Hakuna Matata

2013-10-07
12:49:50

Myshelg /S
Helgen som gått startade vi i fredags då jag och Selma tog med oss mormor i bilen och åkte upp till Sunne för att gå på den årliga höstmarknaden. Vädret var väl kanske inte det roligaste då det var riktigt kyligt men det var lagom mycket folk och det blev lite inköp i form av vår/höstjacka till Selma, sockar till mig och självklart lite brända mandlar, marknadsnougat och kokostoppar som är ett måste! Därefter åkte vi vidare till min mormor där det bjöds på våfflor till kvällsmat som följdes av TV-mys tills sängen lockade mer. Lördagen var det riktigt tråkigt väder då det var grått och dimmigt/regnigt hela dagen! Vädret passade mig ändå ganska bra då jag passade på att kika i en gammal resväska mormor precis fått som hittats i hennes föräldrahem. Den innehöll massor av dokument i form av gåvobrev, testamenten, kvitton, manual till deras första kylskåp, ransoneringskort och annat spännande. Det äldsta dokumentet jag hittade var från år 1834!
 
Framåt eftermiddagen åkte vi hemåt igen och bjöds på en underbar överraskning när jag öppnade ytterdörren och fick order om att ta av mig skorna samtidigt som doften av skurmedel slog emot mig. Min underbara sambo hade, medan vi var borta tagit sig an projekt storstädning så vi kom hem till ett hem som var skurat från golv till tak i stort sett - helt underbart! Blev också glad av att se att vår lille vovve nu kunde gå utan tratt då såret börjat läka ihop fint.
Efter en kort vända hemma åkte jag och Selma hem till mamma och pappa för att möta upp min syster som ville ha hjälp med att förvandla sig till Dolly Parton, så jag åkte dit med lock- och plattång i hand för att hjälpa henne med håret innan jag och T åkte vidare mot Bergvik för lite shopping. Då hårfixandet drog ut på tiden hade vi bara 20 minuter på oss att nyttja erbjudandet om 25% rabatt på ett helt köp på Kappahl, men det gick bra det med då jag hann hitta ett par jeans och en top, och T hittade 4 tröjor och i all hast ryckte jag med en jättefin stickad Newbie-klänning till Selma som kanske kan passa till dopet.
Efter sen middag hemma åkte vi till syster för filmkväll där vi såg filmen The big wedding efter önskemål från mig. Den levde kanske inte helt upp till mina förväntningar med tanke på skådespelarskaran men den var ändå helt ok.
 
På söndagen bestämde vi oss för att skippa babysimmet och ta en mysmorgon hemma eftersom vi missade det tillsammans på lördagen. Det blev en riktigt lång sovmorgon då vi vaknade vid 10.30-11, och längst av oss alla sov Selma som vi fick väcka (!) strax efter 11.  Vi hade köpt hem massor av gott till frukost och det blev en riktig långfrukost, sådana vi brukade ha under Linköpingstiden, jättemysigt! Efter det blev det en promenad för hela familjen hem till mina föräldrar där hela min familj var och bjöds på fika innan vi promenerade hemåt igen för att åka mot Selmas farmor och farfar för kvällste.  Med andra ord gjorde vi i stort sett ingenting men det blev ändå en perfekt dag då vi verkligen umgicks och pratade och myste hela dagen lång! Det passade extra bra då T tidigt imorse åkte mot Stockholm igen för jobb.

Planen för mig och Selma idag var föräldra/babyträff men då Selma hostade och var allmänt kinkig och trött under kvällen igår, och även förmiddagen idag så hoppade vi det och hon sover nu gott i vagnen ute istället. Vi får väl se om det bryter ut i hennes första riktiga förkylning eller om det vänder.
 
Nu är vi inne på sista veckan där vi väntar svar om vilka som kommer på dopet. Vi har fått en del svar men saknar fortfarande svar från halva kompisskaran och ett gäng kusiner. Nästa helg får vi nog ägna åt lite bakande inför dopfikat när vi vet lite mer exakt hur många som kommer :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: