Hakuna Matata

2009-02-16
14:15:23

Bolt /L


Det bara fortsätter! Här kommer nästa film (jag passar på att se vad J inte vill se) - Bolt! Filmen handlar om hunden Bolt (John Travolta) som tillsammans med matten Penny (Miley Cyrus) slåss mot den onda mannen med ett grönt öga, Dr Calico. Det Bolt inte vet är att det hela är en tv-serie där han är superhjälten. Av en händelse hamnar Bolt ensam på gatan och inser snart att han inte har sina förmågor kvar längre, något han skulle behöva i sökandet efter försvunna Penny. Han träffar den herrelösa katten Mittens (Susie Essman) som inte litar på någon, allra minst människan samt hamstern Rhino (Mark Walton) som dyrkar Bolt och ställer upp på allt! Tillsammans hittar de riktig vänskap och att samarbete är bättre än någon superkraft.

Jag älskade den här filmen. Bolt har blivit Oscarnominerad men jag tänkte att de har ju inte så många att välja på så det är väl inte så konstigt, men den är riktigt bra gjord och förtjänar ett pris eller två! Nu ska jag inte få er så förväntansfulla att ni bara blir besvikna men trots att jag låg här i min ensamhet, sjuk och jävlig skrattade jag faktiskt flera gånger. Jag älskar när man lyckas animera så otroligt verkligt - för det har man gjort. Man förälskar sig i karaktärerna, min favorit är självklart Rhino, hamstern som inte vet eller snarare inte bryr sig om sin storlek. Trots att man upplever katten som okänslig så inser man vart det kommer ifrån, en sorglig historia som får en att tänka på alla dessa sommarkatter som finns. Detta gör att man skulle kunna arbeta med många värdegrundsfrågor med Bolt som underlag. Hunden Bolt får mig som hundägare att vilja kramar Åsa en extra gång, för djur det är verkligen bland det bästa som finns.

Snälla se den på engelska, det är alltid bäst med orginal.

Kommentar:
#1: Sandra

Usch va tråkigt att du är sjuk under praktiken! Du får väl passa på att planera superbra lektioner när du är hemma så du får glänsa lite extra när du kommer tillbaka då ;)

Hoppas du blir frisk snart...! Kram kram

2009-02-16 @ 20:53:32
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: