Hakuna Matata

2014-02-15
08:36:00

Amelie Fisher /L
The seven deadly-serien har tyvärr bara två böcker publicerade hittills.
Amelie Fisher skriver varma, feel-good berättelser där huvudkaraktären i slutändan lär sig något livsförändrande.
 
Serien börjar med Vain där kalla, ytliga men fysiskt vackra Sophie Price som viger livet åt droger, fest och att se hur lätt hon kan stjäla vänners pojkvänner. Men en dag tar leken slut och hon tvingas ta ansvar för sina handlingar. Hon tvingas till Uganda för att arbeta på ett barnhem tillsammans med andra frivilliga. Där möter hon barn, glada trots de hemskheter de utsatts för och vuxna som viger sina liv åt att göra världen bättre. Det är inget lätt arbete, inte bara på grund av bristande faciliteter men även rädslan för det ständiga hotet från gerillan som önskar sig barnsoldater. 
Tiden i barnhemmet lär Sophie att livet är mer än vad hon hittills trott och för första gången kan hon stå framför spegeln och gilla det hon ser. Det är inte heller helt fel att en av de frivilliga är självaste prince-charming.
 
Bok två, Greed, handlar om Sophies vän Spencer. Spencer har levt samma liv som Sophie, där allt är ytligt och man tvingas följa sina föräldrars minsta vink eftersom det är de som håller i pengarna. Spencer har hjälpt sin far i hans framgångar på ett sätt som inte bara är olagligt men omoraliskt. Han lever med skuldkänslor. 
När hans lillasyster kommer med förödande nyheter för familjens anseende tvingas de båda rymma hemifrån och bosätta sig på en ranch. Livet på ranchen kräver hårt arbete och här spelar det inte någon roll om du har armanikostym. Han möter ranch-ägarens barnbarn Cricket, en tjej med skinn på näsan och som inte är rädd för lite skit under naglarna. Hon har ingenting av vad Spencer tidigare letat efter, men ändå kan han inte låta bli att falla. Problemet är bara att Cricket har en pojkvän.
 
Längtar till tredje delen Fury kommer!
 
 
Taggar: Amelie Fisher, Bok, Bokrecension, Boktips, Fury, Greed, Vain;

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: