Hakuna Matata

2007-10-14
13:18:43

FN:s barnkonvention. /S
Gah!! Trodde bara jag hade en föreläsning imorgon men när jag tittade på schemat så hade jag TVÅ vilket innebär att jag som trodde att jag bara hade typ 50 sidor att läsa idag har istället 150sidor då jag måste förbereda mig för den andra föreläsningen. Inte nog med det så hade jag glömt att vi skulle ha grupparbete imorgon bitti INNAN första föreläsningen så jag har inte så mycket att välja på än att faktiskt läsa alla sidorna...suck vad livet kändes jobbigt plötsligt!
Jag lyckades i alla dall byta bort mitt diskberg mot en 20minuters massage + att jag tar disken torsdag och fredag denna veckan. Kanske låter som en dålig deal men jag VILLE verkligen inte diska idag och jag är ledig torsdag så då borde det ju inte vara så jobbigt att diska + att tobias har sin andra tenta på lördag så då ser jag det som en god gärning att diska fredag. Och lite massage ska man väl klara av! Så idag blir det plugg för hela slanten. Försöker just nu ta mig igenom 100 s om barnkonventionen.... intressant stundvis men ibland glider tankarna iväg lååååångt bort och man får börja om.

Visste ni att 1997 så var det i stort sett bara USA och Somalia som INTE var anslutna till barnkonventionen, världens övriga stater hade då redan anslutit sig - men är man förvånad över att USA inte vill ställa upp... kanske somliga men jag har inga direkt höga tankar om USA så...
Kan även tala om att det var Polen som tog initiativet till barnkonventionen...!



Nej... kanske inte är för er jag ska tala om det utan istället läsa klart de resterande 80 sidorna så jag är förberedd imorgon!

Linda, man ska ju inte vara fördömande men vad gäller det där äktenskapet så strider det ju uppenbarligen mot barns rättigheter enligt barnkonventionen som stödjer sig på fyra principer;

*förbud mot diskriminering
* principen om barnets bästa
*rätten till liv
*rätten att uttrycka sina åsikter

 - barnens rättigehter är ju viktigt att man som lärare tar upp med barnen i skolan... så det är nog okej att tycka att just fallet med den bortlovade flickan är förjävligt!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: