Hakuna Matata

2013-03-11
19:54:19

"You brought beauty to my life the instant I met you" /L
Hello!
I helgen läste jag Sylvain Reynards (psedonym) två böcker om paret Julie och Gabriel, "Gabriel's inferno" och "Gabriel's repture". Som Fifty shades är detta också till en början en Twilightfanfiction. 
 
Gabriel Emerson är professor i Dante-studier vid Torontos universitet. Han är kall, reserverad och döljer mörka hemligheter. När doktoranden Julianne Mitchell börjar utlöser hon ett svagt minne men som han inte kan placera. Julianne sliter fortfarande med hemska barndomsminnen av övergrepp och försummelse. Hon vet att när hon börjar på universitetet kommer träffa en man från sitt förflutna. De har en gemensam historia rotat i ett viktigt ögonblick i livet. Kärlekshistorian eskalerar till trots för att förhållande mellan proffessorer och studenter är strikt förbjudna på universitetet. 
 
Denna serie har ännu inte kommit i svensk översättning tyvärr. Det var ett svårare språk än tidigare slisk-serier ;-) Reynards drar också in många jämförelser med andra klassiska kärlekshistorier, framförallt då Dante och Beatrice. Denna serie är "vackrare", som en blandning mellan Påven Johanna, Fifty shades, Twilight och Bared to you - allt i ett. Den beskrevs som "erotisk" men SPOILERS ALERT del ett innehåller faktiskt bara en enda sexscen så den bilden håller jag inte med om. Det är väldigt mycket romantik, inget kinky utan för en gång skull ren och skär klassisk romantik. 
Jag läste att del tre är under skrivprocess... tycker att del två avslutades bra, men det ska bli intressant och se vad den kommer handla om då.
 
Helt klart en serie jag rekommenderar!
 
 
Låt inte den otroligt mormors-slisk-romans-covern lura dig, det är en vacker kärlekshistoria inuti.
Taggar: Bok, Bokrecension, Boktips, Emerson, Gabriel, Gabriel´s inferno, Gabriel´s rapture, Julianne, Mitchell;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: