Hakuna Matata

2011-10-05
09:11:20

Godisförbud dag 3 /S
God morgon mina vänner!
Klockan är 9 och jag borde vara på jobbet om en halvtimme, men istället blir det en hemmadag på grund av en usel natt. Imorgon räknar jag dock med att studsa upp pigg som en lärka med ett huvud lika lätt som en fjäder.

Idag går jag in på min tredje dag med godis/kakor/glass/naturgodis/bakelse-förbud. Första dagen gick det relativt enkelt. Älsklingen dukade upp med äppelklyftor och morotsstavar på kvällen för att vi skulle ha något att tugga på som vanligt i tv-soffan, och man KAN ju bara inte misslyckas på sin första dag. Syrran ringde och berättade hur jobbigt det var, hur man försöker kompromissa med sig själv inne i sitt huvud, och det är så sorgligt men sant för precis så kan jag komma på mig själv också att tänka..."om man bara tar en så gör det ju inget!" Fast du samtidigt vet innerst inne att det stannar ju aldrig på en...."Om jag äter upp den här chokladkakan nu och skippar helgmyset så är det ju okej..." Men hur ofta håller man det lilla löftet till sig själv :p
Skönt att höra att jag inte var ensam om att tycka att ett sånt här förbud är jobbigt!

Första dagen gick som sagt riktigt bra... andra dagen däremot...! Oj, vad jag har längtat, suktat och drömt om choklad, nästan kunnat känna smaken i munnen. Min räddning då blev te, äppelklyftor och knäckebröd, långt ifrån lika gott men det fick i alla fall det värsta suget att gå över...

Det som känns skönt denna gång är att jag känner en starkare motivation för att klara det. Det är ju inte första gången man säger att man ska sluta med godis, men oftast slänger jag nog ur mig det efter att ha tryckt i mig massor med godis eller efter att ha provat den där fina klänningen som inte alls sitter lika fint på mig. Men nu är det en mer allmän känsla att jag måste sätta stopp för det, särskilt inför den långa mörka tid som kommer nu med myskväll var och varannan kväll ända in i april!

Största utmaningen ligger i de kommande dagarna då jag är inne i den där jobbiga tiden av månaden när humöret är en berg-och dalbana, magen värker av och till och chokladsuget starkare än någonsin...!

Någon annan som hängt på? Hur går det för er?

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: