Hakuna Matata

2015-06-07
15:06:00

Sista kapitlet - resan /S
Då var vi hemma igen ifrån det som får avsluta hela bröllopsfirandet, nämligen bröllopsresan!
En vecka har vi spenderat i Makarska, Kroatien och vi har haft strålande sol och varmt hela veckan. Det var först vår sista kväll där som det kom in ett litet åskväder men det kom när vi lämnade stranden och försvann lagom tills vi skulle ut och äta på kvällen så det gjorde inget alls.
Det finns egentligen inte så mycket att berätta om resan. Jag har tyvärr haft fortsatta problem med mitt knä hela veckan vilket gjorde att vi fick glömma våra ursprungsplaner om utflykter hit och dit och istället för att upptäcka och skaffa nya erfarenheter, istället njuta av en vecka i lugn och ro på tu man hand. Vi hade tur nog att hotellet var precis lika bra i verkligheten som på bild, kanske till och med lite bättre. Makarska är en av de större orterna men ändå ganska liten med ca 13 000 invånare. Vi bodde i slutet av hamnpromenaden med fantastisk utsikt över havet, stan och de otroligt pampiga Biokovobergen. Vårt rum med havsutsikt levde kanske inte helt upp till de där bilderna man målat upp i huvudet men när första "besvikelsen" lagt sig så insåg vi att det var ett jättefint rum med jättefin utsikt. Varje dag följde samma mönster, en liten sovmorgon, underbar hotellfrukost ute på terassen till en utsikt som man aldrig tröttnade på, en promenad till den härliga stranden för att spendera dagen med sol, bad och till min stora glädje - massor av bokläsning! T som är mer rastlös i själen tog en runda eller två varje dag som avbrott i solandet för att promenera runt medan jag läste, läste och läste lite till. Lunch på stranden och fortsätta njuta innan vi packade ihop för dagen för att hinna fräscha till oss, slappa lite på hotellrummet innan vi gick längs strandpromenaden för att hitta kvällens restaurang.
Den äldre delen av staden var väldigt mysig men smala, långa gator, stora torg fina gamla fönsterluckor, lyktor och dörrar.
 
Att som småbarnsföräldrar få den här möjligheten, att på tu man hand åka bort i en hel vecka. Få sova ostört en hel natt, vakna tillsammans i lugn och ro, äta alla måltider utan avbrott vare sig i ätandet eller samtalet, ligga på en strand och sola/läsa utan några som helst avbrott, eller bara ligga och hålla varandra i handen halvt slumrandes utan att behöva hålla ett öga på badande barn, kvällar där man har energin i behåll och inte fastnar framför en TV utan istället pratar och spelar spel... Det var verkligen så himla lyxigt! Det går inte att beskriva den här resan då det snarare handlar om en känsla hos oss själva, det går inte att fånga de häftiga bergen och det kristallklara vattnet varken på bild eller i ord då inget av det gör det rättvisa tyvärr.
 
Jag kan i alla fall varmt rekommendera Makarska!!! Vill man bara ha en sol och bad semester så passar det perfekt, vill man göra utflykter så fanns det gott om det också. Vill man resa med barn så funkar det fint då stränderna kantades av träd som erbjöd skugga hela dagen, det fanns gott om lekplatser och små fiskar att titta på i vattnet. Stränderna var dock stenstränder och därmed hade jag kanske valt att resa med lite större barn i så fall. Det var rena gator och verkade vara otroligt handikappsvänligt. Befolkningen var jättetrevliga med varierande kunskaper i engelska.
 
En dag blev det båttur med en mellanlandning i samhället Bol där vi spenderade några timmar på denna härliga strand.
 
Självklart fanns dessa kärlekslås även i Makarska!
 
En av alla de måsar som gjorde oss sällskap under båtresan.
 
Ett försök att fånga det kristallklara vattnet. Det var lätt att hamna på djupt vatten då man inte förstod hur djupt det var förrän man gjorde ett försök att sätta ner fötterna.
 
Utsikten från vår balkong! Jättefint, det som drog ner betyget utifrån våra höga förväntningar var att man utanför bilden såg halva hotellet. Men som sagt, fortfarande en jättefin utsikt!
 
Nu återstår bara att välja ut bilderna från bröllopsfotograferingen, något som lär bli tufft då hon härligt nog tog massor av fina kort! Sen ska allt sammanfattas i en fotobok som jag verkligen ser fram emot att få börja pyssla med :D
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: