2007-10-04
13:07:06
Recept! /S
Finns nog hur många recept som helst, här kommer ett av dem som du inte behöver formar till.
Cirka 25 stycken kanelbullar
150 gr margarin
5 dl mjölk
50 gr jäst
0,5 tsk salt
1,5 dl strösocker
1-2 tsk stött kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning:
250 gr mjukt margarin (inte smält, bara mjukt)
2 dl strösocker
2 msk kanel
Pensling:
Uppvispat ägg
Garnering:
Pärlsocker
Sätt ugnen på 225-250 grader.
Smält margarinet o tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke o rör i lite av degspadet.
Tillsätt resten av spadet samt sockret, saltet, kardemumman o nästan allt mjölet (spara lite till utbakningen)
Arbeta ihop degen tills den blir smidig och slät (o släpper från kanten)
Låt jäsa övertäckt med ren handduk i 30 minuter.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp o ställ åt sidan.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord o knåda den smidig.
Dela degen i två lika stora delar.
Kavla ut varje deg till en stor avlång kaka ca 25*45 cm.
Bred ut hälften av fyllningen över varje kaka.
Rulla ihop från långsida till långsida.
Skär varje rulle i bitar.
Ställ bullarna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt, vik in änden på bullen så att den inte rullar upp sig.
Låt bullarna jäsa i ca 30 minuter.
Pensla dem med det uppvispade ägget och strö över strösocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Lycka till!