Hakuna Matata

2009-08-27
21:29:13

The dogpark /S

God kväll mina damer och herrar!
Är det inte sjukt att man trots att man är jättetrött envisas med att sitta vaken och gäspa vid TVn?! Nu ska jag i alla fall fösöka masa mig ut med Pepsi och sen krypa ner i sängen.

Idag var jag en dålig matte och orkade inte gå någon långpromenad med min älskling. Istället blev det en 20 minuters promenad och sen en biltur till hundparken för att trötta ut honom genom lite social träning. Eftersom jag ändå skulle dit så passade jag även på att göra upp en träff med Pepsis eventuellt nya dagmatte.
Väl framme vid parken så var vi de enda besökarna, det gjorde dock inte så mycket då Pepsi kunde nosa och pinka revis i lugn och ro medan jag och E pratade. Det kändes väldigt bra och jag tror att hon kan bli en bra dagmatte. Hon hade ingen erfarenhet av egen hund men däremot av hästar och det är ju samma principer som gäller i hanteringen av hundar och hästar + att hon varit dagmatte tidigare.  Så nu ska vi kolla upp någon dag då jag slutar tidigt så ska hon få ha honom en kort dag för att se om de trivs ihop.

Efter en stund i hundparken så kom de första hundarna, det var två hundar. Pepsi nosade lite på dem och tittade på deras lek lite på avstånd som vanligt. En kort stund därefter kom nästa hund och samma procedur gjordes. Efter några minuter rök två hundar ihop, det var ungefär i samma ögonblick som jag berättade för E att det aldrig är några problem med Pepsi i hundparken.... Gissa vems hund som var inblandad i fajten :p Jag såg inte hur det började men jag är ganska säker på att det inte var Pepsi som startade det då han alltid är otroligt undergiven i parken + att han kastade sig ner på sidan ganska snabbt. Hunden husse gjorde några tama försök att sära på hundarna medan jag tog några stormkliv och morrade (ja jag morrade bokstavligen talat) samtidigt som jag stampade till framför sathunden som stod över min hund. Det gjorde susen och hunden backade medan min stackare haltandes kom och kurade ihop sig vid mina ben. Jag var så arg att jag kokade samtidigt som jag var rädd att Pepsi skadat sig ordentligt. Som tur är så visar sig min ilskna sida i att jag blir tyst, så jag blev knäpptyst medan jag försökte att undersöka Pepsi utan att göra honom nervös med min puls som rusade på ganska ordentligt. Jag inser dock att det inte alls är rätt att bli arg på ägaren, för sådana saker händer och han var uppriktigt ledsen och kom fram till mig och Pepsi ett flertal gånger och bad om ursäkt och klappade Pepsi. Pepsi spenderade sedan en längre stund med att ligga under bänken där jag satt medan det kom in fler och fler hundar i parken. Till min stora lättnad och glädje så sprang han fram för att hälsa när min gamla kurskompis kom in med sina grand danois så han verkade inte ha fått några allvarligare men av händelsen vare sig fysiskt eller psykiskt. Men det är jobbigt när det händer....

Nu ska jag dock försöka ta mig iväg till hundparken igen inom några dagar så att det verkligen inte blir något av den här grejen. Efter att ha suttit och iakttagit de andra hundarnas lek så är jag rätt övertygad om att det var den andra hunden som flög på Pepsi, för den hunden verkade ta varje chans till att starta fajt då han hoppade på alla hundar i parken och vad jag har förstått så är det ett dominant beteende. Det har Pepsi aldrig gjort.... han är den hunden som alla hundar går och juckar på medan han bara står och ser lite ledsen ut.

Nu är det som sagt dags för kvällspromenad. Imorgon har jag sovmorgon men trist nog så slutar jag inte förrän klockan 17 :(


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: