Hakuna Matata

2016-02-22
20:17:04

Förlossningslängtan /S
Nu har jag börjat nå den punkten att jag längtar efter förlossningen! Allt det där mysiga med en graviditet har nu nästan helt börjat falla i skuggan av att känna sig megatung och trött och jag börjar längta efter att få ha min kropp för mig själv, och självklart nyfiken på att få möta den där lilla människan som nu är färdigbakad på onsdag då vi går in i vecka 38. Jag försöker verkligen att ställa in mig på att det kan dröja ett tag till men det är sååå svårt och jag tänker omedvetet att det nu kommer dra igång snart, bara för att vattnet gick i vecka 38+2 med Selma.
Förutom att jag börjar känna mig redo i kroppen så börjar jag även känna att vi ligger bra med i det praktiska. Jag har tvättat allt som behöver tvättas, spjälsängen är ihopskruvad, babyskyddet står redo, två paket blöjor är inhandlade, och likaså bindor och amningsnapp till mig. Det som återstår är väl egentligen att packa BB-väskan!
I väntan på Liten har jag hunnit med att klippa mig och på torsdag ska jag faktiskt unna mig en budgetslingning av utväxten. Gjorde ju slingor i håret inför bröllopet och den utväxten börjar se rätt trist ut så min frisör föreslog att vi skulle lägga i lite glesare slingor för en mer naturlig look som kommer se bra ut även när det växer ut. Sen väntar ju de varma och ljusa månaderna som bleker håret naturligt så det blir nog bra. Jag skulle även vilja hinna med att färga bryn och fransar så man inte behöver se blekare ut än vanligt den där första tiden när smink inte prioriteras :p
 
I fredags gjorde jag också mitt sista besök på badhuset. Selma har ju längtat och tjatat i säkert en månad nu men då hennes mage varit i total obalans har det inte lämpat sig. Men nu verkar det skönt nog som att den kanske börjar återgå till det normala så därför såg T till att åka ifrån jobbet lite tidigare och vi åkte mot badhuset under eftermiddagen - snacka om nöjd tjej! Själv kom jag fortfarande i baddräkten som dock töjdes till max och tyget var oroväckande tunt över magen! Det var riktigt skönt att få flyta runt i den ljumma vattnet i dden där 1,5 h som hon orkade med innan energin började ta slut. Mindre roligt var det kanske att befinna sig i omklädningsrummet där man drog åt sig blickar från lätt skräckslagna barn som förmodligen aldrig sett en sån stor mage, och tanter som mer än gärna pratade om graviditet och kommenterade magen. Inga otrevliga kommentarer men i ett omklädningsrum tycker jag om att få sköta mig själv och vara anonym! Så någon gång under veckan ska jag försöka få tummen ur och frysa mitt medlemsskap på gymmet (som även ger mig inträde på badhuset) då det knappast kommer att nyttjas de kommande månaderna då man kanske inte ska träna mer än vardagsmotion.
 
I helgen passade vi också på att skaffa barnvakt för att kunna gå ut och käka med ett par kompisar. Det var första gången vi fick till en barnfri träff vilket kändes lite kul för att kunna lära känna varandra ännu bättre. Vi känner ju S sedan tidigare även om vi inte umgåtts sedan vi gick på högstadiet tillsammans, men hennes sambo R har vi ju lärt känna lite smått nu under sista året när vi umgåtts tillsammans med barnen. Dock får man ju sällan prata färdigt med tre barn inblandade så det var kul att få lämna allt sådan hemma och prata om annat. Till helgen har vi som sagt också bokat barnvakt för att gå på 30 års fest, hoppas på att få en rolig kväll även då även om jag tråkigt nog är lite skeptisk till att behöva gå nykter på en fest där ALLA andra kommer dricka alkohol. Det verkade dock som att det kanske fanns en annan med kula så kanske får jag någon mer i samma sits som man kan prata en del med!
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: