
Så shoppingen som började mindre bra slutade lyckligt.

Idag åkte jag och brorsan ut till Bergvik för att kolla lite. Jag ska nämligen med J ut imorgon på ett nytt försök, tänkte det var bäst att kolla lite innan så jag vet vart jag vill gå... haha...
Ikväll får vi besök, känns inte riktigt som vi har ett hem för det men men, jag tror inte grabbarna bryr sig så värst. Jag har köpt mig naturgodis men har under detta inlägg nästan ätit allt redan.

Nu har jag även bestämt mig för att fortsätta som blond, verkar som det passar mig. Blondiner har nog lite roligare trots allt.

KRAM!


Nya stövlarna från igår! 499 kronor på Din sko, men var på rea. Idag köpte jag en fuktcreme till ansiktet (hur kan man klara sig utan?), blondare snart men fetare av godis!

2008-09-26
16:12:13

ÄNTLIGEN helg! /S
Fy fasen vilken dag alltså!
Ungarna var som små monster - till och med de som vanligtvis knappt yttrar ett ord. Det känns som att jag bara skällt på barnen idag vilket inte är så roligt. Sista timman bestämde M som är huvudansvarig nu att de fick göra vad de ville, jobba eller spela spel eftersom det var deras sista lektion för veckan men det blev kaos! Ljudnivån var jobbigt hög, barnen tjafsade om spelen och vilka de skulle spela med, sparkar och knytnävar kom flygandes här och var och ord som hora, fitta och idiot kom ur var och var annan mun. M försvann för att prata med en pojke som hamnat i slagsmål så efter en att det bara verkade bli värre och värre så orkade jag inte mer utan bara vrålade till att de skulle vara tysta och plocka undan alla spel... det var kanske 5 av 18 barn som reagerade! Därmed blev det ännu ett vrål som faktisk nådde fram till de flesta och jag fick dem att börja lägga tillbaka spelen och hämta sina arbetsböcker istället. Min mentor kom in precis när jag började vråla - antar att hon ville se hur jag hanterade kaoset, men hon tyckte tydligen inte att de skulle jobba de sista 20 minutrarna utan bad istället alla barn att sätta sig på golvet i en ring och därefter hade hon ett "skäms-på-er-samtal" med barnen. När de väl slutade så tvingade hon alla barn att be mig och M om ursäkt innan de gick hem vilket alla barnen gjorde utom ett men den killen var sjövild och bara bankade på alla dörrar så jag orkade faktiskt inte bry mig...

Innan jag och M gick hem så pratade mentorn kort om den kommande veckan. Hon berättade att hon nu inte tänkte vara i klassrummet alls (inte för att jag sett henne denna veckan heller!) och att vi själva här efter får ta alla konflikter och eventuella telesamtal till föräldrarna, äta med barnen. Vill vi att hon ska ingripa i någon konflikt får vi istället hämta henne än att hon utgår ifrån att vi vill ha hjälp. Den stora förändringen som jag ser är att man måste äta varje dag med barnen och att vi får ta ALLA konflikter själv. Den biten känns tuffast då det är så jäkla många konflikter i den här klassen och många av dem är väldigt våldsamma...

Men nu är i alla fall helgen här! Väl hemma så såg jag att bostadsbolaget nu har varit här och rensat vår uteplats så den ser riktigt fin ut! Men tyvärr är det ju lika glest, om inte glesare med buskar så jag tror fortfarande inte vi kommer använda den så mycket, men nu måste vi börja sköta den, annars kommer de debitera oss i fortsättningen för någon som rensar åt oss och det har vi ju ingen lust med.

T är nere på stan och "hämtar" D så jag har kört en snabbstädning här hemma, av toalett och kök, samt plockat och dammsugat i resten av lägenheten. Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen och när jag är färdig så hoppas jag att jag kan se Grey´s anatomy!!!! För ni har väl inte missat att säsong 5 hade premiär i USA igår...

Hoppas ni får en skön kväll!!

2008-09-25
16:59:09

Lååååång dag /S
Idag ringde klockan redan 05.50, var sjukt trött när klockan ringde men lyckades att komma iväg i tid så att jag var framme på skolan 5 i 7 då det var dags för möte i arbetslaget. Det var lite segt då det inte käneds som att vi fick så mycket gjort. När barnen väl kom så saknades en vikarie så därför fick jag följa med halva klassen på deras historiepromenad istället för att vara i klassrummet.
Promenaden var ganska mysig med barnen från "min" klass var överallt förutom där de skulle vara - men det var inte jag som hade huvudansvaret så jag skämdes inte! Det jobbiga med att följa med var att man inte fick en enda rast mellan kl 7 och 12, och när jag väl fick rast så hann jag inte så mycket mer än att äta innan det var dags att släppa in barnen. När barnen sen slutat var det dags för möte igen i arbetslaget och där satt vi tills klockan blev halv 4. Så på hela dagen har jag haft en rast på 20 minuter. Inte för att mötena i arbetslaget är särskilt ansträngande men det är ändå väldigt jobbigt att inte få någon rast och varva ner och tänka på annat.

Jag och M blir mer och mer less på vår mentor - det känns inte som att hon är vår mentor, snarare som att vi vikarierar för henne då hon knappt syns till i klassrummet. Jag vill i för sig inte ha henne i klassrummet hela tiden men jag vill ändå veta var jag kan få tag på henne om något händer - men hon har bokat in utvecklingssamtal och det känns kanske inte helt okej att göra utan att prata med oss först!

Imorgon är det äntligen fredag. Jag ska försöka skynda mig hem från praktiken så att jag hinner städa lite innan D kommer vid 15-16. Nu ska jag lägga mig på soffan och inte resa mig förrän T kommer hem och fixar lite middag :)

2008-09-24
20:53:18

Skön kväll /S
Jag måste säga att det var ett bra beslut att skippa joggingen idag. Istället fixade jag middagen och därefter gjorde T och jag i ordning ett superskönt skumbad och tog med oss vår lilla bergsprängare och lyssnade på Katie Mehlua.
Resten av kvällen har jag suttit med en kofta, mjukisbrallor och filt uppkrupen i mitt sköna soffhörn och tittat på Friends och just nu på Top Model. Känner mig skönt avslappnad och lite småtrött så det bådar ju gott med tanke på att jag börjar kl 7 imorgon och måste sussa tidigt.
Men nu ska jag se klart Top Model och sen blir det två Friends-avsnitt innan jag ska hoppa i säng :)

Sov gott mina vänner!

2008-09-24
16:01:17

Heroes /L


I veckan hade ääääntligen Heroes säsongsstart (i USA) efter ett mycket långt och pinande uppehåll. Nu är den här serien inne på tredje säsongen (tror jag bestämt) och det kan vara knepigt att förstå allt då. Men jag tipsar er verkligen om att se den från början, det är värt det!

2008-09-24
15:57:38

Onsdag /S
Då har man tagit sig igenom halva veckan och två dagar återstår... måste erkänna att jag längtar efter helgen, att få ta det lugnt. Allra helst hade jag velat ha en kväll med underbart god mat, ta ett riktigt varmt och skönt skumbad med älsklingen och prata om allt och inget, och därefter när man är varm och totalt avslappnad så kryper man ihop i soffan och tittar på någon film och äter något gott till det.
Riktigt så kommer dock inte helgen se ut då D kommer på besök hela helgen. Det ska bli kul men min energinivå är inte så hög så att jag uppskattar det fullt så mycket som jag borde.
Som tur är så är D lika lugn som mig och T så det blir nog inte direkt full rulle...

Nu försöker jag ladda energi för att ge mig ut på en joggingtur, men magen kurrar och jag känner att jag blir tröttare och tröttare så det är nog bäst att jag ger mig iväg snart om det ska bli någon runda idag.

Imorgon är det lång dag som gäller, börjar kl 7 och slutar kl 16 så det kommer bli tungt :/

Jag är snabb i vändningarna!
precis efter att jag publicerade inlägget bestämde jag mig för att skippa joggingen och istället fixa middag och sedan ta det där sköna skumbadet innan jag parkerar mig själv i soffan resten av kvällen. Jag förtjänar det tycker jag :)

2008-09-24
15:30:43

Inga kommentarer /L


Behöver jag uttrycka min åsikt?

Frågor
1) Ska klänningen se ut så eller har den glidit ner?
2) Vad sa maken?
3) Vad sa gästerna?
4) Hade hon ingen spegel?
5) Har klänningen gått isönder?
6) Var den på rea?
7) Betalar NÅGON för sånt här?
8) VEM designar en sån här klänning?
9) Sa han "ja"?
10) Vad sa svärmor...............och svärfar?

2008-09-24
15:19:58

Vote /L
Nu kan man tydligen rösta på veckorevyn.com på årets blogg. Jag tycker ju självklart det vore roligt att vinna men inser att vår chans är ganska så extremt liten. MEN kul vore det. Om du har hjärta att rösta på oss, gör det här.


2008-09-23
18:58:37

Trötter /S
Jisses, not good! Somnade på soffan förut, jag antar att de sena kvällarna och tidiga mornarna hunnit ikapp mig.
Det var dock inte bra att jag somnade... om jag har svårt att somna annars så lär det ju inte bli lättare att somna ikväll efter 1,5 h tupplur.

Nu har i alla fall T precis kommit hem så snart är det mat som gäller!

2008-09-23
16:08:55

Tisdag /S
Den här dagen var mycket bättre än gårdagens VFU-dag, och sen hade jag sån "tur" att konferensen var inställd så jag slutade 14.15 istället för 16. Sen var M sjuk, måste erkänna att det var rätt skönt - det kan bli lite jobbigt med tre vuxna på 18 barn, och de sista två timmarna är de alltid halvklass.

Väl hemma så kollade jag mailen och nu har jag och M gjort upp att de första 1,5 veckan ska ägnas åt litteraturläsning och den tiden kommer jag vara i Karlstad. Så jag kommer till Karlstad strax efter kl 22 den 24/10 och lämnar Karlstad den 5/11 med 17.15- tåget. Så det blir NÄSTAN två hela veckor hemma i Karlstad. Det kommer ju förstås bli en hel del plugg, men man har ju i alla fall ett par lediga timmar varje dag + alla helger.

Nu ska jag slappa tills T kommer hem och fixar käk :)

2008-09-22
21:13:45

Jogging och TV /S
Joggingrundan idag gick bra men jag var seg i benen efter att ha cyklat fram och tillbaka till praktiken, så trött i benen men inte så totalt slut som jag brukar känna mig så det känns ju skönt :)
När jag var hemma i helgen så fick jag en sån vindjacka jag suktat efter av mamma som hon köpt på rean men som var för stor för henne, och idag provade jag den för första gången. Precis som jag trodde så var min nya tröja i kombination med den nya vindjackan helt perfekt att springa i! Nu har jag i alla fall avklarat veckans första joggingrunda, förhoppningsvis når jag målet att springa tre gånger denna veckan men jag är nöjd om jag orkar ta mig ut två gånger då jag ändå cyklar över en mil om dagen och är slut efter en dag på praktiken.

Just nu sitter jag och tittar på säsongspremiären av toppform där man på 12-veckor ska försöka få en niondeklass i "toppform", man vill bevisa att fysisk aktivitet förbättrar elevernas skolresultat. Så det kan vara intressant att se på det både för att kanske få träningstips och sen är det självklart intressant att se det i rollen som näst intill färdig lärare!

Nu ska jag titta en stund till på TV och sen är det dags för lilla mig att nanna då jag tror att jag börjar redan klockan 7 imorgon :(

2008-09-22
15:36:29

Hej mitt namn är kn*llhora! /S
Fy fasen va jag är trött... den här första dagen på långa praktiken gjorde mig bara så less, redan efter första lektionen hade jag hunnit bli kallad jävla knullhora 5 gånger, och blivit ombedd att sticka tre gånger. Dagen fortsatte med ett utbrott från en elev som började slänga stolar och med hans kamrater som hånskrattar åt honom - att se så många 8-åringar vara så hånfulla fick mig nästan att må illa.
Nu är jag i alla fall äntligen hemma och jag är så jäkla trött då jag somnade väldigt sent igår. Ikväll ska jag dock se till att peta i mig Valerina Natt innan jag går och lägger mig.

Idag när jag pratade M som jag gör praktiken med så pratade vi om den förskolespecialisering som vi båda tänkt läsa i höst. Hon berättade att hennes kompis som läst samma specialisering berättat att man under det halvåret har 7 veckors praktik i sträck!!!! Låter helt underbart bra... hoppas bara att det är samma sak som gäller även för vårens kurs :)

Just nu sitter jag och tittar på TV och försöker samla energi till att först gå och handla så att jag kan laga mat sen, och dels för att ge mig ut på en joggingtur. Jag har egentligen ingen större lust för jogging men då det här är en av de dagar då jag slutar tidigt så är det lika bra att passa på.

Under mina bloggbesök har jag sett flera som varit inne på denna sida och "gjort" barn, så jag kunde inte låta bli utan gjorde det samma och så här skulle alltså mina och Tobias barn se ut enligt dem.


           

Riktigt söta om jag får säga det själv!

2008-09-22
09:15:39

The morningprocess /L
Jag vaknade av väckarklockan 07.30 och trodde att jag ställt den fel - med andra ord att jag kunde sova lite till. Till slut vaknade även min hjärna och jag insåg att det tyvärrrr var dags att stiga upp. Det tog alldeles för lång tid i duschen och givetvis hamnade jag i en stressig situation när jag kollade in klockan och bussen skulle vara här om 5 minuter. Jag väckte hela huset då jag i detta stadiet riktigt fått igång det dåliga morgonhumöret. Helt underbart tjuter mobilen, Sandra nr 2 är sen och kommer inte in till stan förrän 10 - jag kan pusta ut och käka frukost i lugn och ro! Stackars J däremot skrek utifrån  hallen "hej då" och smällde igen dörren precis innan jag hann be om ursäkt för mitt utbrott och bärsärkargång denna morgon.

Nu sitter jag här och VÄNTAR på att klockan ska bli 09.35 så jag kan gå ut och ställa mig som alla andra Karlstadsbor vid busshållsplatsen muttrandes över hur jäkla gråtrist livet är med samma procedur varenda dag.


2008-09-21
23:20:10

Jäkla SJ! /S
Idag var det alltså dags för hemresa. Vi hade bokat en perfekt resa som gjorde att vi fick en hel dag hemma i Karlstad och skulle vara framme kl 20 i Linköping som kändes som en lagom tid för att hinna packa upp och packa inför morgondagen samt varva ner så man kan somna.
Kl. 17.15 när tåget ska gå sitter vi dock inte på vårt X2000 då man istället satt in ett skruttigt ersättningståg som är så segt, så den tid vi skulle befinna oss i Katrineholm för tågbyte satt vi i Hallsberg! När vi närmar oss Katrineholm får vi veta att Linköpingståget inte kunde vänta in oss stackare utan lämnat oss till vårt öde eller rättare sagt till kl. 21-tåget! Så istället för att befinna mig i min sköna lägenhet kl.21 så kliver vi alltså på tåget i Katrineholm kl.21...
Så... JÄVLA SJ!!!

Nu är vi i alla fall äntligen hemma och nu känner jag att jag nog kan somna... känns mindre kul att man ska upp supertidigt imorgon för att ha praktik, vill ju komma hem och somna tidigt idag ju!

Hur som helst så fick vi ju två timmar till att göra ingenting i Katrineholm, under de två timmarna insåg jag en bra sak. Det är nämligen så att under de två första veckorna på ex-arbetet (v.44-45) har jag och M tänkt ägna åt att läsa litteratur om ämnet. Min tanke är då...varför göra det i Linköping när jag inte har några tider att passa?! Så om M är med på det hela så kommer vi tillsammans leta upp och låna litteratur, men direkt efter tentan fredagen den 24/10 så kan ju ja dra med mig alla böcker hem till Karlstad och läsa litteraturen där i två veckor och sen ägna lediga helger och eftermiddagar åt folket därhemma. När jag väl åker tillbaka till Linköping är vi nästan inne i mitten på november så då behöver jag inte åka hem förrän till jullovet igen. Låter perfekt i mina öron...! Har mailat M om det hela och hoppas som sagt att hon tycker det är helt okej... :)

2008-09-21
15:01:50

Renovering del 3






Som ni ser är kökets inventering uppe, den senaste veckan har listerna och kaklet kommit upp. Det känns som det närmar sig slutet!



I badrummet däremot ser det liiite värre ut. Här är bara mattan på men den syns tyvärr inte här. Två veckor kvar av renoveringen. Förhoppningsvis kommer nästa helgs bilder se trevligare ut.

Renovering Del 1
Renovering Del 2

2008-09-21
14:48:35

Doglife /L


Åsa älskar sin "moster" Sandra. Det är Kärlek det.


2008-09-21
14:31:08

Mamma Mia /L


Som Sandra skrev så var vi på bio igår och såg Mamma Mia. Filmen handlar om Sophie som genom sin mamma Donna dagbok (Meryl Streep) försöker hitta sin pappa. Problemet är att Donna hade jäkligt roligt under den sommaren och det finns tre möjliga pappor, Harry (Colin Firth), Sam (Pierce Brosnan), Bill (Stellan Skarsgård). Sophie bjuder in dessa tre till sitt bröllop utan sin mammas vetskap. Det blir sedan kaos på den grekiska (underbara) ön. Mamma Mia är en helt underbar glädjespridande film som man definitivt ska ha i filmhyllan. Vi älskade den och jag behöver vill inte skriva att den innehöll bra musik. Det var kul att se dessa filmstjärnor sjunga härliga ABBA-låtar, det var väl inte RIKTIGT i samma klass som orginalen men ändå. Colin Firth fick även visa en roligare sida än den vi är vana vid (stela britten). Absolut sevärd!

2008-09-21
13:38:31

Söndag /S
Då har dagen för hemresan redan kommit! Jag har hunnit att träffa alla jag ville träffa men som vanligt önskar man att man hade haft en extra dag...
Torsdagen spenderades här hemma då vi kom ganska så sent på eftermiddagen, lite prat med mamma medan T och pappa kollade på någon film. Fredagen åkte jag och T till Ikea och köpte födelsedagspresenter till hans syster, det är viserligen 1,5 månad kvar tills hennes födelsedag men då det var lite större grejer så vill vi inte släpa med det på tåget ifrån linköping. Så nu är det avklarat, nästa present är mammas och Ts mamma som fyller jämnt... några förslag?

På dagen kom mina söta syskonbarn och systrar  så vi umgicks med dem en stund innan vi lånade mammas och pappas bil och åkte ut till Ts sommarstuga för att äta middag med hans familj. Där blev det enkväll med god mat och mycket prat om allt och inget. Lördagen lämade jag familjen T ganska tidigt och åkte hemåt, det blev lite shopping med mamma innan det var dags för bion Mamma Mia tillsammans med mamma, farmor, L och min ena syster.

Bion var skitbra! Älskade verkligen filmen och den får nog bli en del av min egen privata filmsamling, dåå man bara blev så glad av den. När bion var slut vid halv 9 följde jag med L hem för att se hur hennes hem såg ut mitt i renoveringen, vilket var lite smått kaotiskt, tycker riktigt synd om dem som tvingas bo i eländet. Vi gick sen hem till Ls mamma och spenderade kvällen där.

Idag är jag barnvakt en stund åt mina syskonbarn, och sen blir det lite käk innan det är dags att hoppa på tåget... Nu har jag inte tid med er mer....See ya!

2008-09-19
22:32:24

The crocko-albino /L


Inte den mest vanliga alligatorn kanske. Denna vita sak är faktiskt livslevande och finns på California Academy of Sciences i San Francisco. Häftigt. Hur blir man albino egentligen? Källa.

2008-09-19
20:51:49

Goodies /L
Musik. Underbart härligt. Här kommer några gamla favoriter.




Dusty Springfield - Son of a preacher man



Bette Midler - The Rose



The Supremes - You Can't Hurry Love




Bette Midler - Beast of burden

2008-09-19
17:01:28

Lovely shopping /L


Fynd! Vita tygskor för 29,50 kronor. Jag grabbade snabbt ett par och betalade. Snyggt till allt.








J skrattade åt mina ringar och hävdade att jag fortfarande beter mig som ett barn, WHAT? Ringarna är ju jättecoola och alla tre blev mina för 22,50 kronor. Roliga associarer.



Vitt, långt bomullslinne för 50 lappen.

Härligt! /Linda

2008-09-17
22:03:10

Fäll en tår /L
Usch, jag sitter här och bölar för fullt. Ni måste bara läsa denna blogg. Det är så sorgligt vad orättvist livet är, men så fint mamman skriver.

http://levaidag.blogg.se/2008/september/ - Mamman

http://jagefrisk.blogg.se/ - Dottern

2008-09-17
20:00:54

Försöker vakna till liv... /S
... och just nu tar jag hjälp av dessa två låtar;

Kate Perry - I kissed a girl


Lady GaGa - Just Dance

Någon som har några andra låttips som får en att bli lite piggare?

2008-09-17
18:54:13

Zzzz /S
Herregud va jag är trött!
Inte en chans att jag kommer få något pluggat idag, blir snarare så att jag kommer ligga i soffan framför Tv:n tills det är någorlunda okej att gå och lägga sig. Måste dock även ta disken och packa ryggsäcken för hemresan som sagt... sååååå trött!!

2008-09-17
17:40:52

Hello /S
Seminariet blev inte riktigt så segt som jag trodde men det var inte heller jätteintressant.
På vägen hem passade jag på att springa in på biblioteket för att låna den underbara barnboken Vem är annorlunda? som jag ska använda i undervinsningen under praktiken. Jag hittade även en obk som heter Malins mamma gifter sig med Lisa. Den behandlar homosexualitet vilket jag tyckte lät perfekt, men efter att ha läst boken så känner jag att den är lite för komplicerad, den tar upp homosexualitet på ett konstigt sätt då flickans BÅDA föräldrar lever i ett homosexuellt förhållande - det är möjligt att barn har sådana föräldrar men det kändes så överdrivet som att barnen verkligen bara skulle uppfatta det som en saga. Inte nog med det, sen visade det sig att lilla Malin skulle få en lillasyster då Lisas nya styvmamma skulle ha barn med Lisas styvpappa efter att ha blivit inseminerad.
Jag tyckte helt enkelt att det blev lite mycket att ta med eleverna på en gång. Så om någon har en bra barnbok i minnet som tar upp homosexualitet på ett naturligt sätt så vill jag gärna ha tips!

Älsklingen har laboration ända till klockan 9 ikväll stackaren så jag är ensam fram till dess. Känner mig rätt trött, men förhoppningsvis vaknar jag till liv lite så jag orkar plugga lite inför morgondagens föreläsning. Ska även se till att packa allt  inför karlstadresan imorgon..

Hej så länge!

2008-09-17
16:53:58

Välj sida! /L

Har du en relation med konfliktproblem? Lösningen har kommit - i form av en Internetsida. På www.sidetaker.com kan ni lägga ut ert problem där båda sidorna får presentera sin version och besökarna kan därefter rösta på vem de tycker har rätt.

Det här är ju underhållning på hög nivå. Visserligen brukar de vara "de små sakerna" en relation som avgör  framtiden men det här är en sajt där större procenten är i-landsproblem. "Hon behöver inte alltid spola" - "Han är snål" - diskussioner. Mycket underhållande men kan tyckas fjantigt.


/Linda


2008-09-17
16:20:49

www.uppdragbarn.se
"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Länka du också!
www.uppdragbarn.se


2008-09-17
16:13:43

Du, efter plugget! /L
Tjilivipp! Ännu en dag in the school. Åkte in vid 10 trots att det inte var lektion på f.m. och pluggade matte (kors i taket). Tänk om man gjort så i gymnasiet? Haha. Kom inte ens på tanke då. I alla fall var det meeer ingående i olika huvudräkningsstrategier idag på föreläsningen. Skoghallsmodellen finns det tydligen något som heter, jag har aldrig sett den tidigare men en del använder denna. Liggande stolen var ju rena skiten enligt mig, jag är så van vid kort division. Jag verkligen avskyr tanken på att argumentera för varför jag väljer att undervisa just min strategi. Allt ska ha en baktanke i didaktik (självklart). Kan ni föräldrar inte bara acceptera och inte ifrågsätta mig =P Vore himla snällt. Haha.



En tjuvtitt på min nyaplånbok, i form av en groda (så klart!). 15 spänn på Pekås, som hittat.


2008-09-17
11:50:04

Onsdag /S

Hej på er!
Det blir kyligare  och kyligare ute... idag gick jag inte upp förrän klockan närmade sig halv tio men det var bara 8 grader ute. Tobias orkade inte hänga med på en joggingrunda utan föredrog att ligga kvar i sängen. När jag kom fram till spåret så såg jag dock att det var invaderat av skolbarn, så jag valde att vända hemåt igen och jogga en runda runt kvarteret, det är inte så långt men jag var nästan lika trött efter den rundan som efter den vanliga - jäklar va tungt det är att springa på asfalt!! I alla fall så fick jag dagens joggingpass avklarat även om det inte var så långt som vanligt.

Idag är det ett seminarium som gäller... kan inte direkt påstå att jag ser fram emot det - är så jäkla sega timmar! Men det är skönt att veta att det bara är det, och en föreläsning imorgon innan vi hoppar på tåget mot Karlstad. Det ska bli skönt att komma ifrån allt för några dagar och ladda inför de fyra kommande praktikveckorna.

Nu är det lunchdags och sen får man väl göra sig redo för att åka, see U later!


2008-09-16
22:29:56

Fördomsfull? /L
Nu ska jag skriva lite fy  fy fy - kommentarer, men man är inte mer än människa. Även jag är det, tro de eller ej.

Egentligen är det väl ingen av oss som bryr oss något värst om detta men det måste uppmärksammas ändå. Expressen skriver om Lisa Persdotter 28 bast (t.v) som är nyförlovad. Hon är inte känd för någonting förrän nu.
Hon är nämligen fästmö till gubben i mitten, Charles Simonyi 59 år. Han är en av USA:s mest kända datanördar med mycket på banken. Hans tidigare kärlek var ingen mindre än Martha (som inte borde ha sin egen tv-show enligt mig) Stewart. Personerna, alltså denna lilla triangel är väl skittråkig och inte speciellt intressant men vad i helskotta kan den här 28-åriga tjejen se hos den gubben. Kom inte och säg att de passar ihop. Det måste bero på pengarna. Alltså, jag själv skulle inte vilja vara med i denna triangel när de andra är lika gamla som mina mor- och farföräldrar. UUUSCH. Hur funkar detta? Komma hem till pappa med värsta farfarn och säga sig vilja gifta sig med honom. Det finns inte en chans att han skulle få en 28-åring utan de pengarna, inte en chans.


2008-09-16
21:51:45

Must tell you /L
Jag kolla lite på vår snygga blogg (som jag gjort, ja) JANTELAGEN släng dig i väggen!
I alla fall upptäckte jag att jag kan bocka av en önskning i "Vi vill ha"-kategorin, nämligen det här snygga badlakanet:



Passar utmärkt i mitt kommande grodbadrum.

Se tidigare inlägg.

2008-09-16
21:41:38

Inga bekymmer var det va /L
Jag har tänkt mig skriva ner en massa här som hänt och som jag har tänkt på. MEN, nu är jag helt blank.
Vad gör jag om dagarna då? Öhm. Denna vecka håller vi på med bråk. Alltså inte osämja utan det matematiska-bråket. Jag hör till den kategorin som fattar nada, jag har idag lärt mig att det inte bara finns "bråk" utan olika "bråk" men snälla fråga mig inte vad jag menar. (Jag förstår inte riktigt själv ännu).

Idag tvingades jag springa till bussen, jag kan konstatera att jag inte är redo för jogging ännu då mina lungor var på väg ut ur kroppen - bokstavligen.

Halva renoveringen är avklarad nu. Det är en besvikelse då de har skrapat upp väggen i hallen och gjort hål i garderobsdörren. Det suger rejält faktiskt. Med tanke på att vi fixa hallen själva. Själva renoveringen känns rätt slarvig dessutom då de bara målat ett lager färg i köket så det vita syns igenom. Badrumsmattan är full av bubblor men förhoppningsvis försvinner väl dessa till slut. Den kommande hyreshöjningen känns inte rimlig om vi säger så. Det som suger mest är att det de sabbade hos mamma har inte blivit fixat ordentligt heller, så jag förväntar mig inte att detta blir rättat.

Men jag se just på framtiden (harkel) - bara några månader kvar som student, sen väntas arbetslösheten. Kanske tvingas man flytta till Kiruna, nej just det ja. Där uppe sparkar de lärarna och stänger skolorna. Ja, det är alltså kört för mig.
Jag vill inte ta examen, skolan (hur slitsam och pissig den må vara) är faktiskt en trygghet. Jag vet vad som förväntas, jag har lite svårt att se mig själv som undervisande lärare om ett år. Jag vill men jag känner mig livrädd, alltså darrar i benen, muntorrhet och stammning-livrädd. 22 år och ansvarig för cirkus 25 ungars framtid? YES! Here I come.

Hakuna Matata, känns rätt långt borta just nu.

2008-09-16
16:37:02

En sten har lyfts från mina axlar :) /S
Som jag nämnt så känner jag mig oerhört stressad över allt nu, framför allt över den nuvarande kursen men även över vårt ex-arbete.
Idag satte vi oss och diskuterade igenom vår idé som förberedelse inför handledningsmötet och det visade sig at det var en bra idé! Han tyckte att vi hade en bra plan, med många bra idéer... det enda han möjligtvis oroade sig över var att vi kanske skulle ta på oss lite för mycket arbete och tyckte vi skulle kolla över allt och se om vi kunde göra någon avgränsning. Trots det så känns det så jäkla bra nu över arbetet, nu är istället den stora frågan om vi kommer hitta någon litteratur. Men som sagt - det här var en stor sak som oroade mig och som jag nu fått klarhet i...
Jag är dock inte helt säker på när arbetet ska vara färdigt vilket gör det lite svårt att göra en planering, men det finns säkert att hitta på LiUs hemsida bara man snokar runt lite.
Jag kan i alla fall meddela att vår frågeställning/problemformulering för arbetet är: Vad påverkar barns intresse för matematik? Vi kommer genomföra intervjuer och observationer av lärare och elever i tre olika skolor och tre olika klasser, och vi kommer göra en enkätundersökning av elevernas föräldrars attityd till matematik. Utöver detta så gäller det ju att hitta något skrivet som hjälper oss. Men som sagt så känns saker och ting lite lättare nu!

Nu ska jag ta lite mellanmål och kolla lite på TV innan det är dags att ta tag i dagens plugg... hoppas ni har haft en bra dag!

2008-09-16
11:50:16

Tisdag /S
Hej på er!

Idag var min "lediga" dag för att förbereda mig inför morgondagens seminarium.  Kl 13 ska jag dock vara på universitetet fär jag och M ska diskutera igenom vårt ex-arbete inför handledningsträffen vi har kl 15.
Som vanligt när jag ska iväg vid lunch så får jag 0 gjort i pluggväg, så jag är glad att jag orkade ta mig igenom boken igår och därmed inte har alls lika mycket att göra idag. Stressen har dock inte lagt sig ännu och tyvärr tror jag inte att den kommer att göra det förrän tentan är gjord. Det är så mycket som ska läsas och med motivationen i botten så har jag inte orkat hänga med i tempot och ligger nu ganska så långt efter. Det är inte omöjligt att hinna ikapp men det kommer att bli tufft eftersom jag kommer att få läsa en hel del under VFU-veckorna. Så kanske är det bra att vi delade upp ansvarsveckor så jag kan passa på att läsa de två första veckorna.
Det kanske inte är så smart att åka hem till karlstad denna tors- sön men jag tror att det kan hjälpa mig att komma igång.

Helgen därefter kommer ju D och hälsar på hela helgen men jag kommer nog få plugga lite då och lämna honom i Ts händer en del.

Nu är det dags att käka lunch, vi hörs i eftermiddag!

2008-09-15
19:15:33

Duktiga jag! /S
Jag lyckades faktiskt att pressa mig igenom även de återstående 50 sidorna men NU har jag fått nog av pluggande idag.
Jag har även hunnit med att baka chokladbollar och kört en omgång med tvätt - tyvärr blev det något fel på maskinerna så vi fick tvätta om allt men så kan det gå!

Nu väntar en kväll av bara slappande :)

Imorgon blir det mera plugg och sen ska jag iväg på handledningsmöte för ex-arbetet. Känns lite nervöst då varken jag eller M har tänkt något mer på det sen senast vi var där. Men vi ska ses innan och då ska vi nog lyckas komma på några bra frågor.

2008-09-15
15:28:11

Time for a break /S
Tro det eller ej men jag har faktiskt lyckats pressa mig igenom 55 sidor - tyvär återstår det minst lika många sidor i DEN boken, sen har jag annat som ska läsas. Men nu håller jag på att somna så det är dags för en paus. Min mage kurrar och vi har varken bröd eller frukt hemma så jag tänkte passa på att gå iväg och handla. Förhoppningsvis orkar jag med lite mer plugg idag.
Ikväll ska vi också ha så roligt att vi ska tvätta! Det är ett tag sedan vi gjorde då så nu har vi en hel del att göra, vilket känns mindre kul. Det är då det är skönt med färdiglagad mat i frysen så idag blir det simpel middag med makaroner och mina köttbullar :)

2008-09-15
11:32:13

12-veckors träningsschema /S
Jag antar att många är trötta på mitt tjat om min jogging men det här träningsschemat publicerar jag mest för min egen skull så att jag alltid hittar tillbaka till det, och är det någon mer som blir inspirerad så är det bara ett + i kanten :)
Jag tycker det är jämförbart med det schema jag redan kör, och jag skulle kunna hoppa in på v. 8 eller 9 kanske. Alltid bra att se lite exempel tycker jag!

Kvinnor som springer mer än 1,6 mil i veckan(= för min del blir som tänkt jogga tre dagar i veckan så blir det 5,3 km varje tillfälle vilket jag tycker låter genomförbart, det är ca 2 varv på mitt joggingspår som jag joggar nu) är smalare kring midjan och kring höfterna, får lägre blodtryck och högre nivåer av goda blodfetter än de som tränar mer lågintensivt. (Paul Williams.)

Träningsschema för 12 veckor

Vecka 1

Gå min/jogga min: 4/1

Antal repetitioner: 3

Total tid, min: 15

Antal gånger i veckan: 3


Vecka 2

Gå min/jogga min: 4/2

Antal repetitioner: 3

Total tid, min: 18

Antal gånger i veckan: 3


Vecka 3

Gå min/jogga min: 3/2

Antal repetitioner: 4

Total tid, min: 20

Antal gånger i veckan: 3


Vecka 4

Gå min/jogga min: 3/3

Antal repetitioner: 4

Total tid, min: 24

Antal gånger i veckan: 3


Vecka 5

Gå min/jogga min: 2/3

Antal repetitioner: 5

Total tid, min: 25

Antal gånger i veckan: 3


Vecka 6

Gå min/jogga min: 3/4

Antal repetitioner: 4

Total tid, min: 28

Antal gånger i veckan: 4


Vecka 7

Gå min/jogga min: 2/4

Antal repetitioner: 5

Total tid, min: 30

Antal gånger i veckan: 4


Vecka 8

Gå min/jogga min: 1/4

Antal repetitioner: 6

Total tid, min: 30

Antal gånger i veckan: 4


Vecka 9

Gå min/jogga min: 1/5

Antal repetitioner: 6

Total tid, min: 36

Antal gånger i veckan: 4


Vecka 10

Gå min/jogga min: 1/7

Antal repetitioner: 5

Total tid, min: 40

Antal gånger i veckan: 4


Vecka 11

Gå min/jogga min: 1/9

Antal repetitioner: 4

Total tid, min: 40

Antal gånger i veckan: 5


Vecka 12

Gå min/jogga min: 1/10

Antal repetitioner: 4

Total tid, min: 44

Antal gånger i veckan: 5


SÅ LÄSER DU TABELLEN: Rad ett: Vecka. Rad två: Antalet minuter för gång respektive jogging som utgör en sekvens. Rad tre: Antalet gånger som sekvensen av gå+jogging ska upprepas. Rad fyra: Den totala tiden för alla repetitioner, gång+jogging gånger antalet upprepningar. Rad fem: Antalet pass i veckan.


Före passen: Värm upp med en promenad på fem minuter.

Efter passen. Varva ner med en kort promenad. Stretcha vad, framsida och baksida lår samt höftböjare.

Intensitet: Gå i rask takt, jogga i den takten du själv känner att du klarar av.


2008-09-15
11:25:07

Måndag /S
Då var vi inne i en ny vecka! Den började dock illa då jag sovit uruselt inatt...tror det är att jag känner mig stressad, en sån jobbig inre stress - det känns liksom inte som att jag är stressad men jag känner det inom mig... skit samma, vet inte hur jag ska förklara. Hur som helst sover jag alltid som en kratta under de perioderna + att jag har svårt för att varva ner på kvällarna och verkligen bli trött.
Jag orkade mig i alla fall upp imorse och gav mig ut på min joggingrunda. Jag kan stolt meddela att jag nu är inne på min 7:e vecka med jogging, och på min 5:e vecka sedan jag satte upp mitt mål om att jogga 3 dagar i veckan, jag har bara misslyckats med det målet en gång, då jag missade en runda men då sprang jag en extra veckan innan så jag tycker det går på ett ut!

Idag invigde jag min nya tröja som inte riktigt var så bra som jag hoppats på. Den är superskön att ha på sig och att springa i men den absorberade inte så mycket av svetten som jag hoppats på, och tyvärr kommer man nog inte kunna jogga i enbart den så länge till då den inte är varm nog. Men jag är ändå nöjd med inköpet då den verkligen är skön, och jag kände att den andades då det inte blev så tätt som det blivit med de kläder jag haft förut, jag tror det är helt perfekt till en bra vindjacka som jag suktar efter... men det får som sagt vänta!
Jag vet inte om det var tröjan eller om jag bara var på hugget idag men joggingen gick skitbra, det var andra gången jag valde att inte gena på spåret och jag förbättrade min tid med 40 sek sen jag sprang i lördags!

Nu ska jag hoppa in i duschen och därefter är det frukost och plugg som står överst på schemat :/

2008-09-14
21:44:37

Söndag kväll /S

Hej mina vänner!
Så har helgen nått sitt slut... Tack vare vår lilla cykelutflykt så känns det i alla fall som att jag har gjort något vettigt idag. Väl hemma tog jag äntligen årets första bad och det var helt underbart skönt. Jag använde mitt nya badskum, lite väl mycket kanske då det blev en hel del skum... Sen plockade jag fram en skön skiva som denna gång fick bli Katie Mehluas platta Piece by piece och hämtade bergsprängaren i köket.
En timma senare var jag totalt avslappnad och mina fingertoppar hade förvandlats till russin.. men det var det värt!

Under kvällen bakades det en blåbärspaj precis som jag lovat, tyvärr blev den lite kladdig men det var inget fel på smaken i alla fall! Just nu ligger CASALL MOT CYKEL 270BSjag och tittar på filmen På spaning med Bridget Jones som jag måste erkänna är en av mina favoritfilmer, den är så fruktansvärt charmig!
Utöver det så kliar det i fingrarna... jag vill ju jättegärna ha en motionscykel nu inför den kommande kyliga årstidern, att Stadium har en modell som låter helt okej, och om man köper den via webben nu så kostar den 999kr istället för 1999kr. Men det får vänta... kanske kan man övertala mor och far till en lite tidig julklapp... eller snarare väldigt tidig...!

Imorgon bitti ska jag i alla fall inviga dagens inköp! Jag hoppas min nya träningströja är precis så bra som jag förväntar mig! Lovar att ge den en liten recension :)

Hoppas ni har haft en bra helg!

 


2008-09-14
16:02:27

Home again! /S
Sådär, då var dagens träning avklarad - nästan 1,5 mil på cykel. Väl framme så blev det lite shopping också, jag köpte den tröja jag redan spanat in och jag tror den kommer bli perfekt att springa i. Det var lite kul, för på vägen hem så såg jag en tjej komma och jSOC W MOVER LSogga i precis en sån tröja så det bådar ju gott. Jag hittade massor med fina och sköna träningsjackor också men de kostar ju som sagt lite mer så det får bli något att önska sig.

Även T shoppade, han köpte två t-tröjor i ett material som andas som han ska ha när han gymmar så det var en givande cykeltur. Tröjorna ser jag som en investering, men sen köpte jag även två flaskor med badskum som kanske inte kan klassas som en investering precis, men att bada utan badskum är ju värdelöst det hör liksom till att det doftar gott och och är fluffigt av skum i hela badkaret! Så nu ska jag ta en dusch och få bort den äckliga svett som blev av cyklingen och sen ska jag lägga mig i ett skööööönt bad.

Senare i eftermiddag/kväll när T gymmar ska jag baka en liten blåbärspaj som får bli till kvällsmyset!

Studiemotivationen är fortfarande väck, men humöret är dock desto bättre jämfört med imorse :)


 

2008-09-14
13:25:01

Förena nytta med nöje /S
Är som sagt seg idag samtidigt som jag är så rastlös. Men nu har jag övertalat älskade T att cykla med mig ut till Tornby för att köpa en träningströja till lilla mig :)
Så nu förenar vi alltså nytta med nöje då det blir en cykeltur på över en mil och nöjet blir ju själva shoppingen!

2008-09-14
13:18:14

Lördagskvällen /L


J bad mig att inte publicera sanningen. Men jag bjussar på detta. Har ni sett vilket elände? Inte undra på att man rullar fram. Jag måste verkligen bli frisk så jag kan jogga igen. JAG MÅSTE.

2008-09-14
12:23:34

Söndag /S
Idag är en lite jobbig dag. Inte för att något hänt utan för att jag känner mig stressad och samtidigt så fruktansvärt omotiverad till att plugga att jag helt enkelt inte orkar ta tag i det - och det i sin tur ökar bara stressen...
Förhoppningsvis orkar jag ta tag i plugget  lite senare idag... Överhuvudtaget så känner jag mig stressad över den här kursen. Jag tror mest det beror på att jag är så jäkla rädd att jag inte ska klara den på första försöket, när man är så nära slutet på utbildningen så vill man bara inte falla på målsnöret så att säga. Jag har visserligen tänkt läsa ännu en kurs men jag måste ändå klara lärarutbildningen innan jag får läsa den kursen så det är ju två helt olika delar.

I övrigt så finns inga planer för dagen, älsklingen pratade igår på att han skulle iväg och gymma men vi får väl se, han verkade också lite seg idag. Kanske kan få med honom på en promenad istället. Jag är i alla fall glad att jag orkade ta städningen igår!

Det ska bli skönt att komma hem till karlstad nästa helg i alla fall... när man bott hemma hela sommaren och är van att träffa alla så är det alltid lite extra skönt att komma tillbaka hem de första månaderna.
Jag håller också tummarna för att L ska hinna bli frisk så jag får ta en joggingrunda med min riktiga joggingbuddy! 

2008-09-14
00:09:34

I want more...! /S
I somras kostade jag på mig en ny uppsättning av träningskläder, det blev korta byxor, ett linne, träningsbh och nya löparskor. De har varit jättebra nu under sensommaren men nu mina vänner är hösten här och de kläderna funkar liksom inte längre.
Tyvärr har jag inte riktigt pengar för att köpa allt jag skulle vilja ha... Byxor kan man väl köra med vanliga brallor och långkalsipper när kylan slår till på riktigt mitt problem är snarare vad man ska ha upptill. De linnen jag har är fina men egentligen inte så praktiska har jag insett då de blir fuktiga när man svettas vilket göra att man blir kall.
Så min första investering som jag ska göra snart är en långärmad träningströja som andas.

SOC W MOVER LS

Jag gillar den här löpartröjan som andas ifrån stadium. Den kostar visserligen 300kr men jag tror det kan vara en bra investering  om jag tänkt fortsätta med joggingen (vilket jag tänkt göra så länge vädret och årstiderna tillåter).

Förutom att det börjar bli kyligt så är nästa problem de dagar som regnet öser ner. Jag har hittills bara behövt jogga i ösregn en enda gång men då blev jag verkligen helt genomblöt. Byxorna blev så blöta att jag fick springa och hålla i dem för att de inte skulle åka ner!
Jag har en vindjacka som varit bra hittills men den står inte alls emot väta och är nästan lite för tät. Jag har sett en på stadiums hemsida som jag verkligen gillar, den är både vind- och vattenavvisande + att den andas. Den kostar dock en slant (600kr) så det får vänta tills det är dags attSOC PACE JKT 2 börja önska sig julklappar.


Men som sagt så ska jag i alla fall investera i en långärmad tröja som andas så snart som möjligt då jag insåg under dagens joggingrunda med T att det blir för kallt att springa i vanligt linne och hoodtröja, själva tröjan är ju varm men man svettas ju och då helt plötsligt fryser man - ingen lyckad kombination!
Idag var förresten första gången som jag tog hela varvet och inte genade den sista biten. Den sista biten är inte mycket längre men förut har jag varit ganska så slut utan den biten men de sista gångerna har jag kännt att jag orkat lite till. T tänkte ta varvet två gånger men nöjde sig till sist med ett varv när jag inte hängde på. Själv fortsatta jag workouten med ett städningspass här hemma :op

Just nu funderar jag på om jag ska se på filmen Saturday Night Fever som visas på TV eller om jag ska följa Ts exempel och gå och lägga mig... 

Hur som helst... see U tomorrow!

 


2008-09-13
21:33:36

Second life /L


Vet ni vad jag gjort? Jag har faktiskt testat på "spelet" Second life. Det är uuuungefär som The Sims, med andra ord så är du en avatar ("en gubbe") och har ett annat liv. Second life är däremot mer för vuxna då du kan göra allt, och då menar jag allt. Jag hamnade i en låt oss säga väldigt intim värld som bara vuxna bör besöka. Du kan alltså ha ett andra liv, som titeln avslöjar. När du "föds" så att säga hamnar man på en så kallad födelseö, där var jag fast väldgt länge innan en snäll norska hjälpte mig vidare. Hon berättade hur saker och ting fungerade plus att jag fick lite nya kläder etc av henne. Det finns tydligen en oskriven regel, som jag råkade bryta, att man inte frågar så värst mycket om det "riktiga livet". För mig är det väldigt svårt att föra konversationer med människor när jag inte kan ställa vanliga frågor. Vad frågar man utan att det ska beröra verkliga livet? Nej, så jag förstod inte riktigt det. Spelet är eeeeeeeenormt och det är väääääääääldigt mycket att lära sig, det verkar faktiskt rätt roligt när man får lite kläm på det. Jag har dock lite svårt att förstå hur man kan leva sig in i spelet så mycket som vissa verkade göra. Norskan berättade att det var en hel del dramatik på "SL" och människor skapar verkligen relationer på detta ställa, hur man nu kan göra det utan att vara sig själv?

Vill du testa på så kan du göra det här. (Det är gratis)

2008-09-13
13:00:40

Mer hundar /L


Ja, det blir väldigt mycket djur idag, men kolla vad duktiga dessa hundar är!






2008-09-13
12:41:05

Kolla in hunden! /L


Hur är detta möjligt? Kan hundar verkligen räkna?

2008-09-13
11:50:29

Good morning /S
Då var helgen här som jag blev så glad för. Nu känner jag mig dock ganska stressad då jag har en hel del att hinna med under denna helg som jag inte riktigt insett tidigare - idag står jogging och städa lägenheten bland annat på listan, sen måste jag försöka att planera i lektionerna för VFU:n. Nu har jag fått lite direktiv via mail och det är mer jobb än jag räknat med. Jag kommer få ha huvudansvar de två sista veckorna av praktiken medan M har de två första. Vår sista ansvarsvecka kommer läraren att lämna över allt ansvar till studenten. Det jobbiga är att det lät som att hon vill att vi har egna idéer till alla lektioner den veckan. Att ta allt ansvar är helt okej med mig men jag hade inte räknat med att planera alla lektioner på egen hand utan hade kanske tänkt planera hälften av dem och sedan följa det arbetsmaterial hon hade planerat. Det jag har funderat på hittills har varit svenska ämnet så det jag behöver planera nu är främst matte och SO som helst ska handla om Linköping.

Utöver lektionsplaneringen så har jag en del att läsa inför den kommande veckans seminarer... så just nu känner jag mig mest bara stressad över allt som ska hinnas med denna helg!!

Hoppas ni kan njuta mer av er helg...!

2008-09-13
11:17:19

Stackars liten /L
Jag mår så dåligt över sånt här. Detta får mig att gråta av ilska. Varning för starka bilder.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article3307163.ab


Hur fan kan man göra så?????????

2008-09-13
11:10:35

Indiana Jones 4 /L


I Indiana Jones och kristalldödskallens rike (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) möter vi återigen Harrison Ford men denna gång något äldre. Vad händer i filmen då? Jones träffar på Mutt (Shia LaBeouf), tillsammans försöker de finna en magisk dödsskalle, som även ryssarna är ute efter. Skurken spelas av Cate Blanchett, en iskall person. Mycket kortfattat om handlingen men det är väl roligare att inte veta allt! Filmen var lite speciell, en mycket bra början men den tappar lite mot slutet tyvärr. Den blev liiite väl extrem i slutet enligt mig men samtidigt är det så typsikt Jones-filmerna med dessa effekter. Det finns detaljer som förstör för mig men jag ska inte skriva, bättre ni upptäcker det själva i så fall. Gillar du Indiana Jones-filmerna tror jag inte du blir besviken, filmen är bra men den kunde varit bättre.

2008-09-12
21:05:24

Dagsläget /L






Ursäkta den dåliga kvaliten. Så här ser det alltså ut nu. Här sitter vi framför en varsin dator, med varsin läsk (vattnet vågar jag inte dricka, det är gult) och Billys pizza i frysen. Haha... mysigt.

2008-09-12
15:33:54

Helgen är här! /S
Hej på er!
Imorse när jag vaknade kunde jag knappt fatta att det redan var fredag...det var i alla fall underbart att veta att helgen är här. Föreläsningen imorse var riktigt intensiv - den hölls av min skrämmande tutor och handlade om konflikthantering. precis som på sina seminarier så var det inte en enda tyst sekund för vila, pennan flög fram sida efter sida. Men ämnet var ju i alla fall intressant så det kändes som att man fick ut något av de två timmarna.

Resten av dagen har jag dock inte fått ut så mycket av, joggingrundan har inte blivit av då jag hoppades att T skulle följa med men han hade ingen ork idag men lovade att följa med imorgon, så min joggingrunda får vänta tills dess också.
Så idag blir det soffan som gäller och jag funderar starkt på att ta höstens första bad innan vi kollar på någon film.

Vad har ni för planer för kvällen?

2008-09-12
13:19:26

Johnny busen /L
Här kommer lite bilder från Johnnys första dag tillbaka. Han är så mager nu och inte alls lika energisk. Denna vecka har han nästan sovit hela tiden. Han har nog en del att ta igen.








2008-09-12
13:13:05

Renoveringen /L


Så här ser det ut i vardagsrummet just nu. Hemskt.



Badrummet innan de satte igång. Här tömt på våra saker.





Köket innan renoveringen.












Bilderna ovanför är från första dagen. Demolition-time som de skulle säga i Extreme home makeover.



Kylskåpet står just nu i hallen. Not so nice.

Nedanför är de senaste bilderna (förra veckan) Då lade de igen dörren mellan kök och badrummet.







Jag har inte hunnit tagit bilder från denna vecka. Nu har de målat i köket och lagt mattan. Gjutit golvet i badrummet samt burit in alla köksinventarier. Det börjar närma sig beboligt.

2008-09-12
12:52:00

Kau:s lärarutbildning /L
Ibland så är det faktiskt väldigt roligt att plugga. Här ser ni bilder från lektionen i problemlösning, vi satt och klurade på uppgifter en hel förmiddag. Många lärare ser inte sådana lektioner som matematiklektioner men det är faktiskt det. Varför använder sig inte skolor/lärare av sådant materiel och skippar boken någon gång. Många använder matematikboken till punkt och pricka och det är faktiskt så att elever själva inte tycker att de pluggar matematik om de inte sitter vid en bok. Think outside the box! I dessa fall the book.



Sandra nr 2 och jag försökte oss på att göra en pyramid.



Vi klarade det...



.... men inte utan hjälp, tyvärr ;P



Jag klarade alla uppgifter som jag gav mig på själv. Det svåra är att gå in i lärarrollen, det är mycket lättare att tänka som en elev (å andra sidan är de det som man är mest van i).  



Sandra nr 2 klarade inte sin puzzelkub. Det gjorde jag som ni ser (t.v). Ni ser även hur Sandra reagerade över detta. FY!



Vår föreläsningssal (den vi använder mest i denna kurs).

2008-09-12
12:34:33

Åsa har fått konkurrens /L


Nu har den äntligen kommit till rätta. Efter att ha varit på lagning i flera veckor på grund av en fläkt har min lilla bebisen äntligen landat i mitt knä. Saknaden var stor. Åsa sitter buttert brevid, avundsjuk över att min uppmärksamhet nu hamnat på annat håll. Min kamera är tömd vilket innebär att det nu kommer ett antal inlägg till! Enyoj!

2008-09-12
11:12:53

Liiite trångt va? /L


"Every problem has some kind of solution" - Ja, men hur fräsch är denna då? 
Du stoppar inte gärna in fingret i det hålet.

2008-09-11
21:46:15

ingen fantasi = ingen rubrik /S
Den här veckan har gått så fort!  Jag insåg precis att det redan är fredag imorgon... inte för att jag klagar, tvärtom! Imorgon är det i alla fall föreläsning som gäller på förmiddagen fram till lunch, sen blir det hem för en joggingrunda... vad det blir därefter vet jag inte. Jag vill säga att det blir plugg men jag har svårt att tro att jag kommer hitta någon motivation till det. Möjligtvis att jag grovplanerar lektioner för den kommande praktiken.

Jag har förresten redan börjat titta lite på lektion.se, en sida där lärare tipsar om sina egna lektionsidéer. Många goda idéer, vissa bättre än andra, men framför allt så sätter det igång min egen tankeverksamhet. Jag har tänkt ha min planering färdig helt och hållet när det är dags för praktiken och vara duktig och koppla mina lektioner till läroplanen. Det ska man ju alltid göra i och för sig men jag ska göra det extra tydligt för att ha chans till att få lite pluspoäng när det blir dags för min bedömning. Jag måste ju säga att det blir lite konkurrens när man gör sin slutpraktik tillsammans med någon annan. Jag hade hoppats på att vi skulle kunna samarbeta en del men det har hon gjort klart för mig att hon inte alls tänkt och hon berättar hela tiden vad hon har gjort inför mentorn gällande alla elever så det känns som att hon försöker att hävda sig - och det är det som framkallar samma sak hos mig! Jag måste visa att jag är bättre än henne... Lite jobbigt då jag inte känner mig så avslappnad som jag vill göra på min praktik... men det kanske blir bättre när vi har våra egna undervisningsveckor...?

I helgen vet jag inte vad vi ska hitta på... jag är fattig för tillfället så vad det än blir så blir det inget som kostar :op
Kanske måste jag träffa M för att gå igenom examensarbete - fick nämligen mail idag om att vi är kallade till ett handledningsmöte på tisdag vilket känns lite jobbigt då vi ännu inte haft tid att gå igenom och förbereda oss... men nu får vi se till att göra det alltså.
Hur som helst så ska det bli skönt att få komma hem till Karlstad nästa vecka. Jag hoppas min buddy då har tillfrisknat och jag kan träffa henne utan att vara livrädd för att åka på en dunderförkylning. Alltid lika kul att ses och diskutera VFU... jag har inte tänkt så mycket på det förut men det är ju helt underbart roligt att ha en bästa kompis som utbildar sig till precis samma sak som en själv! Vilken tur man kan ha... :D

2008-09-11
18:05:25

Fiskgryta till pasta /S
Det var ju ett tag sedan vi delade med oss av något recept så jag tänkte jag skulle ge er ett recept som jag fått genom min kära pappa. Jag tycker faktiskt att det är riktigt gott för att vara fisk.
Tobias tyckte såsen var supergod och att man kunde skippa fisken eller kanske istället göra med kyckling... Så ni får väl prova er fram... Här är i alla fall orginalreceptet!


Fiskgryta till pasta

1 röd paprika
1 burk creme bonjour med smak av vitlök eller örter
1 gul lök
3-4 msk kyckling- eller kalvfond
2 dl vatten
 1 bit torsk

Gör så här:

Fräs paprika och lök. Tillsätt 3-4 msk fond och 2 dl vatten.
Låt småkoka. Blanda i creme bonjour och låt koka.
Dela sedan fisken i tärningar och lägg i. Låt koka ca 5 min. Kan även ha i räkor!

2008-09-11
12:55:20

Världens bästa föreläsare... /S
Hej alla vänner!
Nu har jag precis kommit hem från dagens föreläsning med mina absoluta favorittutor och föreläsare. Han är verkligen helt underbar - han är precis som man tänker på sin lärare ifrån lågstadiet, rolig och en som verkligen bryr sig om och pratar med alla sina studenter. Dagens föreläsning handlade om skolans värdegrund och han har forskat mycket kring särskoleelever så många exempel kom från just dessa elever.
Det slutade i alla fall med att hälften av studenterna satt med tårar i ögonen samtidigt som de skrattade (jag var en av dem)... en helt underbar föreläsning var det i alla fall och jag hade gladeligen stannat i två timmar till för att få höra mer.

Han släpper snart en bok om särskoleelevers tankar om livet som jag kan tänka mig är både rolig och intressant för den som är intresserad. Han heter i alla fall Ragnar Furenhed så ni vet vad ni ska leta efter :)

I övrigt så händer inte så mycket i mitt liv. Till skillnad ifrån vissa andra så har jag ännu hälsan i behåll även om jag misstänker att jag har en förkylning på G. Jag träffade också M idag som jag ska göra min praktik med och jag fick veta att hon har övertalat vår mentor till att vi ska få dela på praktiken på så vis att hon tar de två första veckorna och jag de två sista - något som jag var emot, jag hade hellre blandat men nu är det i alla fall gjort och det finns inte så mycket jag kan göra åt saken. Mitt tema kommer i alla fall vara värdegrundsfrågor så har ni tips på vad jag kan göra med det så är de mycket välkomna. Ska sätta mig i helgen och börja med en grovplanering och se hur många lektioner jag vill ta till det, och hur många "allmäna" lektioner jag vill ha.

Nu ska jag titta lite på TV, see U later!

2008-09-11
12:37:33

Jiddra inte med Zohan /L
I Jiddra inte med Zohan eller som orginaltiteln You Don't Mess with the Zohan möter du den israeliska agenten Zohan (Adam Sandler). En något omänsklig gestalt som drömmer om ett jobb som hårstylist. Han låter folket där hemma tro att han dödats av den palestinska terroristen The Phantom (John Turturro) och beger sig till USA för att uppfylla sin dröm. Jiddra inte med Zohan är en väldigt omogen film med "höhö-skämt", alltså för killar i målbrotten. (Nu lät jag elak och fördomsfull) menmen! I alla fall så präglas filmen av gay- och sexskämt. I grunden ligger också att palestinier och israeler glömt vad de egentligen bråkar om och att de bör låta konflikten "stanna där", med andra ord när de kommer som invandrare är de likadana för där ser ingen skillnad på dem, alla dömmer dem som terrorister eller dylikt. Typ så. Det här är ingen film för dig Sandra, det är jag rätt säker på. Visst så skrattade jag ibland men bara för att den var så otroligt sjuk. Gillar man inte Adam Sandler och "hans typiska karaktärer" så gillar man förmodligen inte denna film heller.


2008-09-11
12:21:53

Aaatjooooooo /L
Jag avskyr att vara förkyld - eller snarare sjuk. För tre veckor sedan låg jag i magsjukan och nu är jag tät i hela huvudet. Känns som om jag ska explodera. Det som är jobbigast är att jag inte orkar göra något och studierna blir lidande. Jag gick faktiskt på lektionen idag trots min feber men endast för att jag inte orkar få några extra uppgifter. Med andra ord så har jag inte tid att vara sjuk. Snyft.



2008-09-10
19:00:08

Tips! /S
Hej!
Jag vill bara tipsa er om en liten rolig tävling som Åhlens har just nu. man får inreda ett vardagsrum och ett sovrum på denna adress; http://www.ahlens.com/heminredning/ahuset/ , sedan får man se hur andra inrett och ge varje lägenhet ett betyg på en skala mellan 1-5. De lägenheter med högst betyg kommer sedan att bedömas av en jury som Åhlens valt ut. Man har chansen att vinna ett presentkort värt 1500kr. Ingen förmögenhet men jag som är intresserad av inredning tyckte själva tävlingsmomentet var ganska roligt, och åhlens är en affär där man alltid hittar något!

Ni får gääääärna ge min lägenhet som heter Sandras lya, en 5:a :) 

2008-09-10
17:43:43

Dress for sucess /L


Det är dag igen. Jag SKA ha mig nya dojor i år. Förra året kammade jag hem noll på shoppingrundan. Dessa två gillar jag. Mest den till vänster, känns mest som min stil. Vad tycker du?

Vänster: Vagabond 999 kronor
Höger: Björn Borg 1099 kronor

2008-09-10
11:31:10

Onsdag /S
God morgon mina vänner!
Nu känns det som att hösten är här på riktigt... imorse vid halv 10 när jag skulle ut och jogga så var det bara 10 grader och duggade lite smått, och när jag ställde cykeln utanför huset efter joggingen så låg det en lövhög under trädet - typiska hösttecken enligt mig.
Även om jag älskar sommaren så tycker jag ändå att hösten är riktigt mysig... dels så får man de mörka kvällarna när man får en riktig anledning till att krypa ihop i soffan med en filt och tända små ljus i varje hörn, sen när löven ändrar färg, och att luften blir så klar och fräsch på något vis.

Hur som helst... dagens jogging är avklarad och jag känner mig förberedd inför seminariet som börjar klockan 13. Så nu känner jag mig lite rastlös, vet inte vad jag ska hitta på tills det är dags att ge sig iväg. Jag börjar bli lite smått stressad över min hemtenta... det är flera veckor kvar då jag inte har den förrän efter min praktik men dels så har jag en del litteratur kvar att läsa, sen tycker jag att min tutor som också är examinator är ganska så hård, sen får man inte komplettera utan blir man underkänd så är det omtenta som gäller... och att ha en omtenta hängande efter sig när det är den sista kursen på ens utbildning så känns det inte som en särskilt rolig tanke. Men nu går jag händelserna i förväg... det gäller ju bara att göra sitt bästa - mer än så kan ingen kräva!

Hoppas ni får en skön onsdag!

2008-09-10
11:15:56

Sann eller ej så är det ändå en fin historia... /S

2008-09-09
23:09:37

Vänner /S

Idag har varit en riktigt bra kväll, en sån som känns bra i hjärtat...
Jag satt vid datorn när min mobil ringde och innan jag tog den så kände jag på mig vem det var som skulle ringa, och min känsla visade sig vara helt rätt då det var min älskade vän S som jag inte pratat med på flera månader. Jag fick förstås lite hjälp av att vi messat för någon dag sedan, men helt ärligt så har jag ändå en viss aning om att det är hon de gånger hon ringer...
När jag först flyttade till Linköping vantrivdes jag och ville bara hem till Karlstad, men nu i efterhand så är jag så otroligt glad för att jag flyttade hit. Jag gillar stan, den är mysig och lagom stor men tack vare de människor som jag har i Karlstad så vill jag ändå tillbaka dit. Men hade jag inte flyttat hit så hade jag inte heller träffat min underbara S. Hon är i mina ögon en helt perfekt människa vilket låter skittöntigt, men hon är så snäll och glad och trevlig att de dagar hon är på taskigt humör så framstår hon ändå som glad.

Nu är inte tanken att det här ska bli någon hyllningstext till S utan till att ha underbara vänner i allmänhet, Jag har inte många vänner, de är mycket lätträknade, det beror kanske framför allt på att jag är så bortskämd med de vänner jag har... jag har aldrig varit bra på ytliga vänskapsrelationer, de människor som jag har i mitt liv vill jag ska vara människor som jag kan vara mig själv med och som får mig att må bra.
L träffar jag så ofta jag kan och även om vi inte pratar ofta mellan gångerna vi träffas så vet jag att jag alltid kan slappna av de gånger vi ses, det blir aldrig några pinsamma tystnader - antingen tjattrar vi som apor eller också säger vi inget alls men uppskattar varandra i tystnad... svårt att förklara men man känner att det finns ett band mellan oss, precis som jag känner med hennes mamma, och med S. Det är människor som jag vet att jag kan ringa om jag behöver dem eller bara känner mig nere, personer som jag aldrig skulle skämmas inför.

Sen har jag mina två andra L-kompisar som jag inte träffat på flera år utan bara har lite sporadisk kontakt med via mess och mail men som hängt med sedan barndomen. De har inte samma inblick i mitt liv längre men det är ändå människor som jag alltid vill ha i mitt liv...Även Ts kompis D har kommit att bli en vän som jag känner liknande band med...

Alla de här människorna är en självklar del av mitt liv för mig, människor som jag ser mig med även som gammal... jag kan se oss tillsammans när vi är riktigt gamla och gaggiga :)

Jag undrar vad det är som gör att man knyter de här banden med vissa människor och varför man inte gör det med andra...? Tjejen jag ska skriva mitt ex-arbete med är jättemysig och trevlig och vi har hängt ihop till och från genom hela min utbildning men jag vet också att den dagen jag är färdig så kommer hon vara borta ur mitt liv och jag kommer inte att sakna henne nämnvärt... låter kanske grymt men jag vet att det är så! Genom mitt liv så har jag bara förlorat en enda vän som jag verkligen har saknat, kanske var det för att vi bråkade  och inte bara förlorade kontakten som det gjorde mig så ont, eller också är det för att hon var en sådan person som jag kände ett sådant band med. I alla fall har jag försökt att ta lärdom av den erfarenheten och försöker att höra av mig då och då till de jag verkligen bryr mig om...

Oj... långt inlägg... i alla fall, till alla er som finns i mitt liv...

Älskar er!


2008-09-09
15:43:42

Mat i mängder /S
Fy fasen va jag är trött! När klockan ringde imorse var både jag och T dödströtta så vi kostade på oss ännu en timmas sömn och gick inte upp förrän kl 10. Väl uppe åt vi bara frukost innan det var dags att börja laga mat, och efter tre timmar så var vi äntligen klara så nu har vi gjort 1 kg köttbullar, 12 piroger, och stekt 3 kg kyckling. Det sorgliga är att vi fortfarande har en hel del som måste lagas till eller slängas. Imorgon lär det bakas lite också för jag vill inte kasta alla blåbär och hallon som vi kämpat och plockat för att få ha. Så imorgon kväll ska jag nog baka lite hallon/blåbärsmuffins och sen måste vi som sagt laga till det sista av maten som vi orkar ta till vara på.

Nu har jag spenderat en två timmar framför TVn och det är dags att ta tag i plugget. Ikväll blir det nog lite film och sen börjar ju en en säsong av Top model :)

2008-09-08
20:35:57

Stillasittande förmiddag/Aktiv eftermiddag /S
Ja som jag berättade tidigare så blev det ju inte så mycket gjort under förmiddagen i väntan på reparatören men under eftermiddagen kom jag igång! Först blev det jogging, sen direkt hem för lite situps och armhävningar. Efter duschen hann jag sitta still och ta det lugnt i 15 minuter innan jag var tvungen att cykla iväg för att vara barnvakt. Väl framme hos familjen så frågade de om jag kunde gå ut med deras hund innan jag tog barnen. Så då blev det en 20 min lång skogspromenad. Sen försvann föräldrarna på föräldramöte medan jag och barnen tittade på Bolibompa och läste en bok innan föräldrarna återvända och jag hoppade på cykeln för att komma hem till ett färdigdukat middagsbord :)

Jag ser faktiskt fram emot att få komma tillbaka till familjen då jag fick veta att de ska hämta hem en liten golden retrivervalp på fredag. Tycker i och för sig inte att det kanske är så smart då den andra hunden är knappt 2 år och ganska odresserad - men det ska ändå bli kul att se den lilla godingen :)

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt TVn medan T ska skriva klart sin hemtenta som ska lämnas in imorgon. Imorgon ringer klockan redan kl 9 för att vi ska hinna laga en massa mat innan T ska till skolan kl 13 och jag måste börja plugga.

I förrgår ringde förresten kompisen D till T och frågade om han fick komma och hälsa på. Jag och T tycker alltid att det är lika kul med besök så han var verkligen välkommen. Så fredagen v.39 kommer han hit :)
Vi får väl se när vi får ett liknande samtal nästa gång från någon annan  (ja det var en pik!), jag vet i alla fall att Ts föräldrar har pratat på att komma ner också under hösten :)

2008-09-08
15:53:26

Nehepp.. /S
Nu är klockan tio i 4 och det verkar som att jag kan glömma att det kommer någon reparatör och fixar vår frys idag :(
Då ska jag ge mig ut och försöka mig på ett joggingvarv, jag är fortfarande ganska mätt så vi får väl se om jag orkar jogga eller om det blir en promenad. Sen ska jag i alla duscha och göra mig färdig för att åka iväg.

Hoppas ni har haft en bra dag!

2008-09-08
14:18:28

Fånge i mitt eget hem! /S
Okej, att säga att jag är fånge är väl kanske att överdriva men jag kan ju inte göra något i väntan på reparatören OM han nu överhuvudtaget dyker upp. De sa förvisso att de skulle ringa på mobilen men jag vill verkligen inte missa dem så istället sitter jag här i min lägenhet och vandrar fram och tillbaka och bara väntar. Man kan ju tycka att jag borde göra något av den tiden men jag har liksom inte ro i kroppen till att koncentrera mig på något!

Jag borde städa lite, ta disken, plugga, jogga, duscha - men det känns som att reparatören ska komma i samma ögonblick som jag börjar med något av det ovan nämnda så istället blir jag bara sittandes!
Jag antar att de slutar jobba klockan 4 så då tänkte jag ge mig iväg och jogga och sen in i duschen innan det är dags att cykla iväg till familjen C för mina 2 timmar som jag ska vara barnvakt.

Så... håll tummarna för att det snart ringer på dörren hos lilla mig så jag kan ta tag i något seriöst :)


2008-09-08
09:48:03

Måndag /S
Inget mirakel har inträffat under natten och vår frys är fortfarande trasig :(
Våra vitlöksbaguetter börjar bli mjuka, och glassen börjar smälta. Vi har i alla fall ringt och fått veta att de ska FÖRSÖKA att skicka någon under dagen men att det blir tidigast efter lunch...
Sån här skit hade vi verkligen klarat oss utan... Jag vet inte vad jag ska göra med all mat som nu håller på att tina... antar att man får laga maten och sen frysa in den på nytt eller något vilket känns mindre kul med tanke på mängden mat det kommer bli, sen är det ju alltid godare med nylagat än med fryst mat men vad har man för val för man kan väl inte frysa in det på nytt?

Jag ska i alla fall försöka att ge mig iväg på en joggingtur under dagen, måste dock äta något först och då måste jag vänta till lunch innan jag kan gå ut och det är ju efter lunch som de kanske kommer så jag får se hur jag löser det hela... 

2008-09-07
22:41:55

Min jobbiga dag fortsätter... /S
Efter min lilla upptäckt om att jag pluggat på fel saker så försvann all motivation och jag har bara läst 10 av de ca 50 sidor som ska vara lästa till imorgon, så imorgon efter joggingen blir det intensivläsning.
Frågan är dock om jag ska till skolan imorgon då det verkar som att vår kyl och frys har lagt av!!!! Känns mindre kul med tanke på att vi storhandlat och har frysen full med matvaror för en gångs skull... Förhoppningsvis inträffar ett mirakel och allt funkar som det ska imorgon när vi vaknar. Om inte så ska T ringa bostadsbolaget så får vi väl hoppas att de kan komma direkt under dagen - rätt svårt om man inte har en fungerande kyl och frys!

Imorgon kväll ska jag i alla fall vara barnvakt så man kan få in lite pengar, det kommer alltid väl till pass, särskilt eftersom vi precis köpt tågbiljetter. Idag fick vi förresten veta att Ts föräldrar hittat en lägenhet och att de ska skriva kontrakt imorgon. Ska bli kul att se vad det är för ställe men det får bli under nästa hemresa. Det känns i alla fall skönt att de äntligen hittat något i stan så man slipper åka bil för att hälsa på dem...
Men inget är ju skrivet än så ännu är det ju inte 100& bestämt...

Hoppas er dag varit bättre än min...!

2008-09-07
15:07:03

Tråkigt, tråkigt, tråkigt!!! /S
Jag tänkte precis skriva om hur otroligt tråkig den här dagen är tack vare att jag har en massa plugg, jag har spenderat de senaste timmarna med att läsa 80 sidor om juridik för pedagoger vilket ibland kan vara svårt att förstå och tolka.
Nu känner jag mig dock gråtfärdig då jag inser att jag läst schemat fel och det jag läst nu är uppgiften inför onsdag INTE imorgon!!!! Visserligen får jag desto mindre att göra inför onsdagen, men å andra sidan har jag ju massor kvar att göra inför imorgon!!!!!!!!!!!

Fy fasen vad trött jag blir på mig själv... men till mitt försvar har vi ett skitkonstigt schema som ÄR lätt att tolka fel då han skriver vad som ska göras under det akuella tillfället och under samma rubrik skriver han vad man ska göra inför nästa lektion - i mitt huvud så stämmer inte det, borde man inte skriva vad som ska göras till den lektionen som rubriken anger?

Ja som hade tänkt jogga som paus, den motivationen försvann helt så denna veckan kommer jag inte nå mitt mål för nu skiter jag i joggingen, tar det imorgon bitti istället och satsar på 4 joggingpass den kommande veckan istället... fy FAN va sur jag är!


2008-09-07
13:41:47

Definitely, maybe /L


Fotbollen var på teven igår så det blev en film för mig. Valde Definitely, maybe eftersom jag förmodade att J inte skulle tycka om den. Will Hayes (Ryan Reynolds) är nyligen separerad och har dottern Maya (Abigail Reslin). Efter dotterns tjat bestämmer sig Will att berätta den sanna historien om hur han träffade hennes mamma. Han väljer dock att göra det svårare genom att ändra namnen på kvinnorna som var i hans liv då så att dottern själv ska få lista ut vem som är hennes mamma (även tittaren). Den låter väldigt sockersöt men Definitely, maybe är faktiskt bra. Inte den jättetypiska "tjej-filmen" som det låter som. Slutet blev väl lite väl klyschigt men fram tills dess var den riktigt bra. Jag tycker absolut den är sevärd och skådespelet var bra. Jag tycker Abigail Reslin är så jäkla söt, och jag hoppas hon växer upp utan en mängd skandaler i sitt bagage som dagens barnskådisar verkar ha.

2008-09-07
11:37:09

Do I like Jan Björklund...? /
Svaret på den frågan är ett stort... NEJ!

Jag har stört mig på vår utbildningsminister länge för hans uttalanden om den svenska skolan och nu äntligen börjar man ifrågasätta dem. Tydligen så har SR nu ett radioprogram där man granskar hans uttalanden och många visar sig vara felaktiga. Aftonbladet har även ringt olika lärarutbildare och pratat med lärarstudenter och förtroendet för vår utbildningsminister är lågt.
Men precis som Aftonbladet skriver så påverkas ju samhället av det han säger, så därför vill jag som blivande pedagog visa er de felaktigheter som SRs radioprogram hittills har kommit fram till i sin granskning...:

Rätt och fel om skolan

SR:s program "Kris i skolan?" har granskat utbildningsminister Jan Björklunds uttalanden den svenska skolan.


Så här sa HAN...

FEL! Enligt OECD-statistik har Sverige världens största ordningsproblem i vår skola.

...SÅ HÄR ÄR DET

RÄTT! OECD har undersökt hur lärare och elever uppfattar ordningen i skolan. I båda fallen hamnar Sverige i mitten av tabellerna. Björklund säger nu att han hänvisat till fel undersökning. Den han syftar på kommer från IEA. Där kommer Sverige långt ner, men inte i botten.


Så här sa HAN...

FEL! I matematik och naturvetenskap ligger Sverige numera på den undre halvan av tabellerna, Finland ligger etta i såväl matte som naturvetenskap och läsförståelse. I kreativ problemlösning ligger Finland tvåa efter Sydkorea. Sverige ligger långt ner i tabellerna.

...SÅ HÄR ÄR DET

RÄTT! Sverige ligger över genomsnittet i samtliga fall.


Så här sa HAN...

FEL! Det har under dessa år skett en relativt stor försämring av resultaten, mätt som andelen elever med tillräckliga betyg för att tas in på gymnasiet.

...SÅ HÄR ÄR DET

RÄTT! Sedan läsåret 1999/2000 har mellan 10,1 och 10,9 procent av eleverna som gått ut nian inte varit behöriga att söka till gymnasiet. Variationen är alltså mycket liten.


Så här sa HAN...

FEL! Siffrorna visar att svenska elever ägnar mindre tid åt skolarbete än elever i något annat industriland.

...SÅ HÄR ÄR DET

RÄTT! Svenska elever ägnar ungefär lika mycket tid åt undervisningen som de i Danmark, Norge, Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Schweiz och Finland. Alla ligger ett par timmar under OECD-genomsnittet.


Källa:
Sveriges Radio


2008-09-07
11:03:54

Söndag /S
Lördagen gick grymt fort, och då var det ju söndag som tyvärr kommer bli en trist söndag då både jag och T har en del att plugga inför morgondagen.
Vi fick i alla fall en mysig kväll igår, jag lyckades krydda maten precis rätt för en gångs skull så det blev jättegott och till det hade vi vitlöksbröd vilket också var underbart gott!
När jag fått undan all disk så hade T laddat i vardagsrummet med kex, brieost och lite tända ljus. Eftersom både jag och T älskar att se på film så slutade det faktiskt med att vi såg båda filmerna. Jag gillade min film bäst men tyckte även att Batman var ok, men det är inte riktigt min typ av film...

Men idag blir som sagt en trist dag med plugg, sen blir det också en joggingrunda med T och därmed har jag faktiskt lyckats nå mitt mål för denna veckan!

Någon annan som har lite roligare planer än plugg...?


Filmen utspelas 1925 runt den amerikanska fotbollsligan. Dodge Connolly är en skrävlande, och åldrande fotbollshjälte som har bestämt sig för att återigen ta sitt lag till fullpackade arenor. Men efter att laget förlorat sin sponsor ser allt mörkt ut, så Connelly griper efter det sista grässtrået, en ung spelare från ett collegelag, som dessutom är en prisad krigshjälte. Men är han och hans hjältehistoria lite för bra för att vara sann? Den hetlevrade, energiska reportern Lexie Littleton tänker bevisa att så är fallet.


Både jag och Tobias tyckte att filmen var ganska charmig och lite smårolig. Det händer inte jättemycket men jag gillar 20-talet, och jag gillar både George Clooney och Renee Zellweger.



Den är baserad på DC Comics karaktär Batman och filmen är en uppföljare till Batman Begins från 2005. Christian Bale är tillbaka i huvudrollen som Bruce Wayne alias Batman. Batmans primära konflikter i filmen är hans strid mot sin ärkefiende Jokern (Heath Ledger) och hans rivalitet med åklagaren Harvey Dent (Aaron Eckhart) om Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal) kärlek.

Som sagt så är det inte min typ av film, tror inte ens jag sett någon av de tidigare batman-filmerna. Men filmen var ändå helt okej, det enda som störde mig var Batmans röst som kändes helt fel, men det är ju bara petitesser...Jag antar att den innehöll allt en hjältefilm ska innehålla, skurkar, kärlek, good guys, bad guys...

2008-09-06
17:20:47

Svar på kluringen /L
En fiskare på väg iland tillfrågades hur många fiskar han fått.

- Om jag fått fem gånger fler än vad jag verkligen fångat, hade jag haft lika många över 99 som jag nu har under 99.

Hur många fiskar hade han fått?



Rätt svar är: 33 fiskar.

2008-09-06
14:24:46

Lördag /S
Hej på er!
Då var helgen här och det är faktiskt underbart skönt med helg när man varit på praktik. Man uppskattar helgerna på ett helt annat sätt när man "jobbar" under veckorna jämfört med plugget då man är "ledig" två av tre dagar varje vecka.
Igår hade jag tänkt ge mig ut och jogga men jag var så jäkla trött att jag inte kom längre än att jag lyckades klä på mig kläderna men jag orkade aldrig ta mig iväg utan fastnade i soffan och reste mig inte förrän det var dags för mat och jag beställde en pizza. Älsklingen var iväg och såg Arn med sina kompisar och jag själv låg hemma i soffan med en pizza och tittade på filmen Made of honor, en romantisk komedi. Jag tyckte dock inte att den var särskilt bra. Framför allt så tycker jag inte att Patrick Dempsey passade i sin roll riktigt...
Efter filmen blev det några Friends-avsnitt i väntan på att T skulle komma hem vilket han gjorde vid halv 2. Jag har somnat själv i sängen hela veckan och hade ingen lust att göra det ännu en gång igår så därför höll jag mig vaken även om jag var trött.
Imorse såg jag i alla fall till att sova ut och gick inte upp förrän klockan närmade sig 12. Välm uppe såg jag att det regnade en hel del vilket var mindre kul eftersom jag skulle jogga både idag och imorn för att nå mitt 3- dagar-i-veckan-mål. Till slut så gav jag mig iväg i alla fall men var helt genomblöt innan jag ens hunnit fram till spåret. Väl framme började jag jogga men spåret som egentligen är mer som en barktäckt stig var nu mer som en liten å då den var helt vattentäckt större delar av vägen. Närm jag kommit halvvägs tyckte jag att jag varit nog duktig och började vända hemåt. Det har aldrig varit så skönt att få komma in i duschen som det var då! Och när jag väl var färdigduschad hade älsklingen dukat fram frukost åt oss i köket :)
Ikväll blir det myskväll, först blir det favvomaten kyckling och pasta i gorgonzolasås (underbart gott och enkelt!), sen blir det film med lite kex och brieost och lite mörk choklad med apelsinsmak med lite tända ljus - en kväll helt i min smak :D
Vilken film det blir får vi se, jag vill se filmen Leatherheads och T vill se nya Batman så vi får väl som sagt se vilken det slutar med.

Hoppas ni får en skön lördag!

2008-09-06
12:22:28

Solen lyser genom regnet /L
Det har tydligen blivit ett fel igår så bloggen inte syndes. Den var snygg och färdig när jag lade mig men nu så var allt borta. Ska göra om det när jag orkar! Tips och ideér är varmt välkomna som vanligt. Var gårddagens snygg eller vill du ha på ngt annat sätt Sandy? GÄRNA feedback.

I alla fall har jag goooooooooooooooooooooooooooooda nyheter!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag såg på mobilen att jag sms från en "S" som gav mig sitt nummer. Först trodde jag det var fel skickat men andra sms sa att de var ang katten! J ringde och hon berättade att hon sett Johnny nedanför balkongerna vid mamma jamandes 5 i morse. Jag slängde på mig kläder och vi bokstavligen sprang dit. J hämtade mat hos mamma medan jag gick dit han senast sågs. Regnet duggade och det var som taget ur en film ;P
I alla fall öppnade jag stängslet som fanns för att de håller på och gräver under huset. Jag ropade på Johnny och visslade... efter 15 sekunder hör jag ett svagt jamande. Till sist ser jag två gula ögon där inne i mörkret. Jag fortsatte att ropa på honom och den lättnanden är obeskrivlig! Till slut kom han fram och såg så mager ut. Åsa blev helt till sig av den vandrande matbiten men det brydde sig Johnny inte ett dugg om. Han kom till sin mammas famn och jag tog upp honom. Jag höll honom så hårt jag kunde och kände betonglukten slå emot mig. Mitt lilla dammtroll är tillbaka. I all iver sprang jag allt vad jag hade med hunden vid sidan av mig och katten i famnen. J kom emot mig med mat i handen. Regnet började ösa ner och tillsammans ringde vi på mammas dörr. Alla samlades runt Johnny som åt som om han aldrig sett mat. Han är tillbaka.

Glädje!
Kram
Linda



Johnny och Gullan innan han försvann.

2008-09-05
16:37:11

Happy friday /S
Jag har sagt det förr men idag är jag trött, så otroligt trött! Denna gång vet jag inte riktigt vad det beror på, dels så är det att dagen varit lite rörig, mentorn försvann och lämnade klassen åt oss vilket var lite jobbigt när man inte var förberedd och inte visste vad barnen skulle göra o.s.v. och under eftermiddagen så var det lek med deras faddrar som var elever ur femte klass och då blev det också lite kaotiskt då man inte hade koll på var eleverna är och vilka elever som är faddrar och ej. Hur som helst är jag enormt trött... Älsklingen har gett sig iväg för filmkväll med grabbarna, de skulle se Arn och sen eventuellt se den nya Arn-filmen på bio ikväll så jag är lämnad åt mitt öde :op

Jag hade tänkt ge mig ut och springa idag men just nu är jag bara trött och hungrig så det kanske får vänta till imorgon, men om jag skjuter upp det tills imorgon blir det jogging två dagar i rad om jag ska nå mitt mål på 3 joggingpass/veckan.
Så med ett skippat joggingpass, en ensam kväll, och en tom mage så får de nog bli en svullarkväll med pizza :)

2008-09-05
10:06:38

Host host. God morgon solstrålar /L
Snyft.
Jag är förkyld.
Ahahahhhh... tycker väldigt synd om mig själv nu.
Idag är jag ledig men det spelade ingen större roll då hela lägenheten invaderades av ett gäng bygggubbar 07.15. God morgon vad det då! Då pallrade jag, J och Åsa oss ut i regnet och till baracken så man kunde lätta på blåsan lite. Vi hade ingen el hemma heller så jag ringde ett mycket tyck-synd-om-mig-samtal till mami och fråga om jag kunde få komma... Här sitter jag nu. Det är riktigt tråkigt. Det konstiga är att det är bara byggfolk i vår lägenhet (typ 10 pers) men ingen annanstans på gården. Fast vad gör det, då blir det ju klart någongång i alla fall.

KRAAAAAAAAAM.

Ps. Fortfarande ingen Johnny. Ds.

2008-09-04
14:49:37

Torsdag /S
Halloj!
I survived the day! Vikarien kom aldrig men det var nästan skönt att hon inte gjorde det, blir så många vuxna på barnen - tror nästan bara att det blivit rörigare med ännu en som inte har koll på läget. Men hur som helst så gick dagen ganska så bra.
Tyvärr var jag dödstrött då jag sov uselt inatt så jag var väl inte direkt så pigg och alert som jag borde. Men nu ska jag ta en liten powernap. Sen får jag se om jag orkar släpa mig iväg till affären och hämta ut mitt paket från Buzzador. Denna gång skulle jag få testa någon rengöringskräm för ansiktet tror jag - allt som är gratis gillas :)

Som sagt... nu är det powernap som gäller, så natti natt!

2008-09-03
19:55:03

Sååå bra film! /S
Jag råkade snubbla över en av mina favvolåtar. Det är väl kanske inte låten enbart i sig som gör den till en favorit utan snarare att jag förknippar den med den underbara filmen Walk the line. Önskar verkligen att jag hade den filmen här nu, blev så sugen på att se den, men det får väl vänta tills jag kommer hem till mor och far...

Här är i alla fall den härliga låten. Måste säga att jag tycker att Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon är grymma i filmen men sen gillar jag även deras duetter bättre än orginalet med Cash och Carter...



Bjuder också på filmtrailern ifall det är någon som missat filmen.


2008-09-03
16:30:25

Onsdag /S

Tro det eller ej men jag lyckades faktiskt att komma i tid imorse till klockan 7, tyvärr hade det blivit lite missuppfattningar då så morgonmötet blev aldrig riktigt av, så vi satt mest av tiden tills barnen kom.
Imorgon är mentorn borta och jag och M kommer ha klassen... får väl se hur det hela kommer gå, särskilt jobbigt när det inte finns ett tydligt schema men så kan det ju vara när man är i så låga årskurser.
Att cykla hem idag var en riktig plåga då det blåste ganska kraftigt och självklart som vanligt så var det motvind hela vägen hem! Jag är hur trött som helst och vill helst bara ligga på soffan men om jag ska kunna nå mitt mål med att jogga tre gånger i veckan så får jag se till att ta mig iväg idag, det lär inte gå särskilt fort men huvudsaken är ju att jag gör det i alla fall...

så önska mig lycka till...både med joggingen och morgondagen!


2008-09-02
18:46:19

Tisdag /S

Jisses va jag är trött!!!!
Den här dagen var lång, dels så fick jag ha hand om halva klassen och hjälpa dem med deras stenciler de har när de tränade mellanled, vilket de gått igenom några gånger men ingen hade koll på än. Jag försökte hjläpa dem så gott det gick men deras koncentrationsnivå var i botten och jag hade lite svårt med disciplinen så det där med handuppräckning funkade inte riktigt och det flög plastmynt över bordet.... Som tur är så har jag sett samma beteende när klassläraren har dem, annars hade nog mitt självförtroende varit i botten!
När barnens skoldag äntligen var över var hade vi en timmas ledigt innan det var dags för lärarkonferens där min mentor idag skulle delta i ett ekonomimöte där det var 1,5 timmas föreläsning om inköp av skolmaterial. Kanske hade varit intressant om det var kunskap jag hade kunnat ta med mig och haft användning av men det var det inte så istället fick jag göra mitt bästa för att orka hålla mig vaken igenom det tills vi äntligen slutade kl 16.

Imorgon börjar jag klockan 7 så jag lär nog inte vara så mycket piggare imorgon heller då jag måste kliva upp senast tio i 6. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Nu ska jag laga mat så det är färdigt tills T kommer hem. Den stackaren slutar inte förrän kl 19 idag så det är ju mer synd om honom faktiskt...!


2008-09-02
13:34:57

Jävla idiot. /L
Fortfarande ingen Johnny i syne. Lappar är uppsatta och skallgången har pågått i 4 dagar. Vart kan han vara?
Saknar honom så!
Men det skedde faktiskt något humoristiskt mitt i allt elände. Mamma ringde och sa att hon hittat Johnny men blev lite tveksam och ville att jag skulle komma och kolla. När jag kliver uppför trappan står mamma i dörröppningen med en helt främmande katt i famnen. Alla djuren var som galna på stackaren som såg ut att dö av skräck. Jag bar ner honom och släppte ut honom, då vände han sig om och såg ut att tänka "jävla idiot" om mig. Sen satt han och smög på oss i buskarna. Fatta vad han hade och berätta till sina polare om den galna tanten som fångade in honom. Till vårt försvar då kan jag meddela att han var väldigt lik Johnny.

Skolan rullar på, andra veckan nu och det är matte för hela slanten. J och jag sover på mammas köksgolv, igår när jag hade åkt (7.30) så vaknade J av att det stod någon inne i köket. Det var NCC som var här och gjorde efterbesiktningen. Där låg han mitt på golvet och sov... hahaha. Fy fasiken vilket hemskt uppvaknande! Stackaren. Anledningen till att vi sover hos mamma är att vi ska slippa vakna av alla byggarbetare som kommer 7.00. Men icke. Jag tycker det är tur att han inte gjorde något och vaknade, för man kan ju bete sig skumt när man sover.

Kramkram!

2008-09-02
13:23:24

Dagens kluring /L
En fiskare på väg iland tillfrågades hur många fiskar han fått.

- Om jag fått fem gånger fler än vad jag verkligen fångat, hade jag haft lika många över 99 som jag nu har under 99.

Hur många fiskar hade han fått?


2008-09-01
19:57:47

Måndag /S

Då var det måndag och jag har nu inlett min första VFU-vecka. Klockan ringde tjugo över 6 imorse och jag lyckades faktiskt ta mig upp även om jag somnade ganska sent igår. Att cykla dit tog mig faktiskt bara 20 minuter, men det kan ju bero på att det är nerförs backe sista halvan av vägen. Hur som helst så kom jag dit och möttes av en tjej som väntade utanför den port som jag skulle in i - det visade sig att hon tydligen skulle göra sin slutpraktik i samma klass som mig! Surprise surprise... först kändes det bara väldigt jobbigt att behöva konkurrera om tiden men efter en stunds fundering så känns det nu ganska bra då vi kan köra ganska mycket gemensamt eller kanske ta halva klassen var och så liknande. Man måste ju faktiskt inte ha klassen helt själv jämt.

Klassen var en 2a, 90% hade invandrarbakgrund så det var ingen stark grupp direkt( beror ju på att de ligger efter språkmässigt) men det är alltid lika intressant att hamna i en sådan klass. Även om det finns en del problem på skolan så säger jag som M som också är praktikant sa "- Jag möter hellre en sådan elevgrupp och de problemen nu när man har stöd av mentorn än att behöva göra det första gången när man har fullt ansvar!"
Att lära sig namnen kommer nog att ta sin tid, beror främst på att det är så svårt att lära sig så många utländska namn när man inte vet hur de uttalas, och framför allt för att de ofta är helt främmande. Men jag hoppas väl att alla namnen ska sitta till på torsdag då min mentor är borta och jag och den andra tjejen ska passa på att ta över klassen. Den som vikarierar är också elevassistent till en i klassen så vi har ju stöd från någon som är bekant med klassen sedan tidigare.

När jag pratade med M fick jag veta att hon tänkt läsa den specialisering som jag tänkt läsa som ger behörighet för förskolan. Hon hade hört att det tydligen är sista gången som den ges nu till våren... förhoppningsvis är det sant så att jag faktiskt får gå den!

Nu ska jag titta lite på TV, god kväll!