Hakuna Matata

2013-10-26
23:16:52

Dop /S
Idag var det då dags - vår lille tjej skulle döpas!
 
Trots mina tvivel så måste jag säga att dopet faktiskt blev bra och prästen gjorde ett jättebra jobb och var allmänt mysig. Att vår lilla tjej dessutom skötte sig exemplariskt och inte gnällde en endaste liten stund under hela dopcermonin gjorde ju inte upplevelsen sämre. Hon sov länge imorse trots att jag gick upp tidigt och sov dessutom middag en stund innan det var dags för dopet så hon var verkligen på toppenhumör. Vi gick in till tonerna av Björn Afzelius fina låt "sång till friheten", och hade sedan valt psalmerna "Tryggare kan ingen vara" och "Du vet väl om att du är värdefull". Det blev många intryck under stunden i kyrkan så när det väl var över ville damen sova direkt!
 
Vår dukning blev superbra den med om jag får säga det själv! Jag använde mig av tipset att använda presentpapper som man klippte till så att de blev som löpare på borden, och sen lite levande blommor nedstuckna i glasvaser, små gröna fjärilar utspridda längs löparen. Vi valde också att skippa långbord och dukade upp sju mindre bord vilket jag tror/hoppas gjorde att det blev en bättre blandning och fart på samtalen så att man inte bara satt och pratade med de man brukar.
 
Det var många som kom och firade dagen med oss även om många också var saknade. I slutändan hamnade gästantalet på 60 personer med en skara på 12 barn som lekte och hade skoj. Det fikades på kakor och syrrans superfina och goda tårtor med smak av hallon och vit choklad som alla hade ugglor som motiv.
 
Presentbordet var alldeles fullt och vi hade med oss en fullpackad kartong med grejer hem till vår lilla Selma. Hon fick bland annat än jättesöt liten stol, en docksäng där hennes namn stod skrivet i skrivstil, guldhalsband med ett litet hjärta, kläder, böcker, termos, barnbestick, pläd m.m.
 
När allt var över fick vi hjälp och lokalen var snabbt urstädad så att vi kunde åka hem och slänga oss i soffan alldeles utslagna medan Selma lekte på golvet. T laddade batterierna en stund och åkte sedan ner på stan för att passa på att umgås med kompisarna då vi hade några hemvändare. Själv hade jag gärna följt med men kände inte att jag ville lämna över Selma till någon annan då de flesta i familjen var trötta, och jag själv med dessutom, så det får vänta till en annan gång :)
 
Medan jag suttit ensam hemma har snälla vännen B skickat över foton han tog på dopet och det var så kul att äntligen få se lite bilder från dagen! Jag är så van att knäppa några kort själv och kika på direkt men den här gången fanns inte tiden alls så jag fick förlita mig på att andra tog. Jag tror dock att dagen är förevigad väl då jag såg bland annat min svärfar gå runt och knäppa flitigt tillsammans med andra.
 
https://scontent-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1382945_10151816987339335_1939232280_n.jpg
 
Ingen vidare kvalité på bilderna men håll med om att våra uggletårtor blev fina!!! Det var helt klart värt all tid och slit :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: