Hakuna Matata

2013-03-31
16:40:00

Abby Glines /L
Sen jag köpte mig en iPad så har läsandet av e-böcker ökat befintligt. Jag har läst nästan en bok om dagen. Mina ögon är nog fyrkantiga nu.
 
I alla fall så fastande jag i Abby Glines serier. Hennes karaktärer är alltid mellan 18-20 år, tjejen är oskuldsfull och killen är skitsnygg (gärna en player som inte är intresserad av förhållanden). Skillnaden mellan böckerna är de olika svårigheterna som paret måste överkomma (kändisskap, familjeförhållanden, triangeldrama).
Lättlästa (engelska) och förutsätsägbara.
 
 
 
The Vincent-boys serien handlar om kusinerna Beau och Sawyer. Sawyer är skolans populärast guldgosse men hans kusin Beau är stadens bad boy. När Sawyer åker bort över sommaren blir hans flickvän Ashton och Beau allt mer "vänskapliga". Till slut är triangeldramat ett faktum.
 
  
 
 
 
Sea Breeze serien börjar med (Breathe) Sadie som får sommarjobb hos en rik familj där det visar sig att äldsta sonen är den kända tonårsrockaren Jax Stone (Låten han sjunger till Sadie går att lyssna på här). Fortsättningen (Beacuse of Low) handlar om Marcus, som sommarjobbade med Sadie. Han tvingas tillbaka från Collage när familjen hamnar i en stor kris och förälskar sig i rumskompisen Cages barndoms och ska-gifta-sig-med-när-han-har-lekt-färdigt-vän Willow. I While it lasts har Cage fastnat i en rattfylla och för att inte mista stipendiet tvingas han spendera sommaren hos tränarens brorsa. Där finns också vackra Eva som sliter med sorgen efter sin fästmans död. Sista boken Just for now handlar om Marcus lillasyster Amanda som är hopplöst föräldskad i sin brors bästa vän Preston. Problemet är att han alltid verkar se henne som just det, sin bästa väns lillasyster.
 
 
 '
 
Existence triologin (Leif är en kort bort ut Leifs perspektiv) skiljer sig lite från Glines andra böcker. Den handlar om det övernaturliga. Pagan Moore ser döda, de har alltid varit där men pratar inte och hon undviker dem helst. Tills en dag när hon kliver ur bilen på skolan och ser en mycket attraktiv kille som ler emot henne. Han pratar och Pagan blir allt mer faschinerad av denna själ. Problemet är att han är död. Det hon inte vet är att hennes tur har kommit och själen är inte alls död utan någonting helt annat.
 
I serien sjunger själen Dank Walker för Pagan. Faktiskt rätt skönt musik:
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fallen too far och Never too far handlar om Blaire och Rush. Blaire har förlorat sin mamma i cancer och huset till att betala räkningarna vilket tvingar henne till att be sin far om hjälp. När hon anländer i Florida visar det sig att pappan stuckit med sin nya fruga/Rush mamma och Blaire har inget annat val än att utnyttja sin styvbrors gästvänlighet. Han är inte bara rik på grund av sin kända pappa utan också väldigt attraktiv. Och självklart faller också Rush för Blaires oskyldiga sätt. 
 
 
Twisted Perfection är tredje boken i Fallen too far serien men handlar om Wood (chef till Blaire och vän till Rush). Men den har inte kommit än...
 
Abby Glines hemsida bjuder på extra material och där kan man också läsa första kaptilet ur några av böckerna som en teaser. 
 
 
Taggar: Abby Glines, Bok, Bokrecension, Boktips, Closer, Dank Walker, Don't Cry, E-bok, E-books, E-böcker, Existence series, Fallen too far, Jax Stone, Sea Breeze series, The Vincent series, Yet you stay, Youtube, iPad, iTunes;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: