Hakuna Matata

2006-03-13
13:17:51

Solen skiiiiiiner! //S
Dagen började med att jag vaknade av solskenet... hur   underbart är inte det! Måste dock säga att det var riktigt kallt ute imorse, men efter min föreläsning när jag var på väg hem så var det flera grader varmt... helt UNDERBART!  Hittills har den här dagen bara känts helt perfekt! Var på föreläsning imorse, en som faktiskt kändes användbar och intressant, den handlade om andraspråksinlärning hos barn och vuxna!

Visste ni t.ex. att ett barn vid skolstarten vid sju års ålder har ett ordförråd på 8000- 10 000 ord och att de därefter lär sig ca 4000 nya ord/ år!

En annan sak som föreläsaren pratade om var de olika förutsättningarna för att lära sig ett andraspråk och att vi tycker att små barn som håller på att lära sig språket är gulliga när de uttalar ord fel så för det mesta får barn reaktioner som skratt och leenden under inlärningen.
En vuxen person som försöker lära sig språket, som gör samma uttalsfel som barn möts ofta av irritation och människor underskattar deras intelligens! Det är något som tåls att tänka på nästa gång man möter någon med brytning...

Men nu ska jag ge mig ut i vårsolen innan det blir dags för mer plugg!

                                               

 

 


Kommentarer:
#1: Susanna

Hej! Allt är bara bra med mig. Är kvar i Karlstad och läser idéhistoria vid universitetet. Hur är det själv? Vad sker vart?

2006-03-13 @ 22:01:56
#2: Susanna

Fan vad hett! Alla verkar bli lärare från klassen, eller alla och alla, men en del siktar mot ledigt juni, juli och augusti. Delar du blogg med Linda eller är det jag som är konstig?

2006-03-14 @ 21:58:34
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: