Hakuna Matata

2012-08-22
12:37:00

En stor klump /S
Nu är det dags igen...
 
Ni är förmodligen urless på mina återkommande uppstarter av att komma i form/gå ner i vikt men även om jag misslyckats de senaste försöken så får jag ju inte ge upp.
 
Jag har ju känt en längre tid att det är dags att göra något åt vikten då jag ÄR överviktig. Jag kanske inte är stor som ett hus, men jag bär ändå på fler kilon än min kropp i längden mår bra av.
Det som sparkade igång en liten motivationsgnista i mig denna gång var en kommentar/fundering från en 4 årig tjej på jobbet.
 
4 åriga A är en sådan där tjej som gärna sitter nära och gärna sitter och klappar på en, och ännu hellre klappas och känns det på bar hud. Mina smalben har därmed fått många smekningar och klappar nu under sommarhalvåret när man gått i shorts.
Igår satt vi i alla fall bredvid varandra och hon satt och klappade på mig, denna gång var det min midja som fick sig en klapp. Till slut börjar hon peta och trycka lite lätt i mina så kallade Love handles. Efter någon minut tittar hon på mig med två stora frågetecken lysande i ögonen och frågar, fortfarande med fingret mot min ena lovehandle mot mitt bara skinn;
A:"Vad är det här??"
Jag: "Det är mitt skinn"
A: "Ja, men vad ÄR det för något??"
Jag: "Det är mitt skinn... eller vad menar du för något?"
A:"Men.... det är ju en stor KLUMP här???????"
 
Ja, vad svarar man på det?!
Det var inte så mycket hennes kommentar/fråga i sig som tände den där lilla gnistan, utan det var att det var så totalt främmande för henne, något som hon fann helt ONATURLIGT att man har på kroppen och det var då det gick upp för mig igen...Det ÄR onaturligt! Jag har försökt jobba på att acceptera hur jag ser ut, men om man ser sanningen i vitögat så ÄR det onaturligt, det ÄR ohälsosamt, och det GÅR att göra något åt det så det finns helt enkelt inte ursäkter!! Det är naturligt på så vis att det är kroppen själv som producerat det men det är ju inte så man ska se ut, inte om kroppen ska må bra. Absolut unget fel på lovehandles men när de börjar bli så stora att en barnhand skulle ha svårt att greppa tag om de där handlesen, då är det långtifrån ok!!
 
http://fittipdaily.com/wp-content/uploads/2009/03/love-handles-2.bmp
 
Därmed har jag bestämt att från och med 1 september införs (återigen) godisförbud!! Jag kommer börja med att ha januari som slutmål. Det får bli fler mellanmål och begränsningar på 1 portion oavsett hur god mat det är. Slutligen är det ju dags att börja röra på sig. Syster skickade idag sms om att det var dags att börja gå igen då vi förra året vid den här tidpunkten gick powerwalks på nästan 1 mil/gång. Därmed ska vi försöka komma igång med de promenaderna igen, jag måste dessutom komma igång och cykla oftare till jobbet, dels för motionens skull och dels för att spara in lite onödiga utgifter. Jag vill också komma igång och simma!
 
Inga finslipade upplägg av viktnedgång men nu är det bara att förbereda sig mentalt känner jag, från och med 1 september SKA jag köra igång ett realistiskt mål för att tappa en del av de här överflödskilona...
 
Någon som är med mig??!
 
http://mariewiik.bloggsida.se/files/2009/10/tr%C3%A4na-266x300.jpg
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: