Hakuna Matata

2007-03-11
23:39:49

FILM TAJM /L
image383image384












Medan jag väntar på pappa att han ska komma tänkte jag fördriva tiden genom att skriva kort om de senaste filmerna jag sett.

Första filmen jag såg var "Jakten på lycka" / Pursuit of happYnes. Baserad på den sanna historian om Chris Gardner som fattig och hemlös kämpade för att bli aktiemäklare. Will Smith spelar fadern och hans son Jaden spelar också sonen. Jag tyckte filmen var bra, men det gav mycket att ha sett dokumentären om orginalet Chris. En gripande film, men som är svår att förstå för oss svenskar då det är den "amerikanska drömmen" den handlar om. Den känns nästan orealistisk eftersom jag förmodar att en sådan här handling aldrig skulle kunna äga rum i Sverige. Men vad vet jag?

Sedan har vi komedin "You, me and Dupree". Den handlar om det nygifta paret som av en händelse råkar få en gäst i sitt hus. Owen Wilson spelar den något överpositiva Dupree som har lite otur eller snarare en annorlunda attityd till livet som gör att han är bostadslös och utan pengar. Det är en rätt rolig film, men som man bara ser en gång. Inte den bästa som varken Hudson, Wilson eller Dillon gjort men har man inget bättre för sig, so why not?

Natti natti!

/Linda 


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: