Hakuna Matata

2007-05-28
22:08:01

Trist dag. /S
Fy vad mycket vädret påverkar mitt humör...! Idag har det varit grått och småregnat hela dagen och jag har inte haft lust att göra någonting. Förmiddagen gick åt till att läsa kurslitteratur inför eftermiddagens litteraturseminarie. Ett seminarie som var helt värdelöst....!! Två timmar gick till diskussion.... som handlade om allt annat än litteraturen kändes det som. Därefter tog tutorn över de två återstående timmarna... och om det var möjligt blev de två timmarna ännu sämre!!!!
Ämnet var jätteintressant då det handlade om tvåspråkighet - men en timma gick till en totalt värdelös "övning" som hon förberett, vi skulle i grupper om tre lära in tre korta texter som handlade om det hon precis gått igenom - en uppgift som tog max 10 min fick vi 30 min till att förbereda. Därefter skulle vi leka experter och resten av klassen skulle ställa frågor (som hon gav de andra studenterna - och som vi lärt in texterna utifrån). Så egentligen satt vi i ungefär en timma och bara upprepade vad hon redan gått igenom och vad som stod i en artikel..... Måste ju få lov att säga att lärarna sällan verkar leva som de lär... de har alltid pratat om att uppgifterna måste vara meningsfulla med ett tydligt syfte.....hm.... vad var då dagens övning bra för - då vi redan kunde svaren på frågorna som hon delade ut då hon sekunden innan redan gått igenom det??!! Det sorgliga är att jag vet att det finns massor att säga om tvåspråkighet då jag läst om det in en annan kurs... men istället ägnades alltså större en timma av seminariet åt att upprepa vad hon redan sagt!!!!

Kan säga att det den eftermiddagen satt en grupp heligt förbannade och stressade studenter där på universitetet då...särskilt med tanke på att de alla bara vill hem och skriva på sina hemtentor... men ikke...att släppa oss en timma tidigare  var tydligen otänkbart.... hoppas verkligen inte att hon själv verkligen tyckte att det var en bra uppgift?!

Nu har jag kommit ungefär halvvägs igenom min hemtenta... kändes ganska bra då jag fick intrycket av att jag var den enda som verkligen kommit igång med skrivandet... men jag är ju också kanske den enda som tänkt lämna stan tidigare... Jag har i alla fall mailat en av tutorerna idag i förhoppning om att få lite feedback på det jag skrivit... vill ju veta så att jag inte är helt fel ute!

Imorgon har jag inga seminarier, och Tobias ska sitta i biblioteket och plugga imorn så jag hoppas att jag ska kunna fortsätta skrivandet imorgon och verkligen komma igång... har nämligen gått trögt under de andra dagarna jag försökt skriva :(

Nu ska vi se på lite Friends innan det är dags att sova, natti natt!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: