Hakuna Matata

2013-01-24
19:54:09

Från lätt till tungt /S
Den här veckan har verkligen bestått av jobb, jobb, jobb känns det som!

Igår jobbade jag från 7.30-19.30, och idag från 6.30-16.30. Igår avslutades dagen med en föreläsning av pedagogistan Ann Åberg. Det var verkligen en bra föreläsning som gav mig mycket inspiration men även frustration då mycket av det hon sa tyvärr inte är aplicerbart på vår verksamhet då vi inte har de rätta förutsättningarna. Men många bra tankar fick vi med oss! Tyvärr är en föreläsning på 4h kanske inte optimalt när man jobbat hela dagen för sista timmen ville jag bara åka hem. Väl hemma gick jag raka vägen in i duschen, därefter åt jag lite mat och sedan gav jag upp och lade mig då jag var helt slut...
Idag har jag bara varit på förskolan men det blev ändå intensivt då vi fick ha hand om båda avdelningarnas barn för att de andra skulle få se föreläsningen vi var på igår. Det var förvisso inte supermycket barn men att ha 15 barn fram till det är dags att gå hem är intensivt.
 
I övrigt så märker jag att min energinivå just nu är lite lägre och att vara gravid börjar nu lite smått att kännas av på riktigt. Min vinterjacka till exempel börjar bli lite trång att knäppa, det har svischat till på vågen, så från att de första 20 veckorna bara ha ökat med 2-3 kg så ligger jag nu på +5kg ungefär när jag går in i vecka 25 i helgen. Min lilla rundning som man kunnat ana sig till är en bebismage och inte bara för mycket av det goda, har nu förvandlats till en riktig bebismage, något som påpekats både av familjen och föräldrar på jobbet som vågat sig på att gratulera.
 
Förutom att orken inte är den samma så börjar magen få lite tyngd vilket gjort min rygg lite känsligare. Att hitta en bekväm sovställning är inte längre lika självklart, samma sak gäller det där med god nattsömn då jag numera kan vrida och vända mig en stund innan jag somnar, det blir också ett toabesök varje natt som ibland leder till att jag ligger klarvaken en lång stund innan jag lyckas komma till ro igen. Jag märker också hur jobbet börjar bli tyngre även i de små sakerna... som att bära barn, något jag nu försöker vara lite noggrannare med att undvika, eller att gå framåtböjd och plocka upp alla miljoner leksaker på golvet - något som dels känns i ryggen men även är allmänt obekvämt med en bebismage i vägen som gör andningen lite jobbigare. Lite grann börjar man ju fundera på vad det är man gett sig in på, och hur ska man egentligen orka med jobbet den sista tiden om jag redan nu, med tre månader kvar, börjar tycka att det är jobbigt!!
 
Men jag klagar inte - det är väl mer en liten "oro" som börjat sättas igång då jag som sagt vet att den största ökningen ligger framför mig och man kan ju inte låta bli att undra hur stor man egentligen kommer att bli??
Längtan efter Liten börjar växa och jag börjar känna att jag vill få "klart" med allt även om det är många veckor kvar. Under nästa vecka är det dags för vårt första mäta-mage-möte med barnmorskan och vi ska också få höra Litens hjärtslag för första gången :)
 
Tiden har verkligen passerat på olika vis under graviditeten. Vissa perioder känns det som att tiden står stilla medans andra passerar i blixtfart. De sista 4-5 veckorna har verkligen gått jättefort, och förhoppningsvis fortsätter det så!
 
Nu ska jag återgå till min mysstund i soffan som jag längtat efter hela veckan, att bara få sitta ner och göra ingenting. Imorgon är det härligt nog en kort dag på jobbet, med avdelningsplanering som inledning - sen är helgen mer än välkommen!!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: