Hakuna Matata

2013-01-26
16:18:36

Julbord 2012 (2013) /L
Igår kväll var det dags för julbord på jobbet. Vi hade i januari istället eftersom december alltid är så fullbokad ändå.
Chefen vägrade ge oss någon information om kvällen, vi fick bara veta att vi skulle mötas utan för ett café. 
Det visade sig att hon hade bokat en matkurs i en liten dilekatessbutik med ägaren som kursledare. Inne i den lilla butiken, med starka franska/italienska influenser i inredningen så hade han dukat upp ett långbord för oss. Tillsammans skulle vi göra maten (5-rätter), han skulle lära oss och samtidigt fick vi lära oss vilka viner som passade till. 
Det var helt magiskt
 
Menyn:
 
Hummersoppa
Laxroulade med sallad och karse dressing
Hjortfilé med skogssvamp och höst grönsaker
Chevré med rädisor och honung
Mandarin panacotta
 
För första gången i mitt liv kunde jag avnjuta vin. Det var goda viner, inte sura som sätter sig som en hinna i käften. Så fort jag fått vinlistan ska jag vidarbefoga den! 
 
Efter vi ätit all mat och var proppmätta gick vi vidare ner till bryggan (barerna). In och ut från olika barer och dans natten lång! Jag var hemma 2 i natt, rund under fötterna, sliten men glad! Det var evigheter sedan jag var ute. För att inte tala om hur längesedan jag drack.
 
Mindre roligt var det 6.30 när min son skrek och jag därmed vaknade med kraftig bakfylla. Som tur var är vi två i föräldraskapet och först klockan 12.45 pallrade jag mig upp ur sängen. 
Idag är det jag som spenderar dagen/kvällen i soffan.
 
 
 
 
Taggar: Dans, Delikatess, Kurs, Meny, Roligt, Ute, Utekväll, Viner;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: