Hakuna Matata

2007-04-18
18:47:15

Värdelös pluggdag! /S
Idag hade jag tänkt plugga massor... så blev det dock inte!

På förmiddagen hade jag lovat att följa med Tobias till stan och kolla på skor och lite kläder, ville nämligen se om "mina" skor kommit in ännu ( vilket de inte hade). Sedan tycker jag det är så kul att Tobias äntligen börjar få samma klädsmak som mig när det gäller killkläder så jag tycker det är riktigt roligt och följa med honom ut. Han hittade i alla fall ett par jättefina sneakers och en t-shirt. Innan vi åkte hem kostade vi på oss varsin munk också... mumma!!

I alla fall flög tiden iväg när vi var på stan så klockan hade hunnit bli 15.15 när vi kom hem. Som vanligt var jag ganska trött när jag sprungit på stan halva dagen så jag orkade inte plugga då. Därefter var det dags att fixa maten det blev en massa sallad med en kotlett och lite potatissallad... supergott! Efter det var det ju dags att diska. och nu sitter jag här sååååå uttråkad och bara vill inte ta tag i något. Så idag kommer jag bara plugga det som behövs inför imorgon på seminariet... får väl ta igen den här dagen i helgen istället.

Efter allt velande har jag nu nästan kommit fram till att jag ska till karlstad över valborg. Detta på grund av att jag i första hand inte vill sitta själv här hela den helgen då tobbe bestämt sig för att åka, och för det andra vill jag ju faktiskt hem en gång innan sommaren. Men jag väntar med att köpa biljett tills imorgon då jag kommer få tillbaks min tenta... om jag fått en massa kompletteringar på den så kommer jag helt enkelt inte hinna att åka hem.

Nu har jag och min mentor planerat hela min VFU. Det känns faktiskt bra, det enda jag är lite nervös över är den mattgenomgång jag ska ha. Jag valde dock ett enkelt område då det handlar om diagram, och det känner jag att jag har koll på... men jag vet inte om jag är så bra på att lära ut det till andra. Ska även snickra ihop två övningsstenciler till dem. Utöver det ska jag inte ha så många lektioner själv, Vi har planerat in 6 lektioner som ska ägnas åt mitt temaarbete som handlar om att göra en tidning. Det känns jättebra inför det temat då det kommer bli väldigt basic, de får göra i princip vad de vill och allt de gör ska göras för hand. Detta på grund av att min mentor tvivlar på att jag hinner göra något mer avancerat. Jag tror det kan bli superkul och bra eller riktigt jä**a kaotiskt! Den som lever får se. Min sista uppgift är att hålla i ett litteratursamtal... den uppgiften känns riktigt pissig! För det första är boken de läser väldigt svår att diskutera utifrån, sedan är det inte alls många av barnen som tycker det är kul att läsa böcker! Självklart kommer den här uppgiften från universitetet :P

Vad gäller mitt val om förskoleinriktningen så är jag fortfarande lika osäker. Studievägledaren ringde idag för att prata om mailet jag skickade och hon sa att det gick att läsa en inriktning i efter hand, men att man inte visste om det skulle gå att göra i Norrköping... man skulle nämligen se över kurser och så under sommaren. Men möjligheten finns alltså... det jag funderar på nu är att se om det går att läsa en förskoleinriktning i karlstad. I så fall kan man ju ta examen jobba här tills Tobias är kvar söka jobb i karlstad och sedan den inriktningen om det verkligen inte går att få något jobb. Men men... får väl fundera ett tag till!

Nu ska jag ta tag i plugget innan allt bra på TV börjar!

Puss puss

Kommentarer:

heeej :)
jajjemen, fördriver tiden med lite bloggande. du me ser jag :) japp det är mia, visst är hon stooor?! hon fyller 15 nu om 1 vecka.. skumt :P allt bra annars? kramar

2007-04-18 @ 22:51:25
#2: Pumba

Men Karlstad har gjort om utbildningarna, är inte förskoleutbildningen 3,5 år ? Kram!

2007-04-19 @ 06:50:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: