Hakuna Matata

2013-01-15
12:00:00

Klar! /S
Nu har jag läst alla tre böckerna i Femtio nyanser serien av E L James.
 
Och vad tyckte jag egentligen om dem...??
 
Jag tillhör fortfarande inte skaran som är totalfrälsta i boken, men jag tycker ändå att de var bra, och de blev bara bättre och bättre för varje bok, något som jag kan tycka var lite vågat av författaren. Första boken är verkligen inriktat på sex, sex, sex och Christian Grey visar enbart sina sjuka och fruktansvärt oattraktiva sidor (enligt mig). I andra boken får man däremot se fler sidor hos honom och den bjuder på djupare känslor och lite romantik och mer spänning - och det blir bara mer av det i tredje och sista boken.
 
Jag har försökt förklara för folk som jag pratat om boken med att jag verkligen inte föll för sexsidorna utan det är själva storyn i sig som får mig att fastna och läsa vidare - men jag fick då kommentaren att "det är som att säga att man läser Slitz enbart för de bra artiklarna".  Ha ha ha, jag vet inte det kanske är så? Kanske hade jag tyckt att boken var torr och löjlig utan sexscenerna?! Men jag kan i alla fall konstatera att det där med erotiska böcker inte är min grej för när de har sex på ungefär varannan var tredje sida så blir det (i mitt fall) ganska snabbt rätt tröttsamt och till slut tänker jag för mig själv "hur jävla kåt man vara och hur är det möjligt att varje gång man har sex når orgasm tack vare att partnern ber en om det?!".
 
Det känns också som att fantasin tryter lite för författaren till slut för även om de har sex på olika sätt så är beskrivningarna väldigt lika varandra vilket gjorde att jag till slut bara snabbt skummade mig förbi sexscenerna för att få läsa vidare om själva handlingen och storyn i boken!
 
Nu låter det som att jag bara klagar och tycker boken var usel - men det stämmer inte! Något måste författaren gjort rätt för jag har sträckläst alla tre böckerna. Jag började med sista boken i lördags natt och hade igår kväll bara ett kapitel kvar, ett kapitel jag läste ut idag - så på bara 2 dagar har jag läst ut 600 sidor helt utan problem eller ansträngning. Med andra ord fastnar man väldigt snabbt i boken. Gillar man erotiska berättelser så är den perfekt då den verkligen är gott om sexbeskrivningar, och gillar man spänning, romantik och passionerade känslor så är den också perfekt!
 
http://4.bp.blogspot.com/-qwqKga3aQ1w/UGPhZH6s7BI/AAAAAAAACNA/rgJLdMFUjNM/s1600/50+shades+of+grey_963844c.jpg
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: