Hakuna Matata

2008-09-01
19:57:47

Måndag /S

Då var det måndag och jag har nu inlett min första VFU-vecka. Klockan ringde tjugo över 6 imorse och jag lyckades faktiskt ta mig upp även om jag somnade ganska sent igår. Att cykla dit tog mig faktiskt bara 20 minuter, men det kan ju bero på att det är nerförs backe sista halvan av vägen. Hur som helst så kom jag dit och möttes av en tjej som väntade utanför den port som jag skulle in i - det visade sig att hon tydligen skulle göra sin slutpraktik i samma klass som mig! Surprise surprise... först kändes det bara väldigt jobbigt att behöva konkurrera om tiden men efter en stunds fundering så känns det nu ganska bra då vi kan köra ganska mycket gemensamt eller kanske ta halva klassen var och så liknande. Man måste ju faktiskt inte ha klassen helt själv jämt.

Klassen var en 2a, 90% hade invandrarbakgrund så det var ingen stark grupp direkt( beror ju på att de ligger efter språkmässigt) men det är alltid lika intressant att hamna i en sådan klass. Även om det finns en del problem på skolan så säger jag som M som också är praktikant sa "- Jag möter hellre en sådan elevgrupp och de problemen nu när man har stöd av mentorn än att behöva göra det första gången när man har fullt ansvar!"
Att lära sig namnen kommer nog att ta sin tid, beror främst på att det är så svårt att lära sig så många utländska namn när man inte vet hur de uttalas, och framför allt för att de ofta är helt främmande. Men jag hoppas väl att alla namnen ska sitta till på torsdag då min mentor är borta och jag och den andra tjejen ska passa på att ta över klassen. Den som vikarierar är också elevassistent till en i klassen så vi har ju stöd från någon som är bekant med klassen sedan tidigare.

När jag pratade med M fick jag veta att hon tänkt läsa den specialisering som jag tänkt läsa som ger behörighet för förskolan. Hon hade hört att det tydligen är sista gången som den ges nu till våren... förhoppningsvis är det sant så att jag faktiskt får gå den!

Nu ska jag titta lite på TV, god kväll!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: