Hakuna Matata

2011-11-28
17:57:00

Jul i vårt hus /L

En ljusgrupp till soffbordet. Den röda brickan köpte jag för en femma på loppis.

Jag har begränsat julpyntet. Personligen så känner jag mig inte alls pigg på jul eller julpynt i år. Men eftersom vi ska ha familjen hos oss på julafton måste man ju pynta lite, jag begränsade det dock till kök/vardagsrum. Det får räcka.

Adventsstaken. Fyra blockljus med doft av kanel.

"Baksidan"

Ljusstakar i glas för 65 kronor på loppis. Fynd!

Servetthållare i silver 10 kronor på loppis. Jäkla fyndigt ;-)

 

Två av julmössen fick jag när jag var liten. De har alltid funnits med. De tre största köpte jag på en loppis förra julen för några kronor. Även de små tomtarna som pryder God Jul-bokstäverna.

Jag älskar loppis. I Sverige (Karlstad) finns det många bra loppis, som Solareturen och Gengåvan. Där hittar jag alltid saker. I Sverige är det mer vanligt med billiga loppis. Man tar oftast inte överpriser och jag har fått intrycket av att svensson gärna handlar på loppis.

I Norge är det inte loppis i den graden som i Sverige. Här är det mer antikaffärer med dyra gamla saker. Sånt som jag inte köper ;-) Men däremot har många föreningar/skolor loppis som de anordnar i gymsalar. Gärna vid jultiderna på söndagarna eftersom allt annat är stängt i Norge. Då är det väldigt vanligt att man köper en vanlig plastpåse för 40 kronor och får fylla den med hur mycket som får plats. Det är roligt det vill jag lova!

Jag gillar att blanda gammalt med nytt och byta ut inredning. Loppis är roligt för att det är billigt. Julpynt är absolut bäst att köpa begagnat. Då kan man göra riktiga fynd för folk gillar att byta julpynt efter några år. Speciellt småtomtar och dylikt att använda i julgrupper!

Dukarna vi har är från mammas moster, gamla som legat i släkten länge. Sånt tycker jag är kul att ha kvar.

Ha en fin jul... handla smart ;-)


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: