Hakuna Matata

2014-02-13
22:22:30

man vänjer sig snabbt vid medgång /S
Medan somliga befinner sig i bubblan av att känna sig lite smått nykär som man kan göra som nyförlovad, så befinner sig den här mamman i en annan bubbla av trötthet och irritation. Min kära sambo åkte igår från stan för jobbets räkning och han kommer att vara borta till sent på lördags kväll. Det är alltid lite jobbigt när han är borta i jobb tycker jag. Dels för saknaden men framför allt för att man helt plötsligt står ensam med allt ansvar vad gäller barn, hus och vovve. Huset klarar sig väl ganska bra på egen hand och kräver väl bara någon röjning av diskbänken och ett varv med snabeldraken då och då, men vovven kräver minst två promenader per dag varav en av dem lite längre. Utöver det är han dock ganska lugn resten av dygnet även om hans högsta önskan är några stunder med kel. Sen har vi lilla stumpan, min fina dotter som förgyller mina dagar och ger mig massor av energi MEN också kräver en del energi, allt mer ju äldre hon blir. Hon är en energisk liten dam som är nyfiken på sin omvärld och undersöker med både händer och mun. Allt är ju inte lika lämpligt att undersökas tycker mamman men ett nej möts ofta bara av ett litet leende och lysande ögon och ljudet av hur hon ökar takten när hon ålar sig fram. På dagen sover hon gott i sin vagn och på nätterna sover hon bra för det mesta... åtminstone har det varit så!
 
Våra läggningar och nätter med henne har verkligen varit bra men den senaste tiden har hon börjar krångla, det har varit sena kvällar och långa vakennätter. Att vänja sig vid de bra nattningarna gör man fort, men de här dåliga krymper min tålamodsburk för varje vakennatt och sen kväll. Den här veckan har det varit något med hennes sömn varje kväll! Det började med en vakennatt med lek, fortsatte med två sena kvällar och idag ser det ut att kunna bli en ny vakennatt.
Tålamodet är knappast på topp efter att ha varit ensam med henne sedan igår morse, och med vetskapen om att det är ytterligare två dagar innan pappan kommer hem och kan ta över för en stund.
 
Men det är väl en period som med allt annat, det är bara så jäkla trist när man är inne i en sådan period!
Imorgon tror jag det får bli ett besök på badhuset för vår del - förhoppningsvis blir en trevlig bieffekt av det besöket en trött liten tjej som sover gott i tid imorgon kväll ;)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: