Hakuna Matata

2014-02-20
11:33:00

Mååål! /S
Igår var jag lite extra nöjd med mig själv då jag efter nästan två månader har nått mitt första delmål som jag satt upp för mig självi jakten på kilon. Vågen står nu på -5kg sedan nyår, och -8kg från min startvikt som gravid. I och med de -5 kg så har jag nått mitt första delmål och siktar nu på nästa som är ytterligare -5kg. Det som känns allra bäst med det hela är att jag inte gjort några mastodontförändringar, utan egentligen bara börjat träna 2 ggr/veckan och skurit ner ganska rejält på godis och fika som det åts alldeles för mycket av förut. Det var egentligen första 1,5 veckan som jag försökte vara superseriös och räkna kalorier men det tröttnade jag ganska snabbt på. Det var ändå bra att göra det även för så kort tid då man ganska snart lärde sig hur mycket man fick äta för att hamna rätt.
 
Nu vet jag att det så klart alltid är lättast att tappa i början, särskilt när jag har så mycket att tappa (totalt 15kg till målvikten, 20 till drömvikten) men nu när jag gjort några små ändringar och lärt mig att anpassa mig efter dem så kanske det är lättare att göra fler små ändringar när det väl behövs?
Jag känner att jag ävenmår bättre i mig själv, känner mig mer nöjd med mig själv och min kropp. Jag har lättare för att acceptera hur jag ser ut när jag faktiskt aktivt försöker förändra det jag inte är nöjd med istället för att bara deppa över det.
Träningen är fortfarande något jag tycker är väldigt kul och jag tycker det är väldigt skönt att få den där stunden  helt för mig själv där jag är vare sig mamma eller sambo utan bara får gå runt i gymmet och köra mina övningar och filosofera om livet. Extra kul blir det så klart när man börjar märka av resultaten, att helt plötsligt känna sig stark! Allra härligast har varit att få tillbaka magmusklerna som verkligen försvann helt under graviditeten! Jag tror också att det är bra att ha börjat träna nu när jag snart ska börja jobba igen.
 
Det är ju anti att hylla sig själv i vårt samhälle men för självkänslans skull är det ju viktigt att verkligen vara nöjd över sig själv ibland. Det är något som kan göra mig nervös i min föräldraroll då det är något som jag verkligen tycker är jätteviktigt - att hjälpa Selma bygga upp en bra självkänsla - att hon är världens finaste för att hon är just den hon är... Med en bra självkänsla kan man komma långt och livet blir ju så mycket lättare om man tror på sina egna förmågor...
 
Nu ska jag sluta innan det blir ett jätteinlägg - dags för promenad så vi hinner hem och röja innan dagens besök kommer i eftermiddag! En ny playdate väntar med den gamla klasskompisen S och hennes son :)
 
http://www.themoderngladiator.com/wp-content/uploads/2013/12/reaching-your-goal.jpg

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: