Hakuna Matata

2006-11-28
17:10:26

Jobba gratis? /S
Idag skulle jag vara i en förskoleklass då detta är obligatoriskt under denna VFU-period. Allt var klart igår när jag gick hem och alla var införstådda i det.
Idag när jag kom dit idag så kom fritidspedagogen och frågade om jag inte kunde skippa förskoleklassen idag då min mentor fortfarande var sjuk och att en elevassistent var sjuk så hon skulle tvingas vara själv med barnen. Jag blev lite irriterad eftersom jag tagit mycket ansvar under hela veckan, visserligen har det varit av egen vilja, men helt plötsligt så klarar de sig inte utan min hjälp och jag var inte längre där i syfte att lära utan i syftet att agera vikarie!
Det visade sig dock då att lärarna i förskoleklassen behövde mig då de skulle ha planering och hade alltså räknat med att ha min hjälp... så även där sågs jag som någon sorts vikarie. Så där stod fritidspedagogen och förskoleläraren och halvt om halvt bråkade om vem som behövde mig mest! Det värsta var att de sedan sa att jag själv fick bestämma var jag ville vara, och de var inte direkt på bra humör när de gav mig det valet....gulp...! Som tur var kom en annan lärare som hade hört samtalet till min räddning och lovade att hjälpa fritidspedagogen så mycket hon kunde.
Det slutade med att jag var iu förskoleklassen under dagen, men under deras lektimma utomhus fick jag hämta 1:orna ifrån idrotten! Puh... fullt upp, som tur var slutade jag väldigt tidigt! Men jag måste säga att jag tycker det var dålig stil av dem att använda mig som vikarie när jag just idag sagt att jag skulle vara i förskoleklassen för att se hur man arbetar där. De andra dagarna är jag bara tacksam över att jag fått ha så mycket ansvar då det gett mig väldigt mycket.

Nu vet jag i alla fall att min mentor kommer tillbaks på torsdag. Men det känns lite stressigt för det innebär att hon bara kommer att ha sett mig med klassen under sammanlagt 3 dagar av en 10 dagar lång VFU, och efter det ska hon göra en bedömning! Får väl be till de högre makterna om att de två återstående dagarna med mentorn kommer att gå bra. Tyvärr får man väl räkna med att barnen kommer att vara extra uppspelta att äntligen få tillbaks sin fröken som varit sjuk i två veckor så de lär väl inte vilja ha så mycket med mig att göra under dessa två dagar... hoppas bara på att även min mentor har det i åtanke när jag ska genomföra mina lektioner.

Idag kände jag att jag förmodligen kommer att bli sjuk jag med... blir det som förra året bryter det väl ut lagom till lovet eller ännu värre.... lagom till RHCP! Men tro mig.... det enda som skulle kunna hindra mig från att gå på konserten är om jag inte har ork eller kraft att ta mig ur sängen... annars ska jag dit till vilket pris som helst!

Till helgen är det julmarknad i Gamla Linköping. Jag och Erica tänkte gå dit en sväng. Vi är inte så intresserade av det som säljs förutom det som finns att hitta i Chokladfabriken :) Ska köpa romerska bågar samt biskvier, och när vi kommer hem ska vi göra nyponsoppa med biskvier och vaniljglass...mmm! Jag och Tobias gjorde det förra året och det var riktigt gott.... får en att tänka på sin barndom.

Förutom det ska helgen bestå av en massa plugg samt 2 timmars barnpassning på söndagmorgon. Joss och Ludde pratade på någon privatfest till helgen men med tanke på att jag inte fick någonting pluggat under den gångna helgen får jag nog stå över partajandet denna helgen.

Valde golv idag till min lägenhet. Shit vad svårt det var! Är ju omöjligt att titta på en kvadratdecimeter stom golvmattsbit och föreställa sig hur hela lägenheten skulle se ut med det golvet. Jag tyckte alla mattorna såg skumma ut. Den jag valde såg ut att vara grå-grön, men jag tror den kommer se mer grå-beige ut när man ser den i hela lägenheten, tror nämligen att det är samma golvmatta som jag har i mitt nuvarande rum.

Nu måste jag ner i tvättstugan...suck....

See U soon!

Kommentar:
#1: Sofia

Forutom det dar som finns att hitta i chokladfabriken...hur vad det dar med utgifter och godis;) Skojar bara! Kop pa!!! Det ar du vard!

2006-11-28 @ 18:13:18
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: