Hakuna Matata

2012-07-30
18:21:36

Idag är dagen... /S
... som vi blev husägare!!
 
Idag var dagen som vi fruktat/längtat efter här - dagen då vi skulle skriva på kontrakt så att huset vi vann budgivningen på, verkligen skulle bli vårt! Hela förmiddagen har ägnats åt samtal med besiktningsman, försökt informera sig själv så mycket som möjligt om händelseförloppet, försökt komma på så många frågor som möjligt, varit på möte på banken för att diskutera eventuellt lån hos just dem... Hela den stunden var jag ganska lugn, men när vi väl var framme vid mäklarkontoret - då började det pirra ordentligt i magen!
 
Väl på plats möttes vi av mäklaren och säljaren och sen blev det en genomgång av kontraktets alla delar och påskrift på alla sidor, lite prat med säljaren om eventuellt övertagande om abonnemang o.s.v.
Sen var det färdigt...!
 
Både jag och T gick därifrån med mäklarpärmen under armen och ett stort leende på läpparna, och alla de där tankarna om ifall det verkligen är rätt eller ej, försvann direkt och ersattes istället med en längtan efter 15 oktober då huset tillfaller oss och vi får flytta in.
 
Innan dess återstå tyvärr en massa tråkiga praktiska detaljer så som att säga upp lägenhet, elavtal, telefoni och bredband, kolla upp vad man ska ha för villa-/hemförsäkring på huset, vilken bank ska vi ta lån hos, sälja av fonder som ska gå till handpenning på huset, vad ska man ha för elleverantör, hur ska vi göra med telefoni/bredband i huset, hur gör vi med tv i huset, vad behöver ordnas nu, och vad kan vi vänta med att ordna???!
Det återstår med andra ord en hel del jobb innan allt är klart och man kan pusta ut...

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: