Hakuna Matata

2014-02-05
13:31:46

Sömnbrist och motivation /S
Jag har läst någonstans att barn som tidigare sovit hela nätterna, kan börja strula en del med sömnen runt 9-10 månaders ålder... Selma blev 9 månader för nästan en vecka sedan och JAAAA, sömnen är definitivt inte vad den har varit!! Från att ha sovit hela nätterna i stort sett varje natt, mellan ca 20.15-7.30 så har hon nu vaknat efter någon timmas sömn på kvällen för att sedan vara vaken till både 1,2,3 och 4 på natten! Större delen av stunden är hon glad som en lärka och leker och pysslar. Till en början gjorde jag mitt yttersta för att söva ner henne direkt men jag har insett att det inte är värt det. Så istället har jag tagit med mig datorn in på hennes rum, stängt dörren och låtit henne leka på golvet medan jag tittat på någon serie tills hon verkat bli trött igen.
Det är verkligen tufft och jag kan bli lite ledsen av att det gör att jag blir så trött på dagen att jag inte orkar vara den mamma jag vill vara. Med knappt 2 månader kvar av min föräldraledighet vill jag verkligen ta till vara på varje dag som återstår, att leka massor, åka och göra roliga saker tillsammans och umgås med våra vänner. Men orken finns inte, varken hos henne eller mig.
 
Jag försöker att se positivt på det hela, att det är en övergående period, att det finns stackare som haft det så här sedan bebisarna var små, medan vi trots allt varit väldigt förskonade. Men det gör ju inte att man blir piggare för stunden tyvärr. Irriterande nog har hon hittills haft nästan alla vakennätter på vardagarna vilket gjort att jag fått ta de nätterna själv för att T ska få sin sömn och orka med jobbet.
 
Idag skulle vi gjort premiär på nya badhuset tillsammans men vi fick backa ur - det kändes inte som att vi hade de bästa förutsättningarna med bara 6h sömn i bagaget. Inatt hoppas jag på en bättre natt så vi kan följa med kompisarna till ett annat nytt ställe för oss, nämligen Leklandet. Vet inte hur mycket det finns för stumpan, men tydligen var det gratis inträde för alla under 1 år, och över 18år så då är det ju bara att testa!
 
Så... trött, trött, trött är hur jag känner mig! Humöret blir inte bättre av att mitt knä har strulat sedan träningspasset i söndags. Jag vet inte om det beror på att jag ökade på vikten på benpressen eller om det bara är ett sammanträffande. Jag tänkte i alla fall ge träningen ett nytt försök ikväll, jag får väl ta det försiktigt med benövningarna bara eller om jag kanske hoppar i bassängen och simmar istället. Jag känner i alla fall att det ska bli skönt att få komma hemifrån för mig själv en stund. Vad gäller träningen så är jag verkligen förvånad över hur bra det går, hur mycket jag gillar det. Motivationen hålls ju helt klart uppe av att det ger resultat på vågen utan att det känns som att jag gjort några större uppoffringar då det i stort sett handlat om 2 träningspass i veckan + i stort sett inget godis men ändå inget totalförbud. Jag har även ett sug efter att träna mer, och de senaste gångerna har jag varit riktigt sugen på att testa på löpning på löpbandet! Jag har verkligen aldrig varit en människa som gillar att springa men nu finns suget, särskilt med tanke på hur nära jag har till fina löprundor i skogen och hur perfekt träningsform det är när man har barn och kanske inte supermycket tid att träna. För att träna på gym tar tid har jag insett, jag tycker att jag är snabb men det är väldigt sällan jag kliver innanför dörren hemma tidigare än 2h efter det att jag åkte med bilresa, träning dusch och ombyte, tid som jag tror kommer vara väldigt värdefull den dagen jag börjar jobba och inte får spendera dagarna med min juvel utan bara se henne några timmar på kvällen..
På tal om förskola så börjar det bli hög tid för oss att söka plats inför hösten... vill inte, vill inte, vill inte....!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: