Hakuna Matata

2013-12-24
07:05:00

Läsningstips under julledigheten /L
Kära vänner, julen är ju verkligen en tid för att krypa ner i soffan med en god bok! Jag tänkte tipsa er om senaste bokuppelvelserna från mig!
 
Serien om The black dagger brotherhood av J.R Ward, en serie som sträcker sig (just nu) i 12 böcker! Jag har inte läst alla. 
Detta är i alla fall en serie du måste läsa bok för bok. Den är skriven så att läsaren i varje bok följer huvudsakligen en kärlekshistoria men man får samtidigt möta flera karaktärer då Ward skriver från flera perspektiv. 
 
The black dagger brotherhood utspelar sig i dagens New York där människan är helt ovetandes om vampyrernas kamp mot så kallade "lessers". I första boken Dark Lover möter vi vampyrernas kronprins Warth som efter sin väns plötsliga död åtar sig att passa på hans dotter och halvvampyr Beth. Självklart är det inte annat än kärlek vid första ögonkastet mellan dem och det är inte helt lätt att förklara för sin livs kärlek inte bara att man är vampyr men också att det är bara en tidsfråga innan hennes förvandling sker. 
 
The black dagger brotherhood handlar om en gäng manliga vampyrkrigare som alla har sina personliga problem och som alla en efter en hittar kärleken. Ward har skapat en egen vampyrvärld och här är saker lite annorlunda mot jämförelsevis Twilight och Vampire diaries. Ward har bland annat inte gjort vampyrerna till människosugande monster, de kan bara "äta" av andra vampyrer av det motsatta könet. Dessa krigare slåss mot lessers, människor utan själ som hotar deras existens. 
 
Det här är verkligen en bra serie som jag starkt rekommenderar. Det känns inte som att jag kan förklara handlingen och göra den rättvisa. Men gillar du tidigare paranormala böcker om vampyrvärlden så rekommenderar jag att du läser Wards serie som är mer riktad till den vuxne läsaren.
 
 
 
För lite mer humor i läsningen så tänkte jag återigen rekommendera Christina Laurens Beautiful-serie. Christina och Lauren är två vänninor som skriver humoristiska och sexiga kärlekshistorier. 
Jag läste tredje boken idag, Beautiful Player, så bra bok! Jag älskade den! Helt klart bäst i serien! 
 
 
 
Har man läst och älskat E.L James Fifty shades-serie och Sylvia Days Crossfire-serie kan det hända att R.K Lilleys serie Up in the air är nästa steg. 
 
Up in the air-serien handlar om flygvärdinnan Bianca som möter den otroligt attraktive unge affärsmannen James Cavendish under jobbet i första klass. Han är en man som tar vad han vill när han vill och är så klart svår att motstå. Up in the air-serien är som en blanding av Femtio nyanser av honom och För dig blottad. Liknelserna är lite väl stora och tyvärr är det inte mycket nytt. Men som skönt tidsfördriv, klichévänlig-läsning är Up in the air starkt att rekommendera. 
 
 
 
MEN Lilleys har också skrivit vidare och gjort det bra mycket bättre när hon släppte James/Days föregångarna och använde fantasin mer! Nämligen i triologin om sidokaraktärerna Tristan och Danika (som du möter kort i Up in the air-serien). Detta är bra böcker vill jag lova, som fångar en direkt! 
I första boken, Bad things, möts Tristan och Danika när Tristan är boendelös och ska låna soffan hos Danikas arbetsgivare. Danika arbetar som nanny för ett rikt advokatpar och lever ett ganska trist liv för sin ålder. Tristan ser det som sin uppgift att få ut henne på äventyr och de två blir fort bästa vänner. Problemet är att de också är väldigt attraherade av varandra men Danika är en förhållandes-tjej medan Tristan gärna håller sig till one-night-stands. 
Så börjar deras historia och den får vi följa i tre böcker. Spoilers alert! Man får veta i Up in the air att deras relation har avslutats dåligt men det är uppenbart att känslorna finns kvar. Därför känner man en del ångest när man läser de två första delarna, när man vet att detta kommer inte sluta bra. Historien om Tristan och Danika präglas av mycket drama och alkohol/drogproblem. Den är skriven med roliga dialoger och man kan inte låta bli att dra på läpparna men samtidigt så är den mörk och visar vad slitsamt det är att älska en person som inte älskar sig själv nog att ta hand om sig. Jag längtar tills tredje delen kommer i början av år 2014!
 
 
 
 
 
 
Taggar: 50 nyanser av honom, 50 shades of grey, Bad things, Beautiful, Beautiful bastard, Beautiful player, Beautiful stranger, Christina Lauren, Crossfire, Dark Lover, E.L James, Femtio nyanser av honom, För dig blottad, Gideon Cross, Grounded, In Flight, J.R Ward, James Cavendish, Mile High, R.K Lilley, Rock bottom, Sylvia Day, The Twilight Saga, The black dagger brotherhood, Twilight, Up in the air, Vampire diaries;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: