Hakuna Matata

2007-01-30
18:13:55

Stackars älsklingen!

Här kommer de utlovade korten från lägenheten, inte den bästa kvalitén på alla men.

         

Just nu sitter jag och försöker underhålla mig själv på internet.. vill egentligen lägga mig framför TV:n men Tobias pluggar och jag ska ju se på TV sen hela kvällen så...

Hänt något i Karlstad? Här i Linköping är det ganska lugnt, men det är mycket i skolan.... inte en lugn stund! har dock inga lektioner på hela vecka 8 så då funderar jag på att antingen åka hem några dagar till Karlstad igen, eller också kanske hälsa på Sofia i Uppsala om hon är hemma. Men det är ju en bi dit... får väl se om jag hinner plugga allt jag ska innan dess. Jag har gjort ett eget lässchema, och tro det eller ej men hittills ligger jag ganska bra till :)

LÄmnade in en tenta för någon vecka sedan som jag dock tror att jag kommer få komplettera. När jag lämnade in den kändes det okej, men desto mer jag funderat på den desto mer övertygad är jag på att den kommer behöva kompletteras. Är dock tacksam för att man får komplettera och slipper skriva en helt ny tenta.

Glömde säga att någon snodde en flyttkartong när jag flyttade in. Den kartongen innehöll alla mina muggar och dukningsskålar... inklusive mina favorit te muggar som jag fick av Linda!!! har kollat på Indiska men de hade inte kvar dem längre *snyft* och inte hade de några som var lika fina heller... :(

Har lite ont om pengar för tillfället, glömde nämligen lämna studieförsökran o lämnade inte det förrän i fredags *ooops!* så det dröjer väl ett par dagar till antar jag innan pengarna ramlar in.

Idag ringde Tobias bredbandsbolaget för att se hur myckt de drar av på fakturan eftersom det var försenat. De snåljåparna drar inte av mer än 225 kronor!!!!! Det ska vara för bortfallet på två veckor som vi inte kunnat använda deras tjänster + kompensation för alla mobilsamtal vi tvingats ringa! Det var inte deras policy sa de! Så nu är de inte särskilt populära hos mig de heller.... Finns det något bra billigt bolag som är bra eller??? Något tips?? jag kommer väl behålla dem tills jag flyttar igen antar jag men ändå... tips är välkomna!

Slutligen vill jag bara visa en något suddig bild på min stackars vovve som tvingas gå runt med en strut på huvudet då han nyligen kastrerats. Pratade med syrran som berättade att när han har struten på huvudet vet han aldrig vad han ska göra så då sätter han sig på golvet och stirrar in i väggen stackarn. Inte nog med det, när han har den ute i snön blir den där struten som en snöplog när han försöker nosa på marken. Som tur är behöver han inte ha den så ofta längre.
Stackars älsklingen!

Ps. Har johnny hunnit kastreras han oxå eller fick han behålla dem ett tag till nu när TV införskaffades? Hur gick det med den nya TV:n? Ds.

2007-01-30
15:32:13

Ny ugn! /S
Vet inte om jag talat om det men den ugn som finns i lägenheten är riktigt gammal och ofräsch... den är ju orange och brun...uäck! I alla fall gjorde jag ett försök att ringa mitt bostadsbolag och få den utbytt och de lovade att komma och titta på den och sedan höra av sig.

Detta var för över en månad sedan och jag har fortfarande inte hört något från dem. Lite lätt irriterad ringde jag dem idag för att be dem komma igen! jag fick då veta att man faktiskt varit här och sett ugnen och då bestämt sig för att byta ut ugnarna i alla 1:orna i området!!! VIlket är 16 stycken!! Jag funderar nästan på att sätta upp en lapp med telefon nummer så att alla tacksamma hyresgäster kan komma med presenter :D

Nu har jag fotograferat lite men det blir inga bilder förrän ikväll. Tobbe sitter nämligen med någon uppgift som ska in i morgon och jag vågar inte pilla för mycket då.

Hej så länge!

2007-01-29
20:19:02

Äntligen INTERNET!!!
Ja, nu har jag installerat mig i min nya lägenhet och börjat vänja mig vid att leva som sambo i en 1:a på 35 kvm. Jag flyttade in den 13 januari och hade beställt internet och telefoni till den 16 januari. Som vanligt med mig och telebolag så fungerar det inte! Denna gång har jag valt att INTE ha ComHem som levarantör då de enbart krånglat, så nu valde jag bredbandsbolaget. Vi fick dock varken internet eller telefoni förrän iden den 29 januari! Måste ändå säga att jag hittills föredrar bredbandsbolaget framför COmHem då vi ringt dem 2 ggr o vi kom fram direkt + att de verkligen var trevliga till skillnad från ComHem!

Bilder på lägenheten levereras imorgon... måste ju plocka undan lite så det ser fint ut.

För att återgå till helgen jag flyttade in;
Mina kära föräldrar + pojkvän anlände till Linkan vid 10.30 med ett litet flyttlass. Bland annat kom de med en ny säng. Vi flyttade hela dagen och på eftermiddagen blev det ikea. Jag hade räknat med att det inte skulle vara så mycket folk då det var mitt i månaden och månaden efter jul och nyår. Ack så fel jag hade! Det var jättesvårt att hitta parkering. Väl inne på ikea köptes det bl.a. en garderob som nu har funktionen skafferi i kokvrån, och även ett skrivbord.

Tillbaks i lägenheten... alla var jättetrötta! Ska tala om att det inte är det lättaste att flytta in i en 1:a då man inte har någonstans att ställa undan alla saker så det var SÅ mycket saker och skitsvårt att packa upp något! När klockan var 22.00 avslutade vi arbetet för dagen och avslutade kvällen med varsin pizza och titade på filmen "Sömnlös i Seattle". Nästa dag monterade pappa ihop sakerna och när klockan var 14.00 började de åka hem. Detta var den dag då det blåste så fruktansvärt myclet. Pappa tyckte det blåste så mycket så han visste inte om de skulle våga åka ifall kärran skulle blåsa omkull. Men det gjorde de i alla fall.

10 minuter senare ungefär efter deras avresa ringer mamma på min mobil. Kärran hade blåst av vägen och alla mina gamla saker låg ute på ett fält... i små bitar! Dessutom var kärran som pappa lånat av en vän, trasig. Pappa var inte särskilt glad... De tog sig hem till slut dock, och tvingades komma tillbaks på torsdagen för att hämta alla saker. Så på torsdagen kom pappa, Tobias och kärrans ägare för att hämta kärran och städa upp efter sig. De kunde dock inte åka i pappas bil då draget på bilen gått sönder (kostar 7000kr) så istället fick han låna syrrans saab. Väl i Linköping är dock kärran och min gamla SÄNG stulen! Kärran kan jag förstå... men att någon vill ha min gamla säng som stått ute på ett lerigt fält i regnet... det är  för mig ett mysterium! Tycker faktiskt riktigt synd om pappa.... blev en dyr månad.... min flytt kostade honom ca 10 000kr!!! hade varit billigare att hyra in en flyttfirma!

Lördagnatt åkte dock mor och far till Thailand så jag hoppas att han glömt det här lite. Oturen för familjen fortsatte dock då deras flyg tydligen blev 3 h försenat, och tydligen mådde pappa inte så bra på den 14 h långa flygresan. Under tiden de är borta skulle farmor och farfar passa vår hund, Dick. På måndagen ringde dock syrran och berättade att min kära vovve kissade blod, så de fick ta honom till vetrinären. Det visade sig att han hade cystor på prostatan och var tvungen att kastreras. Innan kastreringen behövdes dock ägarens tillåtelse... alltså pappas! Så det blev ett telesamtal till Thailand och på tisdagen blev stackarn kastrerad! Denna incident kostade ju också lite pengar, me det mesta går ju tack och lov på försäkringen. Stygnen från kastreringen tas bort nästa måndag, samma dag som mamma och pappa kommer hem. Oturen fortsatte då syrran var hemma i mammas o pappas hus i något ärende och när hon stängde ytterdörren sprack rutan! Ännu en liten kostnad....
Jag tror nog det här måste vara den absolut värsta  månade ekonomiskt för mina kära föräldrar med tanke på att de betalade resan också.

Pappa ringde igår och han var helt salig, syrran trodde inte han skulle komma hem för att han trivdes så bra. De hade shoppat för fullt, pappa hade tydligen köpt en sidenmorgonrock.. hrm... det enda som fattas nu är väl en fet guldkedja kring halsen :P Min kära mor hade tydligen varit på en tur ridandes på en elefant!!!!!!!! De som träffat min mamma förstår nog min förvåning...!

Förra helgen firade förresten jag och TObias vår 5 års dag! Det var jättemysigt, fick en bukett blommor av Tobias och på kvällen lagade han SUPERgod mat, pasta med gorgonzolasås och fläskfilé!!!! Mmmm...!

Den kommande helgen ska vi nog ut med några av mina kompisar är tanken och sedan torsdagen den 8/2 kommer vi till Karlstad :D

Förresten Linda... du tänker väl inte bila till Örebro för att åka till IKEA.... du kommer väl och hälsar på mig i Linköping???!

Nu har jag nog rapporterat de stora händelserna...!

Det kommer mera...imorrn!

2007-01-27
19:10:08

Fönstershopping på Internet /L
Fönstershopping på Internet /L

Nu har jag suttit och "fönstershoppat" på Ikeas och Mios hemsidor. Mycket fint!
Skulle vilja ha ett nytt soffbord, det på bilden är ungefär vad jag tänkt mig!
Sen hitta jag lite smått och gott på Ikea, speciellt nya handdukar skulle vara bra.... hoppas på en tur dit så fort bilen är lagad!

Puss och kram
Linda

2007-01-27
17:02:40

www.mulberry.com
www.mulberry.comwww.mulberry.com har riktigt snygga väskor.
Tyvärr är inte Jason lika inne på att betala £495 för en väska..... synd.... ;D
Drömma går ju!2007-01-27
16:54:26

Dagens tips! /L
http://outhouserag.typepad.com/outhouserag/worth_1000/index.html kan du kolla in omgjorda bilder på allt från kändisar till berömda tavlor. Lätt kul!

   2007-01-26
23:16:16

Super Mario Sunshine /L
Ja, denna vecka har mitt tålamod och humör inte varit på topp då "Super Mario Sunshine" (Gamecube) kom in i mitt liv!
Jag försöker verkligen förstå vad jag ska göra, men jag sitter mest och skriker av ren ilska när det inte går som jag vill!Är det någon som har lust att förklara NÄR man är färdig med en bana? Det är nya saker varje gång man går tillbaka!

Plus, hur dödar man bläckfisken på bana två och de röda gubbarna som occuperat speglarna på bana 3???

NÄR kommer Yoshi in i bilden då? Jag vill ju ha den....

Jaja, jag är 20 år men jag har inget liv! Jag vet!!!

Hej!


2007-01-26
23:09:07

Inte världens aktivaste blogg! /L
Nej, fy skäms på oss!
Sandra har i alla fall en bra anledning - hon har inget internet!
Som vi vet har hon nyss flyttat till en ny lägenhet med Tobbe! De har haft turen att inte haft någon toalettdörr nu i början så de verkligen får lära känna varandra! =) *haha*

Denna vecka började jag en ny kurs, nej, jag vet inte vad den heter... Temakurs 1 bla bla....
Vi behöver inte, vad jag vet, köpa några böcker vilket känns superskönt! Denna kurs ska vi alla göra ett individuellt temaarbete. Alltså skriva ett arbete på ca 20 sidor där vi redogör fakta om en geografiskt område och sedan gör lektioner/tema som vi ska kunna använda oss av i skolan!
Det är faktiskt väldigt roligt, men det känns som att det blir svårare än vad det behöver. Vi ska använda oss av arkivcentrum m.m....

Jag tänkte i alla fall försöka ta Våxnäs/Karlstad, det känns som att jag vill satsa på det geografiska området som är närmast eftersom vi ska göra fältstudier också.

Idag köpte mr J och jag en ny tv! En 28 tummare vi såg förra månaden med inte hade råd med. Så vi la undan 1000 kronor då och idag kunde vi köpa den! (2000 kronor, vilket är billigt) Men när vi satta på den så var det ett högt hemskt brus som skär i öronen. Jason ringde i alla fall och de kom hem med en ny tv. Det visade sig att den lät också! Så nu bestämdes det att vi får ha den här under helgen och på måndag ska de ringa och ge oss en ny tv, förmodligen inte detta märke.
Tråkigt när det krånglar redan samma dag, men de var väldigt hjälpsamma så det ordnar sig förmodligen!

Imorgon ska jag ut och köpa en nya matta till vardagsrummet, såg en snygg svart med brund/vita ringar på.... till och med Jason gilla den.

Åker förmodligen till Norge om 2 veckor, längtar dit! Då ska pappa bort på lördagen så jag får vara själv med mina små odågor till syskon =) Pappa skulle köpa kräftor åt oss eftersom vi alla fyra är helt galna i den!

Puss och kram
Linda

2007-01-26
22:52:02

Fis ALDRIG i våtdräkten! /L
Fis ALDRIG i våtdräkten! /L

2007-01-26
22:49:27

En rolig historia.... /L
En rolig historia.... /LEn vacker kvinna körde sin bil genom en öde del av Texas när motorn lade av och det blev tvärstopp.
En indian kom ridande och erbjöd kvinnan att sitta upp bakom honom för en ritt till närmaste stad.
Det blev en lugn färd bortsett från att indianen var femte minut ropade ut ett "Yahoo", så att det ekade bland bergen. Väl inne i staden lämnade indianen kvinnan vid en bensinstation med ett sista "Yahoo".
Servicemannen undrade vad kvinnan gjort för att få indianen så uppspelt?

- Ingenting. Jag bara satt bakom honom med armarna runt midjan och höll i sadelhornet för att inte ramla av.
- Damen lilla, indianer använder inte sadel!

2007-01-21
17:02:13

Fler filmtips! /L
Children of men - Väldigt snyggt gjort film måste jag säga.
Förmodligen mycket starlare intryck om man ser den på bio, så det rekommenderas.
Handlar om en man i framtiden som kämpar för att få en ung kvinna i säkerhet. Världen håller på/ har gått under och mänskligheten är infertil. Ja, no children are made. Den unga kvinnan är givetvis gravid och många vill använda barnet i politiskt syfte...
Skickligt gjort!


The Ringer, komedi med Jackass-äcklet Johnny Knoxville.
Han försöker lura till sig vinsten i Handikapp-OS genom att leka utvecklingsstörd.
Träffar givitvis på en tjej (Katherine Heigl från Greys Anatomy) och blir vän med härliga grabbar som försvårar bedrägeriet.
Nej, jag kan väl inte säga att det är en film värd att producera... men har du jäkligt tråkigt så går den väl att se... men då ska det vara TRÅKIGT.


Puss och kram
Linda

2007-01-19
09:12:10

www.hagförs.se /L
Hagförs.se


Nu finns det en sida där vi kan lära oss Hagfors-bornas språk! Hur rolig som helst, kolla in den!

De gör även revolt genom att faktiskt använda "ö" i sin webbadess... ooohhh! För mig fungerade det inte så testa den här länken istället;


http://www.xn--hagfrs-zxa.se/modules.php?name=glossary

2007-01-19
09:03:46

Jag har folket på min sida! /L
http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,978522,00.html

2007-01-19
09:02:10

Oturens dag! /L
Igår var det den ultimata oturs dagen!
Det började med att jag skulle ta mammas mazda till skolan för att låna en bok.
När jag kommer vid McDonalds börjar ratten vibrera och låta konstigt, så jag vända om och åkte hem. Bilen gick i sönder precis när jag svängde in på parkeringen och gick inte att köra mer sedan.
Så mammas tur till Ikea idag blev inställt!

Senare gick mamma, Jason och jag ut för att byta till vinterdäck på Forden. Det gick jättebra och Jason gjorde allt själv med instruktioner ifrån mamma. När vi skulle åka till Biltema för att köpa olja börjar min bil att låta konstigt! Precis samma grej som hände med mazdan några timmar tidigare!
Så nu är båda bilarna trasiga!!!

Det är ju inte meningen att vi ska ha bilar. Det är ju helt otroligt att båda bilarna ska gå i sönder på samma dag och kanske är det samma sak också (Drivknuten eller kullager)!
Min Ford har kostat mig väldigt mycket pengar, jag har ju knappt fått använda den!

Så för mig blir det inge Norge, jag som hade sett fram emot att träffa mina syskon....

/Linda

2007-01-18
11:43:55

Stämmer? /L
54542-31654542-317      
              

2007-01-18
09:09:02

3 filmer sedda! /L
RockyDenna vecka har jag sett hela 3 filmer! Detta mycket på grund av min hemtenta som jag inte fattar/kan/vill göra....
Har haft problem att få tag i en bok och i rena paniken har jag nu lyckats låna ett ex, köpt ett ex och reserverat ett exemplar. Efter bloggandet ska jag åka upp och låna den eftersom jag inte vet om jag hinner få mitt köpta ex till imorgon! ÅH, vad jobbigt det kan bli....
Imorgon drar vi till Norge också, måste bara byta till vinterdäck på bilen - Vi ska göra det själva..... *skrattar* GOOD LUCK!

Rocky Balboa -
Sjätte filmen med boxaren. Jag gillar ju Rocky-filmerna, men inte den femte. Den här är faktiskt rätt så okej, mycket monologer bara och lite faight. Men har man sett alla andra så måste man se den här också, bara för att ha gjort det =)
Dock ingenting jag betalar 100 kronor för på bio!The Departed med Leonardo Dicaprio och Matt Damon som 2 poliser. Matt Damon spelar den onda polisen som har maffiabossen Jack Nicholson som fadersgestalt. Leonardo är polisen som infiltrerar maffian och sen bär det bara urför!
Jag hade faktiskt svårt att se Jack Nicholson som maffiaboss, även fast han tydligen har fått bra kritik för den här rollen, men vad vet jag? Leonardo och Damon spelar faktiskt riktigt bra och jag har tidigare avskytt dem. Filmen har ett oväntat slut - så man slipper den där typiska klichén... Klart godkänd, och jag skulle inte ångrat mig om jag betalt för den på bio.

Natt på museet med Ben Stiller, han spelar en pappa som inte riktigt lyckats i karriären och får till slut ett jobb på ett museum som nattvakt. Vad han inte vet är att allting blir till liv på natten på grund av en förbannelse.
Typisk familjefilm, som påminner en del om Jumanji. Jag gillar denna typ av film, och Ben Stiller gör med 95% säkerhet roliga filmer. Som vanligt finns Owen Wilson med på ett hörn - vilket har blivit en "grej" med Stiller filmer. En film som passar utmärkt för familjekvällen eller om man bara vill slappa framför en film - krävs ingen större koncentration vill säga.

Hoppas ni fick lite tips!

Puss och kram
Linda

Ps. Vi väntar tålamodigt på Manny som denna vecka flyttat in i sin nya lya! Skulle vara kul med lite bilder faktiskt! Ds.

2007-01-14
09:25:50

Tjejsnack /L
Tjejsnack /L

2007-01-14
09:10:52

Hur ond är du? /L
Hur ond är du? /L

http://www.blogthings.com/howevilareyouquiz/

Kolla in hur ond du är -  själv är jag 31% evil.....


2007-01-14
08:59:41

Haha /L
Haha  /L

2007-01-13
22:35:22

Tjenare kungen /L
Tjenare kungen /LSåg nyss "Tjenare kungen".... inte min typ av film men jag förmodar att för er som växte upp under 80-talet ger den en viss nostalgi-känsla.
Jag hade svårt för alla personer och satt mest och irreterade mig på deras beteenden.
Men gillar du 80-tal, punk och dramatik så visst, se den.

Kram
Linda

2007-01-12
18:49:46

Allra bästa Elvis /L
Elvis

2007-01-11
23:09:32

Fy vad drygt... /S

Jag ser fram emot flytten så himla mycket.... men fy sjutton vad drygt det är att packa alla saker. Jag tror jag lyckats packa ner i stort sett allt  i köket, så det är väl bara sakerna i mitt rum kvar... men ändå.. det är ju så himla trist!

Inte nog med att det är trist att packa.... det har snöat idag också! Visserligen smälte mycket bort så det är bara 2-3 centimeter på marken men ändå... det var INNAN jul jag ville ha snö... inte nu! Hoppas bara att vädret blir bättre imorgon då jag måste cykla till bostadsbolaget (ca 3 km bort) för att hämta nycklar till lägenheten och parkeringstillstånd.

Till veckan är jag "ledig" för att skriva en hemtenta... ska bli skönt att slippa åka till universitetet och att ha tid till att fixa i lägenheten mellan skrivstunderna. Jag vill att det ska vara i stort sett klart tills Tobias kommer nästa helg eftersom vi ska fira vår 5-års dag då.

Nu ska jag snart nanna....!

Sov gott...


2007-01-11
23:02:27

Another week.../L
Nu var det ett tag sedan....
bloggen har krånglat för mig som vanligt så jag har inte kunnat skriva!

Denna vecka har varit jättejobbig, kursen är inge rolig och känns in54542-304te givande. Vi har religion men vi läser inget om religioner utan om värdegrund, etik och moral, vilket blir väldigt uttjatande eftersom ALLA kurser vi läser tar upp värdegrund. Det hade varit bättre att få läsa om världsreligionerna så man kunde känna att jag hade något att stå på när jag läst färdigt... som tur är, är jag inte ensam om mina åsikter och det kommer förmodligen inte bli någon rolig utvärdering de får in...

Det brukar ju alltid hända mig någonting under mina väntetider på bussen i stan. Denna vecka har jag faktiskt sett en kärring använde cigarett munstycke, någonting som jag faktiskt inte trodde någon använde. Det blev dessutom helt fel eftersom hon såg ut som en 80-tals raggarkärring, och försökte genom munstycket skapa en viss "elegans" men som totalt misslyckades. Kanske försökte hon imitera Cruella De Vil...

Idag när jag stod i busskuren på torget var den en man brevid mig. Jag pratade samtidigt i telefon med Jason när jag hörde ett riktigt brak! Jag vände mig om reflexmässigt och såg en riktigt generad man som försökte dölja att han lagt av världens brakskit. Min reaktion var ju den att jag klev ur kuren och ställde mig utanför. Efter att jag lagt på telefonen och Jason fått sig ett gott skratt hörde jag att han tydligen hade väldiga problem för det lät flera gånger!! Grejen var den att han såg ut att skämmas så men han flyttade ändå inte på sig, som en annan skulle gjort.

54542-305Nästa vecka har jag hemtenta, den kommer handla om livsförståelse vilket inte låter så jäkla kul.
Förhoppningsvis så kanske jag och Jason tar en road trip till pappa i Norge, vi får se om vi har tid och råd, men det var ett tag sedan jag var där nu. Annars följer jag förmodligen med mamma och mormor till Örebro, Ikea. Hur som helst, blir den helgen nog roligare än denna eftersom jag helt missuppfattat schemat och vi ska tydligen ha ett seminarie på en bok nästa onsdag som jag ska försöka läsa i helgen. Imorgon har vi seminarie på Maria Magdalena - evangeliumet ur hennes synvinkel. Den var väl bra till en början, men jag vet ju att jag aldrig någonsin kan bli religiös. Folket i bibeln är ju helsjuka!

Nu var det slut!
Puss och kram
Linda

2007-01-10
16:28:32

Skön dag... /S
Den här dagen har varit skön, så lugn men jag har ändå gjort något.
Jag sov till 9.30 och har under dagen inte gjort speciellt mycket, bara tagit det lugnt och packat lite inför flytten.  Jag har bland annat rensat i min garderob och lyckades rensa ut en hel del, så nu har jag en sprängfylld bag med kläder att skicka hem till Karlstad, var ju tvungen att rensa ut lite så Tobias ska få plats med sina kläder. Förutom det har jag packat ner allt i linneskåpet och börja packa ner lite grejer som jag har i köket.

Hade tänkt gå och städa i kokvrån och badrummet i nya lägenheten nu ikväll... har dock ingen större lust med det just nu så vi får väl se hur det blir.

Hur är det med alla där hemma då...? Överlevde ni stormvädret?

/S

2007-01-08
18:22:48

Första dagen avklarad. /S

Ja nu har jag första dagen i tillbaks i skolan avklarad! Vi hade gruppredovisningar. Tutorn berättade att seminariet idag var vårt ansvar och vi slutade efter redovisningarna. Alla redovisningar var faktiskt jättebra och hade vi verkligen  slutat när alla var klara så hade vi fått sluta efter bara 2 timmar. Men självklart var så inte fallet... tutorn pratade på själv i en timma oxå så klockan hann bli 16.00 innan jag fick åka hem igen.

Idag har jag varit duktig och ringt hyresbolaget angående ugnen. De berättade att ugnen var densamma sen husest byggdes...uäk! Så de skulle skicka en som skulle gå och kolla på den i alla fall. Sedan ringde jag målargubbarna som skulle  börja måla idag men som inte dykt upp, och de kommer imorgon och börjar jobba så det har jag också löst. jag fick även veta att  jag får hämta ut de andra nycklarna innan jag tar över kontraktet så nu slipper jag och Tobias dela på en och samma nyckel.

Jag har även fått bekräftelsebrev ifrån bredbandsbolaget och elbolaget och hemförsäkringen. Tydligen får jag bredband den 16/1, så jag antar att jag får telefonen samtidigt. Det enda som återstår att göra nu ät innan flytten är att ringa och fixa så de sätter på en spolknopp på toaletten, städa ur badrummet och kokvrån och garderoberna, samt hämta parkeringstillstånd och nycklarna.

Imorgon har jag praktik.... känns så himla jobbigt. Jag har egentligen tid att ha praktik på onsdag också men jag ska försöka få in allt material imorgon så  att jag kan börja packa och kanske förbereda mig inför hemtentan på onsdagen i lugn och ro.

Hoppas allt är bra med alla!

/S


2007-01-07
21:53:50

I'm back...suck... /S
Ja imorgon fortsätter kursen och min arbetsgrupp har redovisning. Suck.... jag har verkligen ingen lust att plugga trots att jag varit ledig i tre veckor... är så himla trött på allt plugg! Men det är väl bara att bita ihop och ta sig igenom kurserna fram till sommaren då man får göra lite annat i två månader.

Nu har jag varit och tittat i min nya lägenhet. Tyvärr fanns det ju inga glödlampor förutom i kokvrån och badrummet så jag såg inte så mycket, men den nya golvmattan var ljus och fin och rummet var lika fint som jag mindes det med stora fönster. Det som jag jag inte mindes var att badrummet såg lite sunkigt ut... det är visserligen helkaklade väggar (vita med blå "bård") men det är en gammal kran i duschen, en för varmt och en för kallt, och istället för ett skåp ovanför handfatet sitter det två gamla lite buckliga skåp på den motsatta väggen.

Det såg väl inte alltför fräscht ut heller med tanke på att det var väldigt dammigt, vet inte om det beror på att den andra killen inte städade vid flytten eller om det blev när de bytte golvet kanske. Hur som helst så ska de ju måla lite under veckan så min plan är att gå dit och torka av allt och städa på fredagen, dagen innan jag flyttar in.

Jag har fortfarande inte fått brev från vare sig försäkringsbolaget eller bredbandsbolaget... undrar om det hamnat fel eller om de inte skickat något?

Usch jag har verkligen ångest inför denhär veckan, är så mycket som ska göras. Imorgon är jag i skolan HELA dagen.... kommer vara helt slut. Både tisdag och onsdag har jag praktik.... jag brukar vara grymt trött annars så jag räknar inte med något annat för dessa två dagarna heller. Torsdag har vi seminarie mellan 13-17 och då ska vi rapportera hur det går i fallstudien... va?? fattar inget av det än men jag får väl se vad jag har hittills. Någon dag under veckan måste jag till hyresbolaget också och fixa parkeringstillstånd inför flytten på lördag, samt kolla om jag kan hämta ut de resterande nycklarna till lägenheten innan den 1 februari då jag tar över kontraktet. Sedan är ugnen i lägenheten ofräsch och ORANGE, så jag ska även kolla om det inte är dags för att byta ut den. Under veckan ska jag även se till att packa ihop mina grejer så jag är färdig på fredagmorgon att börja flytta alla grejer. Jag ska också städa resten av lägenheten.

Jag har även kollat på vad som ska köpas till lägenheten och det ser inte så kul ut just nu...Utöver det så har jag även hemtenta nästa vecka!!

GAH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det positiva med den kommande tiden är helt klart att flytta ihop med Tobias! Dels för att det ska bli så skönt att slippa att fundera över hur många VECKOR det dröjer tills man ses igen, och dels för att jag kommer få fruktansvärt billig hyra under denna termin  då jag och Tobias delar på en hyra som är på 2576kr/mån = ca 1300kr i hyra för min del utan tele och allt annat! Det är 700kr billigare än vad jag har just nu :D

Nu ska jag förbereda lite inför redovisningen imorn.

Ha det fint allihop!

Linda.... hoppas du fortsätter springa utan sällskap, det ska jag!

2007-01-06
11:55:30

Tre veckors latande är över...!/S
Nu är lovet slut... imorgon är det dags att ta sitt pick och pack och ta tåget tillbaks till Linkan. Det har som sagt varit tre veckor som bestått av att mest lata sig, der har varit skönt men som vanligt har jag lite dåligt samvete över att jag inte utnyttjat ledigheten lite bättre, attt jag inte ringt vänner som jag numer träffar väldigt sällan och som dessutom numer bor långt borta (Östersund och Örebro). Men men.... jag ska i alla fall försöka att göra ett seriöst försök att hälsa på kompisen Lisa i Örebro under våren.... jag är en hemsk vän då hon bott där i snart 4 år och jag har ännu inte hälsat på henne där!

Julen var bra... fick många bra presenter som kommer komma väl till pass för mig och Tobias i nya lägenheten. Nyårsafton var som Linda redan nämnt väldigt lugn... lite väl lugn... men men, det funkar väl det med ibland. Du får helt enkelt komma till Linkan Linda så får vi gå ut  :)

Ja nu är det snart dags för flytten, bara en vecka kvar i mitt kollektiv för nästa helg kommer mitt flyttlass från karlstad och det bär av mot den nya lägenheten. Hoppas bara på att jag har fixat allt som ska fixas innan dess, men det tror jag. Ska bli spännande att se hur lägenheten ser ut med det nya golvet, det golv som jag valt ut var tydligen slut så jag överlät åt arbetsgubbarna att välja en ny golvmatta i en ljus färg som går i beige....får väl se hur det blir.

Alla är nog ganska trötta på mitt tjat om lägenheten och om alla Ikea-sidor jag tittat igenom 5 miljoner gånger, men detär ju bara för att min vill att det ska vara fint och att man vill veta hur mycket pengar det kommer att gå.

Idag kommer jag nog inte göra så mycket, ska hem till syrran i eftermiddag och fira hennes födelsedag lite i förskott, och sedan får vi se vad kvällen bjuder på. Igår var jag med Tobias familj till hans farmor och farfar, det var mysigt, åt god mat med lax och hjotronsås och spelade en lååååång omgång av Chicago efteråt.

Imorgon åker jag med tåget redan 14.25 innan dess måste jag packa iordning det som mamma och pappa ska ta med till Linköping när de kommer och om jag hinner har jag tänkt ge mig ut på en liten joggingtur... vad säger du Linda, ska du med?

Hej så länge gott folk!

2007-01-03
16:24:36

Vad finns det mer!? /L
Det verkar finnas många sjukligheter i relationerna till mat. Här är en som jag inte riktigt reflekterat över, men som jag tror man kan lätt hamna i. Man ska unna sig någonting ibland, utan att behöva få dåligt samvete!

I ett träningsfixerat samhälle har en ny typ av ätstörning växt fram; ortorexi. De drabbade blir fixerade av att äta nyttigt och att träna. De blir fixerade vid matens kvalitet och näringsinnehåll och drabbas av ångest om de äter något som de anser vara onyttigt. Utåt sett så är ortorektikern ofta vältränad och upplevs som sund av omgivningen, men mår egentligen väldigt dåligt och styrs av sitt tvång att träna och äta rätt. Men vart går egentligen gränser mellan en sund och osund syn på träning? Som jag ser det så ringer första varningsklockan när du börjar få dåligt samvete över att du missat ett träningspass eller när du tar en bulle till fikat.

 

 

Till skillnad från en anorektiker, som kräks upp maten, och en bulimiker som hetsäter så tränar ortorektikern överdrivet mycket i tron om att hon/han måste kompensera sitt ätande. Till skillnad från andra ätstörningar drabbas män av ortorexi i lika stor utsträckning som kvinnor.

 

 

Den som drabbas av ortorexi stirrar sig blind på kalorier istället för att se till helheten. Fett och snabba kolhydrater väljs bort, vilket kan vara förödande för kroppen. För låg fettprocent kan leda till menstrationsrubbningar. Många ortorektiker får också dålig blodcirkulation i händerna, hjärtklappningar, förstoppningar och konstant ont i magen. Ofta dricker de för mycket vatten vilket gör att njurarna måste arbeta hårt och halten av vitaminer och mineraler späs ut. En ortorektiker ligger i riskzonen för att drabbas av bristsjukdomar och benskörhet.

 

 


 

 

 

 

Ortorexi finns ännu inte som medicinsk diagnos, till skillnad från anorexi och bulimi, vilket gör att många ortorektiker känner sig förbisedda när de söker hjälp inom vården.


Vad finns det mer!? /L

Puss och kram
Linda

2007-01-03
16:15:12

Korrektur! /L
Korrektion!

Nu ska det rättas!
Ett fel av mig... enligt Kate Moss:s manager har paret INTE gift sig...
Jaja, som om jag bryr mig.

2007-01-02
19:27:06

Vilken superhjälte är du? /L
Vilken superhjälte är du? /L

Nu kan du testa dig själv!
Jag passar bäst som Batmans trogne vän Robin.... som gärna låter andra ta åt sig äran... hm....

http://www.thesuperheroquiz.com/

2007-01-02
15:33:39

Recept! /L

Detta är jättebra sidor om man har brist på fantasi vad gäller middagen! Bara skriva vilka ingredienser du har hemma och pang, så får du ett recept på vad du kan göra!2007-01-02
15:20:09

Viktiga nyheter /L
Suck


Det omtalade paret Kate Moss och Pete Doherty har gift sig på stranden i Taihland. Jag ger det 1 år.


Sorgligt


Det mest patetiska paret i svensk historia har gjort slut, men det innebär inte att vi slipper att läsa om dem. Givetvis har de lyckas hamna på expressen.se :s framsida. Vad är det som får dem att tro att vi vill läsa om Linda Rosing och Fadde. Please!!!2007-01-01
16:39:43

In med det nya! /L
In med det nya! /LIdag är det nyårsdagen, vilket oftast innebär bakfylla och början av nyårslöften!
Jag vaknade upp 15.00, japp, sov lääääääänge. Ändå var jag inte full igår. En som dock blev full och som fortfarande ligger är Jason! Haha!
Han ska sluta snusa, därför vågar jag inte väcka honom för jag vet hur han är när han börjar känna ett sug efter nikotin.... det är nu jag nästan önskar att jag hade skola! =)

Igår åt vi god mat, Jason hade gjort kycklingfilé med klyftpotatis och paprikasås. Kvällen var lugn, lite för lugn för min smak. Vi spelade spel och satt mest och ugglade. Kändes som ett pensionärsparty, men jag tror nästan de har det vildare. Vid tolv gick vi ut och stötte på Karlstads bottenskrap. Ena värre än det andra, skitfulla skulle de spränga en 400 kronor bomb! YES. Jag och Sandra skakade av skräck och nästan sprang hem.
Det var väl det som hände =)
Jag är mest glad över att jag lyckades slippa huvudvärken som jag alltid får. Jag drack vatten hela tiden typ, så jag kände ju inte av alkoholen för fem öre. Onödigt att gå till systemet, JA. Kunde ha druckigt vanligt läsk.
Jaja, nästa gång Sandra, DÅ, blir det party! =D

Hoppas eran Nyår var rolig!

Puss och kram
Linda

2007-01-01
16:28:47

Gott nytt år önskar Linda & Sandra
Gott nytt år önskar Linda & Sandra