Hakuna Matata

2013-10-21
14:16:00

1 år /S
Helgen som passerat har varit lång! Den började tidigt i fredags med ett sista farväl av en släkting som gått bort i cancer. Jag trodde det skulle bli jobbigt, och det var det också men samtidigt så kändes hela begravningen så fin, så hon! Jag hade också turen att ha en dotter som somnade gott i vagnen 1 minut innan vi gick in i kyrkan och som sov och snarkade i sin vagn genom hela begravningen fram till begravningens avslut då Carlene Carters låt Every little thing spelades i högtalarna (underbar avslutning på begravningen!).
Efter begravning och minnesstund tog jag med mig bebis och vovve för en promenad i strålande solsken tillsammans med syster innan vi lämnade min lilltjej med sin mormor och mormorsmor för att åka ner på Sunne och kika lite i butiker i väntan på att våra män skulle anlända.
På kvällen blev det thaimat och godis innan vi somnade för kvällen.
 
Lördagen var riktigt kylig och det var alldeles tjockt med dimma. Vi tog en promenad tillsammans allihop och det var faktiskt mysigt att gå i dimman på en av mina favoritplatser. Innan vi styrde bilen tillbaka mot Karlstad blev det fika på min mormors fantastiskt goda kladdkaka och lite prat och mys med mostrar och kusiner. Som avslutning på vår dag tog jag och T en kväll hemma i soffan där vi tittade på film.
 
Igår var det dags för babysim efter två helgers uppehåll. Lilla stumpan såg ut att trivas med att vara tillbaka i bassängen och det blev några dyk och lite simmning med badringen. Mamman trivdes också med att vara tillbaka och tog några varv i den stora simbassängen som avslutning. Det är helt underbart att få komma dit och simma några längder i en helt tom bassäng! Alla är ju i den lilla bassängen så jag brukar alltid avsluta med att simma några hundra meter i den stora bassängen medan T badar bubbelpool och gör i ordning Selma.
Väl hemma fick vi besök av svärföräldrarna och det blev pysselstuga då svärfar hjälpte oss dra fram lite el så att vi äntligen skulle kunna få lite mysbelysning i hallen, svärmor hjälpte oss förbereda dopklänningen genom att byta rosett på klänningen och sy fast den och min svägerska assisterade T i chokladbollsrullandet inför dopfikat.  Det var mitt i allt detta som jag kom på att det var den 20 oktober och på dagen ett år sedan vi flyttade in i huset!
 
Det är nästan läskigt hur fort året har gått men oj vad jag är nöjd med året och vårt köp! Vi trivs verkligen helt fantastiskt bra i huset och på området! Ännu bättre blev det då de under den senaste månaden har rustat upp och förbättrat lekplatsen närmast oss så att vi nu har en ganska stor lekplats, fotbollsplan som spolas till isplan på vintern och en liten pulkabacka inom 1 minuts gångavstånd, och stora skogen med vindskydd och grillplats bara 2 minuter bort, 5 min till busshållplats, 20 meter till förskolan, ca 300m till skola f-klass upp till 9onde klass och cykelavstånd till båda våra nuvarande jobb - helt underbart känns det! Det känns som att det inte hade kunnat bli så mycket bättre för vår del, passar oss verkligen perfekt!
 
Den här veckan kommer nog gå i rasande tempo de med då det sista ska fixas inför nästa helgs dop. Tårtdekorationer jobbade vi på igår kväll och det blir mer tårtfixande både torsdag och fredag. En omgång kakor ska bakas, lite dekorationer och pyssel ska inhandlas och på onsdag eftermiddag ska vi träffa prästen och bestämma detaljerna. Imorgon ska jag och Selma även hinna med lite mys med kompisarna i föräldragruppen :)
 
Nu har jag en trött dam som vill sova en stund igen i sin vagn för andra gången idag, hej på er!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: