Hakuna Matata

2009-01-19
22:57:15

Sista kursstarten - ever! /L

Här var det kursstart precis som för Sandy-girl! Jag läser specialpedagogik, intensivt 3 veckor sedan 5 veckor praktik. Jag kände att min mage vred sig en del då hon sa att "nu är det sista praktiken, nu ska ni kunna sköta allt - planera och genomföra allt". Grejen är det att jag har faktiskt gjort det tidigare men jag har så höga förväntningar på mig själv och jag hatar att be om hjälp av handledare. Det känns som att jag är okompetent om jag gör det, men jag kan inte allt det är bara att inse. Och nu som "färdig" ska man kunna allt, tänk om det visar sig att jag har missat någonting stort och blir underkänd... AH.

Vi hade även en jättebra föreläsning idag om barn med särskilda behov av stöd. För första gången kändes det inte riktigt så otäckt. Jag har en viss skräck inför diagnoser, särskilda behov - inte individerna i fråga utan att jag som lärare inte kommer ge dem vad de behöver och vet vart jag ska börja, hur jag ska göra. Men man är ju faktiskt inte ensam det finns hjälp att få, och idag fick vi små konkreta tips över hur man ska bemöta människor med behov av stöd och funktionsnedsättning. Förresten så heter det inte handikapp längre, bara så ni vet har Socialstyrelsen tagit bort det. Funktionshinder handlar om hinder i miljön och funktionsnedsättning/funktionsskillnad handlar om problemområden hos individen - handikapp är inte synonym till dessa! Att vara lärare kräver att man är politiskt korrekt. Det var nog dagens fakta.

I alla fall tycker jag kursen verkar väldigt intressant meeeeeeeeeeeeen jäkla tråkigt är det med dyr kurslitteratur. Här i Karlstad är det praktiskt taget omöjligt att låna kurslitteratur då det alltid är utlånat. Jag är inte den som orkar åka in och sätta mig i bibblan och läsa heller (det finns alltid exemplar som ej får lånas hem). Men nu är det sista kursen och jag köpte faktiskt de 4 fyra böckerna vi ska ha, kvittot visade 1200 kronor.... för fyra jävla böcker. Hoppas de är bra.

Kram!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: