Hakuna Matata

2012-12-27
16:46:00

“I’ve always seen you, angel. From the moment you found me, I’ve seen nothing but you.” /L
Jag fick en bok, Bared to you som är första delen i Crossfire-triologin, av min sambo i julklapp. Han visste att jag gillade Fifty shades-trilogin och trodde jag skulle gilla denna också.
Den har inte kommit i svensk översättning ännu (liksom sista delen av Fifty shades, som faktiskt har kommit ut i Norge). Bared to you är skriven av Sylvia Day. Hon har inspirerats av E.L James, författaren till Fify shades-triologin. Något som märks.
 
 
Crossfire serien handlar om 24-årige Eva som blir hopplöst förälskad i den snygge, mörke, rike 28-årige Gideon Cross. Båda bär på mycket bagage och till en början handlar det bara om sex men vidarutvecklar sig till en romans. Allt bagage de båda bär på gör det hela svårare.

Det är sjukt mycket sex. För mycket för min smak. Till skillnad från Fifty shades så är det trevligare sex utan piskor och smisk. Eva är inte heller den där oskyldiga som Isabella Swan och Anastasia Steele vilket är trevligt för omväxlingens skull. Gideon Cross är liksom Grey och Cullen i starkt behov av kontroll och gör vad som helst för att behålla den. Sylvia Day har valt att köra säkra kort vilket betyder att Cross påminner mycket om Grey och Cullen. Så den stora skillnaden, när man ser till kärleksförhållandes mellan dessa tre paren är att Eva är vuxen, rik och det är lättare att förstå sig på henne i vissa avseenden. 
 
Jag ser fram emot att läsa den på svenska. Ja, en gång till :)
Tredje delen (engelsk) kommer någon gång nästa år.
 
 
 
 
Taggar: 50 nyanser av honom, 50 shades of grey, Bared to you, Bok, Crossfire, Day, E.L James, Fifty shades of grey, Recension, Stephanie Meyer, Sylvia, The Twilight Saga, Trilogi, Twilight;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: