Hakuna Matata

2006-11-28
17:58:59

VFU /L
VFU /LTänkte börja dagens blogginlägg med ett klagomål.
Jaja, jag klagar jämt men nu är det riktigt!! Jag är sååå trött på att höra om den här stackars tjejen som satt fängslad. De bara klagar och anklagar en massa skit hela tiden.
Vad gör det om hon får tjäna några slantar (miljoner) på sin historia när alla tidningar ändå får göra det? Nu idag stod det om att en polisman skrivit en bok om HENNE, bojkotta säger jag bara... fult att tjäna på en annans människans elände! Och inte blr det bättre att författaren är en polis heller.

Igår var det min första dag på VFU.n. Det gick väl rätt så bra men jag insåg att jag är ju kass på svenska och matte. Jag längtar tills de kurserna börjar. Man tänker för mycket ju äldre man blir, och krånglar gärna till det en hel del. Det tog mig en stund innan jag kom ihåg hur man räknade ut bråk och division i 2-3:an. Samma sak gäller ng-ljud, sj-ljud och de där. När tänker man på sånt liksom. Det var även jobbigt att försöka förklara varför till allt, jag har ju ingen aning =P hehe... men idag gick det lite bättre!
Jag hamnade i en jättebra klass faktiskt. Läraren lämnade klassrummet en kort stund igår och de var fortfarande tysta! Jag har faktiskt inte hört något väsen av dem under lektionen, alla viskar! Helt otroligt. Jag blev mycket imponerad. Men på rasten var det givetvis liv igen, de tog inte ens 5 minuter innan jag hade några sköna damer som pratade ivrigt med mig. När de började fråga om jag tränade och om mina intressen var det inte lika roligt längre.... sorgligt.

Imorgon ska jag ha min första geografilektion. Jag ska prata lite lätt om Storbritannien och dess karta. Inget avancerat men det känns lite pirrigt ändå, jag har ju aldrig gjort det tidigare. På torsdag får jag hålla i klassrådet, det är så nära samhällskunskap jag kan komma just nu då min handledare gjort alla SO-pass till engelskaprojektet. Förhoppningsvis hittar vi på något åt mig i historian, men nästa vecka ska jag få ta en religionslektion i alla fall. Nästa fredag kommer jag få ha barnen helt själv på förmiddagen! Det tycker jag ska bli skitkul, kul att testa på! =) Hoppas bara jag lär mig namnen fram till dess, lite synd att behöva säga DU, DU, DU! Tycker det låter så otrevligt.
Idag fick jag klart allt med museumet, så nu är jag färdig planerad till mitt studiebesök på fredag. Allt var gratis och jag har pratat med bussbolaget och universitetet om betalningen för bussresan. Känner mig lite duktig.

Idag fick jag även veta att min handledare även är min VFU-samordnare, vilket både är positivt och negativt. Det positiva är ju att det blir lättare för mig att testa på alla åldrarna då hon lätt kan hjälpa mig och planera min VFU med det i baktankarna, men skulle det skita sig mellan oss så blir det jävligt jobbigt att behöva begära om byte och förklara varför.... =) hoppas allt går bra nu de här 2,5 åren.

Nu ska jag ägna min tid åt Sandra som kom in på msn!

Puss och kram
Linda

Ps. Roligt med en läsare, vi vet ju inte rikigt vilka som läser så det var kul att se! Ds.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: