Hakuna Matata

2009-11-26
21:18:28

Torsdag /S
Hallå mina vänner!
Mina inlägg kommer inte så tätt längre men det har sin förklaring. Dels så har T haft kopiöst mycket att plugga så han har behövt tillgång till sin dator och min dator går inte att koppla upp till internet längre. En annan anledning är att vårt trådlösa modem har lagt av så nu måste vi plocka fram nätverkssladden varje gång vi ska in på nätet vilket ibland känns som en alldeles för jobbig aktivitet :p särskilt nu när den verkligen måste plockas bort varje dag eftersom hantverkarna kliver fram och tillbaka i hallen.

Nu börjar den här arbetsveckan närma sig slutet och det är jag såååå glad för, det har verkligen varit tufft och mitt humör eller tålamod har varit allt annat än på topp. Pricken över i:et kom idag när jag återvände till förskolan efter en heldagsutflykt till stadsbiblioteket med 5-åringarna. Jag är trött, på dåligt humör och när jag kommer in hittar jag ett meddelande till mig där det står att en pappa vill att jag ska ringa och tala om ifall hans barn har ätit någon frukost på morgonen när hon kom(?!?!?!?!). Som tur var så var min reaktion bara att skratta, något jag gjorde ganska länge tillsammans med min kollega... Något telefonsamtal blev det dock inte! Jag hade fullt upp och det fanns ingen anledning till att inte den informationen kunde vänta tills barnet blev hämtat då vi sedan frukosten hunnit med att äta både frukt, lunch och precis skulle sätta oss och äta mellis, så mat hade hans barn uppenbarligen fått!
Jag blev på lite bättre humör när jag fick nästa meddelande om att min ena kollega kommer imorgon, det känns extra skönt med tanke på att det var vår avdelnings tur att ha planering i 3 timmar och vad fasen hittar man på om man sitter helt själv, särskilt med tanke på att jag hade planering igår och inte hade något mer som behövde göras för tillfället.
Imorgon är det dessutom fika och min tidiga fredag så det kan helt enkelt inte bli en dålig dag :)

Vi har redan vissa planer för helgen, imorgon blir det snabbfika hos mamma och pappa fram till 19.00 då det blir middag ute i sommarstugan med Ts föräldrar och där vi förmodligen också kommer spendera natten. På lördagen är det kalas i Sunne då min mormor fyller 75år, så det blir släkt och mat för hela slanten på lördagen skulle jag tro. Efter att ha kikat in på bloggen ser jag dock att min kära buddy glömt nämna för sin buddy att hon ska till Karlstad, och då jag KRÄVER ett möte under helgen så blir det tillbaka till Karlstad på lördag eftermiddag/kväll.

Nu har de förresten börjat med vårt badrum. Jag och T var helt fascinerade under frukosten i onsdags när vi såg dem riva ut hela vårt badrum på vad som kändes som 5 minuter, Pepsi var mer chockad. Han är ALLTID först i kopplet men på väg till bilen den morgonen så fick jag DRA med honom coh hos dagmatten hade han undersökt varje rum noga, förmodligen för att se så att inga onda hantverkare gömde sig någonstans. Vi får väl se hur det går imorgon då han och Tobias ska vara hemma med hantverkarna hela dagen
Något som är skönt är att vi har kvar toaletten som vi kunnat använda men jag antar att den ryker när som helst. Det ska i alla fall bli skönt att komma hemifrån i helgen då vårt hem ser ut som ett jäkla bombnedslag för tillfället!

Imorgon bitti ringer klockan redan kl 5.00 så nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sussa sött... puss på er, ha det så bra!

2009-11-26
20:56:03

I ipoden just nu /L
Okey, jag vet att jag tjatar om Twilight men det nya sountracket før New moon ær verkligen bra. Lugna, skøna låtar som bara blir bættre ju mer man lyssnar.

Death Cab For Cutie - Meet Me On The Equinox
Band Of Skulls - Friends
♥ Thom Yorke - Hearing Damage
Lykke Li - Possibility
♥ The Killers - A White Demon Love Song
♥ Anya Marina - Satellite Heart
♥ Muse - I Belong To You
♥ Bon Iver & St. Vincent - Rosyln
♥ Black Rebel Motorcycle Club - Done All Wrong
♥ Hurricane Bells - Monsters
♥ Sea Wolf - The Violet Hour
♥ OK Go - Shooting The Moon
Grizzly Bear - Slow Life
♥ Editors - No Sound But The Wind
♥ Alexandre Desplat - New Moon


2009-11-25
20:41:59

091125 /L

Hallå!

Hær rullar livet på. Veckorna går så fort nu før tiden! Idag hade jag bokstavsarbete med ungarna. Vi øvade på bokstaver i børjan på ord/namn. Det gick superlætt før vissa men en del hængde inte med alls. Det ær faktiskt jobbigt nær det ær sån spridd kunskap på ungarna. Men men...

Imorgon ska jag læmna in bilen på fixning. Vet inte vad som ska fixas men pappa satte in pengar på mitt konto, ordna hyrbil åt mig øver dagen så jag ær bara glad  att jag slipper tænka mer på det. Då ær den i prima skick infør Sverige resan i helgen :)

Blir skumt att komma dit nu nær vi inte har något hem dær (mamma bor i Norge också nu). Vi ska sova hos A - extra mamma så det blir nog bra. Tæntke førsøka klippa mig och så måste jag hitta klæder infør julfesten næsta helg. Blir nog rætt lugnt annars.

Stackars J kænner sig sjuk igen, vi hoppas inte att det ær någon svininfluensa i alla fall. Hær blir det inga vaccinationer gjorda, jag ær skepisk till det dær. Knappt testade grejer - no thank you. Nu har Kanada slutat ge det till och med. De flesta barn i barnehagen har tagit det, hoppas att det inte ger några biverkningar om några år. Kanske slutar upp som i en film jag såg dær mænniskan inte kunde førøka sig længre. Mmm.. vært att tænka på.

I øvrigt har jag kænnt mig irriterade på jobbet denna vecka. Ungar som gnæller, førældrar som skæller och kollegor.... Igår hade en førælder skællt ut min kollega før att hennes dotter sagt att de inte varit ute idag. Men de hade varit ute i 3-4 timmar! Mænnsikan stor och bokstavligen skæller framfør andra førældrar och min stackars kollega blev helt chockad. Då sæger dottern att hon ljøg och mamman ber inte ens om ursækt. Det ær sån dælig stil på en del førældrar. De tænker inte alls på att det faktiskt ær vår arbetsplats. En førælder ville att vi skulle ta in hennes 3 barn (medan alla andra 30 ær ute) innan hon kommer och hæmtar dem, så vi kunde klæ av dem och gøra dem klara. Den sista timmen ær vi 2 personer. Ibland undrar man seriøst om inte førældrar borde vara barnløsa. Lata jævlar ær de flesta :P

Hoppas morgondagen blir bættre. :)

Kram


2009-11-24
17:45:14

Tisdag /S
Hej!
Den här veckan har sjukdomarna slagit hårt mot vår förskola både vad gäller personal och barn, dock handlar det bara om vanliga förkylningar och ingen svinis. Idag fick jag vara själv på min avdelning tillsammans med en vikarie då båda mina kollegor var hemma idag och det ser ut som att jag kommer bli ensam resten av veckan också vilket känns sisådär då det råder vikariebrist så risken finns ju att jag blir helt ensam med hela barngruppen! Även om vikarien var jättebra så blir man ju lite tröttare än vanligt efter en jobbdag. Min kära kollega S sa att hon fick en deja vú-känsla när jag berättade att även vår andra kollega var hemma för det är ju bara någon månad sedan det var lika dant då jag fick gå ensam eller med vikarie i cirka två veckors tid för att mina kollegor var sjuka.

Idag var i alla fall min tur att sluta tidigt och tack vare att vår planeringsavlösare kunde gå in på avdelningen under eftermiddagen så slapp jag jobba över. Så 13.20 när jag slutat jobba åkte jag och hämtade Pepsi boy hos dagmatten och åkte ut till Tinnerö eklandskap där vi strövade runt en stund i eftermiddagssolen. Vi hittade till en agilitybana som var inhägnad som tillhörde någon hundklubb. Det fanns inte en kotte i närheten så jag tog med honom in och provade på de olika hindren. Han var ju mest intresserad av att nosa på allt och pinka ner stället men jag fick honom i alla fall att prova alla hinder och jag måste säga att jag var riktigt imponerad då han verkligen provade alla hinder! Han gick genom en lång tunnel utan problem, gick på gungbrädan utan problem, hoppade genom däcket utan problem, gick på "balansbommen" utan problem gick upp och ner för den branta stegen/backen... allt gjordes utan tvekan, var riktigt impad över hur modig han var även om jag sedan innan vet att han är lugn då han inte reagerar på höga ljud eller häftiga rörelser. Tyvärr gjorde han också alla hinder utan att visa någon större entusiasm vilket kanske var lite trist eftersom jag funderat lite på att gå en agilitykurs.... men vi får se. Jag får väl prova någon mer gång när jag har med mig lite godis och när inte banan är dränkt i vatten, för någon vidare fart blev det ju inte då det plaskade om varje steg man tog!

Väl hemma så plingade hantverkarna på, imorgon drar de nämligen igång med den stora badrumsrenoveringen i vår lägenhet men de ville gärna byta lås och täcka lite redan idag om de fick. Pepsi låg och glodde på dem från sovrummet medan det gick främmande män in och ut ur lägenheten medan jag försökte att sysselsätta mig i väntan på att de skulle gå.

Min kära sambo har för andra dagen idag en 12h dag på universitetet så jag är lämnad här i min ensamhet för ytterligare cirka 2,5 timma. Under den tiden ska jag ta och bada Pepsi, det gäller ju att passa på med tanke på att vi kommer vara utan dusch de kommande två veckorna :(

I helgen har jag bestämt mig för att åka till Karlstad, tyvärr verkar det dock som att T kommer stanna i Linköping då han har en hel del plugg så vi får väl se hur jag ska nyttja helgen. Jag är lite sugen på en utekväll men det var rätt tydligt att mina kära systrar förvandlats till trötta småbarnsföräldrar under vår senaste utgång så vi får väl se om de är taggade i helgen. Annars får man väl passa på att hälsa på släkten lite kanske...

Hur som helst, hoppas er arbetsvecka ser roligare ut än min!

PS. idag är det en månad kvar till julafton! DS.

2009-11-22
21:58:12

Pengar växer inte på träd... /S
...tyvärr!
Jag som gått och väntat på att lönen ska komma så att jag kan köpa en ny telefon har insett att en ny telefon förmodligen får vänta. Pengar har gått åt den här månaden, både till nöjen, avbetalning på billån, och andra nödvändiga utgifter. Den här helgen hade jag som plan att i stort sett inte göra något kostsamt utan försöka spara undan så mycket som möjligt av det som fanns kvar på kontot. Men efter att jag och T spontant bestämde oss för en liten trevlig dejt i lördags så gick det en hel del pengar, och det kommer gå ännu mer pengar imorgon när bilen ska tankas, och under den här veckan ska Pepsi vara hos dagmatte varje dag på grund av renoveringen så då kommer det också gå pengar...
Men nu är det ju inte långt kvar till lön, men då kommer nästa månads utgifter som innehåller tråkiga men nödvändiga utgifter, julklappsköp, bilbesiktning and so on. Min förhoppning är också att jag ska ha tid och pengar för  en liten tripp till Norge för att hälsa på käraste vännen... men det återstår att se...

Att jag för mindre än ett halvår sedan klarade mig på cirka 4000kr/månad är nu helt ofattbart. Jag har i alla fall haft alldeles rätt när jag under hela min studietid har sagt till kurskamrater som förundrats över att jag kunde klara mig utan lån; att har man inga pengar att spendera så måste man få det att funka, men hade jag haft lån så hade jag ändå spenderat alla pengar!

Det jag ser fram emot nu om man ser till ekonomin är den dag då jag har betalat av mitt billån, och om allt går som det ska och jag inte får några oförutsedda stora utgifter så kommer jag förmodligen vara färdig med den betalningen i juli den kommande sommaren. Då kommer jag helt plötsligt ha 3500kr varje månad som jag kan använda för att bygga upp min buffert med som just nu växer i snigelfart, men huvudsaken är väl att den i alla fall växer varje månad :P

2009-11-22
10:57:43

Söndag /S
God förmiddag på er!
Då har även denna vecka nått till söndagen och en ny vecka väntar.
Den här veckan som varit har känts lååååång, det började i måndags med en heldag på jobbet med jobb mellan 8-16 och sedan personalmöte mellan 17-19.
På tisdagen hade jag min korta arbetsdag och tog sedan med Pepsi till hundtrimmet. Onsdags var det min tur att stänga på förskolan och när jag väl kommer hem sådana eftermiddagar orkar jag inte med så mycket mer än TV-tittande. I tosdags var det jobb hela dagen, därefter blev det middag med arbetskamraterna innan vi gick vidare till Cloetta center för att se hockeymatchen mellan LHC- Djurgården som vi blev bjudna på genom jobbet. Det var skoj men man var ju allt annat än pigg när man kom hem, men roligt hade vi som sagt, är jättelängesen jag var på hockey!
I fredags blev det bara mys här hemma efter jobbet med lite film och godis. Igår sken solen äntligen och det var så himla skönt! Vi tog en riktig långpromenad tillsammans med vovvsingen innan vi åkte hem och duschade för att åka vidare in mot stan och biografen då jag efter lite tjat hade lyckats få med mig T på filmen New moon. Min filmupplevelse var precis som Ls, mesta dels tjejer som sprang in och ut från salongen, skrattade åt saker som man inte alls förstod, storgrina när visserligen mina tårar också föll men här snackar vi att grina så att man kippar efter andan. T som var skeptisk till filmen från början satt och suckade en hel del, och jag måste ju säga att filmupplevelsen förstördes en hel del av alla andras reaktioner på filmen.
Filmen i sig tyckte jag var sådär, men det beror väl mest på att det är en typiskt mittemellan film, men precis som L håller jag med om att hon som spelar Bella var jätteduktig och det var verkligen ångestladdat...!
Efter filmen hade vi bokat bord på Ghingis där vi åt av deras goda buffé och sen raka vägen hem där vi kom hem lagom till premiären av Robinson :)

Idag är det återigen grått och mulet så det blir nog en dag med lite pyssel här hemma och kanske att man åker iväg någonstans för att gå en långpromenad med Pepsi, är ju så tråkigt att gå här hemma i området där man går varje dag ändå.
I veckan som kommer händer det inget särskilt på jobbet, här hemma är det dock dags för vår badrumsrenovering som drar igång på onsdag och det ska bli sååååå trist. Jg har ju ändå tur som kan duscha på jobbet men det där med att behöva gå ut varje gång man ska på toaletten känns riktigt pissigt. Därför har jag planerat att fly från lägenheten direkt efter jobbet på fredag och åka hem mot Karlstad en sista gång innan julledigheten.

Hoppas alla har haft en skön helg, puss på er!

2009-11-21
22:38:52

091121 /L
Halloj bloggen!

Veckorna bara flyger ivæg hær.
Denna vecka fløg førbi, vips var det fredag och premiær før Twilight (2) - New moon. Jag drog med morsan eftersom ingen annan kunde. Det har aldrig varit så mycket folk på bion som igår. Proppat med 15-åriga bruttor. Ja, och en kille då. Som hamnade bakom mig. Det var en vældigt bisarr bioupplevelse. Jag gillar Twilight-serien och har længtat efter filmen men de mænniskorna som var dær igår, de levde i en annan værld. Killen bakom mig satt och skratta høgt till scener som jag inte alls såg någon humor i. Hela salen fnissade nær det blev lite naket eller kysstes på filmskærmen. Morsan och jag såg på varandra och skaka på huvudet. I det tillfællet kænde jag mig 40 år ældre æn alla andra.

Filmen i sig var okej. Jag tycker boken ær hundra gånger bættre (men bøcker ær alltid bættre). Det kændes som om alla scener var jættekorta och dialogerna kunde ibland bli vældigt fjantiga, pubertala vill sæga. Men det var bra, och Kristin Stewart aka Bella spelade skitbra. Man fick verkligen tårar i øgonen! Den rekommenderas men læs boken først, annars førstår du inte allt.

Igår var det æven æntligen release av nya Super Mario bros. Fytti vilket bra spel! Nu kan man spela 4 personer och hjælpas åt på banorna. Det ær precis som klassikern. Underbart. Rekommenderas verkligen.

Nu ær min syster på besøk. J ligger i feber och har snart sovit två dygn. Morsan kæmpar på nya jobbet medan nedrækningen på mitt vikariat børjar kænnas av. Hoppas på nytt jobb...

På återseende. Love.2009-11-17
16:48:32

Tisdag /S

Hej på er!
Idag har jag för första gången i mitt liv besökt ett hundtrim. Om det var första gången för Pepsi har jag tyvärr ingen aning om. Syftet med vårt besök var i alla fall att han skulle få sina öron rakade på insidan då han inte gärna låter mig komma nära med saxen + att det driver mig till vansinne varje gång vi försöker. I alla fall, besöket var helt spontant utan någon som helst planering, jag kom på idén att göra det då jag slutade tidigt idag och tänkte att det kanske var lika bra att passa på. Egentligen ville jag nog mest åka dit för att se om det överhuvudtaget skulle vara möjligt för någon att komma i närheten av hans öron med en rakapparat.

Väl framme gick jag fram till disken och försökte överrösta ljudet av en skällande hund och tre rakapparater som var igång. Jag berättade om hans bakgrund, att jag inte haft honom så länge och att jag inte har någon aning om hans erfarenhet av trimning + att jag ville raka insidan av hans öron. Hon tittade lite på hans öron och tyckte att jag även skulle ta en del utvändigt då det var en del tovor (+att cockrar ska rakas på den övre delen av örat), så sagt och gjort så tog hon min gosse och bad mig vänta vid fotöljerna. "Väntrummet" såg precis ut som ett väntrum hos frisören med tidningar, fotöljer, några få ställ med saker de sålde. Jag bänkade mig i en fotölj där jag var säker på att jag skulle kunna se Pepsi.. jag kände hur det gjorde lite ont i mattehjärtat att lämna bort honom när jag vet hur mycket han ogillar allt sånt men samtidigt så vet jag ju att det är för hans bästa. Hundtrimmaren lyfte upp honom på trimbordet, satte på honom halsband, startade rakapparaten och...började köra den över hans öra! Till min stora förvåning och glädje så satt han alldeles stilla hela tiden, han som brukar skaka som en galning på huvudet gjorde det bara en gång under de cirka 10 minuter som det tog för henne att göra färdigt! Chockad och glad gick jag fram och tog emot min vovvsing som såg lite knepig ut då övre delen av hans öron var rakade och pälsen på huvudet börjat bli lite lång och var näst intill afrolik :p
100 spänn kostade det för de 5-10 minuter det tog men det var definitivt värt varenda krona, jag ska aldrig mer försöka mig på att klippa öronen själv! Det är helt enkelt inte värt det... Nu kan vi i alla fall sluta oroa oss för tovor och öroninfektioner som annars är väldigt vanliga hos cockrar.

När besöket var avklarat belönades han med en lång och skön promenad i skogen och sen raka vägen hem för att äta lite kvällsmat. På tal om hundmat kan jag förresten tala om att Pepsi är mycket bättre i magen av den nya mat han får (Iams) istället för Friskies som han åt tidigare. Han är lite hungrigare men det är ju inte så konstigt med tanke på att han nu bara ska ha hälften så mycket som när han åt Friskies. Förhoppningsvis är hungern inte ständig, vår tanke är att hans magsäck ska vänja sig vid den minskade mängden och att mättnadskänslan ska komma snart... Han får i alla fall äta upp den här 15 kg säcken så får vi väl se sen. men hittills är vi nöjda då han som sagt är bättre i avföringen och det är ingen skillnad på päls och annat.

Nu har jag precis tagit tag i hans afro på skallen, så nu matchar hans huvud lite bättre med öronen :p
Nu väntar lite slappande vid TVn tills det är dags att börja med middagen. Hoppas alla mår bra...


Pepsis öron innan trimning.


Pepsis öron efter trimning.

Det syns kanske inte så stor skillnad på korten men ni skulle sett den pälshög som låg under bordet som kom enbart från hans öron!Slutligen en bild från en av våra promenader läöngs Stångån...


2009-11-15
13:51:27

Söndag /S
Halloj på er!
Söndagen är här och den sköna helgen börjar lida mot sitt slut. Igår åkte vi som sagt runt och titta lite i olika butiker. Vi började på Netonnets lagerbutik som var en rätt tråkig  butik eftersom det verkligen ser ut som ett lager. Det var nära att jag köpte årets förste julklapp men då det visade sig att de bara hade 14 dagars öppet köp så blev det inget köp förutom julklappspapper, snöre och ett notisblock. När vi var färdiga där åkte vi ut till Tornby och kollade in mobiltelefoner på Elgiganten. Jag gillade den vikbara telefon som jag fastnat för när jag kollat på nätet, och det kändes ännu bättre när jag såg att SAR-värdet(strålningsvärdet) låg ganska långt under den svenska gränsen. Tydligen har Ts kompis en sådan mobil så han ska höra lite med honom vad han tycker om sin telefon. Om han tycker om den så lär det nog bli ett inköp när lönen kommer om två veckor...
När vi ändå var i Tornby så fick T följa med och ge lite smakråd när det gäller vinterjacka då jag hittat en parkas på Stadium som jag vill ha men jag kunde inte bestämma mig  för om jag ville ha svart eller röd. Jag äger en röd parkas nu som jag älskar men som efter tre år börjar bli lite sliten och urtvättad. Det känns ju lite trist att köpa en ny röd parkas då den är vääääldigt lik den jag redan har men å andra sidan så verkligen älskar jag den modellen och jag passar verkligen väldigt dåligt i svart vintertid då jag blir så otroligt blek. Så snart kommer det läggas en beställning på en röd parkas också på Stadiums hemsida :)

Igår kväll hade jag min lilla träff med Maria. Vi började med middag på Ghingis(mongolisk/thailändsk mat) där vi tog deras goda buffé som består av att man får plocka ihop sin egen tallrik med sås, kött, grönsaker and so on och sedan lämna fram och se på när de steker. Allt var i alla fall jättegott och vi åt alldeles för mycket både av maten och dessertdelen på buffén så när det var dags för bio var det riktigt skönt att fä sätte sig ner och luta sig bakåt i nästan tre timmar. Härligt nog så fick vi vara i den största salongen som är nyrenoverad med härliga säten och framför allt massor med utrymme för att sträcka på benen! Jag med mina 178cm kunde sträcka på benen så de var alldeles raka vilket är helt gudomligt skönt!! Filmen vi såg var 2012, en världen-går-under-film, inte alls en film i min smak men filmvalet fick falla på Maria den här gången och jag brydde mig inte så mycket då det mest var kul att komma ut och göra något. Men som sagt, att se människor överleva saker som vulkanutbrott, jordskorpor som spricker, krocka med berg, flygplan and so on... ja.. jag antar att jag antingen är alldeles för pessimistisk eller realistisk för att verkligen kunna njuta av en sådan film... Men trevligt hade vi i alla fall och vi såg en filmtrailer med HUgh Grant som intresserade oss så det får bli nästa gång, en film alldeles i min smak :)

Nu ska jag och pepsi åka iväg och ta en riktig långpromenad medan T ska sitta hemma och plugga! Vill se till att Pepsi får en skön promenad då jag tjafsat med honom på morgonen med kloklippning som han hatar, borstning av pälsen och i eftermiddag väntar ett bad, ännu en sak han inte direkt älskar...!

Hoppas helgen varit bra.... puss på er!

2009-11-14
11:58:49

Lördag /S
Hej på er!
Äntligen är helgen här och det är så skönt, jag hatar de här tråkiga grå dagarna, blir ju megatrött! JObbveckan som gått har varit bra men barnen har varit rätt så högljudda vilket har gjort att jag gått hem minst två dagar med lite lätt ömma hörselgångar.

Igår åkte jag och älsklingen iväg på julmarknad på Ekenäs slott efter jobbet. Marknaden var riktigt mysig i gammaldags stuk med många hantverksstånd. Det var riktigt mysigt att gå runt i kylan med alla marshaller och brasor som var tända här och där. Det blev inga inköp förutom lite pepparkakskola men det blev ändå en trevlig liten tripp. När vi ändå var där gick vi även en guidad visning på slottet som hade temat julfirande. Det var mysigt och ganska intressant... visste ni till exempel att julgranen är så pass ny i Sverige att den inte blev populär förrän vid 1920-talet? Det visste inte jag, jag visste att det var en ganska sen tradition men inte så sen!
Något annat vi lärde oss var traditionen med halmdekorationer (halmbock osv), tydligen så trodde man förr att halm gav tur så man strödde ett 2 dc tjockt halmlager i hela huset i december som låg där i samband med julfirandet just för att ge tur i huset. Den enda ljuskälla man hade förr var ju dock stearinljus och det i kombination med halm på golvet ledde till att bränderna ökade drastiskt så till slut förbjöd man halm på golvet. Foket ville ju dock fortsätta ha det i huset för turens skull så då började man tillverka halmdekorationer så att man kunde ha halm i huset men under mer kontrollerade former.
Jaja, kanske inte så intressant fakta men jag och T fann i alla fall den lilla visningen intressant...
Väl hemma blev det sen middag med hemmagjorda hamburgare och sen slappande framför TVn tills jag gav upp och kröp ner i sängen.

Idag började jag dagen med en promenad med Pepsi i det grå vädret. Vi hade i alla fall tur som slpp gå i regn då det verkar ha regnat en del under natten. Thank god för Pepsis regnoverall säger jag bara! Hans lilla overall var helt genomblöt när vi väl var hemma igen så jag kan ju tänka mig hur go och blöt han hade varit utan den! När vi gick vår promenix och han sprang lös där bredvid mig så tänkte jag återigen på hur nöjd jag är med mitt liv för tillfället. Jag lever det liv jag vill leva till åtminstone 90%, jag lever med någon jag älskar och som jag känner mig trygg med, jag har ett jobb och en arbetsmiljö som jag stormtrivs med, jag har en söt liten vovve som jag väntat på att få köpa ända sedan jag flyttade hemifrån, jag har en bil som ger oss frihet och möjligheter att åka på små utflykter, jag har en fast inkomst som ger mig möjlighet att kunna köpa saker and so on. Det enda jag egentligen verkligen saknar är att få bo närmare min familj. Men känslan över att jag lever det liv jag vill leva just nu är otroligt skön :)  Jag säger inte att jag vill ha det så här för alltid, jag ser fortfarande fram emot saker så som att vi ska få ett finare boende, leva med två inkomster, skaffa familj, semestrar osv, men som sagt just nu känner jag mig verkligen nöjd med mitt liv :)

Nog om hur lycklig jag känner mig och tillbaka till vardagslivet... min telefon har börjat strula efter nästan 6 år! Det har varit en toppentelefon men det är dags att börja se sig om efter en ny för precis som T påpekat så är det kanske extra viktigt med en telefon som fungerar nu när jag åker bil så mycket. Så idag ska vi å
Sony Ericsson W508
ka till Elgiganten och Netonnet och spana lite på vad som finns. Jag har kollat lite på internet men har egentligen bara hittat en sosm verkar någorlunda intressant men det är bara för att jag helst vill ha en viktelefon och en Sony Ericsson men det verkar bara finnas två att välja på. Så nu ska jag kolla in de + skjutbara telefoner för att se om det är något jag kan tänka mig. Jag har också bestämt att telefonen inte får kosta mer än strax över 2000kr, inte för att jag inte har råd utan för att jag verkligen inte ser någon poäng med att köpa någon dyr telefon då jag egentligen inte är så intresserad av de nya finesser som telefonerna har samtidigt som man ändå inte vill ha den allra enklaste modellen. Men vi får väl som sagt se om jag hittar något eller inte....

Ikväll ska jag lämna sambo och vovve hemma för att spendera kvällen med gamla kurskompisen M. Vi ska träffas kl 18 ikväll och gå ut och äta innan vi ska se bion 2012. Det ska bli kul då jag inte träffat henne sedan i början på september.

Hur som helst, ha en fortsatt skön helg!

2009-11-10
16:09:42

Tisdag /S
Hej på er!
Idag har det varit grått och mörkt ute heeeeela dagen, en riktigt pissig dag vädermässigt! På jobbet var det bra även om jag var trött som vanligt. Just nu går jag bara och ser fram emot julledigheten, det ska bli så himla skönt att få vara lite långledig och även välbehövligt då jag inte fått vara det sedan julledigheten förra året.
Helgen som var har i alla fall varit mysig. Det började med en famililjeträff hemma hos syrran i hennes nya fina hus. Där tillbringade vi filmen och såg filmen The proposal som var ganska rolig faktiskt. På lördagen gav jag T sovmorgon och tog morgonpromenaden med Pepsi, därefter tvättade jag bilen innan det var dags för frukost med pappa och T. När jag var mätt och belåten och nyduschad tog vi med oss Pepsi och åkte till Norrstrand för att hälsa på Ts syster och för att pyssla med lördagens projekt som var att leta och scanna in kort på Ts föräldrar som i slutändan ska hamna i en fotobok som ska ges till dem på deras 20-åriga bröllopsdag i december.
Det var riktigt kul att ligga och titta i de gamla albumen, men bara till en början... efter fyra timmar började det faktiskt bli lite småtrist! Men vi hann i alla fall med att scanna in allt de ville ha med vilket var det viktigaste. När det var gjort röjde vi undan alla album för att inte kära svärföräldrarna skulle misstänka något när de kom hem.

Efter den pysseldagen åkte vi vidare ut till sommarstugan där vi firade Ts syster och mamma som båda firat/firar födelsedag i dagarna. Det blev god middag och efterrätt innan vi plockade fram lite spel som sysselsättning för kvällen. Vi spenderade natten och jag fick en ljuvlig sovmorgon på söndagen, det var verkligen längesen jag sov så underbart bra... Väl uppe och jag och Pepsi hem till pappa för att fira honom på Fars dag. När klockan närmade sig 16.30 var det slut på det rolíga och dags att dra sig tillbaka mot Linköping, en lång resa i mörkret...

Just nu sitter jag och samlar energi för att åka ut till Tornby och kolla in lite vinterkläder, på torsdag är det nämligen kommunkväll på Intersport som ger 20% så jag tänkte passa på att köpa ny jacka och vantar men jag känner mig själv och vet att jag inte kommer orka gå och trängas bland allt folk då. Istället ska jag titta ut saker redan idag så att jag bara kan gå in och plocka åt mig sakerna på torsdag...

HUr som helst, hoppas alla har det bra!

2009-11-05
19:50:14

ÅH! /L
Jag skrev ett långt inlægg och allt førsvann.

Jag lever i alla fall :)

Kram

2009-11-05
18:19:33

Torsdag /S
Hej på er i kylan!
I mitt senaste inlägg berättade jag om den härliga solen, men det känns som en evighet sedan efter två dagar med kyla och snöblandat regn!  Igår spenderade jag dock dagen inomhus då vi hade studiedag med två föreläsningar. Jag hade suttit stilla så mycket att min rumpa verkligen ömmade när jag satt och åt middag när jag väl kommit hem!
Idag har det också varit trist väder så vi var faktiskt inne hela dagen förutom 1,5 timma efter lunch. Som tur var så fixade barnen att vara inne så mycket, vanligtvis brukar de nästintill klättra på väggarna när de varit inne för länge men idag orkade de aktivera sig hela tiden. Själv har jag börjat planera för julledigheten, om jag får som jag vill kommer jag vara ledig 23/12-8-1 men det är bara om jag kan ta kompledigt och planera hemma den 23/12 för irriterande nog har jag bara 6,5 h i komp att ta ut och det saknas 2,5 h, men som sagt, har jag tur så är det min tur att ha planering den dagen och då kan jag ju sitta någon annan dag med det...

Imorgon har jag en skön dag, jobbar mellan 7.30-13.30, och mellan 8-8.30 har jag utvecklingssamtal och från det har vi avdelningsplanering fram till kl 11. Då är det dags att förbereda för lunch med dukning och lite senare samling, lunch mellan 11.30-12.00 och sen flyter det bara på den sista 1,5h. När jag väl slutar så ska jag bara svänga förbi hemma och hämta sambo och vovve innan vi åker vidare mot Karlstad.
Våra planer för helgen är en fredagkväll med mina föräldrar eftersom mamma tråkigt nog jobbar hela helgen, ett besök hos syster i hennes nya hus, fira svärmor och svägerska och förhoppningsvis hinner jag med att tvätta min skitiga bil någonstans däremellan!

Hur som helst, hoppas ni får en härlig helg trots grått väder, puss på er!

2009-11-03
14:35:12

Tisdag /S
Tjena på er!
Idag var det min tur att sluta tidigt och det är såååå skönt, särskilt med tanke på att himlen är klarblå och solen skiner, något jag tänker ta vara på genom en låååång promenad med lilla vovven.
Igår var det avslutning på hundkursen och det gick väl sisådär då Pepsi var lite lätt speedad och hade svårt med koncentrationen. Nu när det är slut på riktigt så börjar man fundera på nästa kurs, jag tror dock att det får vänta tills i vår...

Nu är det dags för promenaden innan det är dags att börja med dagens middag som kommer bestå av riktig husmanskost med köttfärslimpa!

Hej på er!

2009-11-02
17:31:18

Måndag /S
En ny vecka är inledd, denna dag har dock bara varit en i raden då den inte varit speciell på något vis, har haft gympa med våra femåringar som vi har varje måndag. Istället för att köra Friskis & Svettis miniröris så valde jag att testa två nya lekar och en stafett med dem och det visade sig att de klarade det bra trots att det var ganska svåra lekar, så det kändes kul.

Är du inte intresserad av lekarna, hoppa över detta stycke!

Första leken var väl den lättaste; Amöban
Ett av barnen utses till amöba och ska jaga de andra. När man lyckats ta någon ska man ta armkrok på varandra så att amöban växer. När amöban har växt så att det är fyra barn kan den dela sig. Jag valde dock att den inte skulle dela så då barnen hade svårt att hålla koll på den biten. Leken är slut när alla är tagna.

Som lek nummer två hade jag en lek som tränar samarbete och balans: alla barn ska ha en ärtpåse på huvudet, en utses till jägare, även denne ska ha en ärtpåse på huvudet. Jägaren ska peta ner de andra barnens ärtpåsar från huvudet. När man tappar sin ärtpåse blir man förstenad. Kamraterna kan bryta försteningen genom att lägga upp ärtpåsen på huvudet igen. Jag fick förenkla leken genom att tillåta barnen att lägga tillbaka rtpåsen på huvudet om man tappade den när man räddade någon då det var alldeles för svårt för dem att hålla kvar den på huvudet när de böjde sig ner. Vid första försöket tappade alla sina ärtpåsar efter 5 sekunder när leken startat så det gällde att påpeka att trots att det var en "jagarlek" så kunde man inte springa, och för att se till att någon skulle kunna rädda en om man blev förstenad så gällde det att hjälpa till att rädda andra. Efter några försök var de riktigt duktiga på leken!
Som avslutning hade vi en stafett. Barnen delades in i två lag, ett lag som ska springa och ett lag som ska räkna. Det ena laget ställer sig i en ring där de ska skicka runt en ärtpåse samtidigt som de räknar varje gång ärtpåsen skickas vidare. Det andra laget ska fram till barnen i det andra laget och springa runt deras ring och sedan tillbaka och ställa sig sist i sitt lag. Stafetten avslutas när den som var först att springa står först igen. Då kollar man hur långt "ringlaget" hunnit räkna, sedan byter man så de som sprungit får räkna. Det lag som hann räkna längst har vunnit.
Stafetten gick bra men jag fick stå med och hjälpa barnen att räkna då vissa barn hade lite svårt när vi kom över 20-strecket . Men då är ju den här stafettleken perfekt träning!

Nu är det bara en liten stund kvar innan det är dags att ge sig iväg på hundkurs för sista gången, idag är det nämligen avslutning i alla fall på den praktiskt delen, nu återstår bara en veterinärföreläsning. Det ska faktiskt bli riktigt skönt att få måndagskvällarna lediga igen efter nio veckor. Både jag och T är i alla fall hur nöjda som helst med vårt beslut att gå en kurs och det var verkligen värt de 700kr jag fick betala. Pepsi har blivit mycket bättre på att möta andra hundar och hans utfall är numera relativt ovanliga. Han har börjat gå mycket bättre i koppel även om han kanske inte går fullt så bra som vi skulle vilja, men det är ändå en stor skillnad från hur han har varit. Han har lärt sig att gå/sitta fot trots störningsmoment så som möte med andra hundar. Idag ska vi ha slutprov när det kommer till att få hunden att sitta kvar, idag ska vi nämligen sätta hundarna ner, lämna dem och sedan ska en ägare med hund gå mellan alla hundar och deras ägare... jag tror att det är i tuffaste laget men hittills har Pepsi klarat de flesta "testen" galant så man får väl försöka att tänka positivt.

I övrigt lär inget särskilt hända den här veckan förutom på onsdag då det är dags för terminens andra studiedag som kommer bestå av två föreläsningar. Det positiva med den dagen är att det egentligen är min stängningsdag men istället för att sluta kl 17.30 kommer jag sluta 16.00.

Hoppas ni fått en bra start på veckan!

2009-11-01
20:27:58

Helgen som varit /S
Hej mina vänner!
Nu är det några dagar sedan jag bloggade men det har sina orsaker. Torsdagen vart det inget bloggat för att jag helt enkelt inte hade något att skriva, det var en vanlig dag, hade mitt andra utvecklingssamtal som gick något bättre än det första trots att det egentligen var ett svårare samtal.
På fredagen hade vi pyjamasparty på förskolan. Jag var tyvärr den enda av oss pedagoger som verkligen tog det till mig och hade på mig pyjamasbrallor medan de andra bara hade myskläder, men skit samma, är det pyjamasparty så är det! Vi anordnade disco i gympahallen, ansiktsmålning i ateljén, sångstund inne på en avdelning. De aktiviteterna hade vi i cirka 40 minuter innan alla gick in på sin avdelning för att fika på chokladbollar som barnen fått göra dagen innan. Därefter var det filmvisning i gympahallen för de äldre barnen. Allt som allt så var det en lyckad dag :) Det tog dock en del energi så det var mindre roligt med tanke på att det var min tur att stänga. Väl hemma vid 18-tiden så kunde jag dock skönt nog gå direkt in i köket och avnjuta en god middag som T fixat till i form av en fläskfilégryta, därefter blev det en stunds TV-tittande innan jag stupade i säng.

På lördagen var det dags för en liten roadtrip. Efter att ha ätit en mysig lördagsfrukost och gjort oss i ordning så skjutsade vi Pepsi till hans dagmatte för att sedan dra vidare mot Jönköping för att hälsa på buddyn D över dagen. Väl framme hängde vi lite i hans lägenhet innan vi åkte in till stan. Jag måste säga att jag blev riktigt impad av Jönköping som visade sig vara en jättemysig storstad med småstadskänsla. Det fanns massor av gamla hus både i trä och sten, sen gick det ett litet vattendrag genom stan och sedan hela långa Vättern som breder ut sig framför oss... hur mysigt som helst! Efter vår lilla rundvandring i city så gick vi in på en restaurang för att äta lite mat som denna gång blev vitlöksbröd, råstekt potatis, whiskeysås och en biff av entrecote - allt var supergott! Mätta och belåtna åkte vi tillbaka till lägenheten där det spelades guitar hero fram tills dess att det var dags för oss att åka tillbaka mot Linköping kl 18.30.

Prick kl 20.00 hämtade vi Pepsi hos dagmatten precis som det var sagt, han hade tydligen spenderat tre timmar ute i skogen och gått en promenad på 1 mil så det kändes väldigt bra att vi gjorde det valet att inte ta med honom även om han var välkommen. Han hade det nog mycket bättre ute i skogen än att  gå på stan med oss och ligga själv i en lägenhet där han aldrig varit tidigare. Väl hemma så knallade vi iväg och hyrde för första gången en film på Filmtoppen.se vilket var riktigt smidigt. Det blev filmen The reader, den var lite udda men ändå helt okej, det var framför allt skönt att få ligga hemma och mysa i soffan med en film, det kändes som att det var jättelängesen vi såg en film. De senaste helgerna har det mest blivit att man börjat titta på någon halvtråkig film på TV som man i slutändan inte orkat se färdigt.

Idag åkte vi in till stan och Stångån direkt efter frukosten och gick en långpromenad tillsammans längs Stångån/Kinda kanal och det var supermysigt, ännu mysigare blev det när T lyckades få igång Pepsi för lite bus något vi sällan lyckas med då han inte verkar veta hur man gör när man leker. Men idag blev det lite dragkamp med kopplet och hopp hit och dit :)
Vl hemma igen bytte vi om och åkte iväg till tornby för att kolla in butikerna där, jag är nämligen på jakt efter ett par termobyxor då de enda jag äger har förvandlats till jobbyxor. Nu när man är hundägare så vill jag dock ha ett par här hemma också. Jag var även på jakt efter ett par nya jeans då mina sköna favvojeans är trasiga :(
Tråkigt nog så hittade jag varken jeans eller termobyxor idag, men det beror nog mest på att jag väl på plats inte orkade kolla så noga på grund av allt folk. T hittade i alla fall en jättefin tröja, och jag hittade en jättefin tomte som fick följa med hem så helt tomhänta kom vi inte hem. Vi passade också på att äta på Ikea då båda två drabbades av lite akut blodsockerfall, ingen direkt lyxmiddag men det var otroligt skönt att slippa laga mat när vi kom hem då båda var riktigt trötta. Under eftermiddagen blev det ännu en promenad med Pepsi + tråkiga saker så som att tvätta, i övrigt har jag bara slappat i soffan vilket varit superskönt då det inte varit så mycket av den varan under helgen även om det varit en toppenhelg i övrigt.

Medan vi farit runt och flängt har syster flyttat in i sitt nya hus. Jag hoppas att det gått bra för dem, måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk. Dels att få flytta in i ett hus men också bara den där känslan av att flytta in till ett nytt ställe som man får möblera och pyssla med, att få bo på ett ställe fär man får renovera som man vill med tapeter och sånt. Men den tiden kommer ju för oss också till slut...

Nu ska jag fortsätta njuta av min TV-kväll och samla energi för en ny arbetsvecka som dock får ett trevligt slut med en tripp till Karlstad där vi självklart ska kolla in syrrans hus + fira Ts mamma och syster som fyller år och sedan bara umgås med alla!

Hoppas ni andra har haft en lika bra helg som mig! Puss på er...