Hakuna Matata

2009-05-04
12:47:14

Norge - snart mitt nya hem /L

Idag är det 35 dagar kvar tills jag börjar mitt första jobb. I helgen var J och jag i Norge för att J hade intervju med en restaurang. Eftersom han är bäst fick han jobbet, vi väntar på skriftlig bekräftelse men han säger förmodligen upp sig idag (har en månads uppsägningstid). Det ser ut som att han börjar en vecka innan mig dessutom.
Det stora problemet är ekonomin. I Norge är det tydligen vanligt att man inte får lön förrän man jobbat 2-3 månader. Jag undrar hur folk kan överleva detta men i så fall blir det en väldigt pank semester för min del. Vi letar även bostad nu, efter att ha åkt förbi mitt jobb insåg jag/vi att min pendlingsbit är väääldigt lång så pappa föreslog att vi skaffar en bostad i min jobbstad så kan J sova hos honom de nätter han jobbar sent. Något som jag hoppas på. Jag har aldrig varit med om en så hög backe som den till jobbet. Vi såg en fin lägenhet som såg bra ut med både garage, gräsmatta och två sovrum men självklart är det 7500 X 3 i desposition, något vi inte har just nu.
I torsdags var vi ut, min far är stadens salsa-kung så vi fick observera detta. Det såg ut som de hade väldigt roligt och J har lovat att vi ska prova på salsa när vi flyttar dit. Vi får väl se om han håller sitt löfte.
I fredags fyllde J år och vi grillade. På lördag kom min syster på besök, vi bakade världens största tårta och kvällen avslutades på en nattklubb. J och jag ville åka hem tidigare än pappa, det resulterade i att vi hamnade 40 minuter åt fel håll och började se skyltar mot Danmark vilket var oroväckande. Jag tänkte på Sandra när jag körde mitt i natten i skogen, helt vilse med en kraftig dimma som gjorde att jag knappt såg någonting. Det var som taget ur en skräckfilm. Nu tror jag att jag kan vägen =P. Igår körde jag hem igen, så sammanlagt har jag kört bil i ca 15 timmar dessa dagar. För en som inte kör ofta så blir det jobbigt.

Nu ska jag plugga vidare... suck ♥



Åsa skötte sig utmärkt hos mormor trots katter som strök omkring. Nu är jag hundvakt åt Diva då mamma jobbar 06-18.

Kommentar:
#1: Sandra

Kul att han fick jobbet så ni slipper vara särbos. Det där med boendet löser sig säkert... även om pendlingen till jobbet från din pappa är lång så funkar det ju ändå till en början tills dess att ni hittar ngt. Ni får försöka att se positivt på det hela :)

2009-05-04 @ 13:18:41
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: