Hakuna Matata

2011-10-27
22:45:26

Hösttrött och matlagning /S
God kväll på er mina vänner!
Ännu en vecka har gått och det har varit en lång sådan. Har varit trött hela veckan och barnen har varit uppe i varv och högljudda. Jag undrar om det är min återkommande "höstdepression" som i år tar sig i uttryck genom att bara ta min energi. På hösten brukar alltid mitt humör falla enormt och tankarna snurrar runt runt, men i år känns humöret lite jämnare, men som sagt, jag känner mig trött hela tiden!

Just nu är tankarna ändå rätt positiva och jag försöker att lite smått börja smida lite planer redan nu inför januari som innehåller min och darlings 10 års dag! Våra firanden av årsdag har alltid varit lugna, det har bara blivit en mysig dag tillsammans helt enkelt med lite god mat och kanske någon present. Men 10 år är stort och bör firas på något fint sätt. Tyvärr infaller ju vår årsdag på världens sämsta månad för man har aldrig särskilt mycket pengar. Jag funderar på att göra en fotobok över våra 10 år tillsammans och ge honom, och kanske se om det finns något mysigt ställe man kan åka till för att spendera en natt på... men vi får se... förslag mottages i alla fall tacksamt!

För att tala om något helt annat så gjorde jag för första gången i mitt liv broccolisoppa idag. Jag har alltid gillat den soppan när den serverats på förskolan, både här och i Linköping, och eftersom vi är usla på att göra några vegetariska rätter så tyckte jag att det var värt att prova och det blev faktiskt riktigt gott!

http://www.arla.se/Images/RecipeImages_270/15084.jpg
Broccolisoppa (gjorde ungefär så i alla fall)

2 buketter med broccoli eller ca 1 L fryst
2 morötter
2 potatisar
1 grönsaksbuljongtärning
1 fp matlagningsgrädde
salt + peppar

Dela buketten i små buketter, och skala och dela morötter och potatis i mindre bitar. Koka allt i lättsaltat vatten tillsammans med en buljongtärning till rotfrukterna mjuknat (ca 10 min), Häll av nästan allt vatten, mixa allt tills det blir slätt. Häll på en matlagningsgrädde och låt koka ytterligare några minuter. Salta och peppra efter smak och tycke och servera med lite bröd!

Barnen på jobbet brukar också äta bra av den så det kan ju vara värt att testa även på de små ;)


Nu är det dags att krypa ner i sängen.... natti natt på er mina vänner!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: