Hakuna Matata

2016-02-14
21:14:24

getting closer /S
Imorgon är det exakt en månad kvar till bf och det känns att vi närmar oss. Bland annat är det väl först imorgon som min första riktiga hemmavecka börjar vilket känns lite underligt. Känslan i kroppen har också förändrats och det bir mer tydligt att vi närmar oss slutet. Från att ha känt mig ganska rörlig och smidig så känns plötsligt kroppen blytung, men framför allt har jag från ingenstans börjat känna av en massa sammandragningar! Jag har verkligen knappt känt av en enda sammandragning under graviditeten, vilket nästan gjorde mig lite nojig till slut då det trots allt är kroppens sätt att träna inför förlossningen. I fredags dock var det sammansdragsrally i magen! Från eftermiddagen och långt in på natten följdes sammandragningar av varandra med bara korta pauser och till slut blev det riktigt jobbigt. Det gör ju inte direkt ont men efter en halv dag med sammandragningar var magen ganska öm, och det har fortsatt på samma sätt resten av helgen med en mage som blir stenhård framåt eftermiddagen/kvällen.
 
Den här helgen har trots en spänd mage varit mysig. Fredagen blev som de flesta fredagar en väldigt lugn sådan där vi halvsov i soffan efter att Selma till slut somnat, onödigt sent. Lördagen åkte vi mot Mariebergskogen och det blev en jättehärlig förmiddag då det var alldeles vindstilla och himlen rensades på moln och bjöd oss på riktigt skön och värmande sol. Selma njöt av att få leka ute då det varit lite för lite av den varan när hon varit hemma med framför allt mig. Hon sprang runt, runt och bara skratta. Vi avslutade vår mysiga förmiddag med lunch på Naturrum innan vi åkte hem och vilade för att sedan åka till svärföräldrarna där vi blev bortskämda med god mat och efterrätt.
 
Idag började jag och Selma dagen med brödbak och armbandstillverkning för att visa vår fina T att vi uppskattar honom. Det där med alla hjärtans dag-uppvaktning har vi nog tyvärr blivit sämre och sämre på för varje år :p
Men brödet uppskattades och jag uppskattade gofikat som han och Selma fixade under eftermiddagen. Efter en sväng ute i solen med vänner och deras barn så blev det en rätt seg dag. Jag slocknade ganska snabbt med huvudvärk, och väl vaken hade ingen av oss fantasi till att komma på sysselsättning för resten av dagen och timmarna bara gick. Vi lyckades i alla fall städa innan dagen var slut så något vettigt blev det av det hela.
 
Under min första hemmavecka väntar lekdate med syrran och hennes två yngsta, ett frisörbesök och en vända på stan för att leta sköna mjukisbrallor och kanske någon amningsvänlig kofta att ha första tiden efter förlossningen, en ljuvlig dag på hemmaplan för mig själv där jag ska försöka att tvätta upp lite mer av lillebrors kläder och eventuellt en träff med (Selmas) föräldragruppen. Med andra ord känns det som att dagen kommer swisha på skapligt snabbt! Innan bebis kommer har vi en 30års fest att gå på också hur nu det ska gå! Med två veckor kvar till bf ska man försöka göra sig snygg och gå på en fest där alla dricker, i en hyfsat trång lägenhet, en bowlingtimma under kvällen innan mer dryck intages av ickegravid och chaufförsredo äkta män. Närå, ska inte vara så negativ, jag tror visst det kan bli kul, jag får väl bara ta det för vad det är och sen beger vi oss hemåt när jag inte orkar mer.
 
Nu blir det tv-soffan någon timma innan det är dags att sussa gott :)
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: