Hakuna Matata

2011-03-16
07:39:55

Då var det gjort! /S
Igår hade jag ställt in mig på en skön avkopplande promenad i solen med en hund som strosar vid min sida och luktar lite. Riktigt så blev det inte!! Pepsi sket totalt i mig!!! Han rusade iväg framför mig 20m och zick-zackade som en tok medan han luktade. Jag vet inte om det är sork eller något som börjar komma upp så det är de han fått nys på... det har i och för sig ingen betydelse för poängen är att jag fick stå och skrika mig blå innan han kom OM han ens behagade att komma. Att gå i koppel var det tydligen inte heller riktigt rätt dag för, för han gick och smådrog heeeela tiden vilket i längden blir jäkligt irriterande, och ännu mer irriterande blir det om när han totalt ignorerat dina inkallningar tidigare.

Imorse hade jag sovmorgon till kl 7 men vaknar en kvart innan det av en vilt skällande hund. Det har nämligen flyttat in en ny hund i vårt trapphus som Pepsi hatar, så varje gång den hunden passerar vår ytterdörr kastar han sig mot dörren och skäller som en tok, något han inte gjort på över ett år. Jag vet inte om det är någon revirgrej då det är en stor hane, och förut har det bara bott tikar i huset och de har han inte brytt sig om.

I vilket fall så var det droppen som fick bägaren att rinna över imorse. Så nu har jag anmält oss båda till en ny hundkurs med fokus på kontakt och inkallning. Som beskrivning på kursen så stod det att vi skulle lära hundarna att komma oavsett vad som händer runt omkring... Nu är jag väl kanske lite för pessimistisk men jag har svårt att tro att Pepsi ska bli SÅ duktig men det vore ju trevligt om han kom lite snabbare och oftare när man ropar på honom då jag älskar de promenaderna när man släpper honom lös och han faktiskt går och strosar bredvid mig och bara luktar, när man kan gå i lugnt tempo och bara få dagdrömma utan att ha fullt fokus och koncentration på att få honom att inte sticka iväg för långt!

Så nästa onsdag kör vi igång :)

Gammalt kort på killen.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: