Hakuna Matata

2012-11-05
21:15:54

Dagarna de går och går /S
"Dagarna de går och går efteeeer varandraaa
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, sööööööndag"
 
Förskollärarsidan som visar sig ;)
 
Men just nu är det verkligen så... dagarna rullar på och följer samma mönster... Man går upp, äter frukost, går med vovven, jobbar, kommer hem, lagar mat, latar sig i soffan eller jobbar med huset, går och lägger sig... och sen börjar det om.
 
Det är knappt man märker skillnad på helg och vardag då vi inte hinner med så mycket annat just nu än att fixa och dona här hemma, och det som gör det så frustrerande är att det där jobbet som tar längst tid är det som syns minst men som ändå måste göras. Huvudsaken är väl i alla fall att det går framåt sakta men säkert, och jag är så stolt över T som jobbar varje ledig minut han har i stort sett efter jobbet. Själv har jag knappt energi kvar efter jobbet för att orka hålla mig vaken.
 
Vi har så mycket att vara glada för men just nu överskuggas det lite av känslan av att aldrig bli färdig/ inte orka göra klart/ tanken på vad som återstår att göras.
Man känner sig så otacksam när man väl står här med det där huset man drömt om, ett köp som många andra inte kan göra, också klagar man. Men det man inte tänker på i sina skimrande husdrömmar om renovering och allt är att allt jobb är just JOBB, jobb som tar tid och energi, och livet stannar inte för att man ska få tid att göra det där jobbet.
 
Hur som helst så närmar vi oss slutet för den här gången. Det som återstår just nu är att måla lister och dörrfoder till hallen och köket och få dem på plats. När det är gjort är renoveringen av kök, hall, vardagsrum (de tre rum vi tänkt renovera från början) helt klar. Då återstår tapetsering av sovrummet men det tror jag inte ska vara några större problem då allt grundarbete redan är gjort. När DET är gjort har vi bestämt oss för att ta en paus på några veckor för att sedan ta oss an våra otroligt fula dörrar som vi tänkt måla, och slutligen renovera ett av de små sovrummen. När det är gjort lär det inte bli så mycket mer av renoveringar på ett tag. Vi vill hinna med så mycket som möjligt av renoveringarna innan våren av olika anledningar - samtidigt gäller det ju att inte jobba sönder glädjen av att faktiskt ha blivit husägare.
 
Under helgen som gått har T målat dörrkarmarna, ett jobb som tog betydligt längre tid än jag räknat med! Men det blev en enorm skillnad, de gick från att vara riktigt gula till att bli fräscht vita. Han har också hunnit med att sätta upp ett staket på den sida av tomten som inte hade det sedan innan, så nu kan vi släppa ut Pepsi på tomten utan att oroa oss för några rymningar, något som känns väldigt skönt att det är gjort innan marken fryser till.
 
Vad gäller bilder så kommer det nog dröja ett tag till då inget rum är helt klart. Vardagsrummet är förvisso färdigrenoverat men vi har inte fått upp några tavlor eller gardiner och ingen taklampa, dels för att vi har så mycket annat på gång men den stora anledning är att jag är så himla osäker på var jag vill ha saker och ting!
Första gången i mitt liv som jag drabbas av beslutsångest när det kommer till heminredning tror jag, men det kanske beror på att valmöjligheterna är så ofantligt många fler nu ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: