Hakuna Matata

2012-08-17
21:36:33

50 shades of grey /L
Well. Nu har jag faktiskt fått läst del av av denna omtalade triologi. 
50 nyanser av honom (50 shades of grey) är en Twilight fan fiction skriven av E.L James.

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.

Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden ...

Som twilight-fan hittar man många detaljer som stämmer överens med twilightserien. Dock är Fifty shades-trilogin mer vuxen och utan det övernaturliga. Serien är nog främst omtalad för de detaljrika och hårda sexscenerna. De kallas även erotiska och rent av porriga. Just nu är jag inne i 50 shades of darker (del 2) och efter att ha sträcktläst del ett så har jag väl blivit avtrubbad. I början kan jag väl säga att ja, det är magstarkt... jag är inte personligen (dömmer ingen) intresserad av pisk och "room of pain" men det är så mycket mer än det. En kärlekssaga, spännande och underhållande.
Jag har läst/läser på engelska just nu och språket är enkelt likt Twilight men det gör mig ändå inget.
 
Det jag främst gillar med 50 shades är att jag personligen connectar bättre med Ana än Bella Swan. Bella är alltid så svag och ger efter för lätt medan Ana sätter emot mer vilket jag gillar. 
Bokens handling går även fortare. Inte så mycket mellantext som jag avskyr. Jag hatar att läsa uttjatade avsnitt där karaktären borstar tänderna eller annat skittråkigt. I 50 shades of grey händer det något hela tiden och du blir till och med förvånad. Du vet aldrig när Ana och Christian stöter ihop med varandra så att säga. Sånt är alltid kul.
 
Del 1 var sex. Det är fan sex hela tiden. Men del 2 däremot är mer kärlek. Mer min stil ;) 
 
Så jag vågar påstå att Twilight-fans kommer att gilla även denna triologi. Jag gör det i alla fall.
 
50 nyanser av honom släpps med svensk översättning i september.
 
 
Det har talats om att Matt Bomer ska spela Christian Grey i filmatiseringen av böckerna. Även Ian Somerhalder (The vampire diaries) sägs vara aktuell för rollen.
 
Taggar: 50 shades of grey, Bok, Bokrecension, Fifty shades of grey, Matt Bomer, Triologi, Twilight;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: