Hakuna Matata

2007-08-26
17:58:54

Plugg på riktigt. /S
Idag tog jag och Tobias en liten sovmorgon och gick inte upp förrän efter tio, något vi inte har lyckats med tidigare under veckan. Var i alla fall jätteskönt. Sedan blev det en promenix, men tyvärr blåste det enormt mycket vilket förtog lite av det sköna med promenaden.  Vi har även börjat fundera på hur vi ska möblera nya lägenheten... jag vet att det är långt kvar men både jag och Tobias gillar att planera, och det var faktiskt ganska svårt att möblera på ett bra sätt. Sedan funderar vi på att köpa en ny bokhylla och sätta glasdörrar på och ha det som vitrinskåp, funderar dock på om man ska ha glasdörrar på halva och vanliga dörrar på nedre halvan... man vill ju liksom ändå inte ha glas och så i nedre delen av ett vitrinskåp, då kanske det är bättre med vanliga dörrar så man kan gömma alla spel och annan skit som man egentligen inte vill ha synligt? Hm.... vad säger ni?

Idag har jag kommit igång med pluggandet på allvar. Har fortfarande inte fått mina kursböcker men tur som jag har så är det en av de böcker jag redan har som ska vara läst till kommande vecka, så idag har jag läst om stenåldern, ganska kul och särskilt roligt eftersom jag läste om det på en kurs för två år sedan så det är ännu relativt färskt i minnet.

Måste säga att hittills så känns det ganska bra att vara tillbaka i Linköping. Visst är det lite trist då jag har en mikroliten bekantskapskrets så man saknar ju att kunna hänga med familjen eller hos Linda, men som sagt så känns det ändå ganska bra hittills. Jag tror Tobbe längtar hem tillbaks till Karlstad mer än mig för tillfället men mycket av det beror på att han vill hem och se sin familjs nya sommarstuga.
Själv vet jag inte när jag planerar att komma hem nästa gång, kanske blir det näst sista helgen i september, men det beror på om jag tycker att jag måste till Karlstad och packa ihop grejer innan flytten eller om jag får någon hemlängtan, annars dröjer det nog ytterligare några veckor innan jag åker hem kanske. Men vi får väl se... hemlängtan kan komma krypandes in på en snabbare än man tror :p

Igår såg vi filmen Vänner för livet (reign over me). Tobias gav upp ganska så snart då det inte häder så mycket i den men jag fastnade och såg hela filmen.

 Den handlar om en man som har förlorat hela sin familj i samband med den 11 september. Charlie lever i total förnekelse som sorglös musiknörd. Han träffar av en slump på sin gamle collegekompis Alan, numera framgångsrik men olycklig tandläkare. Deras möte får oanade konsekvenser för dem båda...

Som sagt så gav Tobias upp ganska så snart, och jag kan hålla med honom om att det inte händer särskilt mycket i filmen men samtidigt så var den ändå ganska bra. Man får inte veta något om Charlie nästan eller varför han är som han är men desto längre in i filmen man kommer och desto mer Charlie och Alan umgås desto mer får man veta bakgrunden och vad som är grunden tills han udda beteende.
Så jag tycker absolut att den var sevärd, som sagt så händer det inte så mycket i den men jag gillar filmer där man liksom får se ytan av något, och det är desto längre in i filmen som man verkligen förstår hela grejen. Tror det kallas bruten kronologi va när man får veta saker direkt i början men det är saker senare i filmen som avslöjar saker som hände innan filmen start..? Oj vad flummigt det blev... men jag har i alla fall för mig att det kallas bruten kronologi.

Nu ska jag återgå till pluggandet en stund till innan det blir en joggingtur, senare ikväll blir det film igen, väljer mellan att se click!, Laws of attraction och Music&Lyrics, får väl se vem av dem det blir...

Ha en trevlig kväll!



Kommentar:
#1: Anonym

du e snygg

2008-01-23 @ 13:02:22
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: