Hakuna Matata

2006-09-28
23:20:15

Fy för Svenska Kennelklubben! //S
Någon mer än jag som såg TV3:s program Insider idag (28/9) som handlade om dagens framavling av hundraser! SJUKT! Visade hur svenska kennelklubben främjar framavling av hundraser som är vackra men mår dåligt.
Bland annat pratade man mycket om schäferhunden som tydligen förändrats mycket de senaste decennierna. Schäfer hade förr en rak rygg, men är idag avlad på så vis att ryggen sluttar ordentligt vilket leder till att svansen släpar i marken och att en del hundar tvingas avlivas då de inte kan gå ordentligt då de går på hasorna!

Det visade även en Basset som blivit champion, men som enligt veterinär inte kunde bete sig naturligt genom att leka och sprínga då hundens ben var för korta och han hade för mycket skinn som gjorde att hans mage släpades i marken... tänk och gå på asfalt och släpa skinnet i marken... AJ!

En liten tjej hade sparat ihop pengar till en egen hund och köpt en jättesöt blandras hund, men när hon tränade på brukshundsklubben blev hon MOBBAD för att hon inte hade en "riktigt" hund! Återigen....SJUKT!!!

Pratade även om Engelsk bulldog som veterinärerna ansåg var den ras som det var mest synd om då nästan alla valpar föddes med kejsarsnitt, skinnet i ansiktet gjorde att deras ögonlock ofta ofrivilligt åkte ner, och att deras luftvägar var deformerade vilket gjorde det svårt att andas och deras underbett skapade ofta problem som ofta var tvugna att åtgärdas genom operation.

Det som var sjukt var hur Svenska Kennelklubben, SKK, prisade dessa hundar i utställningar.

De ringde SKK och frågade om blandraser men de rådde personen att inte köpa en blandras då det bara var folk som ville ha snabba pengar som födde upp dem, så man visste inte vad man fick då hundarna parades hur som helst!
När man frågade veterinären om blandraser berättade han att sjukdomar var MYCKET vanligare bland renrasiga hundar då man ofta slapp de rasbundna sjukdomarna genom att blanda olika raser.

Enligt SKK:s regler får inte en uppfödare föda upp annat än renrasiga hundar. Det får inte ske blandrasuppfödning under samma TAK som uppfödning av renrasiga hundar...hur sjukt är inte det!!

Därför ska min första hund nog bli en blandras om det inte blir en fralla!

Mamma... imorgon blir det samtal... inga mer pengar till SKK!!!!


Dumma SKK som säger att man inte ska skaffa en sådan här rackare!! ----->










<------ Men samtidigt...jag vill ju ha en sån här goding!!!!

Kommentarer:
#1: Pumba

I agree!

2006-09-29 @ 13:41:59
#2: Sofia

Oj, oj...Lite mycket dogs for mig. Fast den svarta saken ar ju faktiskt en liten goding!

2006-09-29 @ 17:31:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: