Hakuna Matata

2009-02-28
11:37:25

Slumdog millionaire /L

 
Kvällen blev jättebra. J blev överraskad (positivt) och han verkade jätteglad. Jag började med att han fick ta sig ett bad och till det blev det kall öl. När han var klar stod maten framdukad (SOM JAG LAGAT). Efteråt satte vi oss och tittade på Så ska det låta (kul att det börjat igen). Då masserade vi varandra och åt godis. Efteråt såg vi filmen Slumdog millionaire och den tänkte jag berätta om nu!

Slumdog millionaire handlar om Jamal. Han är uppvuxen tillsammans med sin äldre bror i Indiens slumområden. Filmen börjar med att vi får veta att Jamal anklagas för fusk då han har blivit mijonär på Indiens version av "Vem vill bli miljonär". Filmen hoppar mellan nutid och dåtid genom att Jamal berättar hur han kunde svaret på varje fråga. Jamal har levt ett hemskt liv och du kan inte göra annat än att hoppas att han får sina pengar (Du kan komma hit och bo hos oss Jamal). Han har trots sitt tragiska livsöde funnit kärleken men inte heller den är så lätt.

Slumdog millionaire vann flera Oscar på årets gala och man kan förstå varför. Det är en riktigt bra film som berör. Inte nödvändigtvis så bra skådisar (förutom barnen). Filmen är absolut sevärd!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: