Hakuna Matata

2013-02-22
19:07:00

Alla var där /L
Denna vecka har jag lyssnat på ljudboken "Alla var där" (Everyone worth knowing) skriven av Lauren Weisberger. Det är samma författare som till Djävulen bär Prada (som jag för övrigt inte läst). 
 
Alla var där handlar om Bette som misstrivs med livet. Hon är singel, jobbar på en bank som hon hatar, hennes bästa vän har precis förlovat sig medan Bettes eget kärleksliv ser mörkt ut. En dag beslutar hon sig plötsligt för att sluta på banken. Oväntat börjar hon sedan arbeta som festfixare i Manhattans innerkrets. Jobbet leder till nya bekantskaper bland annat populäre playboyen Philip Weston och snygge dörrvakten Sammy. Det nya livet gör henne till ett intressant mål för skvallerpressen och snart figurerar hon i tidningen allt för ofta, till sin familjs stora besvikelse. Bette slits mellan sitt gamla och nya jag. 
 
Boken kändes lång, dock inte händelselös. Problemet jag hade var att jag inte tyckte något vidare om någon av karaktärerna. Vilket alltid är jobbigt. En sak är säkert, jag hade hatat att umgås med Manhattanfolk. 
Bette är så irriterande och jag förstod mig aldrig på henne varken i beslut eller beteende. Men trots detta så är det en helt okej bok, skapt för ett tidsfördriv. Jag tyckte den kom igång lite sent men mot slutet var jag rätt fast. Slutet var inte oväntat men bra.
 
God helg!
 
Taggar: Alla var där, Bok, Bokrecension, Boktips, Djävulen bär Prada, Everyone, Lauren, Ljudbok, Manhattan, Weisberger, knowing, worth;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: